ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2008 Ότι πληροφορίες έχετε να τις γράψετε.(το έχω)Να μου πείτε τι μπορώ να δώ και δυνατότητες για ενσωμάτηση αντάπτορα.(Και ότι άλλο ξέρετε...please...
filiatra Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2008 Φίλε μου θα σε στεναχωρήσω λίγο.Το τηλεσκόπιο είναι μικρό κ σε χάλια στήριξη.Αυτό σημαίνει πως δεν έχει μεγάλη φωτοσυλλεκτική ικανότητα αλλά κ τρέμει σε βαθμό που να κουράζει.Παρ όλ αυτά δεν είναι άχρηστο.Μπορείς να πάρεις εικόνες μεγάλου πεδίου που ένα μεγάλο τηλεσκόπιο δύσκολα θα σου δώσει.Για να σου δώσω να καταλάβεις εγώ με ένα 14'' Νευτώνειο τις πλειάδες δεν τις έχω χαρεί ποτέ όλες.Μόνο με κιάλια.Το μπρεσεράκι λοιπόν θα στις δείξει όλες.Αρα ανοιχτά σμήνη τα φωτεινά μεσιέ εύκολους διπλούς Σελήνη Δία κ κρόνο θα μπορείς να δεις.Το θέμα είναι πόσο καλά θα τα δεις. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2008 Σε ευχαριστώ πολύ.Και κάτι ακόμα.Ξέρεις πως μπορώ να ενσωματώσω αντάπτορα και από που ν πάρω και τι φωτογραφική μηχανή να πάρω?(DSLR,Canon...)
filiatra Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2008 Κ όσο αφορά την ενσωμάτωση αντάπτορα για ποιο λόγο?Για φωτογράφηση?Μόνο ως αστείο με την στήριξη που έχει.Εκτός κ αν θέλεις φωτογράφηση Σελήνης one shout.Οπότε αντάπτορας δεν χρειάζεται. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2008 Τι εννοείς ''one shout''?Kai πως μπορώ να το επιτύχω αυτό...
filiatra Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2008 Οπα μαζί γράφαμε.Μην σκέφτεσαι αναβαθμίσεις γι αυτό το τηλεσκόπιο.Κράτα τα λεφτά σου για ένα καλύτερο τηλεσκόπιο.Αυτό άστο για τρίτο. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
filiatra Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2008 Πάλι μαζί γράφαμε. one shot είναι όταν κάνουμε ένα κλίκ στη μηχανή που έχουμε σχεδόν ακουμπήσει πάνω στο προσοφθάλμιο.Γενικά στην αστροφωτογράφιση πρέπει να μένει ανοιχτό το διάφραγμα της μηχανής για αρκετό χρονικό διάστημα ώστε να μαζέψει φως.Στην σελήνη αυτό δεν χρειάζεται γιατί έχει πολύύύύ φως.Εδώ οι αστροφωτογράφοι μας θα σου πουν περισσότερα, Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2008 Δηλαδή τοποθετείς(οποιαδήποτε μηχανή?)πάνω από τον προσοφθάλμιο του τηλεσκοπίου και μετά παίρνεις φωτογραφίες?(είμαι αρχάριος μην με παρεξηγείτε)
filiatra Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2008 Δηλαδή τοποθετείς(οποιαδήποτε μηχανή?)πάνω από τον προσοφθάλμιο του τηλεσκοπίου και μετά παίρνεις φωτογραφίες?Κάπως έτσι.Κοίτα εδώ πως γίνεται περίπου μ έναν ειδικό αντάπτορα για compact ψηφιακές μηχανές.(Οχι DSLR)Οι πρώτες φώτο.http://www.aktistar.com/Vixaccessories/vix_pho_acc.htmΑυτή η τεχνική λέγετε άφοκαλ κ είναι μόνο για σελήνη ''ας πούμε για πλανήτες'' κ για επίγειους στόχους. (είμαι αρχάριος μην με παρεξηγείτε)Δεν σε παρεξηγώ καθόλου.Ολοι κάποτε αρχάριοι ήμασταν.Κ επειδή είσαι αρχάριος θα σου έλεγα να διαβάσεις οπωσδήποτε το Nightwatch.Ολοι σχεδόν μ αυτό ξεκινήσαμε. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
sevax Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2008 Ψάξε εδώ http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=70173&highlight=#70173 http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=78787&highlight=#78787 Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2008 Σας ευχαριστώ όλους για την πολύτιμη βοήθεια σας.Να είστε σίγουροι ότι με βοηθήσατε πάρα πολύ!!!
Altinakis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2008 Το ειχα για πολυ μικρο χρονικο διαστημα. Τρεμει αρκετα λογω βασης, το προσοφθαλμιο των 4mm βγαζει θολα ειδωλα χωρις κοντραστ. Πολη καλη τιμη για τηλεσκοπιο εκκινησης. Αν θελεις να ξεκινησει καποιος χωρις να ξερει αν τελικα θα του αρεσει η Αστρονομια, τοτε πιανει τοπο για λεφτα του. Εχει ανορθωτη ειδωλου για επιγεια παρατηρηση, ειναι ελαφρυ, ευκολο στην μεταφορα. Μπορεις να δεις ομορφα την Σεληνη, τον Δια, κτλ αλλα λογω μικρου ανοιγματος μεχρι εδω. Ισως και λιγο Ωριωνα... Για afocal φωτογραφηση με ψηφιακη, προσοχη γιατι το βαρος μπορει να κανει την στηριξη επικινδυνη... Αυτα και καλο ψαξιμο! Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2008 Σε ευχαριστώ πολύ Altinakis.Έχω πολύ ψάξιμο Θα αξιοποιήσω αυτές τις μέρες όπου ο καιρός είναι καλός.!!!
Altinakis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2008 Κανε μια απλη φωτογραφηση με την καμερα σου κοντα στο προσοφθαλμιο, ή παρε εναν ανταπτορα (εγω εχω τον Baader Microstage 6030 αλλα ειναι αλουμινενιος και αρκετα βαρυς)... Γενικως βγαλε την Σεληνη, τον Δια κλτ. Να ξερεις παντως πως τον Δια τον ειχα δει πολυ ομορφο και καθαρο (αν και μικρο) και φαινοντουσαν και οι ζωνες του. Μικρο και θαυματουργο λοιπον το Bresseraκι και αν αργοτερα το παρατησεις και παρεις πιο μεγαλο, κανει και για ερευνητης!!! Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
PapGeo Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2008 Ότι πληροφορίες έχετε να τις γράψετε.(το έχω)Να μου πείτε τι μπορώ να δώ και δυνατότητες για ενσωμάτηση αντάπτορα.(Και ότι άλλο ξέρετε...please... Γεια χαρά κι από μένα, Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι κάτοχος του συγκεκριμένου τηλεσκοπίου, έχω όμως να πω κι εγώ ότι, αφενός, είναι χειροκίνητο και για να αστροφωτογραφήσει πάνω από κάποια ελάχιστα δευτερόλεπτα απαιτείται να τοποθετηθούν επάνω του τα σχετικά μοτέρ, που ως αναβάθμιση όμως δεν ξέρω αν θα άξιζε τον κόπο, και αφετέρου, το πίσω τμήμα του με τον εστιαστή είναι από πλαστικό, που σημαίνει ότι, ακόμα κι αν βρεθεί λύση σύνδεσης με μια φωτογραφική μηχανή, το βάρος της τελευταίας μαζί με την όλη συνδεσμολογία ίσως να είναι απαγορευτικό για την αντοχή του πλαστικού. Κατά τα λοιπά, πρόκειται για ένα «τίμιο» για το κ ό σ τ ο ς του τηλεσκόπιο, κατάλληλο για εισαγωγή στην παρατηρησιακή αστρονομία, που όμως γρήγορα θα ωθήσει τον χρήστη του σε αγορά μεγαλύτερου τηλεσκοπίου, αν αποφασίσει να προχωρήσει περαιτέρω στις αναζητήσεις του. Έχει πάντως κερδίσει και προχωρημένους ερασιτέχνες για συγκεκριμένες χρήσεις, ως δεύτερο, ή τρίτο τηλεσκόπιο. Φιλικά PapGeo
ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 Με το skylux ξέρει κανείς αν μπορώ να δώ ''ανδρομέδα'' και νεφελώματα?Επίσης σε ποια ιστοσελίδα μπορώ να βρω προσοφθάλμιους και άλλα εξαρτήματα για το τηλεσκόπιο μου(skylux)?
planetman Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 Από σκοτεινό ουρανό μπορείς να δεις κάποια πράγματα. Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο αξίζει να επενδύσεις πάνω σε αυτό το τηλεσκόπιο. Αν έχεις σκοπό να το αλλάξεις κάποια στιγμή, μπορείς να αγοράσεις κάποια προσοφθάλμια. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
filiatra Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2008 Μην επενδύσεις σ αυτό το τηλεσκόπιο.Πάρε πρώτα ένα καλύτερο κ μετά τα λέμε για προσοφθάλμια. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2008 Είπα να ξαναφέρω το θέμα στην συζήτηση.Παιδιά νομίζω ότι με το τηλεσκόπιο μου φαίνονται ανάποδα όλα όσα παρατηρώ(κάτι συμβαίνει με το είδωλο του τηλεσκοπίου?).Επίσης για να παρατηρήσω Κρόνο και Δία τι προσοφθάλμιος χρειάζεται?...4αρι ή 12άρι?...Τέλος μπορείτε να μου πείτε τι να ψάξω να βρω για να παρατηρώ(εννοώ με τις δυνατότητες του τηλεσκοπίου τι παρατηρήται καλύτερα?)ξέρω...Σελήνη φαίνεται ''τζάμι''.Περιμένω συμβουλές σας και πληροφορίες σας...please...!!!
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2008 Με όλα τα τηλεσκόπια βλέπεις ανάποδα. Δεν είναι πρόβλημα. Φίλε μου απ'ότι κατάλαβα είσαι αρχάριος. Πάρε το Night Watch το βιβλίο και διάβασέ το, κάνε και μια αναζήτηση εδώ στο site και θα βρεις πολλές πληροφορίες. Για Κρόνο - Δία, δοκίμασε τη μεγέθυνση που αρέσει σε σένα και όχι αυτή που θα σου πούμε εμείς. Και τέλος θα σου έλεγα κι εγώ να πάρεις ένα άλλο τηλεσκόπιο που να αξίζει να αφιερώσεις χρόνο πάνω του. ΥΓ. Ρώτα αφού ψάξεις πρώτα και διαβάσεις. Είναι βαρετό να ρωτάς πράγματα που έχουν ξαναειπωθεί στο παρελθόν από άλλους. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
Gliko_Dakri Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2008 To 4άρη προσοφθάλμιο δεν κάνει, αν το τηλεσκόπιο σου είναι με εστιακή απόσταση 700mm..τότε θα έχεις μεγένθυνση 700/4= 175x που ξεπερνάς τις δυνατότες του διοπτρικού σου...με το 12άρη θα έχεις μεγένθυνση 58x.. άρα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στους πλανήτες...το θεωρητικό όριο του τηλεσκοπίου σου που είναι η 140x μεγενθύνσεις, θα τις πάρεις με ένα 5άρη προσοφθάλμιο.Όσον αφορά διάφορους στόχους (εκτός πλανητών)... ένα βιβλίο ή πρόγραμμα για στόχους με κυάλια θα είναι πιστεύω πολύ χρήσιμο.Αλλα ένα προσοφθάλμιο χαμηλών μεγενθύνσεων θα σου είναι αναγκαίο... εδώ είναι και το άλλο ερώτημα σου,..αν δεν έχεις άλλα προσοφθάλμια μπορείς να αγοράσεις plossl προσοφθάλμιους που είναι και φθηνοί και για γενική χρήση. **όσον αφορά τα ανάποδα είδωλα... νομίζω θες ανορθωτή ειδώλου. Έλπις
ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2008 Σας ευχαριστώ φίλε Μναούσο και Gliko_dakri...Gliko_dakri μπορείς να μου πεις που μπορώ να βρω sites σχετικά με την αγορά προσοφθάλμιων plossl(και τι προσοφθάλμιοι είναι αυτοί?) και την αγορά του nightwatch???
nio22 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2008 http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=list&cat_id=16&brand=0 http://www.telescopeshop.gr/index.asp?categoryId=4 meade sn6 f/5_BRESSERmount:skywatcher eq6
ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2008 Παιδιά ξέρει κανείς αν το NightWatch μπορώ να το βρω σε κάποιο από τα καταστήματα βιβλιοπωλείων ή να το παραγγείλω από αυτα...της πόλης όπου μένω???δηλαδή στην Κατερίνη...?????
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2008 Αν έχετε Παπασωτηρίου στην πόλη σου, θα το έχουν και εκεί σίγουρα.Ή μπορείς να τους το παραγγείλεις. Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα