alepohori Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2008 Τον παρήγγειλα πρόσφατα. Τον έχει δοκιμάσει κανείς; Είναι ο δεύτερος φακός που παίρνω από την UO. Ο πρώτος ήταν ο καταργηθείς Konig 12mm. Εξαιρετικό κοντάστ και επίσης κορυφαίος για αστρικά πλανητικά,εκτός από τα πολύ αμυδρά. Αναρωτιέμαι αν η ποιότητα του Abbe Ortho είναι εφάμιλλη του Konig.To σίγουρο πάντως είναι ότι στις 300Χ που θα μου δίνει, θα έχω καλύτερο είδωλο από το Nagler 7T6+barlow 2X που χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα για πλανήτες. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2008 Ναι Δημήτρη τον έχω εγώ εδώ και χρόνια. Είναι "ξυράφι"! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
themis_kart Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2008 Δημητρη ποσο σου κοστισε ο το προσοφθαλμιο και τα μεταφορηκα? Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!! http://www.astrothemis.gr Greek Astrophotography Discord Chat! https://discord.gg/2DUPacrNfM
alepohori Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2008 51 ευρώ σύνολο, Θέμη. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
themis_kart Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2008 Δηλαδη με 51 και ειναι σπιτι σου μονοοοο????? Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!! http://www.astrothemis.gr Greek Astrophotography Discord Chat! https://discord.gg/2DUPacrNfM
alepohori Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2008 Dear Dimitris: Yes, we have the in stock. Price is $59.95 plus $18.50 registered air mail. Thank youJ.Seyfried Όταν το δολλάριο κοστίζει 0,65 ευρώ.... Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Andreas72 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2008 Βλέπω εμπλουτίζεις το ρεπερτόριο σου σε προσοφθάλμια Δημήτρη. http://www.astropixel.gr
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2008 Ta ypoloipa prosofthalmia (70 kai 80 moirwn) einai eksisou kala? (oxi gia planhtikh sygkekrimena, genika) Einai peirasmos autes oi times... Giati o 25arhs ths Celestron pou exw einai gia petama...
takis63 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2008 Ta ypoloipa prosofthalmia (70 kai 80 moirwn) einai eksisou kala? (oxi gia planhtikh sygkekrimena, genika) Einai peirasmos autes oi times... Giati o 25arhs ths Celestron pou exw einai gia petama... Λοιπόν, πρίν απο λίγο καιρό παρήγγειλα δύο απο τα συγκεκριμένα προσοφθάλμια ευρέως πεδίου της UO και συγκεκριμένα το 15mm και το 11mm. Οι εντυπώσεις μου δυστυχώς δεν είναι και οι καλύτερες. Μπορώ να πώ ότι απο την UO περίμενα περισσότερα. Βέβαια οι τιμές είναι όντως πρόκληση αλλά... Απο τα δύο ο 15άρης ήταν ο καλύτερος αλλά δεν έχει καμμία σχέση με έναν 15 Panoptic που αγόρασα τελικά. Ο 11άρης ήταν ο χειρότερος απο τους δύο. Τώρα, δεν έχω την εμπειρία του Στέφανου για να σας μιλήσω για field curvature, pincushion distortion κι άλλα τέτοια αλλά η εντύπωση που είχα αμέσως μόλις τους τοποθέτησα στο τηλεσκόπιο, ήταν "δυσφορία". Ίσως να φταίει και το γεγονός ότι το τηλεσκόπιο μου είναι γρήγορο (f/4), ίσως να φταίει και το ότι έχω "καλομάθει" με προσοφθάλμια Nagler και Pentax αλλά η κακή εντύπωση μου έχει μείνει. Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο ! Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας... http://www.spartastronomy.gr
Altinakis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2008 Ερωτηση: σε σχεση με τον Baader Orthoscopic 5 (ή 6mm) στα 67 ευρω ποιος ειναι λετε ο καλυτερος. Γιατι σκεφτομαι να παρω εναν καποια στιγμη... Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2008 Η UO μάλλον δυστυχώς το γυρίζει στους κινέζικους προσοφθάλμιους μιας και οι ιαπωνικοί koenig καταργήθηκαν. Κρίμα ήταν μια νησίδα ποιότητας μέσα στον ωκεανό της κινέζικης μετριότητας... Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
MARINOS Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2008 Ερωτηση: σε σχεση με τον Baader Orthoscopic 5 (ή 6mm) στα 67 ευρω ποιος ειναι λετε ο καλυτερος. Γιατι σκεφτομαι να παρω εναν καποια στιγμη...Υπάρχουν βάσιμες "υποψίες" ότι ο Baader έχει καλύτερες επιστρώσεις -phantom τις λέει.Εχω τον 7άρι της σειράς και σε πρόχειρη σύγκριση με Τelevue ploessl και Nagler σε πλανητικούς στόχους μου φάνηκε τουλάχιστον ισάξιος σε ευκρίνεια και αντίθεση. Αν δε σε πειράζει το σχετικά μικρό πεδίο και το "σφιχτό" eye-relief, πάρεέναν απο 6mm και πάνω, γιατί στα 5mm, απο αστροπαρατηρητής γίνεσαι αδαμαντοτεχνίτης ! Χρήστος Μαρινός
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2008 Ο Δημήτρης πήρε τον κλασικό volcano top ορθοσκοπικό της UO ($59.95). Αυτός της Baader είναι ο ανάλογος της σειράς HD της UO ($79.95) και όντως οι επιστρώσεις στους τελευταίους (Baader και UO HD) είναι καλύτερες. Είναι κρίμα που η UO, αν εξαιρέσουμε τους ορθοσκοπικούς και κάποια κομάτια ATM, σταδιακά όλο και περισσότερο προσανατολίζεται σε κινέζικα προιόντα.
Efstathios Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24, 2008 Έχω 2 ορθοσκοπικους 9mm της Baader για το binoviewer και ξυρίζουν. Πολύ καλά πλανητικά προσοφθάλμια. starrynights.blog
alepohori Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2008 Δυστυχώς προέκυψε πρόβλημα.Ο κ. J.Seyfried, κατόπιν ερώτησής μου γιατί δεν έχω παραλάβει ακόμα τον φακό, μου είπε ότι δεν έλαβε ποτέ το fax με την παραγγελία μου και με τα στοιχεία της κάρτας μου. Μου ζήτησε μάλιστα να την ξαναστείλω. Και του απαντώ: I have the confirmation report for the fax i sent. You should have received it. What about if my credit card number has been stolen? Να ανησυχώ; Τι μου προτείνετε να κάνω; Ευχαριστώ Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2008 Για σίγουρα παρε στην πιστωτική σου να δεις αν έχει γινει καμιά χρέωση. Από εκεί και πέρα, μόνο μπορείς να ελπίζεις ότι δεν έγινε κάτι στραβό, αν και δεν το νομίζω. Καλό είναι πάντως εταιρείες που ασχολούνται με χρεώσεις πιστωτικών καρτών να φτιάξουν μια σελίδα με ένα ρημάδι SSL να στελνεις τα στοιχεία από εκεί... Τι φαξ και αηδίες...
takis63 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2008 Κατ'αρχήν ψυχραιμία. Ο κ.Seyfried αργεί λιγάκι στην διεκπεραίωση των παραγγελιών. Στη δική μου περίπτωση τον είχα πληρώσει μέσω Paypal και πάλι είχε αργήσει να στείλει τα προσοφθάλμια. Όσον αφορά την κάρτα σου, μην ανησυχείς πολύ. Αν γίνει κάποια χρέωση που δεν είναι σωστή μπορείς πάντα να κάνεις αμφισβήτηση της συναλλαγής στην τράπεζά σου. Συμβαίνει μερικές φορές και η VISA αποδέχεται την αμφισβήτηση και επιστρέφει τα χρήματα. Σε όσες (λίγες) περιπτώσεις έχω χειριστεί ποτέ δεν υπήρξε άρνηση επιστροφής χρημάτων απο την VISA. Μην φοβάστε για τις κάρτες σας. Δεν είναι εύκολο να γίνει υποκλοπή και δεν είναι εύκολο να σας κλέψουν. Σαν γενικό κανόνα να δίνετε τα στοιχεία σας μόνο σε secure sites. Αυτά δηλαδή που έχουν το "λουκέτο" στην σελίδα τους. Αυτά χρησιμοποιούν αλγορίθμους κρυπτογράφησης 128 bit και ορισμένα των 256 bit (στρατιωτικών δηλαδή προδιαγραφών) και είναι πολύ δύσκολο να παραβιασθούν. Επίσης ποτέ δεν χρησιμοποιούμε link απο email για να μεταβούμε σε σελίδα πληρωμών. Ακόμη δεν συνιστώ την αποστολή των στοιχείων της κάρτας με φαξ γιατί έτσι κάποιος έχει όλα τα στοιχεία της!! Ελπίζω να βοήθησα. Τάκης Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο ! Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας... http://www.spartastronomy.gr
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2008 Δημήτρη τον παρήγγειλες απ'το site της University Optics ή κάποιο άλλο e-shop από Αμερική;Στέλνουν με USPS και μειωμένη δηλωμένη αξία; Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
alepohori Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2008 Δημήτρη τον παρήγγειλες απ'το site της University Optics ή κάποιο άλλο e-shop από Αμερική;Στέλνουν με USPS και μειωμένη δηλωμένη αξία;Τον παρήγγειλα από το site και στέλνουν με USPS.Απλώς στο fax έγραψα VIA USPS.Αυτά αρκούν. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
babgia Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2008 Δημήτρη τον παρήγγειλες απ'το site της University Optics ή κάποιο άλλο e-shop από Αμερική;Στέλνουν με USPS και μειωμένη δηλωμένη αξία;Τον παρήγγειλα από το site και στέλνουν με USPS.Απλώς στο fax έγραψα VIA USPS.Αυτά αρκούν. Ίσως έχουν πήξει στα δέματα λόγο απεργίας φορτηγατζήδων.Και εγώ περιμένω ένα Focal Reducer παραγγελία μέσω e-bay από 9-5-2008 & πιθανή ημέρα αποστολής 13-5-2008 & εμένα το στέλνουν με USPS. EDITΔεν πρόσεξα ότι σου απάντησαν ότι δεν πήραν Fax ή e-mail. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
chder Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 26, 2008 Τον παρήγγειλα πρόσφατα. Τον έχει δοκιμάσει κανείς; Είναι ο δεύτερος φακός που παίρνω από την UO. Ο πρώτος ήταν ο καταργηθείς Konig 12mm. Εξαιρετικό κοντάστ και επίσης κορυφαίος για αστρικά πλανητικά,εκτός από τα πολύ αμυδρά. Χθεσινή παρατήρηση Κρόνου (περίπου 75x) με: William Optics 66 APOUniversity Optics KOENIG 12mmBarlow Celestron OMNI 2x Ξεκίνησα με MEADE Super Plossl, αλλά η εικόνα, που μου έδωσε το KOENIG, ήταν το κάτι άλλο - πραγματικά εντυπωσιακή. Κρίμα που δεν είχα το χρόνο να δοκιμάσω και άλλα προσοφθάλμια (ορθοσκοπικά) της University Optics, που χθες είχα μαζί μου. (Επίσης δεν είχα μαζί μου τον Plossl 11mm της TeleVue, για να κάνω σύγκριση.) Εννοείται πως βοήθησε και το τηλεσκόπιο! Χ. Y.Γ./ giorgosgr σε ευχαριστώ για τα σχόλιά σου, προ μηνών, που με οδήγησαν στο να αγοράσω προσοφθάλμια της U.O.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 31, 2008 Τώρα είδα το post σου. Καλά έκανες και αγόρασες τον Koenig! Πρόλαβες! δυστυχώς αποσύρθηκαν και πήξαμε στα κινέζικα σκουπίδια που μοιάζουν με προσοφθάλμιους. Σκοπεύω να βρω σιγά σιγά όλους τους Koenig έστω μεταχειρισμένους είναι άριστοι προσοφθάλμιοι!Και στους orthoscopic προτιμώ τους κλασσικούς με κωνικό το επάνω μέρος που βοηθάνε να παρατηρείς καλύτερα ειδικά στα λίγα mm. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
OPTOPHILE Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2008 ΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ uo ORTHO ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ (EKTOS MARKETING) ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. ΣΕ APO 150 F/8 ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ UO KLEE 2.8X (ΠΡΟΕΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ) ΦΤΑΝΕΙ 120/ΙΝΤΣΑ ΜΕ ΤΕΛΕΙΟ ΕΙΔΩΛΟ. ΑΝ MΠΟΡΕΙΣ ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΟ 25,18, 9. 152MM F/8 APO, MN68, GPDX-C8, SP-C80, ZEISS TESSAR 360MM ASTROCAMERA, SOLARMAX 40. MX516, 200MM F/2.8 ZEISS ASTROGRAPH, SS2K-PC, EQ6 PRO.
lunar Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2008 Ποιοι ειναι καλυτεροι; University Abbe Orthoscopics vs University H.D. Abbe Orthoscopics γιατι ψηνομαι να παρω κανα δυο. Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
filiatra Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2008 Τα baader Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα