THEO-007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Διαβαζω αριστερα και δεξια για μπανια στα νευτωνια με φοβο να χτυπηθουν η να γδαρθουν οι φακοι στην ολη διαδικασια, διαβαζω για καθαριστικα ειδικα, διαβαζω για σπρει αερα, διαβαζω ακομη και για ηλεκτρικες σκουπες. Εγω δεν προκειται να κανω τιποτα απο ολα αυτα τα οποια και επωδυνα ειναι αλλα και επικινδυνα για την φθορα του τηλεσκοπιου. Εγω θα αγορασω το turbofilm της BAADER το οποιο δεν περιοριζει το φως στον σωληνα και θα φτιαξω μια κατασκευη με χαρτονι στο οποιο θα κολλησω μια επιστρωση μεμβρανης. Οπως ενα φιλτρο ηλιου που εφτιαξε καποιο παιδι εδω εαν θυμαμαι. Οταν κανω παρατηρηση λοιπον θα τοποθετω μπροστα απο το ανοιγμα του τηλεσκοπιου την μεμβαρη ενω οταν τελειωνω και το αποθηκευω θα τοποθετω το προστατευτικο του. Και αμα δειτε σκονη εμενα γραψτε μου μαγκες. Ακουω να λενε παιδια οτι κοβει το φως. Το δοκιμασε κανεις. Γιατι εγω εκανα απλα το αλλο. Πηρα μεμβρανη που τυλιγουμε τα κοτοπουλα και το δοκιμασα σε φως. Κοβει λιγο απο τον αρχικο φωτισμο, ποσο μαλλον η BAADER μεμβρανη που ειναι και επαγγελματικο προιον. Αλλα και εαν ακομη κοβει αυτο το ελαχιστοτατο φως δεν αξιζει το κοπο προκειμενου να μην παθουν ζημια τα οπτικα απο την σκονη και την υγρασια. Εγω θα την φτιαξω και θα την χρησιμοποιω συνεχως. Αντι για χαρτονι υπαρχει καποια αλλη ιδεα να χρησιμοποιησω σαν βαση για να βαλω πανω την μεμβρανη.
alepohori Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Αποκλείεται να έχεις την απόδοση που περιμένεις σε βαθύ ουρανό και διπλούς αστέρες.Αν ήταν έτσι,οι τεχνικές λείανσης των κατόπτρων που κάνουν οι σοβαρές εταιρείες για να πετύχουν λ/8 , θα ήταν άχρηστες. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
THEO-007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Δεν μιλαμε για την λειανση των κατοπτρων φιλε αλλα για την αποδοση της μεμβρανης. Εαν η μεμβρανη κατασκευαζεται απο υψηλης ποιοτητας υλικα τοτε δεν κοβει το φως. Πως λες οτι δεν εχει την αποδοση που θες στον βαθυ ουρανο. Την εχεις δοκιμασει.....?? Τι διαφορα εχει ενα 8" απο 7.8" γιατι εαν κοπει τοσο ελαχιστοτατο φως που λενε οι προδοαγραφες τοσο θα πεσει η αποδοση Βαση του ποσοστου του περισσοτερου φως που παιρνει απο το 6". Προσωπικα πιστευω πως δεν θα πεσει καθολου η αποδοση του νευτωνιου.
alepohori Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Δεν μιλαμε για την λειανση των κατοπτρων φιλε αλλα για την αποδοση της μεμβρανης. Η λείανση των κατόπτρων συμβάλλει στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αντανάκλαση του εισερχόμενου φωτός.Η μεμβράνη,όσο τέλεια και αν λένε ότι είναι,θα εμποδίσει έστω και μικρή ποσότητα ,οπότε το κάτοπτρο δεν θα αποδώσει τα μέγιστα ακόμα και αν είναι λ/100. Και φυσικά δεν είναι μόνο η μικρότερη ποσότητα φωτισμού,αλλά ,πολύ περισσότερο, και η αναμενόμενη παραμόρφωση του ειδώλου,λόγω της μεμβράνης. Αυτό σε βαθύ ουρανό θα έχει συνέπειες. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
THEO-007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Φιλε μιλαμε για ελαχιστοτατες ποσοτητες φωτος που κοβονται. Εγω τουλαχιστον αυτο καταλαβαινω. Ποσοτητες που λογικα δεν επηραζουν την αποδοση τοσο πολυ οσο λες. Παραμορφωση του ειδωλου εαν τοποθετηθει σωστα δεν υφισταται. Δεν πρεπει να τοποθετηται τεντωμενη η ζαρωμενη. Την εχεις δοκιμασει αυτη την μεμβρανη.....????
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε μου αυτη την μεμβρανη οποτε δεν μπορω να εκφερω γνωμη, παρολαυτα μου γεννωνται καποια ερωτηματα.Πρωτα απο ολα γιατι δεν το χρησιμοποιει η πλειοψηφια των παιδιων εδω μεσα (που πιστεψε με ειναι φοβερα υποψιασμενοι και ψαγμενοι) εφοσων προκειται για τοσο καλο προιον.Το δευτερον εχει να κανει με την ελευθερη ροη του αερα και εξισσοροπιση της θερμοκρασιακης διαφορας αφου φιμωνουμε τον σωληνα.Επισης πιστευω οτι με την χρηση της μεμβρανης μπορει οντως να αποφυγεις καποια ποσοτητα σκονης αλλα με την διεισδυτικοτητα που εχει η σκονη απλα μεταθετεις για λιγο αργοτερα τον καθαρισμο. Η σκονη μπορει να μπει ακομη και απο τον εστιαστη ή και απο την βαση του πρωτευοντως! Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
THEO-007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 α) Το οτι τα παιδια οντως δεν την χρησιμοποιουν δεν εχει να κανει με το εαν ειναι καλη η οχι. Ισως το θεωρουν καλυτερο να αναλωσουν τα χρηματα παιρνοντας ενα telrad παρα την μεμβρανη. β) Δεν φιμωνει το σωληνα αλλα κοβει το μεγαλα ρευματα. Αλλα οπτικα δεν δημιουργει κανενα απολυτως προβλημα. Αυτο σημαινει οτι η θερμοκρασια και με την μεμβρανη εξισοροπηται. γ) Μα τι σκονη θα μπει απο τον εστιαστη και την βαση του πρωτευοντος ρε φιλε. Εδω το αλλο παιδι βρηκε ρετσινι και κλαρια δεντρων ακομη και εντομα. Τι να λεμε τωρα. Για την προστασια της δεν το συζητω. Απ`οτι εχω καταλαβει κανεις δεν την εχει δοκιμασει οποτε το να λεμε πραγματα στον αερα δεν ωφελει. Προσωπικα θα την δοκιμασω με τον τροπο που προανεφερα και θα σας πω τι πραγματικα προσφερει.
Νίκος Κατσαμάκας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Φιλε μιλαμε για ελαχιστοτατες ποσοτητες φωτος που κοβονται. Καλά θα ήταν να μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, όμως πρώτα απ'όλα, ελαχιστότατες είναι και οι ποσότητες φωτός που εκπέμπουν τα ουράνια σώματα. Η απόδοση θα πέσει, δε χωράει καμία διαπραγμάτευση σε αυτό. Δεύτερο, μπορεί μεν η σκόνη να είναι πρόβλημα, όμως δεν είναι τόσο τραγικό όσο το κάνουν τα λόγια να φαίνεται. Θέλω να πω, ελαχιστότατη θα είναι και η πτώση της απόδοσης αν απλά αδιαφορήσεις για τη σκόνη (αφού δε θες να πλύνεις). Εδώ τρέχουμε στα άγρια βουνά και τα λαγκάδια και ψάχνουμε τις πιο άγριες σκοτεινιές, θα βάζαμε και μεμβράνη; Προσωπικά θα δεχόμουν να βάλω μεμβράνη μόνο αν ήξερα ότι επιτρέπει να περάσει 99% (και λίγο λέω) του φωτός που προσπίπτει πάνω της. Και κάτι τελευταίο, γιατί μάλλον δεν έχεις καταλάβει τη δύναμη της σκόνης. Πόσες ώρες μένει το τηλεσκόπιο ανοιχτό όταν παρατηρείς και πόσες όταν το έχεις αποθηκευμένο; Οι ώρες παρατήρησης είναι λίγες ώστε να μαζεύεται αξιόλογη ποσότητα σκόνης. Σχεδόν όλη η σκόνη στον καθρέφτη μαζεύεται όταν είναι κλειστό και αποθηκευμένο, και οι ώρες που περνά στην αποθήκευση είναι πολλές. (Γι'αυτό τα τηλεσκόπια δε μαζεύουν πολλή σκόνη). Αν δεν το πιστεύεις αυτό, άνοιξε κάποια στιγμή το πληκτρολόγιο του Η/Υ σου και δες πόση απίστευτη βρώμα έχει μαζέψει (εκτός κι αν είναι καινούριο). Υ.Γ.: Όπως καταλαβαίνω από το ύφος σου, αφού τις αποφάσεις σου τις έχεις πάρεις, γιατί ανοίγεις θέμα και ρωτάς; Αν το βρίσκεις πιο καλό από το Telrad (...), η γνώμη όλων των υπολοίπων έχει καμία αξία;
alepohori Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Την εχεις δοκιμασει αυτη την μεμβρανη.....???? Όχι. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
dimpap Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Εγω θα την φτιαξω και θα την χρησιμοποιω συνεχως. Αντι για χαρτονι υπαρχει καποια αλλη ιδεα να χρησιμοποιησω σαν βαση για να βαλω πανω την μεμβρανη. Για δες εδώhttp://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=2760&start=0http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=1788&start=0http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=2235&start=0 Επίσης μπορείς να βάλεις τελάρο για κέντημα, νομιζω το΄χει κάνει ο Ταρσουδης αλλά δεν το βρίσκω τώρα ή παίξε και με σωλήες για αποχετευση. Δοκίμασε και πες μας για να μάθουμε αν υπάρχει όντως παρατηρούμενη διαφορά. Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
THEO-007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Φιλε μιλαμε για ελαχιστοτατες ποσοτητες φωτος που κοβονται. Καλά θα ήταν να μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, όμως πρώτα απ'όλα, ελαχιστότατες είναι και οι ποσότητες φωτός που εκπέμπουν τα ουράνια σώματα. Η απόδοση θα πέσει, δε χωράει καμία διαπραγμάτευση σε αυτό. Φιλε πως το λες αυτο. Δεν μας ενδιαφερει ποσο φως εκπεμπουν τα ουρανια σωματα αλλα ποσο και εαν κοβει η μεμβρανη. Ουτε μπορουμε να πουμε οτι κοβει οταν δεν την εχουμε δοκιμασει καν. Δεύτερο, μπορεί μεν η σκόνη να είναι πρόβλημα, όμως δεν είναι τόσο τραγικό όσο το κάνουν τα λόγια να φαίνεται. Θέλω να πω, ελαχιστότατη θα είναι και η πτώση της απόδοσης αν απλά αδιαφορήσεις για τη σκόνη (αφού δε θες να πλύνεις). Φιλε οσο πιο αραια πλενεις τοσο καλυτερα ειναι για το τηλεσκοπιο. Αποφευγεις παρατραγουδα. Η λιγη σκονη οντως δεν ειναι προβλημα και στην περιπτωση της μεμβρανης μιλαμε για πολυ λιγη σκονη. Επειδη δεν αδιαφορω για την σκονη αλλα και σεβομενος το τηλεσκοπιο θελω να το συντηρω με το μικροτερο ποσοστο ζημιας. Εδώ τρέχουμε στα άγρια βουνά και τα λαγκάδια και ψάχνουμε τις πιο άγριες σκοτεινιές, θα βάζαμε και μεμβράνη; Προσωπικά θα δεχόμουν να βάλω μεμβράνη μόνο αν ήξερα ότι επιτρέπει να περάσει 99% (και λίγο λέω) του φωτός που προσπίπτει πάνω της. Γιατι να μην βαλεις μεμβρανη στα βουνα ρε αδερφε εαν δεν πεφτει η αποδοση. Το κακο ειναι να μην βαζεις μονο και μονο απο τον φοβο οτι πεφτει η αποδοση χωρις να ξερεις τα προτερηματα της. Και κάτι τελευταίο, γιατί μάλλον δεν έχεις καταλάβει τη δύναμη της σκόνης. Πόσες ώρες μένει το τηλεσκόπιο ανοιχτό όταν παρατηρείς και πόσες όταν το έχεις αποθηκευμένο; Οι ώρες παρατήρησης είναι λίγες ώστε να μαζεύεται αξιόλογη ποσότητα σκόνης. Σχεδόν όλη η σκόνη στον καθρέφτη μαζεύεται όταν είναι κλειστό και αποθηκευμένο, και οι ώρες που περνά στην αποθήκευση είναι πολλές. Εγω δεν ξερω κανενα πραγμα να μην μαζευει σκονη. Αλλα δεν μπορεις να με πεισεις και οτι οταν προφυλασεις σωστα ενα πραγμα δεν μαζευει λιγοτερη σκονη. Το θεμα ειναι τα οπτικα και ο σωληνας. Οταν λοιπον στην παρατηρηση προφυλασεται το τηλεσκοπιο στην αποθηκευση προφυλασετε περισσοτερο. (Γι'αυτό τα τηλεσκόπια δε μαζεύουν πολλή σκόνη). Αν δεν το πιστεύεις αυτό, άνοιξε κάποια στιγμή το πληκτρολόγιο του Η/Υ σου και δες πόση απίστευτη βρώμα έχει μαζέψει (εκτός κι αν είναι καινούριο). Το πληκτρολογιο του υπολογιστη εκτος του οτι εχει χιλιες μυριες χαραμαδες ειναι και εκτεθειμενο ολη την ημερα στην σκονη φιλε. Υ.Γ.: Όπως καταλαβαίνω από το ύφος σου, αφού τις αποφάσεις σου τις έχεις πάρεις, γιατί ανοίγεις θέμα και ρωτάς; Αν το βρίσκεις πιο καλό από το Telrad (...), η γνώμη όλων των υπολοίπων έχει καμία αξία; Να παρω την γνωμη αυτων που εχουν δοκιμασει και ξερουν θελω ρε συ φιλε. Οχι αυτων που λενε γνωμη χωρις να εχουν δοκιμασει. Καποιον που εχει δοκιμασει θα τον ακουσω. Καποιον που λεει γνωμη χωρις να εχει δοκιμασει φυσικα και δεν θα τον ακουσω. Γι`αυτο ρωταω εαν εχετε δοκιμασει. Φυσικα και θα το παρω για να το δω στην πραξη. Υφος δεν εχω αλλα μου δημιουργειται οταν καποιος λεει χωρις να εχει κατ`ιδιαν αποψη για καποιο προιον. Η μεμβρανη κοστιζει μιας ημερας δουλεια. Εαν ειναι καλη και προστατευει γιατι να μην την παρω.Επειδη το λενε καποιοι που δεν την εχουν δοκιμασει.
dimpap Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 - Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
THEO-007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Εγω θα την φτιαξω και θα την χρησιμοποιω συνεχως. Αντι για χαρτονι υπαρχει καποια αλλη ιδεα να χρησιμοποιησω σαν βαση για να βαλω πανω την μεμβρανη. Για δες εδώhttp://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=2760&start=0http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=1788&start=0http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=2235&start=0 Επίσης μπορείς να βάλεις τελάρο για κέντημα, νομιζω το΄χει κάνει ο Ταρσουδης αλλά δεν το βρίσκω τώρα ή παίξε και με σωλήες για αποχετευση. Δοκίμασε και πες μας για να μάθουμε αν υπάρχει όντως παρατηρούμενη διαφορά. Σε ευχαριστω πολυ φιλαρα. Να`σαι καλα. Φυσικα θα το δοκιμασω και θα ενημερωσω.
dimpap Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Το βρήκα μαζί με άλλο ένα πολύ καλότου geobalt http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=5680&highlight=astrosolar http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=1684 Καλές κατασκευές. Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Φίλε μου, κατά την δική μου γνώμη, το να βάλεις μεμβράνη μπροστά στο άνοιγμα του σωλήνα, είναι κάτι το εντελώς ανούσιο.Όπως είπε και ο JIMKIBOU, σκόνη θα μαζευτεί στο κάτοπτρο έτσι και αλλιώς αργά η γρήγορα.Επίσης το οτι θα έχει αντίκτυπο στην απόδοση, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.Σε παρατήρηση Βαθέος Ουρανού, αυτή η ελάχιστη μείωση του εισερχόμενου φωτός, θα είναι αρκετό ώστε να σου "εξαφανίσει" αμυδρά αντικείμενα.Καταρχήν, εσυ κάθε πότε νομίζεις οτι θα θέλει καθάρισμα το κάτοπτρο αν το έχεις "εκτεθειμένο" όπως λές? Σε πληροφορώ το συνηθές είναι τουλάχιστον 1 με 2 χρόνια.Αν αυτό το θεωρείς συχνό καθάρισμα, εντάξει, βάλε την μεμβράνη. Πάντως αν θές την άποψη μου, αυτό που κάνεις δεν είναι σωστό.Σκοπός είναι να γνωρίσεις το όργανο σου όπως τα δάχτυλα της παλάμης σου, και οχι να φοβάσαι να το αγγίζεις καλά καλά. Υ.Γ Και οι προσοφθάλμιοι θέλουν καθάρισμα, θα βάλεις και σε αυτά ζελατίνα ???
JIMKIBOU Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Φιλε THEO-007 απο την αρχη το ειπα οτι δεν το εχω δοκιμασει και δεν μπορω να εκφερω γνωμη.Εθεσα μονο καποια ερωτηματα για το τι θα συμβει με την χρηση της συγκεκριμενης μεμβρανης χωρις σε καμια περιπτωση να σου το παιξω γνωστης. Αρχαριος αλλωστε ειμαι και εγω και θα ειμαι για πολλα χρονια ακομη!Αφου το εχεις αποφασισει προχωρα ακαθεκτος στην αγορα και περιμενουμε οπωσδηποτε να μας πεις τα αποτελεσματα που θα εχει! Απ`οτι εχω καταλαβει κανεις δεν την εχει δοκιμασει οποτε το να λεμε πραγματα στον αερα δεν ωφελει. .Προσοχη λιγο στο τι γραφουμε γιατι μεχρι να το δοκιμασεις ισχυει και για εσενα! ΥΓ. Το τελαρο για κεντημα τρωγεται αλλα αυτο με τις σωληνες για αποχετευση! Φιλικά Δημήτρης Κ. Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)
magos_ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Φίλε THEO-007 ότι μα ότι και να κάνεις σκόνη θα μπει. Ότι και να βάλεις τα δευτερόλεπτα που ανοίγεις τα καπάκια η αλλάζεις προσθοφθάλμια είναι αρκετά για να γεμίσει. Το πρόβλημα ειναι ποσοτικό. Το δικό μου νευτώνειο θα χρειαστεί καθαρισμό σε ενα χρόνο το δικό σου σε δύο. Οπότε και εγώ θα σε συμβούλευα να ακολουθήσεις την περπατημένη και το πρώτο after sale που θα χτυπήσεις να ειναι κανάς Telrad.Οσο για το θέμα του φωτός που κόβει η μεμβράνη. Στην αρχή και απο τζάμι μέσα να παρατηρείς δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα. Οσο εξοικειώνεσαι με το όργανο θα θέλεις την βέλτιστη απόδοση του. Αυτη δεν επιτυγχάνεται με μεμβράνη. Φαντάζεσαι να προσπαθείς να χρησιμοποιήσεις τεχνικές οπως την πλάγια όραση για να πετύχεις τίποτα στα όρια του τηλεσκοπίου και να έχεις μεβράνη;;; Θα είναι γελοίο.Στην αρχή θα σου φανούν και άλλα πράγμα περίεργα όπως η απέχθεια για το παραμικρό φως κτλ κτλ. Ρώτα , μάθε , κρίνε , αποφάσισε , δοκίμασε και μετά πες μας και μάς. Έτσι πάει μπροστά η ομάδα. Hellooooooo, my name is Ηλίας. http://astrocom.wordpress.com/
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Ρε παιδιά, το θέμα δεν είναι προς τσακωμό, είναι προς συζήτηση... Απ'οτι έχω καταλάβει, η μεμβράνη αυτή δεν είναι τόσο για τη σκόνη όσο για το να αποφύγεις "μεγάλα" σκουπιδάκια ή ακόμα και κάτι που μπορεί να πέσει μέσα στο σωλήνα και να κάνει ζημιά στο κάτοπτρο. Για τη σκόνη δε το συζητάμε, μπαίνει ακόμα και να το κλείσεις από παντού με σιλικόνη. Από κάπου θα βρει να περάσει. Με τη λογική λοιπόν των "μεγάλων" αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά, δεν ξέρω κατά πόσο και ένα τύπου πλέγμα μπροστά στο σωλήνα θα έκανε τη δουλειά, και με τι μείωση της ευκρίνειας κλπ.
peaceful Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Τη μεμβράνη την χρησιμοποιώ συστηματικά με το 10-ιντσο αλλά και με το 8-ιντσο που είχα και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Βγάζοντας την μεμβράνη για να κάνω σύγκριση δεν μπορώ να πω ότι βλέπω διαφορά στην παρατήρηση, ότι αμθδρό αντικείμενο έχω δει χωρίς τη μεμβράνη το βλέπω και όταν τη χρησιμοποιώ. Επίσης ένα τεράστιο πλεονέκτημα, όταν έχει πολύ υγρασία αυτή μαζεύεται στη μεμβράνη και όχι στο κάτοπτρο, η οποία μεμβράνη στεγνώνει πολύ εύκολα στο καλοριφέρ του αυτοκινήτου. Το κάτοπτρο επίσης διατηρείται καθαρό για πολύ περισσότερο καιρό. Φιλικά Σταύρος TS GSO 10' , skywatcer 100 bked, vixen ultima 9x63.
Νίκος Κατσαμάκας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 THEO-007 σχετικά με τη λέξη "ύφος", να εξηγηθώ μόνο πως την εννοούσα με τη φιλολογική έννοια της λέξης (δεν υπάρχει και άλλη εδώ που τα λέμε), ότι δηλαδή ο καθένας όταν γράφει έχει ένα συγκεκριμένο στυλ, λέει όσα έχει να πει με συγκεκριμένο τρόπο, ιδιαίτερο, το δικό του και αυτό (το ύφος) περνάει και επιπλέον μηνύματα, που στην περίπτωση τη δική σου είναι η σιγουριά για την άποψή σου. Δεν εννοούσα "υφάκι". Ύφος έχει ένα κείμενο θες δε θες. Υφάκι όταν θέλει να προσβάλλει τον άλλο. Μια όμως και δε βλέπετε διαφορά, σας έχω όσους έχετε τη μεμβράνη και ένα τεστ: την άνοιξη, που θα φαίνεται ψηλά η Κόμη της Βερενίκης, κοιτάξτε το γαλακτικό σμήνος Abell 1656, to διάσημο Coma cluster. Αφού peaceful έχεις 10 ίντσες (όπως εγώ), αρκετοί γαλαξίες του σμήνους φαίνονται και άλλοι τόσοι είναι στο όριο των δυνατοτήτων του τηλεσκοπίου. Κάνε εκεί το τεστ (από σκοτεινό ουρανό, γιατί αλλιώς δε θα δεις τίποτα) και θα έχεις ένα καλό μέτρο του αν κόβει ή δεν κόβει. Επίσης, πιο κατάλληλο για το φθινόπωρο, το Stephan's Quintet στον Πήγασο, μόλις 25' νότια από το γαλαξία NGC 7331. Βέβαια, είναι σημαντικό και τι κοιτάζει κανείς. Αν δεν ασχολείται με τα πιο αμυδρά αντικείμενα, ίσως να μην τον νοιάζει και μια μικρή απώλεια φωτός, οπότε δε μένει τίποτα άλλο να πει κανείς. Mόνο ότι εγώ δε θα βάλω μεμβράνη σκεφτόμενος πως επειδή η απόδοση με ζελατίνα σούπερ μάρκετ δεν πέφτει αισθητά, άρα η μεμβράνη της Baader θα είναι καλύτερη. Προτιμώ να πλύνω. Σιγά το extreme sport...
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Η μεμβράνη είναι καλή μόνο για να τυλίγουμε κοτόπουλα. Η πτώση της ποιότητας είναι πολύ μεγαλύτερη απ' ότι αν υπάρχει λίγη σκόνη στους καθρέφτες. Ψηφίζω πλύσιμο δαγκωτό! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Η μεμβράνη είναι καλή μόνο για να τυλίγουμε κοτόπουλα. νόου κόμεντς
filiatra Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Σε πληροφορώ το συνηθές είναι τουλάχιστον 1 με 2 χρόνια.Κ βάλε. Λοιπόν φίλε THEO-007.Εξυπνος είναι αυτός που μαθαίνει απ τα λάθη του.Ακόμη ποιο έξυπνος είναι αυτός που μαθαίνει απ τα λάθη των άλλων. Επίσης δεν είναι δυνατόν να περιμένεις απάντηση μόνο απ αυτούς που έχουν δοκιμάσει κάτι.Υπάρχουν κ τεστ που γίνονται κ έτσι αποκτάμε κ εμείς γνώμη.Αυτό που θέλεις να πάρεις το 99,999999999% δεν το χρησιμοποιεί γιατί έχει διαβάσει πως δεν κάνει καλό.Τώρα εσύ πράξε όπως θέλεις. Υ.Γ.Αν είναι να νιώθεις ανασφάλεια τότε να την πάρεις.Αλλά όταν την πάρεις κ δεν βλέπεις ένα αντικείμενο βγάζε την.Που ξέρεις μπορεί κ να εμφανιστεί. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημητρηs Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2007 Φιλε THEO αν θελειs παρε ενα τηλεφωνο 6945331504, εχω μια μεμβρανη baader turbo film αχρησιμοπιοιτει και στην κανω δωρο.
THEO-007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2007 Τη μεμβράνη την χρησιμοποιώ συστηματικά με το 10-ιντσο αλλά και με το 8-ιντσο που είχα και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Βγάζοντας την μεμβράνη για να κάνω σύγκριση δεν μπορώ να πω ότι βλέπω διαφορά στην παρατήρηση, ότι αμθδρό αντικείμενο έχω δει χωρίς τη μεμβράνη το βλέπω και όταν τη χρησιμοποιώ. Επίσης ένα τεράστιο πλεονέκτημα, όταν έχει πολύ υγρασία αυτή μαζεύεται στη μεμβράνη και όχι στο κάτοπτρο, η οποία μεμβράνη στεγνώνει πολύ εύκολα στο καλοριφέρ του αυτοκινήτου. Το κάτοπτρο επίσης διατηρείται καθαρό για πολύ περισσότερο καιρό. Να`σαι καλα αδερφε που μας ενημερωσες. Εφοσον ειναι ετσι οπως τα λες θα την παρω και γω δεν το συζηταω. Γιατι θελω να προφυλαξω το τηλεσκοπιο αλλα να κανω και σωστες παρατηρησεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα