xmavidis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2007 Ωπ!!!! Λάθος!!!! Σεπτεμβρίου ήθελα να πω! Science is the belief in the ignorance of the expertsRichard Feynman
planetman Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2007 Τελικά πήγαμε με τον Μανούσο οι 2 μας ξανά στις 5/10 στον Στρούμπουλα. Αυτός με το δικό του πλέον 12" GSO κι εγώ με το δικό μου 8" skywatcher. Είχαμε βάλει κι ένα στοίχημα γενικότερα, θέλαμε να δούμε αν μπορούμε να διακρίνουμε σπείρες με το 12". Η βραδυά ήταν πολύ καλή, φυσούσε βέβαια λιγάκι. Είχα ήδη κάνει έναν πολύ μεγάλο κατάλογο με το τι ήθελα να δω, αλλά για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι η μαγεία του ουρανού μου παίρνει τα μυαλά και δεν κατάφερα να τον ακολουθήσω. Καταρχήν, με την μεγάλη άρκτο έχω ανοιχτούς λογαριασμούς, αυτό το Μ51 έχω λυσσάξει να το δω, βάλθηκα να το ψάχνω αλλά δεν τα κατάφερα. Αντιθέτως, το Μ101 βρέθηκε εύκολα. επίσης οι Μ81 & Μ82, ο Μ81 φαίνεται από τον ερευνητή. Οι ανοιχτοί λογαριασμοί έμειναν ανοιχτοί. Μετά που σαρώθηκαν κάποιοι γνώριμοι στόχοι κυρίως στην τσαγιέρα, είπαμε να πάμε για τους γαλαξίες NGC 253 7ου μεγέθους και NGC 247 9ου μεγέθους που βρίσκονται στο κήτος στον χάρτη 14 του nightwatch. Το starrynight δίνει βέβαια 8 mag και 9,6 mag αντίστοιχα. Ξεκινάμε την εύρεση την ίδια στιγμή με τον Δημήτρη, ο καθένας με το τηλεσκόπιό του. Μετά από 4 δευτερόλεπτα περίπου αναφωνούμε μαζί ΩΩΩΩ, είχαμε βρει κι 2 τον NGC 253. Φαινόταν από τον ερευνητή. Ο γαλαξίας είναι μακρόστενος, διακρίνεται δομή, πάρα πολύ εντυπωσιακός. Λίγο πιο πάνω μετά από λίγο βρέθηκε και ο NGC 247, πολύ πιο αμυδρός. Από τον χάρτη 7mag που έχω εκτυπώσει είδα ότι πολύ κοντά στον NGC 253 βρίσκεται το σφαιρωτό σμήνος NGC 288, 8,1 mag. Βρέθηκε κι αυτό πολύ εύκολα. Μετά είπα να πάω για το Μ77, επίσης στο κήτος. Ο γαλαξίας βρέθηκε αλλά είναι πολύ αμυδρός, 9,5 mag. Επόμενος στόχος μου ήταν ο M74, στην Ανδρομέδα, επίσης βρέθηκε εύκολα αλλά επίσης πολύ αμυδρός, 10 mag. Το Μ1 (νεφέλωμα καρκίνου) επίσης βρέθηκε εύκολα στον ταύρο. Το NGC 6207 (γαλαξίας 12,1 mag) δίπλα στο Μ13 βρέθηκε σχετικά εύκολα κυρίως επειδή είναι πολύ κοντά στο σφαιρωτό σμήνος, σαφώς πολύ αμυδρό για το τηλεσκόπιό μου. Το στοίχημα που είχαμε βάλει με τις σπείρες εκκρεμούσε ακόμη. Ο Μ33 μας περίμενε! Αφού ανέβηκε στο ζενίθ, σημαδέψαμε τα τηλεσκόπιά μας. Μετά από 5λεπτο ανεπιτυχές ψάξιμο από το προσοφθάλμιο κατάλαβα ότι φαίνεται στον ερευνητή, οπότε μετά σημαδεύτηκε εύκολα. Τον κοιτούσαμε καλά καλά με σκοπό να εντοπίσουμε σπείρες. Κάποια στιγμή φωνάζω στον Δημήτρη, "ΒΛΕΠΩ ΣΠΕΙΡΕΣ!" "Έλα ρε", μου λέει. "Ναι", του λέω. "Είναι αριστερόστροφες" του λέω, "δηλαδή ο γαλαξίας γυρίζει προς τα δεξιά!". Κοιτάζει κι αυτός καλά καλά, "ΝΑΙ" μου λέει. "Είναι μια μεγάλη σπείρα κάτω αριστερά και άλλη μία πάνω δεξιά". Είχαμε αμφιβολία αν βλέπαμε σωστά. Μόλις πήγα σπίτι κατά τις 4.00 άνοιξα τον υπολογιστή μόνο και μόνο για να μπω στο starrynight, βρήκα τον Μ33 και ΝΑΙ, ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΒΛΕΠΑΜΕ, οι σπείρες ακριβώς στο σωστό σημείο! Είχα δει σπείρες με το 8"!!! Ο Ωρίωνας ήταν ο τελευταίος στόχος της βραδιάς, επιβλητικότατος και εντυπωσιακότατος όπως αναμενόταν. Αυτά τα ολίγα. Θα επανέρθουμε............ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2007 Μάνο τα είπες όλα. Παιδιά χάσατε που δεν ήρθατε. Αν και η πρώτη μου παρατήρηση με dob έμεινα πολύ ευχαριστημένος για το πόσο γρήγορα μπορούσα να εντοπίσω τα αντικείμενα. Βέβαια με βοήθησε και ο Μάνος σαν πρωτάρης που είμαι σε δύσκολους στόχους. Όσο για την πρώτη μου εντύπωση με το 12αρι μπορώ να πω οτι έμεινα αρκετά ικανοποιημένος από τις επιδόσεις του. Όσο για το Μ33 και μόνο που διέκρινα έστω αμυδρά σπείρες ήταν μαγευτική εμπειρία. Παρακάτω παραθέτω τα αντικείμενα που βρήκα για πρώτη φορά μόνος μου. Ανυπομονώ για την επόμενη εξόρμηση.Observation_diary.xls Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
Altinakis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2007 Planetman με εφτιαξες πραγματικα. Αν μπορεις να δεις τοσα πραγματα με το 8" δεν βλεπω την ωρα να το παρω (μαλλον αυριο ή μεθαυριο). Να σαι καλα και πιστευω οτι και γω δεν θα απογοητεψω τους Dobsoναδες!! Καλό βράδυ.. Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
planetman Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2007 Μάνο τα είπες όλα. Ας με προλάβαινες. Planetman με εφτιαξες πραγματικα. Στόχος επετεύχθη. Πάντως να ξέρεις ότι χρειάζεσαι σκοτεινό ουρανό. Το εργαλείο αξίζει πολλά και σιγά σιγά θα βλέπεις πράγματα που δεν πίστευες ότι θα έβλεπες... ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
milia Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 Τελικά πήγαμε με τον Μανούσο οι 2 μας ξανά στις 5/10 στον Στρούμπουλα. Αυτός με το δικό του πλέον 12" GSO κι εγώ με το δικό μου 8" skywatcher. Είχαμε βάλει κι ένα στοίχημα γενικότερα, θέλαμε να δούμε αν μπορούμε να διακρίνουμε σπείρες με το 12". Η βραδυά ήταν πολύ καλή, φυσούσε βέβαια λιγάκι. Είχα ήδη κάνει έναν πολύ μεγάλο κατάλογο με το τι ήθελα να δω, αλλά για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι η μαγεία του ουρανού μου παίρνει τα μυαλά και δεν κατάφερα να τον ακολουθήσω. Καταρχήν, με την μεγάλη άρκτο έχω ανοιχτούς λογαριασμούς, αυτό το Μ51 έχω λυσσάξει να το δω, βάλθηκα να το ψάχνω αλλά δεν τα κατάφερα. Αντιθέτως, το Μ101 βρέθηκε εύκολα. επίσης οι Μ81 & Μ82, ο Μ81 φαίνεται από τον ερευνητή. Οι ανοιχτοί λογαριασμοί έμειναν ανοιχτοί. Μετά που σαρώθηκαν κάποιοι γνώριμοι στόχοι κυρίως στην τσαγιέρα, είπαμε να πάμε για τους γαλαξίες NGC 253 7ου μεγέθους και NGC 247 9ου μεγέθους που βρίσκονται στο κήτος στον χάρτη 14 του nightwatch. Το starrynight δίνει βέβαια 8 mag και 9,6 mag αντίστοιχα. Ξεκινάμε την εύρεση την ίδια στιγμή με τον Δημήτρη, ο καθένας με το τηλεσκόπιό του. Μετά από 4 δευτερόλεπτα περίπου αναφωνούμε μαζί ΩΩΩΩ, είχαμε βρει κι 2 τον NGC 253. Φαινόταν από τον ερευνητή. Ο γαλαξίας είναι μακρόστενος, διακρίνεται δομή, πάρα πολύ εντυπωσιακός. Λίγο πιο πάνω μετά από λίγο βρέθηκε και ο NGC 247, πολύ πιο αμυδρός. Από τον χάρτη 7mag που έχω εκτυπώσει είδα ότι πολύ κοντά στον NGC 253 βρίσκεται το σφαιρωτό σμήνος NGC 288, 8,1 mag. Βρέθηκε κι αυτό πολύ εύκολα. Μετά είπα να πάω για το Μ77, επίσης στο κήτος. Ο γαλαξίας βρέθηκε αλλά είναι πολύ αμυδρός, 9,5 mag. Επόμενος στόχος μου ήταν ο M74, στην Ανδρομέδα, επίσης βρέθηκε εύκολα αλλά επίσης πολύ αμυδρός, 10 mag. Το Μ1 (νεφέλωμα καρκίνου) επίσης βρέθηκε εύκολα στον ταύρο. Το NGC 6207 (γαλαξίας 12,1 mag) δίπλα στο Μ13 βρέθηκε σχετικά εύκολα κυρίως επειδή είναι πολύ κοντά στο σφαιρωτό σμήνος, σαφώς πολύ αμυδρό για το τηλεσκόπιό μου. Το στοίχημα που είχαμε βάλει με τις σπείρες εκκρεμούσε ακόμη. Ο Μ33 μας περίμενε! Αφού ανέβηκε στο ζενίθ, σημαδέψαμε τα τηλεσκόπιά μας. Μετά από 5λεπτο ανεπιτυχές ψάξιμο από το προσοφθάλμιο κατάλαβα ότι φαίνεται στον ερευνητή, οπότε μετά σημαδεύτηκε εύκολα. Τον κοιτούσαμε καλά καλά με σκοπό να εντοπίσουμε σπείρες. Κάποια στιγμή φωνάζω στον Δημήτρη, "ΒΛΕΠΩ ΣΠΕΙΡΕΣ!" "Έλα ρε", μου λέει. "Ναι", του λέω. "Είναι αριστερόστροφες" του λέω, "δηλαδή ο γαλαξίας γυρίζει προς τα δεξιά!". Κοιτάζει κι αυτός καλά καλά, "ΝΑΙ" μου λέει. "Είναι μια μεγάλη σπείρα κάτω αριστερά και άλλη μία πάνω δεξιά". Είχαμε αμφιβολία αν βλέπαμε σωστά. Μόλις πήγα σπίτι κατά τις 4.00 άνοιξα τον υπολογιστή μόνο και μόνο για να μπω στο starrynight, βρήκα τον Μ33 και ΝΑΙ, ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΒΛΕΠΑΜΕ, οι σπείρες ακριβώς στο σωστό σημείο! Είχα δει σπείρες με το 8"!!! Ο Ωρίωνας ήταν ο τελευταίος στόχος της βραδιάς, επιβλητικότατος και εντυπωσιακότατος όπως αναμενόταν. Αυτά τα ολίγα. Θα επανέρθουμε............ Ωραίοι . Αλήθεια Μάνο, πώς πάει το project αστροφωτογράφιση ;(είχα δει κάπου σ'ένα thread πως είχες γράψει κάτι αλλά...) Μου μπήκαν πολλές ιδέες από την Πάτρα πάντως, αν κ' όπως το βλέπωμάλλον θα σας έρχομαι σε μερικές εξορμήσεις μιας κ' το σενάριο "Back to Patras" φαντάζει όλο και πιο χμμ.. πιθανό. δS>=0 (c.s.)
planetman Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2007 Ωραίοι . Αλήθεια Μάνο, πώς πάει το project αστροφωτογράφιση ;(είχα δει κάπου σ'ένα thread πως είχες γράψει κάτι αλλά...) Μου μπήκαν πολλές ιδέες από την Πάτρα πάντως, αν κ' όπως το βλέπωμάλλον θα σας έρχομαι σε μερικές εξορμήσεις μιας κ' το σενάριο "Back to Patras" φαντάζει όλο και πιο χμμ.. πιθανό. Δεν έχω κάνει κάτι ιδιαίτερο με την webcam διότι δεν έχω laptop. Πολλοί γυρίσατε από Πάτρα με βλέψεις αστροφωτογράφησης απ' ό, τι βλέπω. Πλύση εγκεφάλου σας κάνανε; Εγώ δυστυχώς με τη δουλειά δεν μπόρεσα να έρθω... ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2007 Λοιπόν επόμενη εξόρμηση προτείνω Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στο Στρούμπουλα λίγο πριν το σούρουπο. Η Σελήνη πιστεύω δεν θα ενοχλέι και ο καιρός θα είναι καλός. Εγώ θα είμαι εκεί κατα της 19:00. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
planetman Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2007 Εγώ όπως πάντα είμαι μέσα, όμως για νωρίς γιατί δουλεύω την επόμενη, έτσι κι αλλιώς έχω ανοιχτούς λογαριασμούς με τη μεγάλη άρκτο. Άλλος θα έρθει αυτή τη φορά; Για να δούμε... ΥΓ: Σελήνη δεν θα υπάρχει. ΥΓ2: ΑΑΑ, πάλι μπερδευτήκαμε, εδώ είπαμε κανονίζουμε ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
planetman Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 Ο Μανούσος κι εγώ δεν την παλεύαμε πλέον, είχαν περάσει αρκετές μέρες χωρίς να καταφέρουμε να κάνουμε μια παρατήρηση! Εχτές Σάββατο είχε τίγκα συννεφιά εδώ Ηράκλειο, οπότε τελευταία στιγμή λέω δεν παίρνω τη γιαγιά μου τηλέφωνο στο οροπέδιο Λασιθίου να δούμε αν έχει καλό καιρό εκεί; Μου είπε πως έχει κάποια σύννεφα αλλά και καθαρό ουρανό. Κανονίζουμε και πάμε! Το οροπέδιο Λασιθίου είναι σε υψόμετρο 850 μέτρα περίπου 60km από το Ηράκλειο, γύρω γύρω βουνά με καθόλου φωτορύπανση. Φτάνουμε λοιπόν, πηγαίνουμε στο χώρο παρατήρησης κατά τις 20:00 αλλά είχε συννεφιά, ελαφριά συννεφιά και φαινόταν ο γαλαξίας μέσα από συννεφιά!!! Περιμένουμε καμμιά ώρα αλλά τίποτα, δεν μας κάνει το χατήρι. Πάμε στο σπίτι στο χωριό, καθόμαστε, τα λέμε, βγαίνουμε κάθε λίγο και λιγάκι έξω αλλά τίποτα. Ξαπλώνουμε κατά τις 0:00 και βάζουμε ξυπνητήρι στις 3:00. Κάποια στιγμή ξυπνάω (βιολογικό ρολόι) και λέω από μέσα μου "Μάνο, πρέπει να είναι γύρω στις 3". Κοιτάω το ρολόι και έλεγε 2:56 Σηκώνομαι, βγαίνω έξω και τι να δω; Ο Ωρίωνας μπροστά μου πεντακάθαρος να μου χαμογελάει, ο ουρανός ήταν κρύσταλλο! Σηκώνω το Δημήτρη, σήκω σήκω να βγούμε στα βουνά! Πηγαίνουμε παιδιά στο χώρο πάλι αλλά τι γκαντεμιά είναι αυτή; Με το που στήνουμε ξανασυννεφιάζει. Για να μην τα πολυλογώ, κάναμε όλη την ώρα αγώνα δρόμου, με το που στοχεύαμε αντικείμενα, τα στόχευαν και τα σύννεφα. Μετά τις 5:30 περίπου καθάρισε όμως μια και καλή. Θα σας περιγράψω όσο μπορώ τι κατάφερα να δω... Ξεκινώντας ανάλωσα αρκετό χρόνο ψάχνοντας για το πλανητικό NGC 2392 (eskimo nebula) λίγο κάτω από τους διδύμους χωρίς αποτέλεσμα, δεν ξέρω γιατί δεν κατάφερα να το εντοπίσω. Εντωμεταξύ η μεγάλη άρκτος είχε δύσει και ξαναανατείλει πλέον. Μ108, γαλαξίας 11mag σε κόψη αμυδρός. Λίγο δίπλα εντοπίστηκε το νεφέλωμα της κουκουβάγιας (M97) 12mag, πλανητικό νεφέλωμα. Ο Μ109 εντοπίστηκε επίσης, γαλαξίας 11 mag. Γενικά παρατήρησα ότι όλα τα έβλεπα πιο αμυδρά, μάλλον είχε πολύ αραιή συννεφιά και έβλεπα γαλαξίες μέσα από συννεφιά! Ο NGC 891 εντοπίστηκε εύκολα στην Ανδρομέδα, 11mag σε κόψη. Πάμε για Ωρίωνα. M42 λοιπόν, πάρα πολύ καλός, το νεφέλωμα πολύ μεγάλο, φαίνονταν εύκολα τα 4 κεντρικά αστέρια και δύσκολα άλλα 2, το 1 λίγο πάνω από το πάνω αριστερό και το 2ο ανάμεσα στα 2 κάτω, πολύ κοντά στα όρια διακριτικής ικανότητας πιστεύω... Μου λέει ο Δημήτρης "Πάω για horsehead" "Άντε ρε, σιγά μην δεις και horsehead!", του λέω Στοχεύει και μετά από λίγο ακούω "Το βλέπω, το βλέπω". Έμεινα κάγκελο. Κοιτάζω κι εγώ και λίγο δεξιά από το 3ο αστέρι του Ωρίωνα έβλεπα κι εγώ κάτι. Δεν είναι δυνατόν! Κοιτάζω λίγο πιο προσεκτικά, "το άλογο κοιτάζει προς κάτω δεξιά" του λέω. Παιδιά, ήταν ορατό, μέχρι και που κοιτάει φαινόταν! Δεν το πίστευα. Με 8" Είδα που κοιτούσε το horsehead, δεν είναι περίεργο; Εντωμεταξύ, σιγά σιγά άρχισα και δεν έβλεπα τίποτα από ερευνητή αλλά και προσοφθάλμιο, η υγρασία ήταν πάρα πολλή! Έσταζαν τα τηλεσκόπια χωρίς υπερβολή! Οπότε στραφήκαμε σε πλανητική. Ο Άρης στα 240x μας αποκαλύφθηκε. Ορατό το μεγάλο κανάλι αλλά και ο πόλος! Επόμενος στόχος ο Κρόνος (ήταν πλέον πρωί) Επίσης μαγευτικός στα 240x, χώρισμα cassini πολύ δύσκολα ορατό στην πάνω μεριά, λόγω μικρής κλίσης των δαχτυλίων. Η Αφροδίτη με το κόκκινο φίλτρο ήταν ξεκούραστη και μεγάλη, γύρω στο 40% της επιφάνειάς της ορατό. Είδαμε το ξημέρωμα και αρχίσαμε να μαζεύουμε κατά τις 7:00. Παιδιά, εκεί που πήγαμε έχει τρομερό ουρανό ΑΛΛΑ δεν μας έκανε τη χάρη αυτή τη φορά. Για να φανταστείτε φαινόταν γαλαξίες 11ου μεγέθους μέσα από αραιή συννεφιά. Παρά τις αντίξοες συνθήκες οι επίμονοι παρατηρητές τελικά αποζημιώνονται. Πίσω στο Ηράκλειο στις 8:30 μετά από 2 ώρες ύπνο όλη νύχτα και οι περιπέτειες συνεχίζονται. Να είστε καλά... ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Altinakis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 Μπραβο παιδια κατι τετοια γραφονται και με κανουν να θελω να πιω τον ουρανο με το ποτηρι!! Σιγουρα θα βοηθησε ο πεντακαθαρος ουρανος σας αλλα και τα τηλεσκοπια σας δεν πανε και πισω!!! Αντε και στα δικα μας! Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
koyote Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 Ατιμη συννεφια,μας ταλαιπωρει!Για χθες ειχα μια ελπιδα,αλλα εβρεξε τελικα Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
planetman Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 Τελικά μάλλον δεν είδαμε το horsehead αλλά το διπλανό NGC 2024. Πάντως μοιάζει πολύ το σχήμα του. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα