Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Καλημερα καταρχην.Το πρωί καθωs εφευγα για την δουλεια μου κατα τιs 06:15 ειδα απο το παραθυρο μου την Αφροδητη πολυ φωτεινη μου τραβηξε την περιεργια,κοιταω γρηγορα μεσα απο τον ερευνητη για να εστιασω και βλεπω σχεδον διπλα αλλο ενα λαμπρο αντεικιμενο το οποιο δεν φαινοταν με γυμνο ματι.βαζω γρηγορα των 20αρι ploss και δεν μπορω να σαs περιγραψω ακριβωs τι ειδα, κατι δεν ξερω πωs θα σαs φανει σαν ενα πολυ μικρο κοματι τιs σεληνηs.Τι ειδα; ευχαρ
Δημοσιεύτηκε

Επειδή τίποτα μεγάλο δεν είναι κοντά στην Αφροδίτη, μήπως είδες απλά κάποιο λαμπρό άστρο, το οποίο ήταν στην άκρη του πεδίου και γιαυτό φαινόταν μακρόστενο ή παραμορφώμένο?

το πιο φωτεινό αστέρι εκεί κοντά, απότι είδα, είναι το κ του Καρκίνου με 5.25 μέγεθος, βέβαια, απέχει περίπου 1 μοίρα, μήπως γι'αυτό το μπέρδεψες με κάτι άλλο? το έβλεπες στην άκρη του πεδίου, ή ήταν ακριβώς δίπλα στην Αφροδίτη?

η Σελήνη είναι μακριά, ο Κρόνος είναι επίσης μακριά, όπως και ο Αρης..

Δημοσιεύτηκε

Καλημερα οταν κοιταξες μηπως ειχες το τηλεσκοπιο πισω απο παραθυρο κλειστο ; αν ναι τοτε πολυ πιθανο το γυαλι να φταιει για παραμορφωμενο ειδωλο.

Θεμης.

Δημοσιεύτηκε
[-X wrong answer milia.Λοιπον φιλε draculas οντωs ηταν 1 με 2 μοιρεs μακρια αλλα δεν ηταν αστερι, εμοιαζε σαν μια αμορφη μαζα απο κρατηρεs,παιδια συζητηση κανουμε.ετσι για να μαθουμε και κατι απο τουs πιο εμπειρουs,φιλικα seti.
Δημοσιεύτηκε
[-X wrong answer milia.Λοιπον φιλε draculas οντωs ηταν 1 με 2 μοιρεs μακρια αλλα δεν ηταν αστερι, εμοιαζε σαν μια αμορφη μαζα απο κρατηρεs,παιδια συζητηση κανουμε.ετσι για να μαθουμε και κατι απο τουs πιο εμπειρουs,φιλικα seti.
Δημοσιεύτηκε
οκ.παιδια ευχαριστω πολυ για την αμεση ανταποκρηση.απλοs το εθεσα το ερωτημα για να μαθαινω σιγα,σιγα.κραταω ολεs τηs απαντησηs σαs.
Δημοσιεύτηκε
Διαβασα κατι σχετικο σημερα,δεν εχει να κανει ομως με την παραπανω περιπτωση.Σε καποια σημεια της κεντρικης Ευρωπης ερασιτεχνες αστρονομοι βλεπουν λαμπρα αντικειμενα που δεν ειναι δορυφοροι,ουτε φυσικα αεροπλανα,ουτε και καποιο ουρανιο σωμα,τα οποια μαλιστα εχουν την ιδιοτητα να εξαφανιζονται εντελως ξαφνικα!Προκειτε για μετεορολογικα μπαλονια,που... σκανε σε μεγαλο υψος.Κατι που ειναι μαλιστα παρατηρησιμο με τηλεσκοπια!Βλεπεις το σχημα του μπαλονιου και μετα τα κομματακια του. :D
Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Δημοσιεύτηκε
Προκειτε για μετεορολογικα μπαλονια,που... σκανε σε μεγαλο υψος.Κατι που ειναι μαλιστα παρατηρησιμο με τηλεσκοπια!Βλεπεις το σχημα του μπαλονιου και μετα τα κομματακια του. :D

Αυτό θα είχε ενδιαφέρον να το δεί κανείς..!! :cheesy:

Δημοσιεύτηκε
Πρεπει να το ψαξει κανεις απο που τα αφηνουνε και τι πορεια ακολουθανε.Για παραδειγμα,στη Στουτγκαρδη της Γερμανιας εχουν ωρες<εκτοξευσης>η πως αλλιως να το πουμε στις12΄45 και στις 00΄45,μεση ευρωπαικη ωρα.Αυτα σκανε μετα απο 2 ωρες σε υψος 30 χιλ.,λογω της χαμιλης πια εξωτερικης πιεσης σε σχεση με την πιεση του μπαλονιου.Τωρα αν εχουμε κατι τετοιο εδω κοντα,δεν το ξερω. :D
Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Δημοσιεύτηκε
[-X wrong answer milia.Λοιπον φιλε draculas οντωs ηταν 1

με 2 μοιρεs μακρια αλλα δεν ηταν αστερι, εμοιαζε σαν μια αμορφη μαζα

απο κρατηρεs,παιδια συζητηση κανουμε.ετσι για να μαθουμε και κατι απο

τουs πιο εμπειρουs,φιλικα seti.

Στην ερώτηση που δόθηκε δεν νομίζω πως η απάντησή μου είναι λάθος...

Τώρα, αν ήθελες απάντηση σαν αυτές που έδωσαν οι άλλοι συμφορουμίτες,

θα μπορούσες να ήσουν λίγο πιο συγκεκριμένος:).

Καιιιιιι αφού ήμουν λάθος, ας απαντήσω το αντίθετο που θα είναι λογικά

σωστό :

Εσύ μόνο δεν ξέρεις τι είδες :mrgreen: .

δS>=0 (c.s.)
Δημοσιεύτηκε

milia,εσύ αν υπέβαλες ένα ερώτημα,θα ήθελες να σου απαντούσαν "milia,λύστο μόνος σου";

Αν μπορείς να βοηθήσεις,απάντησε συγκεκριμένα,αλλοιώς άσε τους άλλους να απαντήσουν και εσύ απλώς μάθε!!

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε
milia,εσύ αν υπέβαλες ένα ερώτημα,θα ήθελες να σου απαντούσαν "milia,λύστο μόνος σου";

Αν μπορείς να βοηθήσεις,απάντησε συγκεκριμένα,αλλοιώς άσε τους άλλους να απαντήσουν και εσύ απλώς μάθε!!

Δεν χρειάζεται να το κάνουμε προσωπικό το θέμα alepohori.

Αλλά μιας και ρώτησες εμένα, θα ήμουν πολύ πιο προσεκτικός στις

εκφράσεις μου. Πράγμα που συμβαίνει συνήθως, και άρα σπάνια

παίρνω απαντήσεις του στυλ "λύστο μόνος σου" από καλοπροαίρετα

άτομα. Οκ ;

Αν εσένα οι εκφράσεις

και δεν μπορω να σαs περιγραψω ακριβωs τι ειδα, κατι δεν ξερω πωs θα σαs φανει σαν ενα πολυ μικρο κοματι τιs σεληνηs.Τι ειδα;

σου φαίνονται αρκετά συγκεκριμένες για να απαντήσεις συγκεκριμένα τότε πάω πάσο.

Γενικά όμως έχεις δίκιο. Δεν θα'πρεπε να ασχοληθώ καν.

Γιατί να χαλάσουμε τις καρδιές μας άλλως τε ;

δS>=0 (c.s.)
Δημοσιεύτηκε

Και να ζητήσω συγγνώμη από τον φίλο seti, αν ένιωσε πως αποτελούν

προσωπική επίθεση τα παραπάνω.

Επίθεση δεν είναι, μονάχα υπόδειξη. Για το πώς να γλιτώσει χρόνο

και από τον εαυτό του, και από τους άλλους που θα θελήσουν

να απαντήσουν στις ερωτήσεις του.

Προσωπικά δηλώνω πολύ βλάκας, κ' δεν μπορώ να κάτσω να υποθέσω

τι μπορεί να έχει στο μυαλό του ο άλλος. Οπότε τι το καλύτερο από το

να είναι διάφανος στις διατυπώσεις του ; Αυτό το θέμα ήθελα να θίξω,

το έθιξα, κ' σταματάω εδώ.

Καλημέρα σας.

δS>=0 (c.s.)
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Καλημερα καταρχην.Το πρωί καθωs εφευγα για την δουλεια μου κατα τιs 06:15 ειδα απο το παραθυρο μου την Αφροδητη πολυ φωτεινη μου τραβηξε την περιεργια,κοιταω γρηγορα μεσα απο τον ερευνητη για να εστιασω και βλεπω σχεδον διπλα αλλο ενα λαμπρο αντεικιμενο το οποιο δεν φαινοταν με γυμνο ματι.βαζω γρηγορα των 20αρι ploss και δεν μπορω να σαs περιγραψω ακριβωs τι ειδα, κατι δεν ξερω πωs θα σαs φανει σαν ενα πολυ μικρο κοματι τιs σεληνηs.Τι ειδα;

Σήμερα το πρωί στις 7 η ώρα έβγαλα το τηλεσκόπιο για να παρατηρήσω τη ν Αφροδίτη και τον Κρόνο. Λοιπόν κάτω αριστερά από την Αφροδίτη διέκρινα κι εγώ αυτό το αντικείμενο αλλά γρήγορα διαπίστωσα πως όντως πρόκειται για οπτικό σφαλμα. Γιατί και αυτό το υποτιθέμενο αντικείμενο ήταν μηνίσκος. Ουσιαστικά ήταν η Αφροδίτη που φαινόταν διπλή ή λόγω δροσιάς ή λόγω ευθυγράμισης ή ότι το τηλεσκόπια δεν είχε τη θερμική ισορροπία που έπρεπε.

Όπότε δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης