Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γειά και χαρά σας!

Κατά την γνώμη μου:

Όλα τα τηλεσκόπια καλά είναι σε συνάρτηση μα τα λεφτά που δίνεις!*

Ο καθένας ξέρει την τσέπη του και αν είναι αποφασισμένος να το πάρει, θα το πάρει! (Ίδη θα το έχει πάρει). Μηλάμε πάντα σαν δεύτερο τηλ/πιο, και έχοντας στην κατοχή του (και την εμπειρία) ένα μεγαλύτερο!

Επιπλέον καλύτερα είναι να έχεις κάτι για να παρατηρείς από το να μην έχεις καθόλου, όταν τα μεγαλύτερα τηλ/πια "δεν μπορούν να πάνε". (Μηχανή, διακοπές κλπ)

Είναι απαγορευτικός ο χειρισμός του για τον ανίδεο στο χώρο! Θα τον μπερδέψει! (τουλάχιστον στην αρχή, αν όχι και μόνιμα).

Γνωρίζει κάποιος τη ρομποτική λειτουργεία, και αν του αρέσει προχωράει σε/με αυτήν!

Αυτά κατά την προσωπική μου άποψη, γι΄ αυτό το τηλ/πιο, και δε θα πρέπει να καταδικάζουμε κανένα* (τηλ/πιο). Όλα σκοπό έχουν να μας δείξουν τον έναστρο ουρανό, άλλα μικρά άλλα πιο μεγάλα άλλα τέρατα. Και όσο μεγάλο και καλό να είναι ένα τηλ/πιο, δε ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να ικανοποιηθούμε! (Αν ήταν έτσι η διαστημική έρευνα θα αρκούνταν στο Hubble!)

*Παταγώδη εξαίρεση το τηλ/πιο της deAgostini [-X

....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....

Ψαλμός 135

• Απαντήσεις 66
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Παιδια θα πω το πιο χαρακτηριστικο παραδειγμα του γιατι να υπαρχουν ΚΑΙ τετοια τηλεσκοπια.

1)ΧΑΜΗΛΗ ΤΙΜΗ

2) ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΡΗΤΟΤΗΤΑ

3) ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ.

4) ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΓΕΙΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΣΑΝ ΤΗΛΕΦΑΚΟ.

5) ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ, ΤΟΥ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ.

Και τωρα το "μεγαλο επιχειρημα": (Προσεξτε ομως μην παθετε κανενα εμφραγμα, ακους Alepohori? :P =;

Να πεσει η καρταααααα....... και:

ΟΠΩΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΙΚΡΟΥ ΚΥΒΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΡΙΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

Αν μπορεσετε να απαντησετε στο ερωτημα θα βρειτε και την λυση στο γιατι κατασκευαζονται, ζητουνται και πωλουνται τετοια τηλεσκοπια.

ΥΓ: Δεν μιλαμε για ανωνυμα προιοντα εδω φυσικα ετσι; :wink:

Σημερα, ανακαλυψα τον πιο ομορφο αστερισμο που εχω δει ποτε: τον αστερισμο της μπεμπας!

Ελπιζω να τον βρειτε και σεις καποτε σαν και εμενα!

Δειτε εδω και θα καταλαβετε!

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=79543#79543

Φιλια σε ολους! :P :P :P :P :P :P

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Τώρα που έπεσαν οι τόνοι,ξαναλέω:Εκείνος που έχει σαν πρώτο,κύριο,μοναδικό,όπως θέλετε πείτε το,τηλεσκόπιο το ETX70,για μένα,δεν είναι ερασιτέχνης αστρονόμος,ούτε καν stargazer,διότι δεν ασχολείται με παρατήρηση.

Ειλικρινά δεν έχω πιο απλά λόγια να το πω.Μη το κουράζουμε άλλο.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε
Τώρα που έπεσαν οι τόνοι,ξαναλέω:Εκείνος που έχει σαν πρώτο,κύριο,μοναδικό,όπως θέλετε πείτε το,τηλεσκόπιο το ETX70,για μένα,δεν είναι ερασιτέχνης αστρονόμος,ούτε καν stargazer,διότι δεν ασχολείται με παρατήρηση.

Ειλικρινά δεν έχω πιο απλά λόγια να το πω.Μη το κουράζουμε άλλο.

Τί είναι ερασιτέχνης αστρονόμος; Υπάρχει συγκεκριμένο επίπεδο παρατήρησης πέραν του οποίου κάποιος είναι και κάτω του οποίου κάποιος άλλος δεν είναι; Πρέπει να έχεις συγκεκριμένης κατηγορίας και διαστάσεων μαραφέτι -με το συμπάθιο δηλαδή- για να είσαι αλλιώς δεν είσαι;

Εχθές πήρα το ΕΧΤ από το lidl με σκοπό να το χρησιμοποιήσω σαν εκδρομικό δεύτερο τηλεσκόπιο (έχω ενα 8" dob όπως και άλλοι εδω). Με όλη αυτή τη συζήτηση περίμενα να δω σημεία και τέρατα όταν θα κοίταζα από το προσοφθάλμιο. Μια χαρά είναι το τηλεσκόπιο. Φυσικά και δεν συγκρίνεται με το 8'', φυσικά και έχει χρωματικό σφάλμα, μικρή διάμετρο κλπ κλπ αλλά πέντε πράγματα τα βλέπεις και λόγω των διαστάσεων και των αυτοματισμών του μπορείς να τα βλέπεις γρήγορα και σε μέρη που το 8" δεν θα πήγαινε. Επίσης ότι μπορεί να σου τα δείξει το κάνει αξιοπρεπώς (και αυτό είναι υποκειμενικό). Σταθερό είναι, δεν σιχτιρίζεις γιατί φύσιξε και κουνήθηκε το σύμπαν ούτε βλέπεις μια θολούρα στο προσοφθάλμιο. Αυτά είναι τα ζητούμενα. Μακάρι για πρώτο τηλεσκόπιο να είχα αυτό στα 15 μου και να μην περίμενα στα 25 μου να βρεθώ με ένα πραγματικά-της-κακιάς-ώρας διοπτρικό και να φτάσω στα 30 μου για να καταφέρω να πάρω το dob. Σε πολλές συζητήσεις έχω δει να λέγεται σε ένα νέο "πάρε πρώτα ένα ζευγάρι κιάλια και μετά προχωράς σε τηλεσκόπιο"... κιάλια! Με τα καλά τους και τα κακά τους και αυτά δε λέω, αλλά ξαφνικά έχουμε αρχίσει να θεωρούμε ότι ένα τηλεσκόπιο κάτω από 6 ή 8" δεν κάνει για αρχάριο ή δεν είναι καλό άσε που αν έχει αυτοματισμούς δεν θα μάθει τον ουρανό. Γιατί; Αν θέλει-τον ενδιαφέρει να μάθει το ουρανό θα τον μάθει, αν του αρέσει η αστρονομία θα ασχοληθεί μαζί της ακόμα και ξεκινόντας με ένα με ένα φθηνότερο-φτωχότερο τηλεσκόπιο. Αρκεί να εξηγήσεις τι μπορεί με το κάθε εργαλείο να δει και τι όχι και να τον προστατέψεις από μη αξιοπρεπή όργανα (βλέπέ κάτι 30mm με 800Χ μεγενθύνσεις). Από 'κει και ύστερα ο καθένας κάνει το κουμάντο του, κρίνει τις ανάγκες του και προχωράει.

my 2 cents και προς θεού ότι λέω το λέω φιλικά και δεν έχω σκοπό να θίξω κανένα. Απλά διαφωνώ.

38° 05' 01,77" , 23° 48' 56,79"
Δημοσιεύτηκε

Σήμερα δοκίμασα τη ρομποτοποίηση του τηλεσκοπίου στην ταράτσα μου. Του έβαλα τις συντεταγμένες της περιοχής, ημερομηνία, ώρα, έκανα 2 star alignment και ενώ με πήγαινε αρκετά καλά στους στόχους, του λέω να πάει στη Σελήνη και με πήγε αρκετά πιο κάτω. Το διορθώνω και από εκεί και μετά με πήγαινε πολύ πιο κάτω απ' ό,τι έπρεπε. Είναι λίγο περίεργο το σύστημά του. Θέλει λιγάκι ψάξιμο... :-k

Με πήγε στο M3 από ουρανό με φωτορύπανση και το είδα!

Δημοσιεύτηκε
Σήμερα δοκίμασα τη ρομποτοποίηση του τηλεσκοπίου στην ταράτσα μου. Του έβαλα τις συντεταγμένες της περιοχής, ημερομηνία, ώρα, έκανα 2 star alignment και ενώ με πήγαινε αρκετά καλά στους στόχους, του λέω να πάει στη Σελήνη και με πήγε αρκετά πιο κάτω. Το διορθώνω και από εκεί και μετά με πήγαινε πολύ πιο κάτω απ' ό,τι έπρεπε. Είναι λίγο περίεργο το σύστημά του. Θέλει λιγάκι ψάξιμο... :-k

Με πήγε στο M3 από ουρανό με φωτορύπανση και το είδα!

Για ρίξε μια ματιά εδώ (http://www.weasner.com/etx/menu.html) μπας και βρεις κάτι σχετικό. Εμένα πάντως προχθες τα πήγε μια χαρά στο να πετύχει το φεγγάρι. Δεν ξέρω, μπορεί να λέω μπούρδα τώρα, μήπως είχες βάλει daylight settings;

Δημοσιεύτηκε

Ο alepohori έγραψε:

Εκτός και αν είναι ερασιτέχνης του καναπέ,οπότε χάνουμε τον καιρό μας!

Ιδού ο μάχημος ερασιτέχνης του καναπέ! Ή καλύτερα της πολυθρόνας!(Τέρμα κάτω και δεξιά της σελίδας! και αγνοούμε τον εξοπλισμό του).

http://www.cvastro.org/clearview/building.htm

....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....

Ψαλμός 135

Δημοσιεύτηκε

Αυτόν τον τύπο τον ζηλεύω.

Ακόμα και αν ξεχάσω ότι έχει στήσει ένα ... αστεροσκοπίο για πάρτι του, μένει σε ήσυχο και όμορφο μέρος.

Να μην πω για τις πολυθρόνες έτσι που έχει αράξει.

Δεν ξέρω ποιος είναι αλλά τον παραδέχομαι και τον ζηλεύω.

Μην ξεχάσω. Αγόρασα και εγώ το ETX-70 από το lidl και χωρίς να το έχω τεστάρει σε πραγματικές συνθήκες ακόμη, μια δοκιμή στην ... κουζίνα, με έπεισε ότι το GOTO τα άξίζει τα 150,00€

Δημοσιεύτηκε

Παιδακια, καλησπερα!

Εβδομη μερα και ακομα δεν εχω τεσταρει το ETX-70AT μου. ](*,) ](*,)

Το μωρο και η δουλεια μου εχει απορροφησει ΟΛΟ το χρονο μου.

Μερα-νυχτα!

Ειναι παντως κουκλι και πανεμορφη! :P :P :P

Απο τωρα τις εχω τρελη αδυναμια!!!

Σκεφτομαι να βαλω εναν barlow και να αστροφωτογραφησω με την βαση καμερας της Baader (6030) με το GOTO. Η καμερα εχει εκθεση μαξιμουμ 60 δευτερα. Κατι θα γινει πιστευω....! O:)

ΥΓ: να ξαναρωτησω κατι: αν αγορασω εναν ασχετο μετασχηματιστη των 9 Volt μαρκας ORBIT απο τον Γερμανο με μονο 9.90 ευρω, θα παθει τιποτα λετε το ETX μου;

Πιστευω οτι δεν θελει κατι το τοσο εξεδικευμενο για μετασχηματιστη.

Ξερει κανενας που αγορασε τον κανονικο μετασχηματιστη του, τι προδιαγραφες εχει?

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε
Παιδακια, καλησπερα!

Εβδομη μερα και ακομα δεν εχω τεσταρει το ETX-70AT μου. ](*,) ](*,)

Το μωρο και η δουλεια μου εχει απορροφησει ΟΛΟ το χρονο μου.

Μερα-νυχτα!

Έτσι πρέπει! Για την κόρη!! Γιατί για την δουλειά

ot;Altinakis"]Ειναι παντως κουκλι και πανεμορφη! :P :P :P

Απο τωρα τις εχω τρελη αδυναμια!!!

Χαζομπαμπά!!! :P :D :D :D

Σκεφτομαι να βαλω εναν barlow και να αστροφωτογραφησω με την βαση καμερας της Baader (6030) με το GOTO. Η καμερα εχει εκθεση μαξιμουμ 60 δευτερα. Κατι θα γινει πιστευω....! O:)

Για δοκιμή πάντως εγώ έβαλα τον Κρόνο (σχεδόν) στο κέντρο του προσοφθαλμίου σε 100Χ και το άφησα να τον ακολουθεί για περίπου 3h. Παρότι δεν έχω κάνει motor train :?: , όλο αυτό το διάστημα ο πλανήτης παρέμεινε στη θέση του (έχω μικρή υποψία ότι έφυγε λίιιιγο αλλά ελπίζω ότι αυτό δικαιολογείται, παρά το γεγονός ότι είχα κάνει ακριβή ευθυγράμμιση και 2 start allignment).

Δημοσιεύτηκε

Τελεια νεα!

Για τον μετασχηματιστη κανεις παιδια;

Θα μας σωσει απο πολλεεεεεεεςςςςς μπαταριες!!!!! :P :P :P

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε
Τελεια νεα!

Για τον μετασχηματιστη κανεις παιδια;

Θα μας σωσει απο πολλεεεεεεεςςςςς μπαταριες!!!!! :P :P :P

Επαναφορτιζόμενες :-k 2 σετάκια ή (3 στα μεγάλα κέφια...) νομίζω αρκούν (άσε που άμα σκοπεύεις να το παίρνεις μακρυά από τον πολιτισμό η μετασχηματιστής ίσως να μην βολεύει).

Δημοσιεύτηκε
Για να μη μιλήσουμε για το θέμα κόστος! Οι μπαταρίες... καίνε πραγματικά!
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστω παιδια!

Ναι Giorgosgr στον Γερμανο υπαρχει ενας μετασχηματιστης μεταβλητης τασης (9V, 12V κ.τ.λ.) ο οποιος αν θυμαμαι καλα μετασχηματζει το ρευμα σε συνεχες, αν αυτο εννοεις.

Απαντησε μου μονο να ξερω αν θελει μετασχηματιστη με συνεχες ρευμα και 9Volt, ΟΚ, ετσι για επιβεβαιωση... :P

Παντως Αντρεα με μπαταριες εκτος απο το κοστος οντως ειναι και η αποδοση, που στα ξαφνικα (και πολυ γρηγορα) χανεται χαλωντας την φαση.

Εγω θελω τον μετασχηματιστη γιατι βγαινω στο μπαλκονι μου οπου εχω μπριζα οποτε... :wink:

Απαντηστε μου μονο να ξερω αν θελει μετασχηματιστη με συνεχες ρευμα και 9Volt, για επιβεβαιωση... :P

[-o<

UPDATED

Παιδια, δεστε εδω τιμες Ελλαδας και Αμερικης για τον μανισιο μετασχηματιστη. Ελλαδα, σκετη ληστεια... :(

http://www.telescopeshop.gr/show.asp?productId=357&productSeriesId=44&productTypeId=&companyId=1&categoryId=6

http://www.optcorp.com/product.aspx?pid=105-238-239-1823

http://www.first-telescope.com/telescopes/Meade_AC_adaper_for_Meade_EX70A07576.asp/catalog_name/FirstTelescope/category_name/604LT1V2JJ949NE9Q82SDMBXF6/product_id/546

55 ευρω Ελλαδα, 19.90 δολλαρια Αμερικη!!!!!!!! ](*,)

Παρατηρηστε οτι λεει AC Adapter, μηπως τελικα χρειαζεται εναλλασομενο ρευμα ρε παιδια? Και σε τι Volt. (Θα σκασω αν δεν βρω την ακρη)! Γκρρρρ!! :twisted: :twisted: :twisted:

Ωπα, κατι βρηκα!

#546 AC Adapter for the ETX-60, 70, or 80AT, DS-2000, or NG models. Converts 110V AC power to 12V DC. Plugs into 110V wall outlet and has a 25-foot cord. The cord has a polarized plug that clips onto the plug in the scope battery compartment in place of the normal battery pack.

Οποτε θελει μαλλον: 12Volt, συνεχες ρευμα και 1000mA ρευμα.

Σωστα παιδακια? \:D/

meade546b.jpg.8dc0c4e88625f7decb3a8dd74de6683c.jpg

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Γιώργο ΌΧΙ!!!! Αυτό που έχεις στη φωτό είναι για τάση εισόδου 120V, και είναι για Αμερική. Εμείς έχουμε ως γνωστόν 220V.

Όσο για το τηλ/πιο:

Η τάση τροφοδοσίας του είναι ΑΥΣΤΗΡΑ 9V και ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ συνεχή τάση (DC). Αλλιώς υπάρχει περίπτωση να σου κάψει τις πλακέτες. Επιπλέον όπως είπε και ο Γιώργος (Giorgosgr) θέλει ένα καλό τροφοδοτικό, να έχει καλή εξομάλυνση τάσης (όσοι ασχολούνται με ηλεκτρονικά ξέρουν), για να σου δίνει όσο το δυνατόν ομαλή τάση, (σαν τις μπαταρίες), απαραίτητη για την καλή λειτουργία των ηλ/κων πλακετών! Τα φθηνά τροφοδοτικά πολλαπλών τάσεων δε κάνουν για πλακέτες με επεξεργαστές και τσιπάκια που και η παραμικρή αυξομείωση τάσης μπορεί να τα κάψουν!!

Προτείνω να πάρεις ένα καλό τροφοδοτικό από κατάστημα με ηλεκτρονικά, ή μια εξωτερική πηγή ενέργειας, (κάποτε έφερναν τα Lidl τέτοια και είναι αρκετά καλά για τα λεφτά τους!!)

Αυτά και ελπίζω να σε διαφώτισα λίγο!!

Φιλικά Θανάσης!!

Ψαλμός 135

Δημοσιεύτηκε

Ναι, το ειδα τωρα και εγω.

Το ETX-70AT Θελει 9Volt. Θα ψαξω στο ιντερνετ για καποιον που εχει κανει ηδη καποια πατεντα και θα δουμε...

Ευχαριστω παντως! :P =;

>Destination Space!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης