Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Εχω ενα DOB 8" της Sky-Watcher και εδω και εξι μερες που εχω το τηλ. με εχουν συναρπασει τα αντικειμενα βαθεως ουρανου. Παρολο που και εγω ο ιδιος πιστευω οτι ειναι πολυ νωρις θα ηθελα να αγορασω καποια επιπλεον πραγματα...θα ηθελα την γνωμη σας λοιπον: να επιλεξω ενα φιλτρο φωτορυπανσης (Celestron ή Baader) ή εναν Barlow 2x της Televue;Παρατηρω απο Ζωγραφου και οπως προανεφερα με ενδιαφερουν αντικειμενα Deep Sky...

Φιλικά,

Λεωνίδας

Δημοσιεύτηκε
Εφόσον παρατηρείς από Αθήνα,θα σου έλεγα να ξεχάσεις τα deep sky. Είναι μετρημένα στα δάκτυλα αυτά που μπορείς να δεις από Αθήνα και μάλλον θα απογοητευτείς.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Αφού σε ενδιαφέρουν κατά κύριο λόγο τα DSO ο barlow δεν είναι άμεση προτεραιότητα. Ωστόσο, μην πάρεις τα UHC-S της Celestron και της Baader (το ίδιο φίλτρο είναι) - είναι broadband φίλτρα και όχι κανονικά UHC. Προτίμησε κάποιο UHC της Astronomik, ή αν αγοράζεις από εξωτερικό το φθηνό και εξαιρετικό utrablock της Orion ή το κλασικό UHC της Lumicon.

Ο Δημήτρης έχει δίκιο για την παρατήρηση από Αθήνα, αλλά σε κάθε περίπτωση ενα φίλτρο είναι καλή επένδυση και θα έχεις σίγουρα κάποια αποτελέσματα ακόμα και μέσα στην πόλη.

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε
Για deep sky μια πολύ καλή επένδυση θα ήταν τα φίλτρα Hydrogen-alpha, Sulfur II και OxygenIII της Astrodon. Μπορείς να τα παραγγείλεις απο κάποιο προμηθευτή στην Ελλάδα ή από το εξωτερικό. Εν πάσει περιπτώσει, μην βιαστείς και ψάξ' το καλά, για να μην μετανοιώσεις αργότερα... :wink:
Δημοσιεύτηκε
Μαλλον ακομη δεν θα προβω σε καποιου ειδους αγορα καθως το θεμα θελει περισσοτερο ψαξιμο απο οτι περιμενα. Επισης το γεγονος οτι δεν εχω την δυνατοτητα να φυγω εκτος Αθηνων θα παιξει πολυ σημαντικο ρολο, για τυχον απογοητευση με την αποδοση του προιοντος απο την Αθηνα ...Οπως και να εχει παντως, ευχαριστω για την πολυτιμη βοηθεια σας...

Φιλικά,

Λεωνίδας

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης