Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Nα αναφερω και εγω στο σημειο αυτο την αποψη μου σχετικα με τον 13Υπεριωνα που εχω.Ειμαι απολυτα ικανοποιημενος μιας και για τα χρηματα του ειναι αξιοπρεπεστατος με πολυ καλο πεδιο και αρκετα οξυ ειδωλο.Εχοντας στην κατοχη μου αρκετους προσοφθαλμιους της μεσαιας κατηγοριας οπως τους LV της Vixen (που μετα απο πολυ προσεκτικη αγορα και σε αρκετα υψηλη τιμη -πριν περιπου 5+χρονια) στα 9 και 6mm αντιστοιχα ,που ουδεμια σχεση εχουνε με τους μαμισιους των περισσωτερων τηλεσκοπιων ,μπορω να πω πως το πεδιο του 13αρι με κερδισε απο την πρωτη στιγμη και ειναι ο προσοφθαλμιος που μενει πιο πολυ ωρα στον εστιαστη μου.Δεν πιστευω πως υπαρχει συγκριση με τους Panoptic kai Nagler ,αλλα για την τιμη του..και το τονιζω για την ΤΙΜΗ του ειναι πολυ καλος.Για τον ΖΟΟΜ δεν μπορω να εκφερω αποψη αλλα φανταζομαι οτι ο σταθερος στα 13mm υπερτερει λογικα του ζοομ σε γενικη ποιοτητα εικονας.Ο ζοομ ομως υπερτερει σε γενικη ευκολια χρησης και οπως ειπαν και τα παιδια καλυτερα αυτον παρα ενα σετακι απο φθηνα προσοφθαλμια.

Κατι αλλο που ηθελα να πω κλεινοντας ειναι πως αξιζει ειδικα αυτη την περιοδο να κοιταμε και προς εξωτερικο μερια(αν δεν μας τρωει ι τσεπη μας)γιατι πραγματικα στο astromart και γενικα σε ξενα καταστηματα οι τιμες καλων προσοφθαλμιων που δεν πιστευω οτι χωρανε αμφισβητηση, ειναι ακρως δελεαστικες και λεω αυτη την περιοδο λογο της ισοτιμιας ευρω-δολαριου,γιατι οι καλοι προσοφθαλμιοι σου μενουν για μια ζωη οσα τηλεσκοπια και να αλλαξεις

Φιλικα Νακης :D

12\"OrionOptics f/4 λ/10,

Εq6SkyScan Pro,canon 350d(unmodified),Atik1HS,

8"f/6 Meade Starfinder Equatorial Reflector,

NexStar4 Maksutov

70mm Skywatcher(οδηγητικο)

Busnell 4,5\" Equatorial Reflector(το πρωτο μου)

Λοιπα εξαρτηματα...

• Απαντήσεις 143
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε
Κ εμένα δεν μου αρέσει ο υπερίων 13 mm που έχω χρησιμοποιήσει.Δε λέω αξιοπρεπής για τα χρήματά του.Σίγουρα καλύτερος απ τα μαμίσια αλλά... =; =; =;
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε
Τι ακριβως δεν σου αρεσε?

Εχει κόμη, η εικόνα του δεν είναι τόσο διαυγές όσο θα ήθελα, το πεδίο είναι λες κ βρίσκεται πάνω σε σφαίρα, είναι βαρύς κ ογκώδεις.

Με ποιον προσοφθαλμιο συνεκρινεις την εικονα του?

Ολα αυτά που αναφέρω τα παρατήρησα έχοντας δει μόνο απ τα μαμίσια.Μόνο την διαύγεια της εικόνας χρειάστηκε να δω μέσα από έναν 11mm nagler για να καταλάβω πως δεν είναι κ τόσο καλή.

Ή καλυτερα, σου αρεσε κατι πανω στον hyperion?

Είναι φθηνός, καλοφτιαγμένος, έχει καλό eye relief κ μεγαλούτσικο πεδίο.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε
Παιδια μεταξυ σοβαρου και αστειου (πιο πολυ σοβαρου)

ΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΟΦΟΓΛΗΣ???

Ο λαος του astrovox απαιτει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!! συγκριση μεταξυ Hyperion, Panoptic, LVW

Εδώ είναι και τελειώνει τη δοκιμή των zoom! Αυτή τη στιγμή μετράω το χρόνο βύθισης τους σε νερό και πετρέλαιο και θα ακολουθήσει κι ένα crash-test με πτώση σε γρασίδι, χώμα και τσιμέντο. (Παραδοσιακά οι Nagler τα πάνε πολύ καλά στο τσιμέντο).

(Εεε, μην κακοποιείτε τα ...επώνυμα των μελών!) :cheesy:

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε
Εδώ είναι και τελειώνει τη δοκιμή των zoom! Αυτή τη στιγμή μετράω το χρόνο βύθισης τους σε νερό και πετρέλαιο και θα ακολουθήσει κι ένα crash-test με πτώση σε γρασίδι, χώμα και τσιμέντο. (Παραδοσιακά οι Nagler τα πάνε πολύ καλά στο τσιμέντο).

(Εεε, μην κακοποιείτε τα ...επώνυμα των μελών!) :cheesy:

Που’σαι Στέφανε, μην ξεχάσεις κι εκείνο το τεστ που λέγαμε με το… φλόγιστρο! :lol:

Προσωπικά, για πρώτη φορά σήμερα – και λόγω καιρού – συνδύασα τον Hyperion zoom που έχω με το μικροσκόπιο της Bresser (Lidl) με πολύ όμορφα αποτελέσματα.

Δημοσιεύτηκε

Και εγω που τον πηρα δεν προλαβα να βγαλω τα συμπερασματα μου... :(

Ο καιρος ειναι συνεχεια συννεφιασμενος ή με πολυ ομιχλη εδω στην Θεσσαλονικη...

Πιστευω και θελω τα καλυτερα αποτελεσμτα για τον Zoom μου αλλα και να μην ειναι κορυφαιος, πιστευω για τα αστρο-αλματα θα ειναι παρα πολυ χρησιμος!!!

Βασικα βλεπω οτι ενω το Topic ειχε σαν θεμα τον Zoom της Hyperion, καποιοι (ονοματα δεν λεμε :mrgreen: :mrgreen: ) θεωρησαν σωστο να εισβαλλουν στο εν λογω tropic και να γραψουν οτι θελαν... (βλεπε, Hyperion με fixed FL, Vixen, Televue) και οτι αλλο μπορει να φανταστει ο ανθρωπινος νους...

Παιδια μια συγκρατηση δεν βλαπτει νομιζω γιατι θα καταντησουν τα topic.... Supermarket!!! =; =; =;

Φιλικα,

Γιωργος Αλτινακης.

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Απάντηση - "μπάλα" προς όλους (και φυσικά στο Στέφανο :D ):

Καλό θα ήταν να κάνουμε ένα τεστ μεταξύ ενός zoom και των αντίστοιχων σταθερής εστιακής απόστασης (ίδια μάρκα με το zoom) να βγάλουμε και από εκεί συμπεράσματα!!

Ένα τεστ με υπερίωνες, Vixen και Televue θα έδινε τρελή βοήθεια στην επιλογή αγοράς!!

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Δημοσιεύτηκε
...Καλό θα ήταν να κάνουμε ένα τεστ μεταξύ ενός zoom και των αντίστοιχων σταθερής εστιακής απόστασης...

Έγινε ήδη! Στη δοκιμή χρησιμοποιήθηκαν ως φακοί αναφοράς σταθεροί φακοί στα 25, 16 και 8mm. :)

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

O Laskos εγραψε:

Ρε παιδια εσεις που εχετε τους hyperion για πειτε: ειστε ευχαριστημενοι ή οχι?

Και δεν εννοω αν πριν ειχατε panoptic, αφου κατι τετοιο, δηλαδη να εχεις panoptic και μετα να πας να αγορασεις hyperion ειναι απιστευτο,

αλλα εννοω εσας που πριν ειχατε πριν φθηνα προσοφθαλμια.

Προς αποφυγη παρεξηγησεων.... =;

Φιλικα

12\"OrionOptics f/4 λ/10,

Εq6SkyScan Pro,canon 350d(unmodified),Atik1HS,

8"f/6 Meade Starfinder Equatorial Reflector,

NexStar4 Maksutov

70mm Skywatcher(οδηγητικο)

Busnell 4,5\" Equatorial Reflector(το πρωτο μου)

Λοιπα εξαρτηματα...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Νακη, μην λακιζεις!

Τελικα το προβλημα του nick με τον hyperion μοιαζει να εξιχνιαστηκε, με ασχημο τροπο...

Το διαθλαστικο προβλημα μοιαζει να ειναι πριν απο τον Hyperion, και μεσα στο ματι του nick...

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=7230

Δημοσιεύτηκε

Κοιτάχτε παληκάρια. Εγώ τον 13άρη τον έχω και είμαι πολύ ευχαριστημένος και σε DSO και σε πλανητική με τον Χ2 Ultima Barlow. Βέβαια δεν μπορώ να τον συγκρίνω με τα βαριά χαρτιά αλλα εμένα μου αρέσει πολύ.

Θα πώ όμως το εξής: Φίλος με τον οποίο παρατηρούσαμε μαζί, τον δοκίμασε σε ένα 8SC, δεν του έκατσε καλά, ενώ(και εδώ είναι το περίεργο) στο 9,25 μου του άρεσε. Βγάλε άκρη.

Τον θεωρώ όμως μια αξιοπρεπέστατη low budget αγορά που δεν απογοητεύει εύκολα.

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε

Χαιρετώ όλο το φόρουμ. Είμαι αρχάριος στην αστρονομία, αλλά θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση και μια ερώτηση.

Η παρατήρηση είναι, ότι όπως παντού, έτσι κι εδώ, ότι πληρώνεις παίρνεις.

Δεν υπάρχει εξαίρεση από αυτόν τον κανόνα.

Η απορία μου είναι πως δεν αναφέρθηκε κανείς στο γεγονός ότι οι Baader έχουν σπείρωμα έτοιμο και με έναν-δυο αντάπτορες κοτσάρεις την μηχανή ή την web camera και είσαι έτοιμος.

Υπάρχει και στα άλλα προσοφθάλμια αυτή η ευκολία ή θα χρειαστεί να τραβάς φωτογραφίες με άλλο, και θα έχεις το ακριβό (TeleVue, Pentax κλπ) μόνο για οπτική εργασία;

Την θεωρώ μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια και ήταν ο λόγος που ξεκίνησα την συλλογή μου από προσοφθάλμια με τον Υπερίωνα 8mm.

Να με συγχωρήσετε αν η απορία μου είναι αφελής αλλά όπως είπα, τώρα ξεκινώ.

Φιλικά,

Ανδρέας

Ανδρέας Πορευόπουλος

http://astro-amateur.blogspot.com

• 2 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Παιδια, προχθες βραδυ δοκιμαζα το παλιο μου 5αρι νευτωνειο f/4 τηλε και παρατηρησα καποια πραγματα σχετικα με τους υπεριωνες και τους απλους και τον zoom, τα οποια δεν φαινονται να υπαρχουν στο 8αρι f/10 sc μου...

Λοιπον παρατηρωντας με τους υπεριωνες, εστιαζεις στο κεντρο την εικονα, αλλα η εικονα παραμενει ανεστιαστη στα ακρα της...

Δηλαδη δεν μπορεις να πετυχεις εστιαση ταυτοχρονα και στο κεντρο και στα ακρα του προσοφθαλμιου...

Παρολα αυτα η βελτιωση που δινουν στην εικονα και η διορθωση της κομης σε σχεση με απλα προσοφθαλμια ειναι εκπληκτικη...

Πραγματικα δυσκολα βρισκεις διαφορες στην εικονα μεταξυ νευτωνειου και sc...

Ισως μονο τα δεδομενα προβληματα λογο f/4 καθρεφτη στα νευτωνεια...

Δημοσιεύτηκε

Στα γρήγορα νευτώνια φαίνεται ξεκάθαρα η διαφορά στα προσοφθάλμια σχετικά με την ποιότητα του πεδίου που προσφέρουν. Ο 13 (68 FOV) υπεριωνας που έχω για το 12" f/4 ΟΟ παρουσιάζει μεγάλη καμπυλότητα στο πεδίο και διαφορά στην εστιαση από το κέντρο προς τα άκρα.

Ενώ ο 11 Nagler (82 FOV) του Παναγιώτη (filiatra) δίνει εξαιρετικό πεδίο.

Αντίθετα στο 8" f/6 skywatcher το πεδίο στον υπεριωνα ήταν πολύ καλό.

Οι υπερίωνες αξίζουν το "value for money" για τηλεσκόπια απο f/6 και πάνω.

Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του.

Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.

C. Sagan. Επαφή.

• 1 έτος αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Οι υπερίωνες αξίζουν το "value for money" για τηλεσκόπια απο f/6 και πάνω.

Συμφωνώ απόλυτα!

Δε κάνει ένας προσοφθάλμιος για όλα τα τηλεσκόπια! [-X

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα παιδια και χρονια πολλα..

τον συγκεκριμενο ζοομ τον εχω αγορασει και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.. τον πηρα απο το πλανηταριο 165 ευρο. Δεν εχω εμπειρια απο αλλους ζοομ αλλα σε σχεση με τους προσοφθαλμιους που εχω..(SKYWATCHER DOB 8'' Με τους plosl που συνοδευεται) οι εικονες που εχω παρει μεχρι στιγμης ειναι πολυ καλυτερες..

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης