kapoios Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2008 Πρόκειται για ένα ερασιτέχνη αστρονόμο ο οποίος χρησιμοποιώντας ένα 8 ιντσο meade τηλεσκόπιο και ένα ειδικό εξοπλισμό CCD ισχυρίζεται πως φωτογράφισε τα παρακάτω τουλάχιστον παράξενα αντικείμενα σκοπεύοντας στα άστρα και στο βαθύ διάστημα: Αυτά ήταν ορισμένα από τα αντικείμενα... Ποια είναι η γνώμη σας; Το παρακάτω βίντεο είναι ο ISS, βιντεοσκοπημένος με τον εξοπλισμό του Walson:http://www.liveleak.com/view?i=f57_1194056356 Και η φωτο του ISS:
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2008 Η τελευταία και η πρότελευταια προφανώς είναι ο ISS. Οι δύο πρώτες μου φαίνονται δορυφόροι με απλά περίεργο σχήμα. Ωραίες φωτογραφίες πάντως. Τις βλέπεις και νομίζεις ότι βλέπεις εξωγήινα σκάφη. Δεν νομίζω να πιστεύεις κάτι τέτοιο Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
kapoios Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2008 μα και βέβαια το πιστεύω! Σε σόκαρα τώρα ε; Αστειεύομαι, φυσικά δεν έχει σημασία τι πιστεύω και δεν ξέρουμε 100% τι μπορεί να είναι εφόσον δεν έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες όπως ας πούμε oυράνιες συντεταγμένες, ώρα κ.α. στοιχεία φωτογράφησης .. .. Παίζει να είναι και ο ISS σε διάφορες κλίσεις, παίζει να είναι και κάτι άλλο νεταρισμένο άσχημα.. δύο ενδεχόμενα ή ο Walson ήθελε να εξαπατήσει κόσμο ή απλά είναι ατζαμής αστροφωτογράφος που δεν ήξερε τι έκανε (χλωμό το βλέπω το τελευταίο εφόσον μπόρεσε και έβγαλε τον ISS) Ύποπτο πάντως ότι δεν δίνει πολλά στοιχεία.. ενδιαφέρουσες οι δομές στις φώτος πάραυτα.. έχει βγάλει καμιά 100αριά τέτοια αντικείμενα! Απ'ότι ακούγεται η ΝΑΣΑ και κάποια πανεπιστήμια ενδιαφέρθηκαν για τις φώτος.. Eδώ είναι και ένα πρόσφατο βίντεο με αυτά τα αντικείμενα.. Φαίνεται να παρεμβάλεται η ατμόσφαιρα που πάλεται.. Χρειάζομαι την εξήγηση ένος ΠΟΛΥ εμπειρου αστροφωτογράφου. Πως θα σας φαίνονταν η ιδέα να επικοινωνήσουμε ως κοινότητα με τον Walson;; (έχω βρει το email του) Kαι η γνώμη ενός πανεπιστημιακού (οφείλω να τη δώσω).. φαίνεται να αποκαθιστά την τιμή του φωτογράφου, γιατί αρκετά ακούστηκαν εις βάρος του! Because of the continuing efforts to discredit ...(more) Added: January 18, 2008 Because of the continuing efforts to discredit the the credibility of John Lenard Walson, we offer the following to set the record straight. First, we present several emails from "Mr. Gerry Gilmore , FInstP, ScD, Professor of Experimental Philosophy, Institute of Astronomy Cambridge University UK"Mr. Gilmore, in fact, URGED Mr. Walson to present his 'excellent' images as "widely as possible" to the public. Here is his direct quote: From: Gerry Gilmore (gil@ast.cam.ac.uk;)Sent: Sat 2/10/07 2:37 AMTo: john lenard (santamonicajohn@hotmail.com) Hi John,thank you for the moon images: once again they show that you are anexcellent photographer.There are of course many satellites in orbit, only a few of which areanything to do with JPL, but these are readily seen byastro-photographers like yourself all over the world. You should just enjoy the excellence of your images, and make themavailable as widely as is possible, through the public web-sites,magazines, etc, so you can get the credit you deserve for your skills.best regardsGerry Toυ λέει ότι υπάρχουν πολλοί δορυφόροι σε τροχιά, μέρικοι από αυτούς έχουν σχέση με το JPL/NASA, και ότι αυτά τα αντικείμενα έχουν θεαθεί και από άλλους αστροφωτογράφους σε όλο τον κόσμο..Τον επαινεί και για τις ικανότητες του.. Ποιους άλλους φωτογράφους εννοεί; Εγώ πάντως πρώτη φορά έχω δει τόσο παράξενα αστρο-αντικείμενα!
zantespear Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2008 Πριν λίγο καιρό είχα πέσει σε μια σελίδα ενός Σουηδού που περιέγραφε περίεργους δορυφόρους. Η ιστορία είχε ως εξής: Έπεσε στα χέρια του εντελώς τυχαία μια φωτογραφία ενός από τους πρώτους απόρρητους ρωσικούς δορυφόρους τηλεπικονωνιών ο οποίος δεν έμοιαζε με τίποτα από αυτά που έχουμε δει!!! Ηταν ένα πράγμα εντελώς ανορθόδοξο παραλληλόγραμμο με μακριές κεραίες. Σύμφωνα με το άρθρο υπήρχαν και άλλα τέτοιοι περίεργοι κατάσκοποί. Δυστυχώς δεν έχω το λινκ. Για να πάρετε μια ιδέα δείτε το λίνκ με τον απόρρητο ρωσικό κατασκοπευτικό Tselina ειδικά τις αρχικές γενιές:http://www.russianspaceweb.com/tselina.html Σπύρος
kapoios Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2008 Aυτού πάντως που έχει φτάσει η τεχνολογία των τηλεσκοπίων σε λίγα χρόνια θα μπορούν να βλέπoυν ακόμα και οι ερασιτέχνες εξονυχιστικές λεπτομέρειες αυτών των δορυφόρων... Ακολουθεί μια φανταστική φωτογραφία του ISS από τηλεσκόπιο στη Γη: Θα πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν οι δυνάμεις που κάνουν απόρρητη "δουλειά" στο διάστημα..
astrovox Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2008 Πως θα σας φαίνονταν η ιδέα να επικοινωνήσουμε ως κοινότητα με τον Walson;; (έχω βρει το email του) Γιατί να επικοινωνήσουμε ως κοινότητα με τον Walson;; Καταρχάς δε μας ενδιαφέρει οποιοδήποτε υπονοούμενο για εξωγήινους και άλλες συνωμοσίες, τα αντικείμενα αυτά είτε είναι δορυφόροι του ενός τύπου ή του άλλου είτε είναι έντεχνα κατασκευασμένα. Από εκεί και πέρα τα περί εξωγήινων δε μας ενδιαφέρουν. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
kapoios Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2008 Φαίνεται πως γράφτηκα σε λάθος κλάμπ. Ερασιτέχνες αστρονόμοι που να μη τους ενδιαφέρει η εξωγήινη ζωή ;(!!)Aλλά και πάλι γιατί το αναφέρετε εφόσον εγώ δεν μίλησα καν για εξωγήινη ζωή;; άτοπο το σχόλιο σας..Τις φωτογραφίες ενός αστροφωτογράφου που έκαναν παγκοσμίως εντύπωση σχολιάζω και ζητάω την εξειδικευμένη γνώμη και άλλων έμπειρων αστροφωτογράφων, που το μεμπτό;Mήπως δεν σας ενδιαφέρει και η αστροφωτογράφηση!??? Αποκλείεται!
astrovox Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2008 Απλά παρέθεσες κάποιες φωτό και κάποια βίντεο χωρίς οποιοδήποτε στοιχείο για το τι, πως, πότε, γιατί παρά μόνο ένα όνομα φωτογράφου χωρίς site και που ο ίδιος φέρεται πως δε δίνει παραπάνω στοιχεία για τις φωτό του και του οποίου οι φωτό κυκλοφορούν ευρέως σε UFO-λογικά site στο διαδίκτυο και στο youtube. Θα θέλαμε να συζητάμε πάνω σε κάτι πιο στέρεο σε αυτό το site, σύμφωνα και με τους κανόνες μας. Αν πιστεύεις ότι κάπου κάνω λάθος, στείλε π.μ. να το συζητήσουμε. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Προτεινόμενες αναρτήσεις