Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Εγώ λέω κατά της 23:30 να βρεθούμε κάτω από τη γέφυρα ώστε περίπου 00:00 να είμαστε στο Στρούμπουλα.

μερικοί από εσάς δεν έχετε να κάνετε τίποτα την Κυριακή οπότε το 00:00 στο βουνό δεν είναι άσχημο, θα προτιμήσω να πάω στο βουνό όσο το δυνατόν συντομότερα για να έχω περισσότερη ώρα παρατήρησης οπότε το δικό μου 22:00 ισχύει με αναχώρηση από την γέφυρα του Γαζίου στις 22:15 για όποιον θέλει να έρθει από νωρίς. Οι υπόλοιποι hasta la vouno amigos!

Χρίστος "WorkaholiC" Σωτηρόπουλος

Εθνικός Συντονιστής για τους Αστρονόμους Χωρίς Σύνορα & για τους Αστρονόμους των Πεζοδρομίων

Έφορος Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Σ.Φ.Α.Κ.

http://www.sfak.org Facebook: www.facebook.com/groups/sfakorg

• Απαντήσεις 135
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Εντάξει Χρήστο, θα έρθουμε εμείς κατά τις 2:00 ώστε μέχρι να στήσεις να σε προλάβουμε. :mrgreen:

Πέρα από την πλάκα, θα κανονίσω να έρθω κι εγώ άμα είναι πιο νωρίς. milia, xmavidi, michalis, εσείς θα έρθετε; Δεν μας είπατε.

ΥΓ: Τελικά θα την έχω την έκπληξη! :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε
Παιδιά, ας παρακολουθούμε τον καιρό, το meteo δείχνει βροχή και συννεφιά γενικότερα μέχρι και Κυριακή βράδυ. Επίσης, όσον αφορά την υγρασία, αν ισχύουν τα νούμερα και αν κρίνω από την σημερινή, με τέτοια υγρασία δεν βλέπεις ΤΙΠΟΤΑ. Με το ζόρι διέκρινα αμυδρά το Μ31 σήμερα. Η υγρασία δείχνει να πέφτει από την Τετάρτη και μετά. ](*,)
Δημοσιεύτηκε
Εντάξει Χρήστο, θα έρθουμε εμείς κατά τις 2:00 ώστε μέχρι να στήσεις να σε προλάβουμε. :mrgreen:

Πέρα από την πλάκα, θα κανονίσω να έρθω κι εγώ άμα είναι πιο νωρίς. milia, xmavidi, michalis, εσείς θα έρθετε; Δεν μας είπατε.

ΥΓ: Τελικά θα την έχω την έκπληξη! :mrgreen:

milia[/url]"]

Παίδες, εγώ είμαι πιεσμένος ένεκα εξεταστικής που κρατάει μέχρι 24 Σεπτέβρη.

Αν τα καταφέρω να ξεκλέψω ένα βράδυ για παρατήρηση θα σας ειδοποιήσω.

δS>=0 (c.s.)
Δημοσιεύτηκε
νομίζω ότι θα πρέπει να το αφήσουμε αυτή την εβδομάδα. Λέγαμε και για Αστεροσκοπίο την Κυριακή αλλά με τα σύννεφα δεν λέει. Καλή συνέχεια σε όλους. Αν αλλάξει ο καιρός εκεί ενημερώστε με με εσ-εμ-εσ

Χρίστος "WorkaholiC" Σωτηρόπουλος

Εθνικός Συντονιστής για τους Αστρονόμους Χωρίς Σύνορα & για τους Αστρονόμους των Πεζοδρομίων

Έφορος Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Σ.Φ.Α.Κ.

http://www.sfak.org Facebook: www.facebook.com/groups/sfakorg

Δημοσιεύτηκε
Δεν είναι μόνο η συννεφιά, έχει και τρομερή υγρασία. Δεν βλέπεις τίποτα έτσι. Θα πρέπει να πέσει και η υγρασία για να έχει νόημα να βγούμε στα βουνά. Μείνετε συντονισμένοι, είμαστε σε επιφυλακή.
Δημοσιεύτηκε

Επαναφέρω το θέμα. Το Σαββατοκύριακο που έρχεται πιστεύω είναι καλά διότι δεν θα έχουμε Σελήνη. Όσον αφορά συννεφιά κτλ, δεν ξέρουμε μέχρι τελευταία στιγμή τι θα προκύψει, οπότε προτείνω λοιπόν να πούμε για την Παρασκευή στις 5 Οκτωβρίου. Θα έλεγα το Σάββατο αλλά καλύτερα να μην διακινδυνεύσουμε σε περίπτωση που είναι καλή η Παρασκευή αλλά συννεφιασμένο το Σάββατο. Οπότε αν είναι συννεφιασμένη η Παρασκευή, λέμε για Σάββατο.

Περιμένω συμμετοχή...

Δημοσιεύτηκε
ΟΚ. Εγώ είμαι μέσα. Ελπίζω να μου έχει έρθει και το 12αρι να του κάνω crash-test
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Λοιπόν επόμενη εξόρμηση προτείνω Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στο Στρούμπουλα λίγο πριν το σούρουπο. Η Σελήνη πιστεύω δεν θα ενοχλέι και ο καιρός θα είναι καλός. Εγώ θα είμαι εκεί κατα της 19:00.
Δημοσιεύτηκε

Εγώ όπως πάντα είμαι μέσα, όμως για νωρίς γιατί δουλεύω την επόμενη, έτσι κι αλλιώς έχω ανοιχτούς λογαριασμούς με τη μεγάλη άρκτο. Άλλος θα έρθει αυτή τη φορά; Περιμένουμε λαό. Για να δούμε...

ΥΓ: Σελήνη δεν θα υπάρχει.

Δημοσιεύτηκε
Λοιπόν επόμενη εξόρμηση προτείνω Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στο Στρούμπουλα λίγο πριν το σούρουπο. Η Σελήνη πιστεύω δεν θα ενοχλέι και ο καιρός θα είναι καλός. Εγώ θα είμαι εκεί κατα της 19:00.

Πιστεύω πως κ' γω θα τα καταφέρω για τότε.

δS>=0 (c.s.)
Δημοσιεύτηκε

Παιδιά παιδιά κι εγώ είμαι εδώ!Νόμιζα ότι το Ηράκλειο δεν έχει πολλούς "συναδέλφους" αλλά βλέπω πως έχουμε μπόλικο κόσμο! Λοιπόν, θα λείπω απο αύριο και για 10 μέρες περίπου οπότε δεν μπορώ να έρθω μαζί σας αύριο. Όμως θα χαρώ να βρεθούμε απο κοντά και να συμμετέχω στην επόμενη παρατήρηση! Απο εξοπλισμό δεν έχω σχεδόν τίποτα, ένα Konus για πέταμα, 2 σχετικά καλούς προσοφθάλμιους 16 και 20 mm, και αντάπτορα για την Nikon D50 μου (που δεν την στηρίζει η βάση του Konus ούτε με σφαίρες :D ).

Καθαρούς ουρανούς!

Φτιάξε κι εσύ έναν δορυφόρο, μπορείς! :D www.sseti.net
Δημοσιεύτηκε
Χμμ...δεν είναι πολύ καλές οι προβλέψεις για αύριο. :-k

Τελικά άργησα να φύγω και δεν θα μπορέσω να είμαι μαζί σας Παρασκευή

βράδυ.

δS>=0 (c.s.)
Δημοσιεύτηκε

Όπως ήταν αναμενόμενο, η εξώρμηση ακυρώθηκε λόγω έντονης νεφόπτωσης.Αργά το βράδυ όμως είχα προσέξει αισθητή βελτίωση στο καιρό.Είχε καθαρίσει αρκετά και πρίν καλά καλά το καταλάβω, ο ουράνιος θόλος ήταν κρύσταλλο με πολύ καλή διαύγεια αλλά όχι και καλό Seeing.Έτσι βγήκα έξω για να προσπαθήσω να βρώ τα Μ77 & Μ74.Μετά απο κάποια ώρα ο στόχος επιτεύχθει και ακόμα 2 Messier μπήκαν στην λίστα μου. 8) Σειρά είχε ο Ωρίωνας πάντα επιβλητικός ο οποίος στις 115Χ έδειχνε πολύ καλά τα κεντρικά αστέρια που διημουργούν το τραπέζιο.Τότε συνηδειτοποίησα οτι το Seeing είχε καλυτερεύσει αισθητά και συνέχισα με Άρη στις 185Χ ο οποίος έδειχνε πολύ καλός (μεγαλώνει σιγά σιγά) αλλά χωρίς να μπορώ να διακρίνω καμία ουσιαστική λεπτομέρεια στον δίσκο.End of Night :)

Συμπέρασμα - Ο καιρός μπορεί να μας ταλαιπωρεί ουκ ολίγων αρκετές φορές, αλλά που και που μας επιφυλάζει και καμία έκπληξη! :wink:

Δημοσιεύτηκε
Όντως ο ουρανός είχε πολύ καλή διαύγεια χθες, το πρόσεξα κι εγώ. Μέτρησα άνετα 6 αστέρια στις πλειάδες με γυμνό μάτι. Δεν μπορούσε να καθαρίσει πιο νωρίς; Τι είναι αυτά τα πράγματα; ](*,) Πάντως οι προβλέψεις του meteo ψιλομούφα μου φαίνονται. Άκου καταιγίδα... :-k
Δημοσιεύτηκε
Εγώ ξενέρωσα πολύ άσχημα χτες. Έβγαινα κάθε τόσο έξω και έβλεπα σύννεφα. Αργά το βράδυ δεν βγήκα αλλά κι αν έβγαινα άντε να φορτώσεις το κανόνι και να το βγάλεις στη ταράτσα. Και στην τελική για να δεις κανα δυο σμήνη λόγω φωτορύπανσης. Ρε συ Νίκο πώς είδες Μ77 και Μ74 απορώ. Εγώ από το σπίτι μου με το ζόρι βρίσκω Ανδρομέδα.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης