Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Έφτιαξα ένα excellάκι στο οποίο θα γράφουμε τα στοιχεία των αντικειμένων που θέλουμε να παρατηρήσουμε. Θα συμπληρώνουμε όσα αρχεία χρειάζονται ΑΝΑ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ.Δηλαδή θα παίρνουμε μαζί μας στο βουνό εκτυπωμένα τα αρχεία που αντιστοιχούν στους αστερισμούς που έχουμε προγραμματίσει να παρατηρήσουμε.

Όποτε εντοπίζουμε κάποιο αντικείμενο,θα το σημειώνουμε στα ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ στην στήλη του αρχείου,αφήνοντας κενή την στήλη του αντικειμένου που δεν προλάβαμε ή δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε.Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι μπορούμε πολύ εύκολα να τροποποιήσουμε κάποιο αρχείο, ώστε να μην περιλαμβάνει τα αντικείμενα που έχουμε εντοπίσει και να εκτυπώνουμε για το βουνό μόνο τα αντικείμενα που δεν έχουμε εντοπίσει ακόμα,για τον συγκεκριμένο αστερισμό.

Σε κάθε αστερισμό,θα έχουμε φτιάξει όσα αρχεία χρειάζονται,ώστε να περιλαμβάνουν τα αντικείμενα που μας ενδιαφέρουν να δούμε.Σε κάθε εξόρμηση όμως θα τυπώνουμε μόνο τα αρχεία που μας ενδιαφέρουν,ανάλογα με τον αστερισμό που πρόκειται να μελετήσουμε.

Γνώμες;

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε
Δοκίμασε να το κάνεις zip ή rar και ξαναπροσπάθησε. Αν και απ' ότι βλέπω επιτρέπετε ο τύπος αρχείου xls.

Science is the belief in the ignorance of the experts

Richard Feynman

Δημοσιεύτηκε
Δημήτρη το Deepsky 2000 που ήδη έχεις έχει επιλογή δημιουργίας λίστας αντικειμένων και εκτύπωσής της.

Γιώργο,το DeepSky 2000 δεν τρέχει στα Vista :cry: Βλέπεις,αναβαθμίστηκα!

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε
Δοκίμασε να το κάνεις zip ή rar και ξαναπροσπάθησε. Αν και απ' ότι βλέπω επιτρέπετε ο τύπος αρχείου xls.

Ανδρέα (Astrovox) μπορείς να βοηθήσεις;

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Δημήτρη δεν είχα προσέξει το πρόβλημα...

Κανονικά μπορείς να βάλεις κατευθείαν το αρχείο έως 350ΚΒ.

Μήπως όταν βρίσκεις το αρχείο πατάς κατευθείαν "υποβολή";

Πρέπει πρώτα να περάσεις από το "προσθήκη συνημμένου".

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Δημήτρη μάλλον έχεις office 2007 τότε :)

Κάνε save as και διάλεξε μορφή excel 97-2003 δηλαδή με κατάληξη .xls και όχι .xlsx

Τότε λογικά θα ανέβει!

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Συγνώμη για την ταλαιπωρία.Τελικά δε βρήκα πώς γίνεται το save as με το Οffice 2007 ](*,)

Πρέπει να πω ότι είναι προτιμότερο κατά την γνώμη μου να φτιάχνουμε πρόγραμμα παρατηρήσεων ανά αστερισμό ,διότι έτσι μπορούμε να κρατάμε τα αρχεία με περισσότερη τάξη.Παράδειγμα: Εμένα μου έχουν μείνει πολλά αντικείμενα στον Λέοντα που δεν έχω δει.Τα είχα βάλει σε κάποιο πρόγραμμα παρατήρησης,αλλά δε πρόλαβα να τα δω. Αυτή την στιγμή έχω μαζέψει ένα κάρο χαρτιά με προγράμματα παρατηρήσεων από χειμερινούς και ανοιξιάτικους αστεριμούς που έχουν ανακατευτεί με προγράμματα παρατηρήσεων καλοκαιρινών αστερισμών! Κάποια αντικείμενα είναι μαρκαρισμένα επειδή τα έχω εντοπίσει,κάποια άλλα όχι!

Αν λοιπόν υπάρχει τάξη στις λίστες αντικειμένων,ανάλογα με τον αστερισμό που ανήκουν,θα μπορούμε κάθε φορά να επιλέγουμε το αρχείο του αστερισμού που μας ενδιαφέρει,το οποίο ενδεχομένως να περιλαμβάνει αντικείμενα που είχαν μείνει από πέρσι! Όλα σε ένα νοικοκυρεμένα!

Αναμένω γνώμες για το excellάκι!

gh.rar

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Επειδή όσοι δεν έχουν office 2007 δεν θα μπορούν να ανοίξουν το αρχείο, το αποθήκευσα σαν .xls

εμένα μου ζήτησε να κατεβάσω μια ενημέρωση 30MB γι ανα κάνω την μετατροπή..

Πολύ βολικό το αρχειάκι Δημήτρη..

2.xls

Δημοσιεύτηκε

Παναγιώτη το δικό σου αρχείο ανοίγει χωρίς πρόβλημα του Δημήτρη όχι.

Να ρωτήσω κάτι και τους δυό σας.

Εχω φτιάξει κι'εγώ ενα παρόμοιο αρχείο excel, ανάλογα πως βολεύει τον καθένα μας, αλλά η μονη πηγή που ξέρω για να κάνω copy και να

μη τα γράφω μόνος μου, ειναι οι κατάλογοι που βρίσκω στην wikipedia

όπως πχ αυτός:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_NGC_objects_%281-999%29

Πείτε μου αν αυτοί οι κατάλογοι είναι αξιόπιστοι για να μη πάει χαμένη όλη η δουλειά που κάνω :-k

ή να κοιτάξω κάπου αλλού.

Δημοσιεύτηκε
Πείτε μου αν αυτοί οι κατάλογοι είναι αξιόπιστοι για να μη πάει χαμένη όλη η δουλειά που κάνω :-k

ή να κοιτάξω κάπου αλλού.

Γιάννη,εγώ βλέπω τα δεδομένα των αντικειμένων απο το βιβλίο Uranometria Vol.3 "Deep Sky Field Guide". Θεωρώ (όσο μπορώ,από την πολύ μικρή πείρα που έχω) την βιβλιογραφία του εγκυρότατη.

Για on line καταλόγους θα σου πρότεινα www.ngcic.org

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Δημήτρη,

το καλύτερο θα ήταν να τα βρίσκαμε κάπου αξιόπιστα σε λίστα

για να μη χρειαστεί να γράφουμε όλα τα δεδομένα.

(Πολύ βαρετό!)

Με το φίλτρο γίνεται τέλειο μετά και τσεκάρεις τι έχεις δεί ανά αστερισμό.

Κάτι άλλο που κάνω είναι να μετατρέπω σε jpg από το starry night

ότι έχω δεί και κάνω link τη φωτογραφία με το excel σε ενα κελί της σειράς του αντικειμένου.

Πολύ καλό :idea:

Δημοσιεύτηκε

Δημήτρη alepohori,

φοβερό link αυτό που μου έδωσες.

Όλος ο κατάλογος NGC σε .xls αρχείο έτοιμο 4mb.

Με λίγη δουλειά το φέρνεις στα μέτρα σου και

κάνεις φίλτρο όπως σε βολεύει.

7840 ngc με όλα τα δεδομένα..

(Να είχα και τηλεσκόπιο να τά βλεπα κιόλας) :-))

Που θα πάει θα μεγαλώσω κι'εγώ!!

Αργησα να το βρώ εκεί μέσα γιατί χάθηκα αλλά είναι

ό,τι έψαχνα

](*,) ](*,)

Thanks!!!!

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

http://www.asahi-net.or.jp/~zs3t-tk/atlas_85/ds_list_051225.xls

Δημήτρη alepohorius,

Ρίξε μια ματιά σ'αυτό το excel.

Αν γίνει sort by constellation ίσως μπορεί

να διευκολύνει.

Γιάννης

• 1 έτος αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Νέα έκδοση του excellακίου... Προστέθηκαν το "color" και το "Brightness category". Πιστεύω ότι τώρα περιλαμβάνει όλα τα δεδομένα του τρίτου τόμου της Uranometria.

Book1.xls

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης