Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Περιμένω να μου πείτε ποιοί μπορείτε να έρθετε αυτό το Σάββατο στον Στρούμπουλα... Ο εξοπλισμός μας θα είναι αξιοπρεπέστατος :!:

Είδατε; Ζηλέψανε κι οι Αθηναίοι \:D/

Λοιπόν για τι ώρα λέμε; Κατά τις 12 ?

Θα συναντηθούμε κάπου αλλού πρώτα, πχ έξω από το Βουλισμένο Αλώνι ;

Ξέρουν όλοι πώς να πάνε στο μέρος ;

Κ' εγώ μέσα είμαι.

Προτείνω ο καθένας μας να φέρει κ' κάτι φαγώσιμο/πόσιμο για να την

παλέψουμε :).

δS>=0 (c.s.)
  • Απαντήσεις 135
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε
Θέλω να δώ πολλά αυτό το Σάββατο. Και γαλαξίες και νεφελώματα και σμήνη και πλανήτες ΌΛΑ. Για αυτό λοιπόν θα έρθω κι εγώ με ένα 6 ιντσο στον ώμο. Αντε να μαζευτούμε ρε τα παιδιά. Θα είναι μεγάλη ευκαιρία για όλλους μας.
Δημοσιεύτηκε
Θέλω να δώ πολλά αυτό το Σάββατο. Και γαλαξίες και νεφελώματα και σμήνη και πλανήτες ΌΛΑ. Για αυτό λοιπόν θα έρθω κι εγώ με ένα 6 ιντσο στον ώμο. Αντε να μαζευτούμε ρε τα παιδιά. Θα είναι μεγάλη ευκαιρία για όλλους μας.

Έτσι όπως το βλέπω υπάρχουν 2 επιλογές:

α) Είτε η ώρα που θα πάμε να καθορίσει αυτά που θα δούμε

β) Είτε αυτά που θέλουμε να δούμε να καθορίσουν τι ώρα να πάμε.

Προσωπικά θα'θελα να δω τον Δία πάλι, αλλά δύει στις 23::30 περίπου.

Τώρα κοιτάζω στο Starry Night τι παίζει να δούμε...

δS>=0 (c.s.)
Δημοσιεύτηκε

Εγώ προτείνω να πάμε νωρίς, κατά τις 20.30 να είμαστε εκεί. Δεν υπάρχει λόγος να πάμε αργά. Πλέον είναι βράδυ τέτοια ώρα, να προλάβουμε να κάνουμε κάμποση παρατήρηση πριν να ανατείλει το φεγγάρι, θέλω να προλάβω και κάποιους γαλαξίες που είναι στο βορρά και δύουν νωρίς. Να προλάβουμε και το Δία, η ερυθρά κηλίδα είναι στο κέντρο του πλανήτη στις 22:55. Έχω κάνει ήδη κατάλογο με το τί θέλω να εντοπίσω. Κάντε το κι εσείς. :-k Εγώ πάντως θα έρθω με τους χάρτες του nightwatch + άλλους 20 εκτυπωμένους χάρτες με αστέρια 7mag.

Το καλύτερο είναι να είμαστε φαγωμένοι και απλώς να κρατάμε νερά κτλ. Απλά είμαι πρακτικός... :mrgreen:

Εγώ λοιπόν προτείνω 20.00-20.30. Πείτε πού βολεύει να βρεθούμε γιατί κι εγώ δεν ξέρω καλά το μέρος...

Δημοσιεύτηκε
Νομίζω ότι Σάββατο βράδυ θα μπορέσω να έρθω κι εγώ αρκεί κάποιος να μου πει πως πάμε που γιατί δεν έχω ιδέα από Ηράλειο

Χρίστος "WorkaholiC" Σωτηρόπουλος

Εθνικός Συντονιστής για τους Αστρονόμους Χωρίς Σύνορα & για τους Αστρονόμους των Πεζοδρομίων

Έφορος Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Σ.Φ.Α.Κ.

http://www.sfak.org Facebook: www.facebook.com/groups/sfakorg

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν παιδιά για όποιον θέλει να έρθει το Σάββατο στο οροπέδιο του Στρούμπουλα έχω ένα πρόχειρο πλάνο:

1. Συγκέντρωση στον κόμβο Γαζίου* κατά τις 19:00 λίγο πριν τη δύση του ήλιου.

2. Γνωριμία μεταξύ μας πριν φύγουμε για το βουνό (δεν το λέω επειδή είμαι καχύποπτος αλλά δεν πρέπει να γνωριστούμε πρώτα;).

3. Αναχώρηση από τον κόμβο Γαζίου για το Στρούμπουλα κατά της 19:30 και αφού έχουμε μαζευτεί όλοι.

4. Άφοιξη στο οροπέδιο κατά της 20:00 (αφού είναι περίπου μισή ώρα δρόμος).

*Για να έρθεται στον κόμβο Γαζίου:

1. Από λεωφόρο 62 Μαρτύρων προχωράτε μέχρι τον κόμβο με τα φανάρια πριν το Carefour στην Αμουδάρα.

2. Δεν στρίβουμε δεξιά αλλά συνεχίζουμε ευθεία προς Γάζι (έχει ταμπέλες).

3. Αφού φτάσουμε στο Γάζι, το περνάμε και συνεχίζουμε ευθεία.

4. Περνάμε τη γέφυρα της εθνικής που περνάει από πάνω από το δρόμο που είμαστε.

5. Παρκάρουμε και περιμένουμε τους υπόλοιπους.

Βέβαια για να μην κάνουμε βιαστικές κινήσεις πρέπει να δούμε και τον καιρό γιατί από ότι άκουσα το Σαββατοκύριακο θα Βρέχει. Οπότε δεν ξέρω αν μπορούμε να κάνουμε παρατήρηση γιατί πολύ πιθανό να έχει σύννεφα.

Δημοσιεύτηκε
οκ το βρηκα στο χάρτη μου, θα είμαι εκεί σε περίπτωση που εν βρέχει. Μιας που ανέλαβες συντονισμό Μανούσο στείλε μου με μήνυμα το τηλέφωνο σου να σε βρω αν χαθω. Το δικό μου είναι και στο σάιτ του σφακ (www.sfak.gr)

Εθνικός Συντονιστής για τους Αστρονόμους Χωρίς Σύνορα & για τους Αστρονόμους των Πεζοδρομίων

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν, για να το επισημοποιήσουμε:

Ραντεβού στις 19:00 κάτω από τη γέφυρα στον κόμβο του Γαζίου.

Το τηλέφωνό μου είναι: 6947-837856, Μάνος. Γράψτε σας παρακαλώ εδώ ή στείλτε μου pm ποιοί θα έρθετε για να ξέρουμε ποιους να περιμένουμε. Όσο για τον καιρό, αν δούμε τελευταία στιγμή ότι είναι συννεφιά, βλέπουμε...

csot, χαρά μας να σε δούμε κι εσένα.... :P

Δημοσιεύτηκε
Λοιπόν, για να το επισημοποιήσουμε:

Ραντεβού στις 19:00 κάτω από τη γέφυρα στον κόμβο του Γαζίου.

Το τηλέφωνό μου είναι: 6947-837856, Μάνος. Γράψτε σας παρακαλώ εδώ ή στείλτε μου pm ποιοί θα έρθετε για να ξέρουμε ποιους να περιμένουμε. Όσο για τον καιρό, αν δούμε τελευταία στιγμή ότι είναι συννεφιά, βλέπουμε...

csot, χαρά μας να σε δούμε κι εσένα.... :P

Μιχάλης. Στέλνω κινητό με πμ.

Για τον καιρό, το meteo, προβλέπει στις 21:00 το Σάββατο να'ναι καθαρός

ο ουρανός. Θα δείξει.

Αν δεν μας κάτσει μπορούμε κάλλιστα να πάμε κάπου να φάμε κ' να

μιλήσουμε για την επόμενη συνάντηση.

Sorry που δεν απάντησα τόσες μέρες, ήμουν λίγο πιεσμένος ένεκα εξεταστικής :roll: .

Ιδού πως φαίνεται η διαδρομή από Google Maps:

stroump2.jpg.c6fff9e6a5819eab9defd57632e702ef.jpg

Gazi: To shmeio Synanthshs.

Kai h arxh ths diadromhs.

strump1.jpg.0ff4cf347e735249d4ca87e666d45d99.jpg

H synolikh diadromh.

δS>=0 (c.s.)
Δημοσιεύτηκε
Σπουδάζω στο Ηράκλειο εδώ και ένα χρόνο. Είμαι στο τμήμα επιστήμης υλικών. Είμαι και μέλος της ομάδας αστρονομίας του πανεπιστημίου.

Paranoia στο συστήνω ανεπιφύλαχτα! Το τμήμα φυσικής, όπως και τα περισσότερα τμήματα εδώ, έχουν πολύ καλούς καθηγητές.

Ο Γραμματικάκης πχ ε;

Εχω ακουσει πολλα για εκεινον. Εχω διαβασει κ 2 του βιβλια. Ειναι εξαιρετικος επιστημονας.

Να ενας λογος που θελω να σπουδασω στο φυσικο της πατρας.

Γεια σου ιοάννα.

Το τμήμα έχει καλούς καθηγητές αλλά ο Γραμματικάκης κατ'εμέ δεν συγκαταλέγεται σε αυτούς. Εκτός ίσως στην φιλοσοφία της επιστήμης

με λογοτεχνικές και ποιητικές προεκτάσεις. Σε αυτό κάτι κάνει.

Και πάλι, αν θέλω να διαβάσω λογοτεχνία, προτιμώ Ντοστογιέφσκι.

Για επιστήμονες καθηγητές το μενού (πάντα βάσει της γνώμης μου) έχει:

α) Τομέας Αστροφυσικής & Διάστημα:

Ν.Κυλάφης ****

Χ.Χαλδούπης ***

B.Χαρμανδάρης **

β) Τομέας Ατομικής & Μοριακής Φυσικής

Δ.Χαραλαμπίδης ***

Π.Λαμπρόπουλος ***

Ι.Κομίνης**

γ) Τομέας Πυρηνικής Φυσικής & Στοιχειωδών Σωματίων

Θ.Τομαράς ****

Η.Κυρίτσης ***

Ν.Τσάμης

Ν.Παπανικολάου

δ) Tομέας Συμπυκνωμένης Yλης

Γ.Ψαλτάκης ****

Λ.Οικονόμου ***

Ξ.Ζώτος **

Γ.Τσιρώνης **

Αγαπητε φιλε,δεν ειχα δυστυχως ποτε τον κ.Γραμματικακη καθηγητη αλλα διαβαζοντας 2 βιβλια του εχω μεινει αφωνος τοσο απο την εκταση των γνωσεων του οσο και απο τον κατανοητο τροπο με τον οποιο παρουσιαζει τα διαφορα θεματα.Θεωρω οτι ειναι λαμπρος επιστημων!!Θα ηθελα λοιπον να μου εξηγησεις γιατι δεν τον θεωρεις καλο καθηγητη διοτι δεν σε καταλαβαινω.

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητε φιλε,δεν ειχα δυστυχως ποτε τον κ.Γραμματικακη καθηγητη αλλα διαβαζοντας 2 βιβλια του εχω μεινει αφωνος τοσο απο την εκταση των γνωσεων του οσο και απο τον κατανοητο τροπο με τον οποιο παρουσιαζει τα διαφορα θεματα.Θεωρω οτι ειναι λαμπρος επιστημων!!Θα ηθελα λοιπον να μου εξηγησεις γιατι δεν τον θεωρεις καλο καθηγητη διοτι δεν σε καταλαβαινω.

Ευχαρίστως αγαπητέ koyote.

Αλλά όχι εδώ, επειδή πρώτον δεν θέλω να εκθέσω πιθανώς το astrovox

με απόψεις για κάποιο επώνυμο πρόσωπο ενώ εγώ είμαι ανώνυμος.

Κατά δεύτερον για να μην βγω εκτός θέματος για άλλη μια φορά.

Θα σου απαντήσω το βραδάκι σε πμ ή και σε email.

φιλικά,

Μιχάλης

δS>=0 (c.s.)
Δημοσιεύτηκε

Ευχαρίστως αγαπητέ koyote.

Αλλά όχι εδώ, επειδή πρώτον δεν θέλω να εκθέσω πιθανώς το astrovox

με απόψεις για κάποιο επώνυμο πρόσωπο ενώ εγώ είμαι ανώνυμος.

Κατά δεύτερον για να μην βγω εκτός θέματος για άλλη μια φορά.

Θα σου απαντήσω σε πμ ή και σε email.

φιλικά,

Μιχάλης

οκ :D

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Λοιπόν, η συνάντηση ισχύει. Στις 19:00 κάτω από τη γέφυρα του Γαζίου. Θα αναχωρήσουμε κατά τις 19:30 από εκεί. Παρακαλώ, τηλεφωνήστε μου όσοι θα έρθετε και ενδεχομένως καθυστερήσετε λιγάκι ώστε να ξέρουμε ποιους να περιμένουμε.
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Λοιπόν, επαναφέρω το thread επειδή βλέπω ενδιαφέρον για άλλη μία συνάντηση, θα μπορούσαμε να βρεθούμε το επόμενο Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου. Η Σελήνη δύει κατά τις 2:00. Θα μπορούσαμε να πάμε κατά τις 0:00, μέχρι να στήσουμε κτλ. η Σελήνη θα είναι χαμηλά, θα μπορέσουμε αυτή τη φορά να πάμε περισσότερο για καθυστερημένους στόχους π.χ. νεφέλωμα Ωρίωνα, Άρη κτλ. Τί λέτε; :-k
Δημοσιεύτηκε

χμμμ 22 Σεπτεμβριου είναι η μέρα χωρίς αυτοκίνητο και οι ΠοδηΛάτρεις κανονίζουν εκδήλωση στα Χανιά κι επειδή ειμαι οργανωτική θα ήθελα πολύ να έρθω αλλά δεν νομίζω να μπορέσω... καλα να περάσετε αν πάτε

Χρήστος

Δημοσιεύτηκε
Προσωπικά εγώ πιστεύω όπως έγραψα και στο άλλο thread, οτι 20 του μήνα είναι η καταλληλότερη ημερομηνία για εξώρμηση.Απο κει και ύστερα, η σελήνη είναι πολύ ενοχλητική ακόμα και αν πάμε αργά.
Δημοσιεύτηκε
Λοιπόν παιδιά εγώ λέω να πάμε σε μια ενδιάμεση λύση. Δηλαδή Παρασκευή βράδυ. Πιστεύω οτι βολεύει ιδιαίτερα αυτούς που δουλεύουν γιατί η επομένη είναι Σάββατο. Επίσης η Σελήνη δύει 01:30 περίπου από ότι είδα στο StarryNight.
Δημοσιεύτηκε
Εγώ βέβαια δουλεύω και Σάββατο αλλά εντάξει, ας το κάνουμε. Εσύ Χρήστο (csot) μπορείς Παρασκευή; Να το επισημοποιήσουμε; :lol: Άντε, και το πιο πιθανό να σας έχω και ένα προσοφθάλμιο έκπληξη :mrgreen:
Δημοσιεύτηκε
Λοιπόν παιδιά εγώ λέω να πάμε σε μια ενδιάμεση λύση. Δηλαδή Παρασκευή βράδυ. Πιστεύω οτι βολεύει ιδιαίτερα αυτούς που δουλεύουν γιατί η επομένη είναι Σάββατο. Επίσης η Σελήνη δύει 01:30 περίπου από ότι είδα στο StarryNight.

8) :wink:

Δημοσιεύτηκε

Νομίζω ότι Παρασκευή είναι οκ αν και το Σάββατο θα έχω πολύ τρέξιμο. Θα ξεκινήσω φορτωμένος από Βρύσες γύρω στις 8.30 οπότε θα φτάνω 10.00 στην γέφυρα του Γαζίου αν θέλει κανείς να συναντηθούμε και να πάμε μαζί.

Πλάνετμαν αν το προσοφθάλμιο έκπληξη δεν είναι το Ethos μην έρθεις καθόλου :cheesy:

Μπορεί να φέρω και γω μια έκπληξη αλλά δεν θα είναι προσοφθάλμιο :!:

Θέλω πάντος να ρίξουμε και μια ματιά στην Σελήνη, δεν είναι κακό αντικείμενο παρατήρησης.

Δημοσιεύτηκε
Νομίζω ότι Παρασκευή είναι οκ αν και το Σάββατο θα έχω πολύ τρέξιμο. Θα ξεκινήσω φορτωμένος από Βρύσες γύρω στις 8.30 οπότε θα φτάνω 10.00 στην γέφυρα του Γαζίου αν θέλει κανείς να συναντηθούμε και να πάμε μαζί.

Έλα λίγο πιο αργά, τί ώρα λέτε να βρεθούμε; Η Σελήνη δύει κατά τις 1:30.

Πλάνετμαν αν το προσοφθάλμιο έκπληξη δεν είναι το Ethos μην έρθεις καθόλου :cheesy:

Κοντά έπεσες!

Μπορεί να φέρω και γω μια έκπληξη αλλά δεν θα είναι προσοφθάλμιο :!:

Περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία!!!

Θέλω πάντος να ρίξουμε και μια ματιά στην Σελήνη, δεν είναι κακό αντικείμενο παρατήρησης.

Εννοείται...

Δημοσιεύτηκε

Έλα λίγο πιο αργά, τί ώρα λέτε να βρεθούμε; Η Σελήνη δύει κατά τις 1:30.

Εγώ λέω κατά της 23:30 να βρεθούμε κάτω από τη γέφυρα ώστε περίπου 00:00 να είμαστε στο Στρούμπουλα.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης