THEODOR81 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2007 καλημερα...ε οχι και λαμπα της δεη ο κρονος.κοιταξτε εγω λεω αυστηρα να μη δειχνουμε τιποτα σε ασχετους που δε θελουν και να μαθουν και να δουν,εμ με το ζορι?.προσφατα εξηγουσα σε μια φιλη απλα καποια πραγματακια και πολυ βασικα ωστε καποια στιγμη να δει και απο το τηλεσκοπιο.οταν της ειπα για το ηλιακο συστημα σας πληροφορω οτι αρνηθηκε να πιστεψει ολα αυτα.γιατι θεωρει οτι η γη εινα στο κεντρο του κοσμου και γυρω γυρω τρεχουν βραχακια που τα φωτιζει ο ηλιος και πλανητες και καπου και ο θεος ...να πω οτι ανηκει σε καμια αιρεση η οτι ειναι αμορφωτη κοτζαμ ασοε εχει τελειωσει...και προσεξτε δεν ειναι απολυτη για την αποψη της αλλα ετσι θελει να πιστευει γιατι ειναι πιο ομορφο λεει αυτο και πιο ρομαντικο απο οσα λενε επιστημονες. ....και πιο εγωιστικο.. ηθελα να της πω αλλα αστο λεω ...και παω να της εξηγησω παλι χωρις να γινομαι φωρτικος και με σταματαει οχι γιατι βαριοταν αλλα γιατι δεν ηθελε να μαθει τη δικη μου αληθεια και εδοχη λεει,λες και συζητουσαμε προτασεις για το ασφαλιστικο...οτι να 'να... αρες μαρες κουκουναρες... ε και μετα το χεσαμε τελειως σχετικα με το ποσο επηρεαζει ο κρονος τους παρθενους κλπ...γι αυτο αν δε θελει ο αλλος αστον να ζει στη κοσμαρα του και εμεις στη δικη μας μονο που η δικη μας κοσμαρα εχει και γαλαξιες και νεφελωματα και αστρικα σμηνη κλπ...,ενταξει εχει και βραχακια...σιγα. αυτη τη κοσμαρα κοιταμε τα βραδια εξερευνουμε και ανακαλυπτουμε.εγω δε το θεωρω ματιο να θες να δεις σ αυτη τη ζωη παρα περα απο εκει που φτανει το ματι σου αντιθετα αυτο το παρα περα σε βοηθαει σε ολα και ειναι και αληθινο ρε αδερφε στο κατω κατω οχι γιατι σου το πανε,το διαβασες κλπ αλλα γιατι το βλεπεις και με τα στραβα σου ...εμα πια....................
sheliak Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2007 Διάβασα στο περιοδικό Astronomy οτι οι δακτύλιοι του Κρόνου θα ''εξαφανιστούν'' μέσα στο το 2009 καθότι θα ευθυγραμμιστούν με την διεύθυνση παρατήρηση μας.Ανυπομονώ να το δω.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2007 Φίλε Θοδωρή φοβάμαι ότι τα έχεις ψιλομπλέξει (αν έχω καταλάβει σωστά απο τα γραφώμενα). Για να τα ξεκαθαρίσουμε λοιπόν: Οι μεγεθλυνσεις που σου δίνει το τηλεσκόπιο σου είναι ορατές ΜΟΝΟ με τη χρήση του προσοφθαλμίου....Χωρίς προσοφθάλμιο, εικόνα νιξ! Η χρήση των προσοφθαλμίων καθορίζεται απο το αντικείμενο που θέλεις να παρατηρήσεις (όσο πιό σκοτεινό το αντικείμενο, τόσο μικρότερη μεγέθυνση), Δηλαδή για ένα DSO μεγεθύνσεις πάνω απο τα 2/3 του θεωρητικού μέγιστου του τηλεσκοπίου θα σου είναι πρακτικά άχρηστες με δεδομένες τις συνθήκες παρατήρησης. Ο BARLOW τώρα.....Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ παρατήρηση. Παρεμβάλεται μεταξύ τηλεσκοπίου και προσοφθαλμίου και ΜΟΝΟΣ του σκοπός είναι να μειώσει την εστιακή απόσταση του ΠΡΟΣΟΦΘΑΛΜΙΟΥ και (βεβαίως βεβαίως) να αυξήσει την μεγέθυνση που σου δίνει. Θα διαφωνήσω με τον φίλο planetman (έστω και κατόπιν εορτής). Η μεγέθυνση είναι σε απόλυτη συνάφεια με την ποιότητα του προσοφθαλμίουκαθώς όσο μεγάλη και να είναι η ενδεικτική μεγέθυνση, εάν ο προσοφθάλμιος δεν είναι καλής ποιότητας, σίγουρα δεν θα την δείς ποτέ Αυτά για τώρα, αν χρειαστείς κάτι τα ξαναλέμε ΦΙλικά Δημήτρης
planetman Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2007 Θα διαφωνήσω με τον φίλο planetman (έστω και κατόπιν εορτής). Η μεγέθυνση είναι σε απόλυτη συνάφεια με την ποιότητα του προσοφθαλμίουκαθώς όσο μεγάλη και να είναι η ενδεικτική μεγέθυνση, εάν ο προσοφθάλμιος δεν είναι καλής ποιότητας, σίγουρα δεν θα την δείς ποτέ Ο φίλος μας είχε την εντύπωση πως ένα μεγάλης μεγέθυνσης προσοφθάλμιο είναι αυτόματα και πιο ακριβό, κάτι το οποίο είναι εντελώς λάθος. Ίσα ίσα που τα προσοφθάλμια μικρότερης μεγέθυνσης είναι συνήθως πιο ακριβά (βλέπε nagler 31mm, panoptic 41mm κτλ) Το 4mm προσοφθάλμιο που δίνει το bresseράκι του lidl θα δώσει την ίδια μεγέθυνση με τον 4mm radian, άσχετα πως ο 2ος θα έχει απείρως καθαρότερη εικόνα, καλύτερο πεδίο κτλ! ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
PapGeo Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12, 2007 Το φίλτρο για το νεφέλωμα του Ωρίωνα είναι άχρηστο.Για άλλες δουλείες είναι φτιαγμένο. ...Φίλε μου θα διαφωνήσω με το σκεπτικό σου. Κατανοώ τον λόγο για τον οποίο το έθεσες, αλλά, με δυό κουβέντες μόνο, ίσως δεν βοηθάμε τον καινούργιο φίλο μας να κατανοήσει τι συμβαίνει. Το ίδιο ισχύει και με κάποια άλλα θέματα που θίγονται εδώ. Τελικά, η εμπειρία είναι αναντικατάστατη. Δεν μπορείς να μάθεις να μαγειρεύεις διαβάζοντας απλά και μόνο βιβλία μαγειρικής! Λοιπόν, τα φίλτρα είναι χρήσιμα και για το νεφέλωμα του Ωρίωνα. Μπορεί το νεφέλωμα να φαίνεται θαυμάσια από σκοτεινό ουρανό, μακριά από τα φώτα της πόλης, αλλά μέσα από την πόλη, σε ότι αφορά το νεφέλωμα αυτό, ένα φίλτρο νεφελωμάτων βοηθά σημαντικά. Το νεφέλωμα το παρατήρησα χθες από το κέντρο της Αθήνας με Lumicon UHC και φαινόταν πολύ καλύτερο μέσα από αυτό, με περισσότερη λεπτομέρεια και σχήμα, παρά χωρίς. Δεν ήταν βέβαια το ίδιο που βλέπουμε κάτω από σκοτεινό ουρανό, έστω και με χωρίς φίλτρο. Γι’ αυτό και συστήνουμε να βγαίνει ο κόσμος στην ύπαιθρο. Εκεί η διαφορά στην παρατήρηση είναι όση αυτή της μέρας με τη νύχτα! Κατά τα λοιπά, ο Barlow είναι η οικονομική λύση για να «διπλασιάζεται» ο αριθμός των προσοφθαλμίων. Θα πρέπει όμως να είναι πολύ καλής ποιότητας, γιατί διαφορετικά, αντί να βοηθάει, χειροτερεύει την κατάσταση. Πολλοί ερασιτέχνες αποφεύγουν να τους χρησιμοποιούν και χρησιμοποιούν περισσότερους προσοφθαλμίους διαφορετικών μεγεθύνσεων. Πολλοί επίσης, μεταξύ των οποίων και ο γράφων, προτιμούν την χρήση διοφθαλμίων (binoviewers), κυρίως, όσον αφορά την πλανητική παρατήρηση. Τους πλανήτες καλό είναι να τους παρατηρούμε στο υψηλότερο δυνατό σημείο που διαγράφει η τροχιά τους στον ουρανό. Εκεί το πάχος της ατμόσφαιρας είναι μικρότερο και επιτυγχάνουμε καλύτερη εικόνα, σε σχέση με κάποια θέση του πλανήτη χαμηλότερα, λ.χ. πάνω από τον ορίζοντα (αυτό ισχύει και για τα deep sky objects). Αν το seeing δεν είναι καλό κατά την παρατήρηση, επιμένουμε, παρατηρώντας τον πλανήτη αρκετή ώρα, περιμένοντας εκείνες τις στιγμές που η ατμόσφαιρα σταθεροποιείται, για να μπορέσουμε να διακρίνουμε λεπτομέρειες στην επιφάνειά του, οι οποίες άλλες στιγμές είναι αόρατες. Χρησιμοποιούμε περισσότερους προσοφθαλμίους από έναν και τελικά καταλήγουμε σε αυτόν που κρίνουμε ότι ανταποκρίνεται καλύτερα στις συνθήκες της συγκεκριμένης βραδιάς, επιλέγοντας δηλαδή αυτόν που δίδει την μεγαλύτερη δυνατή μεγέθυνση και ταυτόχρονα δίδει τις περισσότερες λεπτομέρειες, χωρίς από την άλλη να δίδει «κενή» μεγέθυνση, αύξηση δηλαδή της επιφάνειας του ειδώλου χωρίς όμως περισσότερη λεπτομέρεια. Είναι αρκετές οι φορές, που, μια λίγο μικρότερη μεγέθυνση από την επιθυμητή, δίδει καλύτερα αποτελέσματα. Και βέβαια, έχουμε το τηλεσκόπιό μας εξισορροπημένο θερμοκρασιακά, έχοντας το αφήσει έξω τουλάχιστον 45 λεπτά πριν την παρατήρηση, και με τα οπτικά του ευθυγραμμισμένα (collimation – ισχύει για τα νευτώνεια) μετά την εξισορρόπηση, αποφεύγοντας – αν είναι δυνατόν - να παρατηρούμε πάνω σε επιφάνειες που συγκεντρώνουν την ημέρα την θερμότητα του ήλιου και την αποβάλλουν το βράδυ (λ.χ. πλάκες μπετόν), γιατί επηρεάζουν τα είδωλα του τηλεσκοπίου μας. Αυτά τα λίγα, που μου ήρθαν πρόχειρα, σκέφθηκα να γράψω, για τους καινούργιους μας φίλους. Ελπίζω να βοήθησα. Φιλικά PapGeo------------Υ.Γ.: Και ο Άρης αυτόν τον καιρό φαίνεται καλά. Εκεί βέβαια η παρατήρηση είναι δυσκολότερη υπόθεση. Χθες λ.χ. η Μεγάλη Σύρτη, η πιο εμφανής και χαρακτηριστική περιοχή του πλανήτη, φαινόταν πανέμορφα. Δεν σας βλέπω όμως να γράφετε στο αντίστοιχο thread. Το έχετε ξεχάσει, ή μήπως να αρχίσω να φοβάμαι???!!!
elohim Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2007 Να πώ και γώ την εμπειρία μου με τον κρόνο. τον προτοείδα μέσα απο ένα bresseraki διοπτρικό 70mm και είχα μείνει άφωνος. για καμία ώρα είχα ένα χαμόγελο όπως την πρώτη φορά που έκανα έρωτα. ανυπομονώ να βγαίνει λίγο πιό νωρίς για να το δώ μέσα απο το dob μου. 8'' skywatcher. Κανείς εμπειρία με αυτό. dreamers and not, do not lower the head...
ammonite Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2007 Καλησπέρα σε όλους. Η καλύτερη εικόνα του Κρόνου που έχω πάρει μέχρι σήμερα από το 8ιντσο Dob είναι με το 10άρι προσοφθάλμιο και ένα Meade barlow 2x. Η ερώτηση είναι: Έχει νόημα να πάρω για παρατήρηση Κρόνου - Σελήνης barlow 3x ? Θα δώ κάτι παραπάνω ? Αν ναι ποια μάρκα μου προτείνετε?
ammonite Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2007 Νομίζω ότι βρήκα την απάντηση στην ερώτηση μου... http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=6827&sid=c91c4043c3b38e3baa5b1e560c7946ad Το παρείγγειλα κιόλας από εδώ:http://www.opticsplanet.net/televue-3x-barlow.html Γύρω στα 85 euro μαζί με τα μεταφορικά. Γιατί τόσο μεγάλες διαφορές βρε παιδιά με την εγχώρια αγορά?
planetman Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2007 Ο Κρόνος δεν τραβάει πολύ σε μεγεθύνσεις, δεν ξέρω αν θα μπορέσεις να έχεις ευκρινές είδωλο με τον barlow 3x. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
THEODOR81 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2007 καλημερα...σημερα διαβασα ολα οσα γραφετε γιατι ειχα ενα προβλημα με τον υπολογιστη μου .και ημουν και εκτος αθηνων για κοινωνικες υποχρεωσεις...δε θελω να σας πληγωσω αλλα μπερδευτηκα πιο πολυ.το ξερω οτι ειναι δυσκολο να αποποιηθειται την ορολογια που με κοπους εχετε αποκτησει και σας θαυμαζω γι αυτο αλλα δε ξερω πως αλλιως να καταλαβω πρακτικα καποια πραγματα.εχω διαβασει σχετικο βιβλιο αλλα πανω σε αυτα που λεμε δεν αναφερεται επεξηγηματικως και εκτενως.το πως λειτουργει το τηλεσκοπιο μου εχω καταλαβει πιστευω ...η απορια μου ειναι η εξης.εμενα το dobson 8'' ειχε δυο προσοφθαλμιους οπως θα ξερετε 10mm και 25mm. φυσικα εγω σα πρωταρης και αρχαριος, αλλα πανω απ ολα με ενδιαφερον, βλεπω και με τους 2 αλλα με συγκινει περισσοτερο εκεινος που μου φερνει πιο κοντα το αντικειμενο.βεβαια εχω δει εδω στη πολη μονο κρονο σεληνη αρη και λιγο ωριονα γιατι στο εξωχικο ειχε αραιη συννεφια τοτε που πηγα και δεν ειδα πολλα.τη παρασκευη θα φυγω για γιορτες 1 βδομαδα και ελπ[ιζω να κανει καλο καιρο,ελεγα λοιπον να κανω μια απλη πρωτη αναβαθμηση,οχι οτι ειμαι απογοητευμενος ...αντιθετα οπως εχετε διαπιστωσει ειμαι καραγοητευμενος..απλα λογω γιορτων εχω καποια λεφτουδακια που δε θελω να τα χαλασω σε κουταμαρες οπως κανω λογω οξειας σπαταλιτιδας που με μαστιζει.και επειδη μετα εχω μα δυσκολη περιοδο με εξεταστικη και αγορα βιβλιων δε θα χω χρονο και χρημα για πολλα.και επανερχομαι μετα το κουραστικο μπλα μπλα μου.με απλα λογακια ενα barlow 2χ θα μου ειναι χρησιμο στη φαση που ειμαι και το σημαντικοτερο προσαρμοζεται στα υπαρχοντα πρωτοβαθμια αξεσουαρ που εχει το τηλεσκοπιο μου?και τελος πια η διαφορα αυτου με ενα προσοφθαλμιο που μου δειχνει το ιδιο μεγεθος? και αν παρω το barlow 2x θα το προσαρμοζω και στο 10 και 25?σας εχω κουφανει αλλα εχω τρελλα κενα μπερδεματα...
ammonite Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2007 Καλημέρα. ενα barlow 2χ θα μου ειναι χρησιμο στη φαση που ειμαι και το σημαντικοτερο προσαρμοζεται στα υπαρχοντα πρωτοβαθμια αξεσουαρ που εχει το τηλεσκοπιο μου? Ναι και Ναι. Πιστεύω πως το barlow 2x EINAI χρήσιμο επειδή διπλασιάζει την μεγέθυνση οπότε βλέπεις περισσότερες λεπτομέρειες.Προσαρμόζεται εύκολα. Απλά βάζεις το barlow μεταξύ του τηλεσκοπίου και του προσοφθάλμιου. Μόνο μην ξεχάσεις να σφίξεις τις βιδούλες για να μην μαζεύεις προσοφθάλμιο και barlow από το πάτωμα. πια η διαφορα αυτου με ενα προσοφθαλμιο που μου δειχνει το ιδιο μεγεθος? Είναι διαφορετικά πράγματα. Με το προσοφθάλμιο βλέπεις. Με το προσοφθάλμιο + barlow τα βλέπεις μεγαλύτερα. Μόνο με barlow χωρίς προσοφθάλμιο δεν βλέπεις τίποτα. Το barlow απλά μεγενθύνει, για να πάρεις εικόνα θες οπωσδήποτε προσοφθάλμιο. αν παρω το barlow 2x θα το προσαρμοζω και στο 10 και 25?Ναι! σας εχω κουφανει No problem. Εγώ πάντως διατηρώ ακέραιη την ακοή μου!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2007 Θεόδωρε, Τον Barlow πάρτον, αλλα φρόντισε να είναι καλός (Ultima ή Televue). Κοστίζουν αλλα αξίζει τον κόπο.Ταιριάζει και στα δύο προσοφθάλμια που έχεις, αρα με αυτόν θα είναι σαν να έχεις 4 (10mm και 25mm και με τον barlow αντίστοιχα 5mm και 12,5mm)H διαφορά είναι στο κόστος. Δηλαδή, αν χρειάζεσαι 4 προσοφθάλμιους, για να καλύψεις τις ανάγκες σου, μέ 2 και ένα barlow, τις καλύπτεις. Οπότε γλυτώνεις λεφτάΥπάρχει όμως το θέμα της ποιότητας. Δηλαδή: ένα καλό προσοφθάλμιο στα 10mm που με ένα barlow X2 γίνεται 5mm, δεν υπάρχει περίπτωση ποτε να φτάσει την ποιότητα ειδώλου ενός καλού προσοφθάλμιου 5mm. Γι αυτό, αν τα λεφτά που έχεις είναι κανένα 200άρι, χτύπα τον barlow αλλα χτύπα και ένα καλό προσοφθάλμιο (κανένα LV, ή Ultima πχ) για να δείς καλό φώς.Φιλικά Δημήτρης
THEODOR81 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2007 παιδια ευχαριστω παρα πολυ νομιζω πως καταλαβα
xXx Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2007 Παιδιά εγώ είμαι υπερ των ποιοτικών προσοφθαλμίων και όχι τόσο των barlow γιατί πολλές φορές φτάνουμε στα όρια του τηλεσκοπίου μας με ένα προσοφθάλμιο και χρησιμοποιούμε τον barlow μόνο για να μεγενθύνει το είδωλο χάνοντας τις λεπτομέρειες! !Μ΄ένα τηλεσκόπιο κι εγώ ψάχνω το δρόμο να βρω το μακρινό!
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2007 Πάντα ένας Barlow είναι χρήσιμος. Μπορεί να τον χρησιμοποιείς λίγο αλλά είναι ένα αξεσουαρ που δεν πρέπει να λείπει από τη συλογή μας. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε αστροφωτογράφηση (λέμε τώρα αν ασχοληθείς). Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2007 Παιδιά εγώ είμαι υπερ των ποιοτικών προσοφθαλμίων και όχι τόσο των barlow γιατί πολλές φορές φτάνουμε στα όρια του τηλεσκοπίου μας με ένα προσοφθάλμιο και χρησιμοποιούμε τον barlow μόνο για να μεγενθύνει το είδωλο χάνοντας τις λεπτομέρειες!Φίλε Άρη,Το πρόβλημα, όπως τουλάχιστον το περιγράφεις, δεν είναι στο Barlow, αλλα στη χρήση του. Εφόσον έχεις φέρει το τηλέ σου στο όριο με το προσοφθάλμιο, με τον Barlow βγαίνεις εκτός και φυσικά δεν βλέπεις τίποτα.Θα συμφωνήσω μαζί σου για τόυς καλούς προσοφθάλμιους, αλλα δεν είναι δυστυχώς οικονομικά εφικτό να έχουμε μία πλήρη σειρά. Οπότε ένας καλός Barlow, σου δινει λύσεις μέχρι να γίνει εφικτό Δημήτρης
xXx Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2007 Ναι έχεις δίκιο σε αυτό!Απλά πιστεύω πως τα προσοφθάλμια δίνουν μία κάπως πιο καθαρή εικόνα!Όσο για το Barlow σίγουρα βοηθάει και είναι απαραίτητος στην παρατήρηση γι'αυτό άλλωστε έχω αγοράσει κι εγώ εναν! !Μ΄ένα τηλεσκόπιο κι εγώ ψάχνω το δρόμο να βρω το μακρινό!
KOTS Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2008 Τι ωρα περιπου ανατελει ο Κρονος αυτη την εποχη? STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
dimpap Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2008 Γύρω στις 19:00. Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
themis_kart Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2008 Αυτο ειναι ευκολο λογο του γνωστου προγραμματος Cartes du Ciel Ανατολή : 18h34m Αζιμούθιο:+75°12'Μεσουράνηση : 1h13mΔύση : 7h52m Αζιμούθιο:+284°48'Απόσταση από το τελευταίο αντικείμενο : +23°27'45.3" PA:42 Καλη παρατηρηση.....KOTS Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!! http://www.astrothemis.gr Greek Astrophotography Discord Chat! https://discord.gg/2DUPacrNfM
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα