Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Όσοι παρευρέθηκαν στον Πάρνωνα τον Ιούλιο, πιθανόν να θυμούνται τους δύο δημοσιογράφους του ΒΗΜΑgazino που έμειναν ένα βράδυ και παρατήτησαν μαζί με τους ερασιτέχνες. Το άρθρο που θα ετοίμαζαν για την ερασιτεχνική αστρονομία (παρατηρήσεις στον Πάρνωνα, ΕΑΕ, astrovox), ήταν να δημοσιευτεί τον Αύγουστο αλλά μάλλον το καθυστέρησε η καυτή (κυριολεκτικά) επικαιρότητα. Αν είναι σωστές οι πληροφορίες μας, θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο. Αναζητήστε το!

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Ισχύει.4 σελίδες. Παραστατικό και με απλά λόγια το ρεπορτάζ! Πολύ καλό!! =D> Δημοσιεύτηκαν οι δηλώσεις αρκετών φίλων: Του Βαγγέλη,της Κυριακής,του Λεωνίδα,του Άρη.Ποιος είναι ο Κώστας που αναφέρει μέσα; :oops: :oops:

ΥΓ Η φωτογραφία του Αντώνη Φαρμακόπουλου μπροστά,είναι όλα τα λεφτά! Αντώνη,να την ζητήσεις σε πλήρη ανάλυση,είναι εξαιρετική!

Πάντα τέτοια!

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Ρε παιδια,ποιος ειναι ο Κωστας;Τελικα τον βρηκα τον Οφιουχο,ρεζιλι εγινα.Και δεν ειπα μεγαλη χωρα,αλλα μεγαλη εικονα(ακου μεγαλη χωρα)Παρακαλω να διορθωθει η ηλικια μου στο αστροβοξ,τωρα εχω περιοδικο εφημεριδας στα χερια μου που με λεει τριανταρη!

Αντωνη,ποσα εδωσες για να μπεις ολοσελιδη φωτο;

Λειπουν δηλωσεις Κορωνη για τις ανεμογεννητριες και η αναφορα στον χαλβα του Νικου.

Στη φωτο εχουμε απο αριστερα καποιανου την πλατη, Φιλιατρα,Κορωνη(ορθιος),Κατερινα-αστροζαπερ,Χριστινα(ειπε πως μας βρηκε ψαχνωντας σχετικα με την πανιδα του Παρνωνα),Στελλα,καποιος απο πισω στον ηλιο,καποιος που καπνιζει,Ιανος,ενα χερι με ενα ρολοι.Αν κανω καποιο λαθος η αναγνωρισετε κανεναν αλλον,διορθωστε παρακαλω.Ποιος ειναι στην αριστερη φωτο;

Αν ειχε δημοσιευτει πριν απο καλοκαιρινη εξορμηση,θα ειχαμε διπλασιο κοσμο στον Παρνωνα.

. :D

Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Δημοσιεύτηκε
Πισω,(καθεται)στον ηλιο,οχι πισω απο τον ηλιο.Και ειναι θεση και σταση ερασιτεχνη αστρονομου αυτη;Τωρα που το προσεξα,οντως εισαι εσυ.Ετσι η φωτο εχει περισσοτερα αστερια. :D
Δημοσιεύτηκε

Καλά δεν ντρέπεστε όλοι να δηλώνετε μικρότερες ηλικίες? :lol:

Όσο για τον Άρη (Μυλωνά), τον ψιλο-θάψανε οι τύποι, λίγο ακόμα και θα γράφανε οτι κρατούσε μαστίγιο. Τους έβλαψε μάλλον που τους άνοιξε τα μάτια με τις γνώσεις του. Τέλος πάντων, θετικός ο απολογισμός για την ερασιτεχνική αστρονομία από την συνολική προβολή.

Αγγελος

Δημοσιεύτηκε

Μπραβο,πολυ καλη πρωτοβουλια απο πλευρας του βηματος!!! =D> =D>

Η ερασιτεχνικη αστρονομια ανθιζει :)

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Τελικα τον βρηκα τον Οφιουχο,ρεζιλι εγινα.

Αστερισμός δεν είναι; Τι έψαχνες εκεί;

Λειπουν δηλωσεις Κορωνη για τις ανεμογεννητριες και η αναφορα στον χαλβα του Νικου.

:cheesy: :cheesy:

Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα :cheesy: , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο... :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Δημοσιεύτηκε
...Όσο για τον Άρη (Μυλωνά), τον ψιλο-θάψανε οι τύποι, λίγο ακόμα και θα γράφανε οτι κρατούσε μαστίγιο. Τους έβλαψε μάλλον που τους άνοιξε τα μάτια με τις γνώσεις του...

Αγγελος

Δεν νομίζω, γιατί αποδίδουν στον Άρη σαφώς (και ορθά) αγαθή πρόθεση. Εκτός, Άρη, κι αν ο πραγματικός τίτλος του άρθρου μπήκε κατά λάθος στο επόμενο, σελ. 66! :lol:

Πάντως βρίσκω το κείμενο του κ. Παπαστάθη ωραίο και εντός κλίματος, όπως και τις φωτογραφίες. Και δείχνουν νομίζω ότι πέρασαν καλά μαζί μας!

ΥΓ1. Ποιός είναι αυτός ο Κώστας;

ΥΓ2. Προσπαθώντας ώρα να καταλάβω αν αυτός στο τηλεσκόπιό μου είμαι εγώ, τελικά με ανακάλυψα σε άλλο! :mrgreen:

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε
Πολύ καλό, αλλά πτωχό. Δύο σελίδες ''ΟΙ ΑΣΤΡΟΚΥΝΗΓΟΙ'' και άλλες δύο το κείμενο.. Και αντί να βάλουν καμιά αστροφωτό δικιά σας για να το ομορφύνουν λίγο, έβαλαν τις φάτσες σας και το χάλασαν!! πλάκα κάνω εννοείται..

Κυριάκος Καβακλιώτης

41 . 05΄. 55΄΄ Ν

23 . 33΄. 25΄΄ Ε

Δημοσιεύτηκε

Ε εντάξει. Κάποια μικρολαθάκια στις διατυπώσεις μας έγιναν. Ούτε κι εγώ είπα αστερισμούς. Πολλοί θα το διαβάσουν, λίγοι θα το καταλάβουν! :mrgreen:

Σημασία έχει, πως έστω και για μία φορά, ένα άρθρο για την ερασιτεχνική αστρονομία καταλαμβάνει παραπάνω χώρο από τις αστρολογικές προβλέψεις! (σελ. 104)

Δεν μπορώ παρά να μην τους ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας γι αυτό! :D

Έστω κι ένας άνθρωπος να έρθει πιο κοντά στην ερασιτεχνική αστρονομία μετά την ανάγνωση τού άρθρου, θα είναι κέρδος για το χώρο μας!

Δημοσιεύτηκε

Δεν μπορώ παρά να μην τους ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας γι αυτό!

Έστω κι ένας άνθρωπος να έρθει πιο κοντά στην ερασιτεχνική αστρονομία μετά την ανάγνωση τού άρθρου, θα είναι κέρδος για το χώρο μας!

Πράγματι, πολύ καλό άρθρο για την ερασιτεχνική αστρονομία στην Ελλάδα.

Πολύ καλή δουλειά από τον Αργύρη Παπαστάθη και τον Ιάκωβο Χατζησταύρου (καταπληκτικές φωτό!)

Ο Κώστας;

Μα ο κ. Κώστας είναι φανταστικό πρόσωπο.

Σημασία όμως έχει ότι εκφράζει σωστά το μέσο έλληνα ανώνυμο ερασιτέχνη αστρονόμο, και θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από εμάς.

Συμφωνείτε;

https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc

"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."

Πλάτων

Δημοσιεύτηκε
Τελικα ο Κωστας ειναι φανταστικο προσωπο;Καλα,με τοσους ερασιτεχνες τι το ηθελαν το φανταστικο προσωπο;Δεν θυμαμαι τι εψαχνα στον οφιουχο.Παντως η ιστοσελιδα της ΕΑΕ ειχε μεγαλη επισκεψιμοτητα χτες. :D
Δημοσιεύτηκε
Μπράβο παιδιά εκπληκτική παρουσίαση, μακάρι η ερασιτεχνική αστρονομία να έχει την ανταπόκριση αλλά και την προβολή που της αξίζει. Νομίζω ότι ο Γραμματικάκης το είχε πει "Για να φανεί η δουλειά του επιστήμονα στην τηλεόραση θα πρέπει να κάνει ένα φόνο για να τραβήξει τα κανάλια επάνω του για να βρει την ευκαιρία να εξηγήσει τι κάνει στον επιστημονικό τομέα"

Χρίστος "WorkaholiC" Σωτηρόπουλος

Εθνικός Συντονιστής για τους Αστρονόμους Χωρίς Σύνορα & για τους Αστρονόμους των Πεζοδρομίων

Έφορος Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Σ.Φ.Α.Κ.

http://www.sfak.org Facebook: www.facebook.com/groups/sfakorg

Δημοσιεύτηκε
Πολύ καλή η παρουσίαση αλλά φαντάζομαι πόσο θα ...σας κόστισε. Μόνο και μόνο για να κάνουν 30άρη το Λεωνίδα, θα δώσατε μια περιουσία...

73 de SV2BWD

Daniel

www.aegeanastronomy.com

Δημοσιεύτηκε
Πολύ καλή η παρουσίαση αλλά φαντάζομαι πόσο θα ...σας κόστισε. Μόνο και μόνο για να κάνουν 30άρη το Λεωνίδα, θα δώσατε μια περιουσία...

Και πού να ακούσεις πόσα ζητούσε για πρωτοσέλιδο. :-note :-#

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Στη φωτο εχουμε απο αριστερα καποιανου την πλατη,

Ο Κώστας Τζιόλας (CarlSagan) είναι.

Ρουφιάνε... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του.

Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.

C. Sagan. Επαφή.

Δημοσιεύτηκε

Στη φωτο εχουμε απο αριστερα καποιανου την πλατη,

Ο Κώστας Τζιόλας (CarlSagan) είναι.

Ρουφιάνε... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:cheesy: :cheesy: :cheesy:

Κώστα ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον :mrgreen:

Νίκος Λαμπρίδης

Eppur, si muove

Galileo Galilei (1564-1642)

Δημοσιεύτηκε
Για να πάρω μια ιδέα για το πόσο πλήρωσαν, τηλεφώνησα στον Αργύρη Παπαστάθη και τον Ιάκωβο Χατζησταύρου (συγγραφέας και φωτογράφος του άρθρου) και τους ρώτησα πόσο θέλουν για να κάνουν ένα ανάλογο και για μας. Μετά την απάντησή τους, μάζεψα όλα τα μέλη της Αστρονομικής Εταιρίας Βορείου Αιγαίου και αφού το συζητήσαμε διεξοδικά, αποφασίσαμε αντί να δώσουμε το ποσόν που ζήτησαν στο Βήμα, να βγάλουμε δικό μας μηνιαίο περιοδικό για ένα χρόνο και με τα χρήματα που θα περίσσευαν να κάναμε δωρεά ένα 16" dob σε ένα σχολείο της Μυτιλήνης...

73 de SV2BWD

Daniel

www.aegeanastronomy.com

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης