Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Μπορείτε να μας πείτε τι εικόνες είχατε μέσα από το 20ιντσο; Είδατε κάποιο γαλαξία με σπείρες π.χ. M51; Έχω περιέργεια πόσο καλά φαίνονται μέσα από ένα τέτοιο όργανο..
Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα Δημήτρη!

Τα ευχαριστώ είναι όλα δικά μου! Χωρίς την ανταπόκριση σας στην τρέλα μου (ν'αφήσεις την σόμπα και το παϊδάκι και ν'ανέβεις στο κρύο να βρεις έναν παλαβό) δεν θα είχα περάσει μια τόσο φανταστική βραδυά! Το μόνο που με λύπησε είναι πως δεν έφερες παρέα και το ...μπλε!

Τι να πρωτοπεριγράψει κανείς όταν από την (φωτο)κόλαση του Κορυδαλλού βρίσκεται στον Αγ.Δημήτριο κάτω από ένα ξάστερο σκοτάδι παρέα με ανθρώπους με τον ίδιο ενθουσιαμό με μένα...

Τα κλου της βραδυάς:

-Η ...φωτογραφία(!) του M51 Whirpool από τον προσοφθάλμιο του Γιώργου(geonik) κατ'ευθείαν στο μάτι μου! :shock: :shock:

-Το σαλαμάκι και το Jack Daniels (δεν ξέρω αν θα τη βγάζαμε χωρίς αυτά..! :lol: :lol: )

-Οι παρέες M81-M82 και M46-M47 μέσα από τον καινούριο μου ευρυγώνιο WO SWAN 33mm :D \:D/

Δημήτρη - Γιώργο - Γιώργο

Καλή εβδομάδα και εύχομαι να τα πούμε πολύ σύντομα!

Ηλίας

Ηλίας Νταγιόγλου

Μια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις

Δημοσιεύτηκε
Ένα μπράβο κι από μένα παιδιά. Σίγουρα με ένα τέτοιο εργαλείο πως να μη μείνεις ευχαριστημένος. Πέστε μας όμως, είδατε στον Ωρίωνα χρώμα; Και δεν μιλάω για το πρασινωπό που ούτως ή άλλως φαίνεται, αλλά για το κόκκινο. Στον Μ51 διακρίνατε στις σπείρες σφαιρωτά σμήνη; Αν μπορείτε κάντε μας μια περιγραφή για να καταλάβουμε κι εμείς οι "απλοί θνητοί".
Δημοσιεύτηκε

Geonik. Γιώργο τα όσα γράψαμε παραπάνω, περιγράφουν την βραδιά,αλλά και το τηλεσκόπιο που κατασκεύασες “καθ’ οικονομία και όχι καθ΄ υπερβολή “.

Raxxla. Βραδιές ξεχωριστές σαν αυτή μένουν αξέχαστες. Και εμείς ευχόμαστε “να τα πούμε πολύ σύντομα “

Planetman & Μανούσος. Κλείνουμε τα φώτα του δωματίου , βάζουμε το stelarium και φέρνουμε στην οθόνη του υπολογιστή μας την foto του …….Μ51, κάνουμε zum in έως ότου η εικόνα του καλύψει σχεδόν όλο το οπτικό μας πεδίο και αφαιρούμε λίγο χρώμα.

Κάπως έτσι είδα το .......Μ51 μέσα από το τηλεσκόπιο του Geonik.

Ευχαριστώ.

Δημήτρης.

“ Ο χώρος και ο χρόνος είναι έννοιες ενδογενώς δεμένες μεταξύ τους “ . ??? :shock: :roll: #-o
Δημοσιεύτηκε

Κρίμα που τελικά δεν ήρθα λόγω του… «απαγορευτικού», αν και είχαμε συνεννοηθεί αρχικά με τον Νικολιδάκη. Απ΄ότι φαίνεται περάσατε καλά. Και μόνο η εμπειρία να κοιτάζεις μέσα από 20 ίντσες αποτελεί εμπειρία ζωής, τουλάχιστον για τα έως σήμερα ελληνικά δεδομένα.

Κάποια άλλη φορά παιδιά.

Φιλικά

PapGeo

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης