Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλημερα παιδια και καλως σας βρισκω.

Ασχολουμε λιγο καιρο με το φορουμ και εχω αγορασει και διαβασει το nightwatch. To ερωτημα μου ειναι το εξης ....

Θελω να αγορασω τηλεσκοπιο (μαλλον 8ιντσο dob ) μα οι παρατηρησεις μου θα ειναι στην πολη της Αθηνας . Θα δω τιποτα? μιλαω για ολο το πακετο (βλεπε dso). Παρακαλω να μου απαντησετε αυτοι που παρατηρουν απο την πολη της Αθηνας.

Ευχαριστω.

Δημοσιεύτηκε
Λίγα πράγματα. Μόνο πολύ λαμπερά DSO μπορείς να δεις από την Αθήνα. Φυσικά εξαρτάται και από το πού στην Αθήνα είσαι. π.χ. στη Πεντέλη που είναι το πατρικό μου τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα από εκεί που μένω τώρα (δίπλα στην Κηφισίας), όπου δεν βλέπω σχεδόν τίποτα από DSO.
38° 05' 01,77" , 23° 48' 56,79"
Δημοσιεύτηκε
Καλημερα supernova12 και εγω απο αθηνα ειμαι αλλα επειδη σπουδαζω δεν ειμαι ολο τον χρονο εκει.Δεν ειναι αναγκη να μην παρεις τηλεσκοπιο επειδη εχει φωτορυμανση η αθηνα! Υπαρχουν συλλογη με συναντησεις εκτος αθηνας αλλα θα μπορεσεις να βρεις και αλλα ατομα για αστροσυναντησεις εκτος αθηνας. Υπαρχουν μεροι τα οποια ειναι με λιγη η χωρις φωτορυπανση. Το τηλεσκοπιο που σκεφτεσαι το εχω και εγω, ειναι ενα πολυ καλο τηλεσκοπιο για τα χρηματα του.... =D> =D> :-({|= :-({|=

Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!!

http://www.astrothemis.gr

 

Greek Astrophotography Discord Chat!

https://discord.gg/2DUPacrNfM

Δημοσιεύτηκε

Άμα θές και ίντσες για DSO και να είναι και εύκολο στη μεταφορά, δεν γίνεται. Ακόμη και κατοδιοπτρικό να πάρεις που είναι πιό μικρο, πάλι θα έχεις και την ισημερινή στήριξη να κουβαλάς. Βέβαια το κουβάλημα είναι μέχρι το αμάξι και απο κεί μέχρι εκεί που θα το στήσεις εκεί που θα πάς, δηλαδή συνήθως δίπλα στο αμάξι. Αλλά αυτό δεν θα το κάνεις συνέχεια. Τις περισσότερες παρατηρήσεις θα τις κάνεις από την Αθήνα.

 

Σε ποιά περιοχή μένεις? Εγώ π.χ που μένω Χολαργό, όλος ο ΝΔ και Δ ορίζοντας έχει φωτορύπανση. Όμως ο Ν ορίζοντας είναι πιό σκοτεινός γιατί είναι ο Υμμητός, όπως επίσης και ο Α και Β ορίζοντας. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι βλέπω τρομερά πράγματα γιατί είναι και όλη η ανταύγεια της Αθήνας που επηρεάζει , αλλά, π.χ τον Ωρίωνα τον βλέπω οκ.

 

Επίσης θα βλέπεις καλά και πλανήτες και Σελήνη.

 

Από κει και πέρα, υπάρχουν και άλλες επιλογές. Εσύ κρίνεις και ανάλογα με το budget σου. Πάντως για πολλές ίντσες ώστε να βλέπεις καλά τα DSO, θα έχεις κουβάλημα, ότι και να πάρεις.

starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε
Μπορείς να έρθεις σε επαφή με έναν από τους συλλόγους που βρίσκονται στην Αθήνα και να παρευρεθείς σε μια παρατήρηση που θα κάνουν. Εκεί θα έχεις την ευκαιρία να δεις μέσα από το τηλεσκόπιο που ενδιαφέρεσαι και να πάρεις μια ιδέα που θα σε βοηθήσει πάρα πολύ. Εδώ θα διαβάσεις πολλά πράγματα τα οποία ναι μεν θα σε βοηθήσουν αλλά άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη.
Δημοσιεύτηκε

supernova12 μη το βλέπεις έτσι. Δες την θετική του πλευρά.

Όντος είναι δύσκολο κάθε μέρα να κουβαλάς ένα 8``,αλλά δεν νομίζω ότι θα το κάνεις κάθε μέρα. Μπορείς όμως να το κάνεις κάθε σαββατοκύριακο.

Εάν το κάνεις τότε δεν είναι δύσκολο. Άλλωστε αυτό σημαίνει αγαπώ ένα χόμπι. Ούτε και είναι απαραίτητο να το κάνεις κάθε σαββατοκύριακο. δεστο με χαρά και να προσπαθείς να το χρησιμοποιείς όσο ποιο συχνά μπορείς με χαρά και αυτό μόνο φτάνει.

Και μια φορά τον μήνα να το χρησιμοποιείς αν το κάνεις με αγάπη, χαρά και ανυπομονησία θα γεμίζεις για τις υπόλοιπες μέρες.

Αυτή είναι η άποψη μου και πιστεύω να σε βοηθήσει στην σκέψη σου.

Άλλωστε όλοι κάπως έτσι κάνουμε, δεν έχουμε ούτε τον τεράστιο χρόνο, ούτε πάντα την όρεξη να μεταφέρουμε τα «τέρατα», αλλά αγαπάμε τα άστρα και αυτό φτάνει. :cheesy:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΣ :cheesy:

 

Αυτά που ο ΘΕΟΣ μας έχει δώσει πρέπει να τα σεβόμαστε , να τα προστατεύουμε και να τα αγαπάμε. ΔΕΝ μας ανήκουν , τα έχουμε όλα δανεικά!!!!!!!!!!!!

Δημοσιεύτηκε

Για να κάνεις Deep Sky (Γαλαξίες-Νεφελώματα) παρατηρήσεις θα πρέπει να γίνονται τις ασέληνες νύχτες και μακριά από την πόλη. Οι νύχτες που θα κάνεις Deep Sky παρατήρηση λοιπόν είναι πολύ λίγες. Αν βάλεις και τον κακό καιρό που κάνει το χειμώνα, καταλαβαίνεις ότι οι εξορμήσεις σου όλο το χρόνο περιορίζονται αρκετά. Οπότε και να θέλεις δεν θα μπορείς να κάνεις συχνά εξορμήσεις. Ύστερα και κάθε βράδυ να γινόταν να πήγαινες πάλι δεν θα μπορούσες. Είναι πολύ κουραστική μια ολονύχτια παρατήρηση οπότε την επόμενη είναι λίγο δύσκολο (αν δουλεύεις κιόλας ένα παραπάνω) να ξαναπάς. Επίσης θα πρέπει πρώτα να έχεις κάνει ένα πρόγραμμα για το τι θα παρατηρήσεις οπότε καταλαβαίνεις...

 

Και τέλος, δεν χρειάζεται να πηγαίνεις στο βουνό αν θέλεις να δεις τη Σελήνη ή τους πλανήτες διότι δεν επηραάζονται τόσο από τη φωτορύπανση της πόλης. Εξορμήσεις θα χρειαστεί να κάνεις μόνο για Deep Sky.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης