elohim Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2007 Μόλις πήρα ένα dob 8'' ( την προσφορά του πλανητάριου) Έχει μόνο δύο προσοφθάλμια μέσα, και το προηγούμενο μου τηλεσκόπιο ήταν μικρό και έτσι δεν πήρα μία αξιόλογή συλλογή... Τί θα μου προτείνατε απαραίτητα ότι χρειάζομαι για ξεκίνημα να πάρω... κάποια συγκεκριμένη συλλογή απο προσοφθάλμια...? εκτός απο προσοφθάλμια θα χρειαστώ και ένα φακό Barlow? ή οτιδήποτε άλλο στο dob για να βελτιώσω τις παρατηρήσεις μου... Ευχαριστώ προκαταβολικά... dreamers and not, do not lower the head...
planetman Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2007 Γιατί άνοιξες κι άλλο thread και δεν συνέχισες αυτό που είχες ανοίξει ήδη; Αρχάριος είμαι κι εγώ ακόμη αλλά θα σου πρότεινα τα εξής: 1) Σίγουρα έναν barlow x22) Ένα ακόμη προσοφθάλμιο στα 6-8mm ώστε να τερματίζει πρακτικά σε ζουμ το τηλεσκόπιο3) Κανένα φιλτράκι για Σελήνη, ίσως και για νεφελώματα τύπου οξυγόνου4) Ίσως χρειάζεται (το ψάχνω ακόμη) κανένας 2" προσοφθάλμιος περί τα 42mm για μεγάλα πεδία για γαλαξίες, μεγάλα νεφελώματα κτλ. Εγώ πάντως κοιτάζω πολύ τα προσοφθάλμια να έχουν μεγάλο eye relief, κάνουν πολύ πιο ξεκούραστη παρατήρηση και είναι και must για affocal φωτογράφηση. (να κολλήσεις την ψηφιακή στο προσοφθάλμιο εννοώ) ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
elohim Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2007 Άνοιξα άλλο γιατί είναι πιο συγκεκριμένο και ο τίτλος του σε περίπτωση που κάνει κάποιος αναζήτηση ενώ το ''40 είναί'' δεν βοηθάει... Με καταλαβαίνεις.. Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου.... Μήπως έχεις να προτείνεις κάτι αξιολογο όσον αφορά μάρκα είτε προσοφθαλμίων είτε για Barlow...? dreamers and not, do not lower the head...
draculas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2007 ενα barlow να θεωρείς σίγουρο οτι θα τον χρειαστείς..προτίμησε κάτι καλό να σου μείνει κιόλας.. οσο για προσοφθάλμια, θα σου προτείνω και εγω μια απο τα ίδια..6-8mm και κάτι περίπου στα 20mm με μεγάλο πεδίο. εχω ενθουσιαστεί με τον antares 19mm που πήρα απο την ηλία (eliasg2004), έχει μεγαλύτερο πεδίο απο τον 25άρη super plossl που έδινε το τηλεσκόπιο, και φυσικά μεγαλύτερη μεγέθυνση.. τρομερό πεδίο.. αφού κάθε φορά που βάζω ενα super plossl, μου φαίνεται οτι κοιτάζω μέσα απο ενα ρολό χαρτιού.. υγείας ( )(Τα ακούς Ηλία?) βέβαια υπάρχει και η λύση του Hyperion Zoom που μερικοί-μερικοί με έκαναν να σκέφτομαι τώρα τελευταία.. (όπου εκεί έχεις πολλές μεγενθύνσεις, και πολύ καλό προσοφθάλμιο, αλλα και πάλι το πεδίο είναι μικρότερο του Antares.. )
elohim Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2007 τα προσοφθάλμια να τα πάρω λές μέσα απο το πλανητάριο.... Μία ακόμη ερώτηση.... Πριν το dob είχα πάρει το Bresser που δίνει το lidl 70mm. Πιό πολύ το πήρα για βοηθητικό και για εύκολη μετακίνηση... Άπό τι είδα το Bresseraki έχει πολύ καλή ισημερινή στήριξη και από τι έκρεινα αρκετά στιβαρή... Μπορεί λέτε η στήριξη να σηκώσει το 8'' σωλίνα του Dob...? θα χρειαστώ να πάρω δαχτυλίδια για να δέσω τον σωλίνα.... όποιος έχει δεί τη στήριξη του Bresser ασ μου πεί τη γνώμη του.. ειλικρινά σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες... dreamers and not, do not lower the head...
angelos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2007 Άπό τι είδα το Bresseraki έχει πολύ καλή ισημερινή στήριξη και από τι έκρεινα αρκετά στιβαρή... Μπορεί λέτε η στήριξη να σηκώσει το 8'' σωλίνα του Dob...? ΟΧΙ!!!
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2007 Παναγιώτη χαίρομαι που σου άρεσε!! Κι εγώ πιστεύω ότι η συγκεκριμένη σειρά προσοφθαλμίων (antares w70) είναι *εξαιρετική* για τα χρήματά τους. Είναι κρίμα που δεν έρχονται στην Ελλάδα και από την μικρή εμπειρία που είχα με τους hyperion ενός φίλου έχουν συγκρίσιμες επιδόσεις χωρίς το βάρος - και την τιμή - των τελευταίων.Αφού τέθηκε ως θέμα, στην κλάση των 40μμ στις 2" εξαιρετικές και οικονομικές λύσεις είναι ο ΜΚ70 της University και ο 40άρης TMB Paragon. Δυστυχώς - πάλι - δεν υπάρχουν στην Ευρώπη αλλά μπορεί κανείς να παραγγείλει από τις εταιρείες που τους διαθέτουν:www.universityoptics.comwww.burgessoptical.comΚατά καιρούς εμφανίζονται και μεταχειρισμένοι στο astromart.Προσοχή όμως γιατί οι 40άρηδες δεν είναι ιδανικές επιλογές για όλα τα τηλεσκόπια και θα πρέπει να υπολογισθεί και το θέμα του βάρους. Για ένα 8ιντσο dob κάτι γύρω στα 27-30μμ θα ήταν ίσως καλύτερη επιλογή. Επιλογές πολλές ανάλογα με το πόσα θέλεις να διαθέσεις. Σε φορμά 1.25" οι 30άρηδες ultima της Celestron - αν μπορείς να βρεις κάποιον - είναι δοκιμασμένη και εξαιρετική επιλογή. Κατασκευάζονται ακόμα ως orion ultrascopic και Parks gold. Φιλικά,Ηλίας.ΥΓ. Τη στήριξη του bresser άστην για το bresser Δεν είναι για τίποτα βαρύτερο.
draculas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2007 Ηλία, μέχρι τώρα, ο μόνος προσοφθάλμιος που εχω δει και μου άρεσε περισσότερο απο τον antares ήταν ενας nagler 15 με 20mm, ή κάπου εκεί.. Επειδή έχω και 8άρι, και το bresser απο το Lidl, μην κάνεις κανένα αστείο και βάλεις 8άρι στην βάση.. σε βλέπω να ανοίγεις θέμα "μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί.."
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20, 2007 Μπορεί λέτε η στήριξη να σηκώσει το 8'' σωλίνα του Dob...? Αμέ! Θα το σηκώσει για κάποια λεπτά αλλα μετά θα πρέπει να μαζέψεις απο κάτω το ίδιο το 8"...εμμ...λάθος, οτι έχει απομείνει απο αυτό...
akmakas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2007 Πρόσφατα αγόρασα ένα barlow 2x της skywatcher στα 59Ε...Παιδιά το γνωρίζει κανείς ?είναι καλό ή πέταξα τα λεφτά μου? www.retrovisions.grwww.retrosystem.gr
astrovox Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2007 Δεν τον έχω δει από κοντά αλλά στους barlow καλό είναι αν πάρεις να πάρεις έναν καλό. Εξάλλου μόνον έναν έχει κανείς συνήθως, ας είναι καλός. Με 100-120 ευρώ παίρνεις έναν πολύ καλό barlow. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
kagianas Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2007 χαιρετω.. εχετε ακουσει τπτ για τον ultra wide?εχω παρει ενα 6mm πεδιου 66 αλλα δε ξερω κατα ποσο ειναι καλος..γενικα ποιος ειναι ο καλυτερος γιατι εχω προβληματιστει πειτε μου να παω να τον παρω!!! αστερακι μου λαμπρο ..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα