Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Κατά την άποψή μου, να αντικαταστήσει πλήρως όλα τα προσοφθάλμια, όχι. Αυτό που μπορεί να αντικαταστήσει άνετα είναι ένα σετ από μέτρια προσοφθάλμια. Δηλαδή δεν υπάρχει λόγος να έχει κανείς μια ολόκληρη σειρά από μέτρια κινέζικα plossl για παράδειγμα, ας έχει έναν Hyperion Zoom καλύτερα.

Σωστός ο Ανδρέας!

Ο Hyperion zoom είναι πολύ καλύτερος από μέτριες σειρές προσοφθαλμίων και μη ξεχνάτε πως ένα τέτοιο σετ αγγίζει την τιμή του παρά 10-20 ευρώ!! :D

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
  • Απαντήσεις 143
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε
Επειδη εχεις τον 21mm θελω να σου πω:

Πρεπει να εχει μονο 60μοιρες πεδιο αλλα οπως ειδες και στα pdf αν βγαλεις το πρωτο group φακων γινεται ενα 2 ιντσων 32,2mm με 35mm field stop, και εχω διαβασει οτι δινει ενα τεραστιο afov πανω απο 82 μοιρες...

Δεν το δοκιμαζεις να μας πεις?

Μετα απο πολλες μερες ξανα μαζι σας :mrgreen: Δοκιμασα τελικα τους Hyperion, με τα χιλια ζορια ξεβιδωσα το κατω μερος και εκανα τις δοκιμες μου, οποτε μου προεκυψαν πολλες αποριες!!!

Λοιπον εχουμε: Μετο 21μμ στο Μ42 εβλεπα ολοτο νεφελωμα + λιγο χωρο γυρο του (blue*)... αλλα χωρις το κατω μερος (1.25")->(2") εβλεπα μεσα στο προσοφθαλμιο το Μ42 πολυ πιο μικρο και το οπτικο μου πεδιο ηταν περιπου ο κοκκινος κυκλος (ισως και παραπανω).

Το αλλο που με προβληματισε ειναι οτι μετο 3.5mm με το κατω μερος εχω υπερβολικη μεγεθυνση στη σεληνη , και χωρις το κατω μερος στον 3.5 βλεπω ολη την σεληνη μεσα απο το προσοφθαλμιο σαν να την βλεπω απο το 17mm ( !!!!!!!!!).

Τελικα πια ειναι η αναλογια: μοιρες - mm - fov, με ή χωρις το κατω μερος στους Hyperion;;;;

566690642_Untitled-2.jpg.81e0232a9c899a19ce80c7d59c460911.jpg

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Τελικα πια ειναι η αναλογια: μοιρες - mm - fov, με ή χωρις το κατω μερος στους Hyperion;;;;

Επισης θα ηθελα να μαθω πως υπολογιζουμε την μεγεθυνση σε μια τετοια κατασταση ( απλα με συγκριση; ) και το αλλο γεγονος που με απασχολει ειναι οτι το ιδιο συμβαινει και με τα αλλα προσοφθαλμια δηλαδη ενω ειναι ιδια mm εχουν αλλη μεγεθυνση. Ξερω οτι εχει να κανει μετο οπτικο πεδιο, αλλα να σας πω την αληθεια προτιμω 68 μοιρες παρα 82+....

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Ξερω οτι εχει να κανει μετο οπτικο πεδιο, αλλα να σας πω την αληθεια προτιμω 68 μοιρες παρα 82+....

Με ποιά λογική το λές αυτό;

Δεν αναφερομαι στα προσοφθαλμια γενικα, Αναφερομαι στους Hyperion (αλλα και στα άλλα προσοφθαλμια που εχω κατι της Meade) γιατι χωρις το κατω μερος(1.25") στους Ηyperion δεν μου αρεσε ιδιαιτερα αυτο που εβλεπα. Δεν ξερω. . . απλα εβλεπα πιο πολλα πραγματα στα προσοφθαλμιο αλλα ταυτοχρονα ηταν ομως και πιο μικρα (σαν να εχω π.χ 32+mm Hyperion).

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Οταν βγεί το κάτω μέρος απ τον υπερίων τότε ο προσοφθάλμιος χάνει πολύ.Το πεδίο που κερδίζεις είναι τελείως παραμορφωμένο.Οπότε παιδιά δεν χρειάζεται να το βγάλετε ποτέ.
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Ξερω οτι εχει να κανει μετο οπτικο πεδιο, αλλα να σας πω την αληθεια προτιμω 68 μοιρες παρα 82+....

Με ποιά λογική το λές αυτό;

Εχει μία λογική γιατί όταν κερδίζεις πεδίο χάνεις σε Eye Relief.Στο μόνο που υστερούν οι nagler.

Δημοσιεύτηκε

Δεν αναφερομαι στα προσοφθαλμια γενικα, Αναφερομαι στους Hyperion (αλλα και στα άλλα προσοφθαλμια που εχω κατι της Meade) γιατι χωρις το κατω μερος(1.25") στους Ηyperion δεν μου αρεσε ιδιαιτερα αυτο που εβλεπα. Δεν ξερω. . . απλα εβλεπα πιο πολλα πραγματα στα προσοφθαλμιο αλλα ταυτοχρονα ηταν ομως και πιο μικρα (σαν να εχω π.χ 32+mm Hyperion).

Αφαιρώντας το 1.25" βαρελάκι και κάνοντας τον Υπερίων ουσιαστικά 2" προσοφθάλμιο, μεγαλώνει η εστιακή απόσταση του. Όμως, η αποδοσή του έτσι μόνο ως αστεία μπορεί να χαρακτηριστεί αφού διακρίνεις κόμη απο το κέντρο του πεδίου,πολύ μικρότερο eye-relief και πολύ περιορισμένο πεδίο. Αν η απόδοση των Υπερίωνων είναι μέτρια ως κακή σε 1.25", δεν τίθεται θέμα στις 2" !

Δημοσιεύτηκε

Εχει μία λογική γιατί όταν κερδίζεις πεδίο χάνεις σε Eye Relief.

Όχι απαραίτητα.

Στο μόνο που υστερούν οι nagler.

Γενικώς η Televue βγάζει προσοφθάλμια με σχετικά στενό eye-relief (βλέπε Panoptic που αν και με 68 μοίρες πεδίο, πάλι έχουν μικρό er σε σχέση πχ με τους Vixen LVW η τους SWAN της W.O)

Δημοσιεύτηκε

Να προσθέσω οτι ποτέ δεν πέπει να κρίνουμε μια ολόκληρη σείρα προσοφθαλμίων εάν δέν έχουμε δοκιμάσει όλα τα προσοφθάλμια της σειράς αυτής σε νυχτερινή παρατήρηση.

π.χ. Εάν έχει κάποια ελαττώματα ο 21, δεν σημαίνει ότι τα ίδια θα έχει και ο 13, 8, κ.λ.π.

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε

Εχει μία λογική γιατί όταν κερδίζεις πεδίο χάνεις σε Eye Relief.

Όχι απαραίτητα.

Νίκο αν δεν χάσουν εκεί θα χάσουν κάπου αλλού.Γενικά στα οπτικά γίνονται κάποιες παραχωρήσεις για να βελτιώσουν κάτι άλλο.Ο καλύτερος συμβιβασμός μειονεκτημάτων κ προτερημάτων δίνουν κ τα καλύτερα αποτελέσματα.

Televue pentax κ.α.

Μακάρι να ήξερα κ λεπτομέρειες να το συζητούσαμε.

Δημοσιεύτηκε

Ενταξει! Δεν ειπα και τιποτα σπουδαιο...

Απλα απορω πως δεν σου αρεσαν οι hyperion.

Οκ για τον 21 το καταλαβαινω γιατι εχει μικροτερο πεδιο, καπου στις 60 μοιρες, πραγμα απαραδεκτο πιστευω οταν τον εχεις πληρωσει για 68, αλλα και ο 13 δεν ειναι καλος??

Πρωσωπικα ειχα μονο φθηνα προσοφθαλμια, ενταξει ειχαν και μεγαλο πεδιο, ενα μαλιστα εχει 68 μοιρες, αλλα πραγματικα η εικονα που μου δωσαν οι hyperion μου αρεσε παρα πολυ. Κλασεις ανωτερη. Σε μερικα σημεια κιολας δεν περιμενα και τοση διαφορα...

Γιαυτο λεω, μηπως φταιει κατι αλλο με το τηλε σου?

Δημοσιεύτηκε

Δεν υπάρχει πρόβλημα. Διαθέτω 3 Υπερίωνες, τους 5mm,13mm & 21mm αντίστοιχα. Ο τελευτέος πραγματικά είναι σκέτη απογοήτευση, οχι μόνο λόγω μικρότερου πεδίου όπως λες και εσυ απο αυτό που του αναγράφεται, αλλά επίσης επειδή βγάζει ακόμα πιο πολύ χρώμα και ακόμα πιο πολύ κόμη. Στον 13αρη τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα, όμως ακόμα υπάρχουν τα παραπάνω. Ο 5αρης απο την άλλη πιστεύω είναι ένας αξιοπρεπής προσοφθάλμιος προσφέροντας ευρύ πεδίο και μεγάλη άνεση παρατήρησης σελήνης και πλανητών. Όμως και αυτός με την σειρά του δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καθαρόαιμος πλανητικός προσοφθάλμιος γιατί η σχεδίαση του δεν του το επιτρέπει αυτό. Θεωρώ οτι πολύ καλύτερη πρόταση είναι η σειρά LVW της Vixen, κοστίζουν κοντά στα 70 ευρώ μόνο επιπλέον, αλλά είναι σαφώς ανώτερα.

Υ.Γ - Κρατάω επιφυλάξεις για τον πιο καινούργιο Υπερίωνα που έχει βγεί, τον 24αρη καθώς έχει διαφορετική σχεδίαση (6 στοιχεία έναντι των 8 των υπολοίπων της σειράς) και ακούω σχετικά καλά σχόλια για τον συγκεκριμένο.

Δημοσιεύτηκε

Ρε παιδιά, ο άνθρωπος βγήκε και είπε κάποια γεγονότα από την εμπειρία του στον συγκεκριμένο προσοφθάλμιο και πέσατε να τον φάτε. Είδε κόμη και χρώμα στο προσοφθάλμιο, τι να κάνουμε τώρα; Είναι κανείς χορηγός εδώ και δεν το ξέρουμε;

Λίγη μετριοπάθεια δεν βλάπτει... [-(

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους!

Βαγγέλη να είσαι καλά και με το καλό να έρθει και η δεύτερη χιλιάδα post! =D>

Δεν είναι θέμα μετριοπάθειας και ούτε κατά διάνοια χορηγών (ο καυστικός λόγος που έλεγες σε άλλο post είναι αυτός? :lol: ), ο zoom για τον οποίο είχε ανοιχτεί το θέμα απλά δε θεωρείται κακός ούτε (κατά πολλούς) μέτριος.. Είναι πολύ καλός προσοφθάλμιος, στο θέμα τιμής-απόδοσης είναι από τους κορυφαίους και στο σύνολό του αν ήταν κακός δε θα τον αγόραζαν αρκετοί από εδώ μέσα..

ΥΓ: Μιλάω για τον zoom πάντα μιας και αυτόν διαθέτω..

Δημοσιεύτηκε

Χαίρομαι που έγινε αυτή η διευκρίνιση!

Για τους σταθερής εστιακής απόστασης δεν έχω κανένα λόγο μιας και δε διαθέτω κάποιον της σειράς.. :-#

Δημοσιεύτηκε
Είδε κόμη και χρώμα στο προσοφθάλμιο, τι να κάνουμε τώρα;

Eμ, εδω ειναι το περιεργο...

Πριν απο τους hyperion φανταζομαι οτι ο nick ειχε τα προσοφθαλμια που ερχονται με το τηλε.

Πως γινεται να αγοραζεις hyperion μετα απο τα μανισια προσοφθαλμια της πλακας και να μην τους βρισκεις καλους, πραγματικα ειναι αποριας αξιον.

Ειναι σαν να εχεις yugo και μετα να αγοραζεις bmw και να λες: μα τι σαραβαλο ειναι αυτη η bmw ρε παιδια... Δηλαδη αυτο δεν ακουγεται περιεργο???

Δηλαδη εχουν κομη και χρωμα? Και τα μανισια τοτε τι ειχανε??????

Πολυ περιεργο που δεν ειναι ευχαριστημενος.

Ρε παιδια εσεις που εχετε τους hyperion για πειτε: ειστε ευχαριστημενοι ή οχι?

Και δεν εννοω αν πριν ειχατε panoptic, αφου κατι τετοιο, δηλαδη να εχεις panoptic και μετα να πας να αγορασεις hyperion ειναι απιστευτο,

αλλα εννοω εσας που πριν ειχατε πριν φθηνα προσοφθαλμια.

Εγω παντως παρατηρησα καθαρη εικονα, μεγαλο πεδιο 68 μοιρων και αυτο που δεν περιμενα και το θεωρησα πραγματικα απιστευτο ηταν η διορθωση της κομης που μου δινει το νευτωνειο τηλε μου.

Δημοσιεύτηκε
Τα μανίσια προσοφθάλμια που έρχονται μαζί με το τηλεσκόπιο δεν είναι τόσο της πλάκας οσο θα νόμιζε κανείς. Σκεφτείτε και την διαφορά τιμής ανάμεσα σε εναν Plossl και έναν Υπερίωνα. Ο δεύτερος ναι μέν είναι ανώτερος προσοφθάλμιος απο τον πρώτο, αλλά πολύ κατώτερος σε σχέση με άλλους. Θα μου πείτε τώρα για τα λεφτά τους οι Υπερίωνες είναι καλοί, όμως όπως είπα και πιο πάνω, με 70 ευρώ επιπλέον παίρνεις τους LVW της Vixen που είναι κατά μεγάλο βαθμό υψηλότερης κλάσης. Απο και και πέρα ανεβαίνεις ακόμα πιο πάνω με τους UWAN και τέλος με τους Televue & Pentax.
Δημοσιεύτηκε

Παιδια μεταξυ σοβαρου και αστειου (πιο πολυ σοβαρου)

ΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΟΦΟΓΛΗΣ???

Ο λαος του astrovox απαιτει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!! συγκριση μεταξυ Hyperion, Panoptic, LVW

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης