Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Aυτο οντως ειναι φιλτρο υδρογονου αλλα κανει για να φαινεται η χρωμοσφαιρα και οι πυρινες γλωσσες.

Μηπως το εχεις δοκιμασει.

Ρωταω γιατι δεν βλεπω να αναφερει τιποτα για ηλιο στο review.

Kαι εκτος αυτου αναφερετε κυριως για φωτογραφηση.

• Απαντήσεις 79
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Υπαρχει καποιο παιδι που να εχει δοκιμασει το Η-ΑΛΦΑ narrowband της ΒΑΑDER στον ηλιο να μας πει αποψη.

Οντως οπως λεει ο ΝΙΚ ειναι Η-ΑΛΦΑ αλλα στις αναφορες μιλανε μονο για βαθυ ουρανο.

Δημοσιεύτηκε
Παιδιά, μ' αυτό το φίλτρο δεν μπορούμε σε καμιά περίπτωση να δούμε ηλιακές προεξοχές ή εκλάμψεις στον Ήλιο! O φθηνότερος τρόπος για να τις δούμε είναι το PST της Coronado ή τα εξειδικευμένα φίλτρα Ηα (Υδρογόνου-άλφα) της εταιρίας που δυστυχώς ξεκινούν από 1500$. Σ΄αυτά το «οπτικό παράθυρο» είναι μικρότερο από 1 Α (άνγκστρεμ) δηλ. μικρότερο από 0,1nm (νανόμετρα) ενώ το φίλτρο της Baader έχει οπτικό παράθυρο δεκάδες φορές πλατύτερο (περίπου 7nm) και η φασματική γραμμή του Ηα χάνεται ανάμεσα στις πολύ γειτονικές ακτινοβολίες του Ήλιου. Είναι όμως θαυμάσιο για να αποτυπώσει κανείς φωτογραφικά τα νεφελώματα που εκπέμπουν στη φασματική περιοχή του Ηα γιατί αποκλείει τη φωτορύπανση και τη φωταύγεια του ουρανού. Αυτή είναι η χρήση του.

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε
Πω πω ρε φίλε πολύ σε χαίρομε που δεν το ψειρίζεις σαν κ εμένα.Εκανες κίνηση ματ.Με γεια σου κ καλές παρατηρήσεις.Ο 12 mm είναι απ τους καλύτερους nagler που υπάρχουν.Κ ο 26mm που θα πάρεις είναι απλά μαγεία. \:D/ \:D/ \:D/ \:D/

Αδερφε η αισθηση ειναι τετοια που δεν θελει ψειρισμα. Γουσταρεις κατι με την καρδια σου βαλτο στοχο και χτυπα το στην πρωτη ευκαιρια.

Και γω αποφασισα με γνωμονα την τρελα μου σε δυο πραγματα. Το πεδιο και τις πολλες μεγεθυνσεις. Αυτα τα προσοφθαλμια πληρουσαν αυτο που ηθελα και τα χτυπησα στην πρωτη ευκαιρια που βρηκα χωρις να σκεφτω κουραση η κοστος. Γιατι να παρω κατι αλλο που δεν μου πληρει αυτο που θελω επειδη ειναι πιο οικονομικο. Γιατι να το παρω εαν στην πορεια δεν το ευχαριστηθω οπως θελω.

Φιλαρα προσωπικα δεν λογιζω κοστος μπροστα στην ικανοποιηση αυτου που θελω να κανω.

Είσαι ωραία τρελός και σε πάω :)

Με γεια και χαρά να δουν τα μάτια σου !

Ευχαριστώ που μοιράστηκες την χαρά σου μαζί μας :).

Κουβερτούλα, καφεδάκι, μουσικούλα και τηλεσκόπιο..

Ό,τι πρέπει για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

(αν υπάρχει κ' καλή παρέα ακόμη καλύτερα :cheesy: )

δS>=0 (c.s.)
Δημοσιεύτηκε

Ό,τι πρέπει για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

(αν υπάρχει κ' καλή παρέα ακόμη καλύτερα :cheesy: )

Πανω σε αυτο εχω να προσθεσω κατι;Ενα πραγμα θελω να βιωσω.Χειμωνας εχω χιονισμενα αλλα ο ουρανος κρυσταλλινος με τον ωριωνα να λαμπει.Κι εγω εξω με το dob;)

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Πανω σε αυτο εχω να προσθεσω κατι;Ενα πραγμα θελω να βιωσω.Χειμωνας εχω χιονισμενα αλλα ο ουρανος κρυσταλλινος με τον ωριωνα να λαμπει.Κι εγω εξω με το dob;)

Το έχω βιώσει! Παρατήρηση στον Πάρνωνα με τον φίλο Βαγγέλη,να μη φυσάει καθόλου με ζεστό τσάι από τα χεράκια της Κυριακής και με θερμοκρασία -2βαθμοί!!! ήταν όνειρο να βλέπει το αστρικό φως να αντανακλά στο χιόνι-πάγο! Εμπειρία αξέχαστη...

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Το έχω βιώσει! Παρατήρηση στον Πάρνωνα με τον φίλο Βαγγέλη,να μη φυσάει καθόλου με ζεστό τσάι από τα χεράκια της Κυριακής και με θερμοκρασία -2βαθμοί!!! ήταν όνειρο να βλέπει το αστρικό φως να αντανακλά στο χιόνι-πάγο! Εμπειρία αξέχαστη...

Είχε κ' υγρασία;

Γιατί ως γνωστόν τα βουνά... :?

δS>=0 (c.s.)
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Καταπληκτικα.

Τα τσεκαρα πανω στον ΔΙΑ φιλε και επαθα. Φοβερη ευκρινεια και φανταστικο πεδιο. Με ξετρελανε η καθαροτητα του 5mm. ΑΠΑΙΧΤΟ.

Και να σας πω και κατι αλλο.

Ηδη εχω πληρωσει το 26 NAGLER οπως ειπα. Εμεινα τοσο φοβερα εκστασιασμενος που παρηγγειλα και το μεταβλητο 2-4mm. Γιατι απλα δεν θελω να βαλω πανω BARLOW αλλα και να παιρνω ολη την δυναμη του τηλεσκοπιου οταν εχω καθαρο ουρανο.

Και κατι αλλο. Οι στοχοι μου μενουν πολυ ωρα μεσα στο πεδιο μου χωρις να χρησιμοποιησω μικρομετρικες ρυθμισεις. Μεγαλη βοηθεια για του μη εχοντες αυτοματη βαση. Πραγματικα ρε φιλε με εχουν συναρπασει.

Το πεδιο ειναι φανταστικο.

Τωρα θελω να τους δοκιμασω στην σεληνη το Σ/Κ. Θα παθω πλακα το νοιωθω.

Δημοσιεύτηκε

Παντως ασχετα με το περιεχομενο της βαλιτσας σου,η χαρα σου ξεχειλιζει,και ευχαριστουμε που τη μοιραζεσαι μαζι μας.

Καλοριζικα κι ολας!...(ομοιοπαθης)

Δημοσιεύτηκε

THEO-007 ΓΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.

ΕΙΣΑΙ ΆΠΑΙΧΤΟΣ.

ΕΠΑΘΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΓΩΡΑΣΗ.

ΣΟΥ ΕΥΧΩΜΕ ΝΑ ΤΑ ΧΑΡΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΤΟΦΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ!!!!!!!

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

SkyWatcher Dobsonian 8\" TeleVue Barlow 3x , 31.8mm (1 1/4\")
Δημοσιεύτηκε

Παιδες καταρχην ευχαριστω.

Φιλε ΚΕΛΝΕΡ για φωτο το βλεπω δυσκολο διοτι δεν με ενδιαφερει η αστροφωτο και δεν βλεπω να ασχοληθω ουτε στο μελλον. Θεωρω οτι η αστροφωτο σκοτωνει τη παρατηρηση. Την κανει βαρετη.

Οσο για τους ΝΑGLER σε λγο θα σας παρουσιασω ολη την συλλογη μου αλλα και μερες παρατηρησης οπου θα σας λεω την συμπεριφορα σε σχεση με τα φιλτρα.

Θα ενεργοποιησω επισεις και ενα μπλοκ οπου θα τοποθετω ολα τα στοιχεια οπως και εδω.

Σε αναμονη.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Σημερα τελειωσα και με τα φιλτρα της κουκλας μου SKYWATCHER 200/1000.

Βημα βημα αγορες για αξιοπρεπη παρατηρηση.

Απο αριστερα προς τα δεξια. Oλα απο την ΒΑΑDER....

Ο ΙΙΙ

UΗC

MOON and SKYGLOW

SOLAR CONTINUM

skywatcherjx4.jpg

Δημοσιεύτηκε

Και φυσικα δεν θα μπορουσε να λειψει το ηλιακο φιλτρο astrosolar που φτιαχτηκε με προσωπικη μελετη.

Εχει καποιες ζαρες βεβαια αλλα δεν πιστευω να επηρεαζουν.

jpegqd5.jpg

Δημοσιεύτηκε
Εκτος απο αυτα τα φιλτρα που αγορασα θα παιρνατε εσεις καποια αλλα επιπλεον αλλα καθαρα για παρατηρηση ομως, που να συνδυαζονται με τα παραπανω. Τι θα αξιζε τον κοπο κατα την αποψη σας και γιατι......???????
Δημοσιεύτηκε
Και φυσικα δεν θα μπορουσε να λειψει το ηλιακο φιλτρο astrosolar που φτιαχτηκε με προσωπικη μελετη.

Εχει καποιες ζαρες βεβαια αλλα δεν πιστευω να επηρεαζουν.

jpegqd5.jpg

Το συγκεκριμενο φιλτρο ηλιου για που προοριζετε; Για το σκοπευτρο; Γιατι για το SKYWATCHER 200/1000 δεν νομιζω οτι κανει :-k

Γιατο SKYWATCHER 200/1000 θα πρεπει να φτιαξεις ενα μεγαλο φιλτρο(200mm) για να μπαινει σαν καπακι πανω στο Τηλεσκοπιο.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Θα πρεπει να βαλεις φιλτρο 'η το καπακι στο σκοπευτρο ατ παρατηρεις τον Ηλιο γιατι αν καταλαθος βαλεις ματι/κτλ στην ακτινα του σκοπευτρου θα εχεις "προβλημα", εγω εχω ενα σαν το δικο σου μονο και μονο για το σκοπευτρο. Για το τηλεσκοπιο εχω ενα μεγαλο που καλυπτει ολο το τηλεσκοπιο γιατι αν παρατηρεις τον ηλιο εκτος απο το προσοφθαλμιο οι ακτινες του ηλιου (απο τα κατοπτρα) πανε και μεσα στο σωληνα και μπορει να "αρπαξει" (αν πχ ο δευτερευων ριξει λιγο "λοξα" την ακτινα).

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Εχω φτιαξει φιλτρο και για το σκοπευτρο αλλα δεν αξιζει να το χρησιμοποιησω. Αφηνω το σκοπευτρο κλειστο με το καπακι και χρησιμοποιω μονο το φιλτρο αυτο που βαζω στην ακρη του σωληνα. Τωρα θα μου πεις πως στοχευω τον ηλιο.

Το προβλεψα και αυτο.

Εχω φτιαξει μια κατασκευουλα με αστροσολαρ την οποια τοποθετω στο γυαλι του τελραντ. Ετσι βαζω τον ηλιο στο τελραντ χωρις να με τυφλωνει....... \:D/

Δημοσιεύτηκε
Θα πρεπει να βαλεις φιλτρο 'η το καπακι στο σκοπευτρο ατ παρατηρεις τον Ηλιο γιατι αν καταλαθος βαλεις ματι/κτλ στην ακτινα του σκοπευτρου θα εχεις "προβλημα", εγω εχω ενα σαν το δικο σου μονο και μονο για το σκοπευτρο. Για το τηλεσκοπιο εχω ενα μεγαλο που καλυπτει ολο το τηλεσκοπιο γιατι αν παρατηρεις τον ηλιο εκτος απο το προσοφθαλμιο οι ακτινες του ηλιου (απο τα κατοπτρα) πανε και μεσα στο σωληνα και μπορει να "αρπαξει" (αν πχ ο δευτερευων ριξει λιγο "λοξα" την ακτινα).

Το κυκλικο χαρτονι που βλεπεις στην εξωτερικη επιφανεια για τον λογο αυτο ειναι μεγαλυτερο σε διασταση. Δεν αφηνει τις ακτινες του ηλιου να μπουν μεσα. Προβλημα υπαρχει μονον εαν μπαινουν μεσα κατευθειαν οι ακτινες του ηλιου. Με την προσθηκη του μεγαλυτερου κυλινδρικου χαρτονιου στην εξωτερικη επιφανεια δεν μπαινουν οι ακτινες μεσα.

• 1 μήνα αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Σημερα εκλεισα την συλλογη των NAGLER.

Και οι σοβαρες παρατηρησεις τωρα αρχιζουν για μενα παιδια.

Μου μενουν ακομη δυο φιλτρακια και καθαριζω απο πλευρας παρατηρησης.

Ολη τα μελη της οικογενειας μαζεμενα λοιπον σε μια οικογεμειακη φωτο.

jpegtk3.jpg

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης