Δημήτρης Τσακαλής Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 όπως και τον φίλο TIM για τον πρόσκαιρο δανεισμό του δικού του 16” Οrion optics, προς το τέλος της συνάντησης. ΝΟμίζω ότι ο TIM ελάχιστα είδε άπό το τηλεσκόπιο του διότι έγινε λαϊκόπροσκύνημα καθ' ότι όλοι ήθελαν να δούν από το πανέμορφο θερμοσ.. εεε.. συγνώμη τηλεσκόπιο.Όλοι τον ευχαριστούμε που μας ανέχθηκεΦίλε TIM φτου να μην το ματιάσω, είναι πανέμορφο. ΦιλικάΔημήτρης CELESTRON Dob www.medicalmarket.gr
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΕΩΝ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Τελικα δεν μπορεσα να ερθω. Θελω να γραψετε λεπτομεριες για τον χωρο,την φωτορυπανση,γενικα αν μας κανει σαν σημειο παρατηρησης Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Πάντα τέτοια με καλύτερο καιρό. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω την φίλη και τους φίλους για την ιδέα της συνάντησης (ξέρουν αυτοί). Καί μέσα σε μιά νύχτα, την πρώτη μου με astrovoxίτες: -Είδα μέσα από όλα τα τηλεσκόπια, τουλάχιστον 10, γιατί όλοι είχατε την διάθεση να μου δείξετε. -Έδωσα προφορικό διαγώνισμα για αστέρια και αστερισμούς. Κυριακή ελπίζω να πέρασα έτσι; -Είμαι σίγουρος ότι ο Βαγγέλης θα μου έδειχνε ότι μπορούσε αν δεν το μάζευε νωρίς λόγω καιρού.(Βαγγέλη είσαι precious teacher) -Έφαγα τον διάσημο χαλβά στην πρώτη κιόλας συνάντηση.-Ειδα μέχρι και το Μ27 από 16" που ο φίλος Ευθύμης το έφερε για να δούμε όλοι εμείς εκτός από αυτόν. Και το καλύτερο της βραδυάς, κατά τις 06.00 το πρωί πέντε άνθρωποι, χαζέψαμε ανατολή Σελήνης μαζί με υπέρλαμπρη Αφροδίτη!! (Μου κόπηκαν τα γόνατα αλλά το έκρυψα) Υ.Γ. Καί ακόμα μία φορά, "Κατερίνα σ'ευχαριστώ!" Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
Efstathios Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Γειά σας. Να πώ αρχικά πως ο χαλβάς και η κρεατόπιτα ήτανε καταπληκτικα!!! Όταν φτάσαμε στο σημείο και τριγύρισα λίγο τον χώρο βλέπω ένα dob και πάω και λέω την εξής ατάκα "αυτό είναι 6ιντσο?". Η απάντηση ήταν "το 8ιντσο είναι". Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι τελικά θα φαινόντουσαν τόσο πιό μικρά τα dobsonians σε ανοιχτό χώρο. Και το 10άρι μου φαινόταν σχετικά μικρό. Είδαμε ωραία πράγματα. Με το 10άρι μου είδα Ανδρομέδα και κανα δύο ακόμη πραματάκια ώσπου κάποια στιγμή έγινε διδακτικό αστρονομικό όργανο από εξαίρετο χειριστή με μεράκι, που μας έδειχνε τους top στόχους στον ουρανό. Έτσι είδα και το Μ13 πρώτη φορά από dobsonian και άλλα, όπως τον Albireo που είναι πανέμορφος. Επίσης τριγυρήσαμε και σε άλλα τηλεσκόπια με αποκορύφωμα το 16ιντσο που είχε γίνει το επίκεντρο για κάμποση ώρα και είδα και το Μ13 και την Ανδρομέδα και απο εκεί. Ήταν πολύ ωραία και ευχαριστώ όλους για την καλή παρέα. Ευχαριστώ πολύ και τον Αργύρη που συνταξιδέψαμε μαζί με τα τηλεσκόπιά μας. Highlights: Τα πρόβατα που είχαν κλείσει το δρόμο πηγαίνοντας μετά τα Βίλλια προς τα πάνω και που περάσανε μετά και δίπλα από το σημείο παρατήρησης. Ο Χαλβάς και η κρεατόπιτα φυσικά. Και η ωραία παρέα. Υ.Γ Είχε πολύ περισσότερο κρύο από όσο υπολόγιζα. Φορώντας μάλλινο μπλουζάκι και δερμάτινο μπουφάν και είχα ξυλιάσει, με αποτέλεσμα να μπαίνω για κάμποση ώρα στο αμάξι για να ζεσταθώ. Οπότε την άλλη φορά με το καλό, διπλό μπουφάν, γάντια, σκουφιά κλπ. starrynights.blog
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Πραγματικά βρε παιδιά, πήγατε να χάσετε τη σελήνη με την Αφροδίτη... Πήρα τηλέφωνο κ μου λέτε ότι δεν βλέπετε καμία σελήνη... Πρέπει να περάσατε ωραία, εγώ έβγαζα φωτό από την ταράτσα με έναν εκνευριστικό καιρό που ευτυχώς τελικά άνοιξε!! Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Άλλη μια επιτυχημένη εξόρμηση έφτασε στο τέλος της σήμερα νωρίς το πρωί. Παρόλο που τελικά δεν κοιμηθήκαμε πάνω (αφού ξημερώσαμε είπαμε να αρχίσουμε τον ύπνο κατευθείαν σπίτι), ήταν μια full βραδιά που θύμιζε Πάρνωνα, κυρίως λόγω της καλής και πολυπληθούς παρέας. Αρχικά τα σύννεφα απογοήτευσαν πολλούς αλλά αργότερα ο ουρανός ήταν ασσυνέφιαστος για πολλές ώρες με αποτέλεσμα να απολαύσουμε πολλά πράγματα. Επίσης, το προχωρημένο της ώρας μας επέτρεψε να παρατηρήσουμε και χειμερινούς αστερισμούς, παίρνωντας μια γέυση για το χειμώνα που μας έρχεται. Αυτά που ξεχώρισα από τη χθεσινή παρατήρηση, πέρα από τα usual highlights, ήταν ο γαλαξίας NGC 772 στον Κριό (πολύ αμυδρός για μένα, δεν ξέρω πως τον βρήκα), το Eskimo Nebula στους Διδύμους, κάποια διπλά (πχ α Διδύμων, η,ρ, ψ Ωρίωνα κλπ), το όμορφο Μ37 στον Ηνίοχο και ένα ωραίο ανοιχτό που βρήκα κατα λάθος στο τρίγωνο, ψάχνοντας για τους διπλανούς γαλαξίες, κατά πάσα πιθανότητα το Cr 21. Όλα τα παραπάνω ήταν με την ευγενική χορηγία του vasiamits και του 8ιντσου dob. Επίσης, ένα συμπέρασμα είναι πως χωρίς καλό χάρτη είσαι καταδικασμένος στα πολύ λίγα αντικείμενα ανά βραδιά.... Κλείνοντας το "report" της βραδιάς, θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω τον ακούραστο αγωνιστή του λόγου, Αργύρη, που με άσβεστο πάθος και πυγμή κατάφερε να κρατήσει ξύπνιους όσους είχαν ακόμα και την παραμικρή υποψία νύστας μέχρι το πρώτο φως της ημέρας! Φίλε Αργύρη, σου εύχομαι σε 4 χρονάκια σε ψηφοδέλτιο!! Και εις άλλα με υγεία λοιπόν!! edit: Τελικά το ανοικτό που γράφω παραπάνω ήταν το Cr 21.
alepohori Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Θέλω και εγώ να ευχαριστήσω τον φίλο Θύμιο για την παραχώρηση του 16" Orion Optics ,ο οποίος με την αμέριστη υπομονή του, μας ανέχτηκε όλους που είχαμε μαζευτεί γύρω από το θηρίο του. Είναι γεγονός ότι ο ίδιος πολύ λίγο είδε από το τηλεσκόπιό του. Δε θα ξεχάσω την θέα του Stephan's Quintet μέσα από το 16" ,όπως επίσης και το M13 στις 640X!!!! Θύμιο ευχαριστούμε πολύ ,καλή συνέχεια στην συνέχεια του χτισίματος του εξοπλισμού σου και για ό,τι χρειαστείς...ξέρεις εσύ! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
quendi Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Πολύ ωραία παιδιά! Ζηλεύουμε οι μη Αθηναίοι! Πόσα άτομα και τηλεσκόπια είσασταν τελικά? Φιλικά,Παναγιώτης Αντωνόπουλος
Λαμπρινή Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Ναι, περάσαμε φανταστικά!!! Συγχωρήστε με αν κάνω λάθος, αλλά νομίζω οτι ήμασταν γύρω στα 25 άτομα κ υπήρχαν περίπου 8- 10 τηλεσκόπια. Ακριβείς αριθμούς δεν θυμάμαι... Είμαστε όλοι μας αστρόσκονη και κάποια μέρα θα γυρίσουμε στα άστρα...!!
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Και μια άποψη του χώρου, περιμένοντας να νυχτώσει και βλέποντας τα σύννεφα να κλείνουν γύρω μας...
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Την ώρα που μοιράστηκε ο χαλβάς ήμασταν καμμιά 30ριά άτομα και αργότερα ήρθαν κι άλλοι. Αλλά δεν έχει καμμία μα καμμία σημασία πόσοι ήμασταν αλλά ότι περάσαμε καλά!!! Λεωνίδα, ο χώρος είναι συμπαθητικός αλλά όποιος έχει πάει Πάρνωνα δύσκολα θα μείνει ικανοποιημένος με κάτι άλλο.
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Για κατόχους GPS, το αρχείο της διαδρομής από τη διαστάυρωση στην εθνική οδό (προς Θήβα) μέχρι το σημείο παρατήρησης. Ανοίγει και στο Google Earth.elefsina-kithairwnas.zip
swoki Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 hello hello κι από μένα! Είμαι ένας από αυτούς που είχαν έρθει παρέα με ένα από τα δύο 8-άρια skywatcher (dob). Πιο συγκεκριμένα, είμαι ο Ντίνος, ο αδερφός του vallia που δε διαβάζει τα pm του. Είπα να γραφτώ λοιπόν, κι εγώ... Ευχαριστώ όλους για όλες τις βοήθειες/πληροφορίες όλων των τύπων. Άνοιξε το κεφάλι μου! (in a good way) See you next time... Read you soon... (πάρτε και μια φωτογραφία από σχετικά νωρίς... με την πρώτη φουρνιά astrovoxιτών να στήνουν)
paranoia Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Πω πω με στειλατε τωρα! Τι ωραια ομαδα που ειστε! Εδω στη Χιο το πολυ να ειμαστε 3 ατομα για παρατηρηση. Εγω η ΄βροχη' αντε και ο μικρος μου αδερφος... "Κι εσείς άστρα, αιώνες τώρα κάτι θέλετε να μας πείτε, μα σε λίγο ξημερώνει και δεν προφταίνουμε να μάθουμε" Τάσος Λειβαδίτης, Μικρό βιβλιο για μεγάλα όνειρα
planetman Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Μπράβο ρε παιδιά, εσείς είστε πολλοί Θα ήθελα πολύ να δω μέσα από το 16" Τί ουρανό έχετε από εκεί; ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Είμαι ένας από αυτούς που είχαν έρθει παρέα με ένα από τα δύο 8-άρια skywatcher (dob). Πιο συγκεκριμένα, είμαι ο Ντίνος, ο αδερφός του vallia που δε διαβάζει τα pm του. Είπα να γραφτώ λοιπόν, κι εγώ... Και πολύ καλά έκανες! Άλλωστε το επιβεβαιώνει και το τεστ δοκιμής. Ο χρόνος ανταπόκρισης σε π.μ ήταν εξαιρετικός κι ως εκ τούτου όσοι θέλετε να στείλετε π.μ στον vallia, απευθυνθείτε για σιγουριά στον αδελφό του! Vroxh, σημασία πάνω απ όλα έχει η καλή διάθεση. Έτσι όσα άτομα και να είστε δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσετε καλά.Αν και είμαι σίγουρη πως υπάρχουν πολλά άτομα στη Χίο που ασχολούνται ή θα τους ενδιέφερε ν ασχοληθούν με την αστροπαρατήρηση αλλά οι συγκυρίες είναι τέτοιες που δεν έχετε ακόμα συναντηθεί.Θέλω να πιστεύω πως η δύναμη του διαδικτύου θα σας βοηθήσει να συνευρεθείτε στο πολύ σύντομο μέλλον
dimisi Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Ζηλεύωωωωωω Ελπίζω την επόμενη φορά που θα κανονίσετε συναντησούλα, να μπορέσω να έρθω κι εγώ. Αν και δεν έχω δικό μου τηλεσκόπιο, θα φέρω τα κυάλια μου... ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Achilleas Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Καμια φωτογραφία της παρεας? Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΕΩΝ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Με αρχηγο την Κατερινα δεν ειναι δυνατο να μην περασατε καλα.Στον χαλβα ηταν περισσοτεροι απο οτι στην παρατηρηση;Να ειμαστε καλα να παμε στην επομενη νεα σεληνη.Απο τα αντικειμενα που περιγραψατε,καταλαβα οτι ο ουρανος πρεπει να ειναι σχετικα καλος. Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Καλησπέρα σε όλους! Ο ουρανός ήταν καλός.... όταν έφυγαν τα σύννεφα!! Για την παρέα δε το συζητώ, ούτε για τον χαλβά του Τρεμούλη ο οποίος μύριζε... Χριστούγεννα!! Μια από τα ίδια με τα... μόλις 4 κομμάτια κιμαδόπιτα με-χωρίς τυρί που τσάκισα του Γιάννη Ευφραιμίδη αλλά και φυσικά με τα σουβλάκια από τα Βίλια!!! Τα άτομα έφτασαν περίπου τα 40, με πρόσθεση δύο ομάδων... φοβισμένων πυροσβεστών αλλά και τους ιδιοκτήτες του χώρου που είδαν για πρώτη φορά από τηλεσκόπια ενώ ήρθαν να μαζέψουν τα πρόβατα!!Αρκετοί ήρθαν για πρώτη φορά και κατενθουσιάστηκαν!Η εμπειρία μιας αστροπαρατήρησης είναι μοναδική και ταυτόχρονα αναγκαία για όλους τους νέους, ώστε να μπουν για τα καλά στο κλίμα!Στον κιθαιρώνα ο αέρας είναι περισσότερος από του Πάρνωνα (τουλάχιστον στις 2 φορές που έχω ανέβει σε κάθε μέρος) και πρέπει όλοι να έχουν μαζί τους πολύ ζεστά ρούχα, σκουφιά, γάντια κτλ!Ευχαριστώ και τους φίλους που κράτησαν παρέα στην ασταμάτητη κουβέντα που είχαμε!Έπεσαν και αρκετά μετέωρα πολύ εντυπωσιακά αλλά το βραβείο το παίρνει ο Τρεμούλης για την εξής εικόνα:(κατεβαίνει βιαστικά από το δρόμο και) φωνάζει: Παιδιά, (βαθιά γρήγορη τζούρα) σβήστε τα τσιγάρα!, έρχεται (δεύτερη βαθιά γρήγορη τζούρα πανικού) η Πυροσβεστική!!! ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
sevax Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2007 Γιά καί από εμένα.Τί νά πώ καί εγώ, απλά θυμάμε στά νειάτα μου,όταν κάναμε κανά ξαφνικό πάρτυ πάντα περνάγαμε καλά,μετά λέγαμε τό απρόοπτο είναι καλήτερο.Τά είπανε οι προηγούμενοι,ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΚΑΛΑ.Μράβο στήν ιδέα τής Κατερίνας, απ' όλα είχε η αστροβραδιά, χαλβά,κυμαδόπιτα,γιδοπρόβατα,πυροσβεστική,σουβλάκια,σύνεφα,καί τόν Αργύρη νά αστράφτη καί νά βροντάει (άν ήταν καί ο Κορώνης...χέχέχέ).Γιά εμένα καί τόν Στρίκη τό κερασάκι ήταν φεύγοντας στίς 6.10 από τόν χώρο, καί σέ όλη τήν διαδρομή τής επιστροφής τήν σελήνη νά κυνηγάει τήν Αφροδίτη.Καλή αντάμωση.Νά είστε όλοι καλά. Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2007 Παιδιά αισθάνομαι λίγο άσχημα, γι αυτό νιώθω την ανάγκη να κάνω μια διευκρίνηση. Μαζί με τον Δημήτρη (vasiamits) το συναποφασίσαμε μιας και είχε αναβληθεί η επίσημη εξόρμηση της ΕΑΕ για τον Πάρνωνα. θα πηγαίναμε έτσι κι αλλιώς κάπου με τον Δημήτρη, ακόμα κι αν δεν ερχόταν κανένας άλλος μαζί μας (επιτακτική ανάγκη αστροξεχαρμανιάσματος). Απλά σ' έναν διαγωνισμό τεμπελιάς μεταξύ εμού και του Δημήτρη, ο Δημήτρης ήταν νικητής ( ) κι έτσι άνοιξα εγώ το θέμα μήπως και εκτός απ τα παιδιά του τσατ, ήθελαν και κάποιοι άλλοι απ το φόρουμ να έρθουν. Ειλικρινά χάρηκα πάρα πολύ που είδα πολλούς καλούς φίλους γιατί περνάμε πάντα θαυμάσια στις εξορμήσεις και χάρηκα εξίσου που είδα νέους ενθουσιώδεις αστροπαρατηρητές.Λυπάμαι όμως πολύ γιατί αναβλήθηκε η εξόρμηση στον Πάρνωνα και έτσι δεν είχα τη χαρά να συναντήσω καλούς φίλους όπως ο Κορώνης, ο Σοφολόγης, ο Iανος, ο filiatra, o Sagan και πολλούς άλλους.Άσε δε, που αν δεν ακούω την στεντόρεια φωνή τού Κορώνη να διαμαρτύρεται για το γκρινλέηζερ και την περιφερειακή του όραση, μια στέρηση την νιώθω όπως και να το κάνουμε ! Για όσους νέους διστάζουν να πάνε σε οποιαδήποτε συνάντηση, είτε επειδή δεν έχουν τηλεσκόπιο, είτε επειδή είναι εκ φύσεως συνεσταλμένοι, αρκεί να διαβάσουν τις δημοσιεύσεις όσων ήρθαν για πρώτη φορά στη συνάντηση και θα καταλάβουν πως πρέπει να στείλουν τις αναστολές τους για μόνιμες διακοπές (Εξαιρείται η τραυματική εμπειρία του Τιμ, που όλο το βράδυ θα πρέπει να αναρωτιόταν αν το τηλεσκόπιο ήταν δικό του, ή φαντάστηκε πως το αγόρασε )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα