Bi2L Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2008 Καλό Καλοκαίρι!!Μετα απο ενα και κατι μηνα ηρθε η ωρα μου να παω για μια καλη παρατηρηση... μετα απο παρα πολλες ωρες δουλειας ξεκινησα μες στις 22.00 για το όρος Παντοκτράτωρ (υψόμετρο ~800μ), η ατμοσφαιρα δεν ηταν καθολου καλη το seeing ηταν κακο, υπηρχε αρκετη υγρασια.. αλλα αυτο δεν μας πτοεί. Ο Γαλαξίας αν και χαμηλα φαινόταν σχεδον καλα..μεσα στον Κηφεα και στον Κυκνο, ο Σκορπιος ο Οφιούχος και ο Τοξότης αν και προς την πλευρα της Πολης (και χαμηλα) φαινόταν λιγο το Γαλακτικο Συννεφο!!Απο στοχους δεν ηταν και κατι το ιδιαιτεριο (λογο κακου seeing) αλλα ειδα αρκετα...Για αρχη ξεκίνησα με Beehive Cluster (γνωστο και ομορφο) και στην συνεχεια λιγο παραδίπλα στον όμορφο Κρονο το χωρισμα casini φαινοταν λιγο, αν και μου τα χαλασε η υγρασια γιατι εβλεπα συννεφακια μπραστα του...και λιγο η EQ6 γιατι μου εδινε "κουνιμενη" εικονα (!!) δεν ξερω τον λογο....παντος ηταν ομορφος!! δεν εκατσα πολυ πηγα στον Αρη αλλα είχε αρχησει να δυει και δεν ηταν καλος στόχος.. Ο φίλος μου ο Ορίων ειχε δυσει αρκετη ωρα συστυχως δεν τον πρόλαβα.Επόμενοι στοχοι...M81 M82 δεν μου αρεσε η εικόνα του τηλεσκοπιο μου... μαλλον η Αφρικανική σκόνη ειναι ακόμη στον αερα το ίδιο και στο Μ51...αν και ηταν σαφός καλύτερο απο τα προηγούμενα αλλα το εχω δει και καλύτερα, μετα λίγο Μ101...και... ξεκίνισα τον χορό με τα Γαλαξιάκια που είχα αφησει...τις προάλες(!!!) λιγο στην Με.Αρτκο λιγο στον Βοώτη, Serpens, scutum.....τιποτα ιδιαιτερο (αν και με τοση κούραση δεν ειμαι σε θεση για πολλες λεπτομέριες 6 το πρωι γυρισα)Μετα πηγα για τα Messier στον Ηρακλη και στον Οφιούχο (Μ...13,82,12,14,10,107,19,9,29,23...κ.α +καποια ngc...) αλλα δεν ηταν σε καθόλου καλη θεση...απλα πηγα εκει για...να δω τι θα βλεπω το καλοκαίρι!!!! Στην συνέχεια εδωσα προσοχη στον Κύκνο (που τόσο πολυ μου είχε λυψει) στον Αετό και στην Λύρα (κλασσικοι αστερισμοι...κλασσικοι στόχοι...Messier και NGC...κανουν Party!!!) ...Τα υπόλοιπα αργότερα <ειμαι στην δουλεια τωρα>.... Παρακάτω μερικες φωτογραφίες απο τον νυχτερινό ουρανο της Κέρκυρας!! (Δυστυχως ειχα την Canon μαζι μου...και την μπαταρία της στο...Σπίτι!! Ευτυχώς είχα την Cybershot DSC-N2 και...κατι εκανα, εστω και με 30" εκθεση) Οι θεα απο το Βουνό!! Φεγγάρι - Διας - Συννεφα και...Κερκυρα (αν και εχουν αρκετο θορυβο - ISΟ800) Περιμένω σχολια σας.... Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
ptolemeos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2008 Για το φωτογραφικό εξοπλισμό που είχες οι φωτο/φίες σου είναι μια χαρά! Μπράβο!! Επιπλέον μας δίνεις μια γεύση του (αγαπημένου μας καλοκαιρινού) νυχτερινού ουρανού που θα ακολουθήσει τους προσεχείς μήνες!! Και πάλι μπράβο!! ....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....Ψαλμός 135
ptolemeos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2008 Η τελευταία φωτογραφία με την Σελήνη υπερεκτεθημένη, είναι λίγο εξωπραγματική! ....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....Ψαλμός 135
planetman Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2008 Καλά, μέχρι τι ώρα έκατσες; Κι εγώ ανυπομονώ για Τοξότη, Κύκνο κτλ... Κι εμείς πήγαμε χθες νότια Κρήτη για νότιους στόχους αλλά τελικά δεν βρήκαμε θάλασσα. Στήσαμε στη μέση του πουθενά σε μηδενικό υψόμετρο και χάλια seeing χωρίς πρόγραμμα. Όμως καταφέραμε και είδαμε το supernova στον NGC4490. Φαινόταν οριακά με το 8ιντσο. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Bi2L Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2008 Σας ευχαριστω!!!Μανο εως της 6 το πρωι εμεινα!!(εχα την κοπελα μου μαζι...και ολη την ωρα ηθελε να φυγουμε... )...ακομα νοιωθω την κουραση, Γι'αυτο και δεν εχω γραψει ακομα ολους τους στόχους που ειδα Όμως καταφέραμε και είδαμε το supernova στον NGC4490. Συγχαρητηρια!!!!! Εγω δυστυχως το ξέχασα!! εεε την αλλη φορα... συνεχεια καλο καιρο εχουμε τωρα!!! Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2008 Αυτά είναι...Μέχρι της 6 το πρωί. Μια φορά είχε έρθει και η κοπέλα μου και δεν άντεξε και κοιμήθηκε στο αμάξι. Η αλήθεια είναι ότι είχε αρκετά κακό seeing χτες και εδώ στην Κρήτη (Κρόνος στα 180Χ χάλια). Πού θα πάει δεν θα καλοκαιριάσει. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα