Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Ανοιγω αυτο το θεμα με για να κανω την εξης ερωτηση:

Ποιο ειναι το αγαπημενο σας αντικειμενο παρατηρησης??

(ή αλλιώς)

Ποιο ''αντικειμενο του ουρανου'' σας διμιουργει ενα συναισθημα λιγο διαφορετικο απο ολα τα αλλα??

Δημοσιεύτηκε
Χμμ, προσωπικά εγώ βάζω πάνω απο ολα την πλανητική και σεληνιακή παρατήρηση.Μετά σειρά φυσικά έχει ο βαθύς ουρανός, και τα νεφελώματα πιο συγκεκριμένα.Με συναρπάζουν επίσης τα σφαιρωτά σμήνη, και τέλος γαλαξίες και διπλούς (που με αφήνουν παγερά αδιάφορο).
Δημοσιεύτηκε

Βγάζοντας έξω την ολική έκλειψη Ηλίου, θεωρώ πιο εντυπωσιακή την εικόνα που είχα δει παρατηρώντας τον μεγαλοπρεπή κομήτη Hale-Bopp το ανοιξιάτικο σούρουπο.

http://www2.jpl.nasa.gov/comet/images.html (βλέποντας την παραπάνω σελίδα εντυπωσιάζομαι από τα άλματα της τεχνολογίας στον φωτογραφικό εξοπλισμό)

Σε όλα τα επίπεδα, από γυμνό μάτι, μέσα από κιάλια και από το ταπεινό -αλλά πολυαγαπημένο μου- διοπτρικό με είχε εντυπωσιάσει.

Μαζί μ' αυτόν θα βάλω τον Ωρίωνα και την τριάδα συμπληρώνουν οι Πλειάδες.

Δημοσιεύτηκε

Τι άλλο βέβαια από μια ολική έκλειψη ηλίου!!!!

Με δεύτερη αγαπημένη μου παρατήρηση το αγαπημένο μας φεγγαράκι :P

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Δημοσιεύτηκε

Ποιο ''αντικειμενο του ουρανου'' σας διμιουργει ενα συναισθημα λιγο διαφορετικο απο ολα τα αλλα??

Ήλιος...Όλες τις ώρες της μέρας, έκλειψη ολική η μερική, ανατολή η δύση... Υποκλίνομαι.

Δημοσιεύτηκε

DeepSky +1

M42-43,M57,M27,Helix Nebula,M76,Vail Nebula,M8,M20,M16,M17,κ.α.

Πλανητες

Διας, Κρονος...ΓΗ :mrgreen:

Clusters

Μ13 κ.α[/b]

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Ηταν η ολικη εκλειψη ηλιου,ο ηλιος του μεσονυκτιου,αλλα τωρα μου εκλεψε την καρδια ο κομητης.Κοιτωντας ομως εναν γαλαξια νιωθω να ταξιδευω στον χωρο και στον χρονο.Τοσο μικρος στο τηλεσκοπιο,με εκατομμυρια αστερια στην πραγματικοτητα. :D
Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Δημοσιεύτηκε

Για κάποιο λόγο... αντιπαθώ τον ήλιο..

Τα αγαπημένα μου αντικείμενα είναι: (i) τα αστρικά σμήνη ,τα οποία βλέπω σχεδόν κάθε νύχτα και (ii) οι γαλαξίες.

'Ελπις

;) Έλπις ;)
Δημοσιεύτηκε
Υπάρχει και εδώ μια παρόμοια συζήτηση: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=353 , αν θυμάμαι καλά και κάπου αλλού ένα παρόμοιο θέμα.

Ρε quendi γιατι θες να μας το χαλας παντα? :D :D

Εγω παντως θα πω τους πλανητες!!!!! :D

"Nowadays in science there is no EUREKA!There is only ...hmm that''s funny..."
Δημοσιεύτηκε

Για μενα η σεληνη εχει μια ''ειδικη'' θεση μεσα μου...ειναι φοβερα εντυπωσιακη το προβλημα τις ειναι μονο οτι εχει γινει κομματι της καθημερινοτητας μας και ισως χανει λιγο απο το μεγαλειο της....

Υ.Γ. δεν ηξερα οτι υπαρχει παρομοιο θεμα αλλα οπως και να εχει καλη ειναι η ανανεωση, πηρα και καποιες ιδεες για αντικειμενα παρατηρησης (για παραδειγμα τωρα εχω μεγαλη περιεργεια να δω μια εκλειψη που οπως λετε ειναι τοσο εντυπωσιακη :D )

Δημοσιεύτηκε
Πριν ήταν ο Μ33, γιατί όταν τον πρωτοείδα έπαθα πλάκα με τις σπείρες του αν και φαινόταν πολύ αμυδρά. Τώρα είναι η Ανδρομέδα γιατί την τελευταία φορά που την είδα παρατήρησα τη σκοτεινή ζώνη που έχει πάνω δεξιά (κάτω αριστερά από το τηλεσκόπιο) επίσης πολύ αμυδρή.
Δημοσιεύτηκε

Κάθε αντικείμενο στον ουρανό έχει την ξεχωριστή ομορφιά του!

Αγαπημένα μου είναι τα ανοιχτά αστρικά σμήνη, ο Μ 42, ο Μ31, ο κρατήρας Platon της Σελήνης μας, ο μοναδικός Κρόνος, ο Αlbireo και αστέρες, κατα προτήμιση γαλάζιοι (Σίριος, Βέγας κλπ), καθώς και το κέντρο του γαλαξία μας.

Διαφορετικά συναισθήματα μου αφήνουν οι κομήτες, οι οποίοι έρχονται (χαίρεσε) :) , κάνουν την θέασή τους (τον ψάχνεις, τον μελετάς, τον φωτογραφίζεις) :roll: , και φεύγουν (λυπάσε γιατί δε θα τον ξαναδείς όσο θα ζείς). :(

....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....

Ψαλμός 135

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης