planetman Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2007 Τόσο καιρό που είμαι εδώ μέσα αναρωτιέμαι πόσοι άλλοι ερασιτέχνες αστρονόμοι από την πόλη μου υπάρχουν. Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε πόσοι είμαστε και να κανονίζαμε και καμμία συνάντηση. Λοιπόν, ξεκινάμε; Γράψτε εδώ όσοι είστε από Ηράκλειο Κρήτης. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
quendi Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2007 Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
RaQua Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2007 Χαιρετώ! Υπάρχει και η ομάδας του Πανεπισημίου Κρήτης στο Φυσικό:http://astrogrp.edu.uoc.gr/ πολύ πιθανό από Νοέμβρη να είμαι κάτω και εγώ... Γρηγόρης
paranoia Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2007 Εγω σκοπευω να ερθω για σπουδες στο Ηρακλειο στο φυσικο. Για πειτε πως ειναι; "Κι εσείς άστρα, αιώνες τώρα κάτι θέλετε να μας πείτε, μα σε λίγο ξημερώνει και δεν προφταίνουμε να μάθουμε" Τάσος Λειβαδίτης, Μικρό βιβλιο για μεγάλα όνειρα
planetman Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2007 Άντε ρε παιδιά, μην ντρέπεστε! Δεν υπάρχει άλλος; Δεν μπορεί! ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
xmavidis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2007 Σπουδάζω στο Ηράκλειο εδώ και ένα χρόνο. Είμαι στο τμήμα επιστήμης υλικών. Είμαι και μέλος της ομάδας αστρονομίας του πανεπιστημίου. Paranoia στο συστήνω ανεπιφύλαχτα! Το τμήμα φυσικής, όπως και τα περισσότερα τμήματα εδώ, έχουν πολύ καλούς καθηγητές. Science is the belief in the ignorance of the expertsRichard Feynman
paranoia Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2007 Σπουδάζω στο Ηράκλειο εδώ και ένα χρόνο. Είμαι στο τμήμα επιστήμης υλικών. Είμαι και μέλος της ομάδας αστρονομίας του πανεπιστημίου. Paranoia στο συστήνω ανεπιφύλαχτα! Το τμήμα φυσικής, όπως και τα περισσότερα τμήματα εδώ, έχουν πολύ καλούς καθηγητές. Ο Γραμματικάκης πχ ε; Εχω ακουσει πολλα για εκεινον. Εχω διαβασει κ 2 του βιβλια. Ειναι εξαιρετικος επιστημονας. Να ενας λογος που θελω να σπουδασω στο φυσικο της πατρας. "Κι εσείς άστρα, αιώνες τώρα κάτι θέλετε να μας πείτε, μα σε λίγο ξημερώνει και δεν προφταίνουμε να μάθουμε" Τάσος Λειβαδίτης, Μικρό βιβλιο για μεγάλα όνειρα
xmavidis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Ο Γραμματικάκης πχ ε; Εχω ακουσει πολλα για εκεινον. Εχω διαβασει κ 2 του βιβλια. Ειναι εξαιρετικος επιστημονας. Να ενας λογος που θελω να σπουδασω στο φυσικο της πατρας.Μάλλον της Κρήτης θέλεις να πεις; Ο Γραμματικάκης δεν κάνει πλέον μάθημα. Αν και νομίζω υπάρχει ένα μάθημα περί της ιστορίας της επιστήμης που διδάσκει. Τέλος πάντων, μη βγούμε και off-topic. Για περισσότερες πληροφορίες δες εδώ http://www.physics.uoc.gr/menu/faculty.php και αν θέλεις στείλε pm για λεπτομέρειες. Προς quendi:Ο Σ.Φ.Α.Κ. έχει έδρα τα Χανιά. Science is the belief in the ignorance of the expertsRichard Feynman
quendi Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Προς quendi:Ο Σ.Φ.Α.Κ. έχει έδρα τα Χανιά. Το γνωρίζω αυτό, αλλά είναι πανκρήτιος με μέλη σε όλους τους νομούς και υποθέτω ότι θα υπάρχει πυρήνας ερασιτεχνών και στο Ηράκλειο. Εξάλλου είμαι της άποψης ότι όλοι οι φίλοι ερασιτέχνες της Κρήτης πρέπει να βοηθήσουν ή να έρθουν σε επαφή με τον ΣΦΑΚ. Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
xmavidis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2007 Φυσικά! Science is the belief in the ignorance of the expertsRichard Feynman
csot Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2007 Γεια και χαρά από τα Χανιά, Ο ΣΦΑΚ δημιουργήθηκε για να καλύψει ολόκληρη την Κρήτη και ψάχνει για μέλη στο Ηράκλειο. Ήδη από τον Άγιο Νικόλαο έχουμε εγγεγραμμένους 4 και περιμένουμε άλλους 8 να γραφτούν. Θεωρούμε σημαντικό ένα πυρήνα στο Ηράκλειο για να μπορέσουμε να οργανώσουμε δραστηριότητες. Έχουμε έρθει σε επαφή με συγκεκριμένες προτάσεις με την Ομάδα του Πανεπιστημίου αλλά επειδή είναι όλο σε διακοπές ή έχουν εξεταστική τα πράγματα έχουν χαλαρώσει εκεί. Χρίστος "WorkaholiC" ΣωτηρόπουλοςΕθνικός Συντονιστής για τους Αστρονόμους Χωρίς Σύνορα & για τους Αστρονόμους των ΠεζοδρομίωνΈφορος Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Σ.Φ.Α.Κ.http://www.sfak.org Facebook: www.facebook.com/groups/sfakorg
planetman Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2007 Έλα τώρα που γυρίζει... Άλλος Ηρακλειώτης-Ηρακλειώτισσα; Τόσο σπάνια πλάσματα είμαστε τελικά; Πω πω ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2007 Αν και είχα πολύ καιρό να μπω στο Forum έλαβα πριν λίγο ένα mail από τον συνάδελφο planetman (είμαι κι εγώ πληροφορικάριος). Παιδιά χαίρομαι πάρα πολύ και θα ήθελα να κάνουμε μια συνάντηση κάποια στιγμή.Να μαζέψουμε όλοι τα τηλεσκόπιά μας, να κάνουμε αστροπάρτυ, να γίνει χαμός. Περιμένω ανταπόκριση... Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
paranoia Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2007 Αν και είχα πολύ καιρό να μπω στο Forum έλαβα πριν λίγο ένα mail από τον συνάδελφο planetman (είμαι κι εγώ πληροφορικάριος). Παιδιά χαίρομαι πάρα πολύ και θα ήθελα να κάνουμε μια συνάντηση κάποια στιγμή.Να μαζέψουμε όλοι τα τηλεσκόπιά μας, να κάνουμε αστροπάρτυ, να γίνει χαμός. Περιμένω ανταπόκριση... Στην Κρητη φανταζομαι ε; Τι τυχεροι... Μου ανοιγετε ολο και πιο πολυ την ορεξη για σπουδες στο Ηρακλειο. Καλα να περασετε! Καθαρους και μαυρους ουρανους να εχετε. "Κι εσείς άστρα, αιώνες τώρα κάτι θέλετε να μας πείτε, μα σε λίγο ξημερώνει και δεν προφταίνουμε να μάθουμε" Τάσος Λειβαδίτης, Μικρό βιβλιο για μεγάλα όνειρα
planetman Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2007 Στην Κρητη φανταζομαι ε; Τι τυχεροι... Μου ανοιγετε ολο και πιο πολυ την ορεξη για σπουδες στο Ηρακλειο. Καλα να περασετε! Καθαρους και μαυρους ουρανους να εχετε. Σε περιμένουμε, paranoia. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
paranoia Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2007 Στην Κρητη φανταζομαι ε; Τι τυχεροι... Μου ανοιγετε ολο και πιο πολυ την ορεξη για σπουδες στο Ηρακλειο. Καλα να περασετε! Καθαρους και μαυρους ουρανους να εχετε. Σε περιμένουμε, paranoia. Σ ευχαριστω αν και εχω 2 χρονακια ακομη. Ελπιζω να τα πουμε οταν ερθω! "Κι εσείς άστρα, αιώνες τώρα κάτι θέλετε να μας πείτε, μα σε λίγο ξημερώνει και δεν προφταίνουμε να μάθουμε" Τάσος Λειβαδίτης, Μικρό βιβλιο για μεγάλα όνειρα
milia Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2007 Σπουδάζω στο Ηράκλειο εδώ και ένα χρόνο. Είμαι στο τμήμα επιστήμης υλικών. Είμαι και μέλος της ομάδας αστρονομίας του πανεπιστημίου. Paranoia στο συστήνω ανεπιφύλαχτα! Το τμήμα φυσικής, όπως και τα περισσότερα τμήματα εδώ, έχουν πολύ καλούς καθηγητές. Ο Γραμματικάκης πχ ε; Εχω ακουσει πολλα για εκεινον. Εχω διαβασει κ 2 του βιβλια. Ειναι εξαιρετικος επιστημονας. Να ενας λογος που θελω να σπουδασω στο φυσικο της πατρας. Γεια σου ιοάννα. Το τμήμα έχει καλούς καθηγητές αλλά ο Γραμματικάκης κατ'εμέ δεν συγκαταλέγεται σε αυτούς. Εκτός ίσως στην φιλοσοφία της επιστήμηςμε λογοτεχνικές και ποιητικές προεκτάσεις. Σε αυτό κάτι κάνει.Και πάλι, αν θέλω να διαβάσω λογοτεχνία, προτιμώ Ντοστογιέφσκι. Για επιστήμονες καθηγητές το μενού (πάντα βάσει της γνώμης μου) έχει: α) Τομέας Αστροφυσικής & Διάστημα: Ν.Κυλάφης ****Χ.Χαλδούπης ***B.Χαρμανδάρης ** β) Τομέας Ατομικής & Μοριακής Φυσικής Δ.Χαραλαμπίδης ***Π.Λαμπρόπουλος ***Ι.Κομίνης** γ) Τομέας Πυρηνικής Φυσικής & Στοιχειωδών Σωματίων Θ.Τομαράς ****Η.Κυρίτσης ***Ν.Τσάμης Ν.Παπανικολάου δ) Tομέας Συμπυκνωμένης Yλης Γ.Ψαλτάκης ****Λ.Οικονόμου ***Ξ.Ζώτος **Γ.Τσιρώνης ** --------------------------------------------------------- Χτες πήγαμε με τον xmavidi στο οροπέδιο του Στρούμπλουλα (~20km από κέντρο Ηρακλείου, πάνω από το Βουλισμένο Αλώνι, προς τον Προφήτη Ηλία), και παρατηρήσαμε το νεφέλωμα του Ωρίωνα και (99%)τον Ουρανό. Σκεφτόμαστε να ξαναπάμε όταν θα έχει νέα σελήνη(ή έστω το προηγούμενο ή το επόμενο βράδυ). Όποιος από Ηράκλειο ψήνεται ... Μιχάλης δS>=0 (c.s.)
planetman Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2007 Άντε ρε παιδιά, έτσι να βλέπω κίνηση. Το είχα σκοπό να πάω στον Στρούμπουλα μία από αυτές τις μέρες. Λοιπόν, πλέον είμαστε 5 ενεργά άτομα: 1) xmavidis2) milia3) nickthegreek13_74) Μανούσος5) planetman Έλα, σε λίγο σχηματίζουμε και σύλλογο Σας έχω στείλει pm, να κανονίσουμε καμμιά συνάντηση όλοι μαζί με μπόλικο εξοπλισμό Και δεν χρειάζεται αναγκαστικά να έχει νέα Σελήνη, απλώς να ανατέλει αργά το πρωί... ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
milia Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2007 Άντε ρε παιδιά, έτσι να βλέπω κίνηση. Το είχα σκοπό να πάω στον Στρούμπουλα μία από αυτές τις μέρες. Λοιπόν, πλέον είμαστε 5 ενεργά άτομα: 1) xmavidis2) milia3) nickthegreek13_74) Μανούσος5) planetman Έλα, σε λίγο σχηματίζουμε και σύλλογο Σας έχω στείλει pm, να κανονίσουμε καμμιά συνάντηση όλοι μαζί με μπόλικο εξοπλισμό Και δεν χρειάζεται αναγκαστικά να έχει νέα Σελήνη, απλώς να ανατέλει αργά το πρωί... Χε χε. Όμορφα. Υπολόγιζε άλλα 2 άτομα από την αστρονομική ομάδα του πανεπιστημίου (αν θα έχουν χρόνο, γιατί παίζει και εξεταστική). Όσο για το φεγγάρι, φτάσαμε στο οροπέδιο κατά τις 3 τα ξημερώματα και το *μπιπ* βρισκόταν γύρω στις 70-80 μοίρες από τον ορίζοντα. Μέχρι να φύγουμε ήταν κατακόρυφα.. Τέλοσπάντων, σκεφτήκαμε πως θα δούμε πολλά περισσότερα χωρίς φεγγάρι κ' για αυτό είπαμε για την βραδυά με το "νέο φεγγάρι" . Το πρακτικό πρόβλημα είναι τι τηλεσκόπια(διαστάσεις τους) υπάρχουνκαι τι μεταφορικά μέσα. Εμείς πήγαμε με το (3πορτο) Ciquecento μου και στην ακόλουθη φότοβλέπετε πώς χώρεσε το 8" Dob του xmavidi(το άτομο πίσω από τον σωλήνα), χωρίς να το βγάλουμε από την βάση. Τα πίσω καθίσματα ριγμένα,δεν χωρούσε άλλο άτομο με αυτό τον τρόπο :/. Το κομμάτι του σωλήνα που πεταγόταν ανάμεσα σε οδηγό και συνοδηγό. Αφού δεν μας μπήκε πουθενά σε καμιά στροφή...(joke). δS>=0 (c.s.)
Michalis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2007 Εδώ Άγιος Νικόλαος over.... Εξοπλισμός : Orion Optics 10" και τα βασικά από προσοφθάλμια...Αν είναι να οργανώνετε εκδρομές για παρατηρήσεις, να με ενημερώνετε μπας και μπορώ να έρχομαι... Δωρεάν ενέργεια για όλους...Φτάνει πια η εξάρτηση από το πετρέλαιο.
planetman Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2007 Λοιπόν, επειδή βλέπω και αρχίσαμε να μαζευόμαστε... Το επόμενο Σάββατο 8/9 στον Στρούμπουλα. Η Σελήνη ανατέλλει κατά τις 3.30 και θα είναι και στα τελειώματά της, η επόμενη μέρα είναι Κυριακή, οπότε νομίζω βολεύει... Το γράφω εδώ για να το δείτε όλοι όσοι ενδιαφέρεστε. Μιχάλη, μπορείς Μου έβαλες φωτιές με το 10ρι σου ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2007 Εδώ Άγιος Νικόλαος over.... Εξοπλισμός : Orion Optics 10" και τα βασικά από προσοφθάλμια...Αν είναι να οργανώνετε εκδρομές για παρατηρήσεις, να με ενημερώνετε μπας και μπορώ να έρχομαι... Θα ήθελα πραγματικά να δω μέσα απο ένα τόσο ποιοτικό όργανο!
koyote Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2007 Ειστε πολυ τυχεροι,εκμεταλλευτειτε το Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
xmavidis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2007 Εδώ Άγιος Νικόλαος over.... Εξοπλισμός : Orion Optics 10" και τα βασικά από προσοφθάλμια...Αν είναι να οργανώνετε εκδρομές για παρατηρήσεις, να με ενημερώνετε μπας και μπορώ να έρχομαι... Θα ήθελα πραγματικά να δω μέσα απο ένα τόσο ποιοτικό όργανο! Κι εγώ! Άντε να οργανωθούμε! Science is the belief in the ignorance of the expertsRichard Feynman
planetman Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2007 Περιμένω να μου πείτε ποιοί μπορείτε να έρθετε αυτό το Σάββατο στον Στρούμπουλα... Ο εξοπλισμός μας θα είναι αξιοπρεπέστατος Είδατε; Ζηλέψανε κι οι Αθηναίοι ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα