ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2008 Παιδιά επειδή είμαι αρχάριος...please...please...όποιος έχει το skylux ή ξέρει αρκετά για αυτό ας μου πει πληροφορίες για το τι μπορώ να δω αναλθτικά ή ότι αλλο θέλει σχετικά με το skylux.έχω παραγγείλει και το NightWatch και έτσι σιγά σιγά αρχίζω και μπαίνω στον χώρο της αστροπαρατήρησης!!!
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2008 Τι εννοείς να σου πει αναλυτικά; Εξαρτάται από το πόσο σκοτεινό μέρος παρατηρείς και από το τι εμπειρία έχεις (μπορεί να είναι στο πεδίο σου το ουράνιο σώμα και να μην το διακρίνεις).Πάντως όλους τους πλανήτες πλην του Πλούτωνα τους βλέπεις, όλα τα αντικείμενα του καταλόγου του Μεσσιέ, και πολλά NGC. Επίσης πάμπολλους διπλούς και μεταβλητούς αστέρες.Ξεκίνα με το βιβλιαράκι βρες και ένα σκοτεινό ουρανό και θα βρείς μόνος σου (η καλύτερη μέθοδος) τις δυνατότητες του τηλεσκοπίου σου φίλε μου. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2008 Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις συμβουλές σας!!!
ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2008 Εδώ και 2 εβδομάδες το ψιλόβροχο και τα σύννεφα δεν λένε να φύγουν(Κατερίνη).Δηλαδή δεν αντέχετε άλλο αυτό.(αστροπαρατήρηση κάνω από το μπαλκόνι εννοείται...έχει καλό οπτικό πεδίο).Έχω αναγκαστεί να παρατηρώ φύση και πουλιά με αρνητικό φακό.Περιμένουμε...
ptolemeos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2008 Φίλε ASTRONOMOS1 το παν είναι να έχεις σκοτεινό ουρανό. Καλό οπτικό πεδίο μπορεί να έχει και μια ταράτσα στο κέντρο της Αθήνας! Μπορείς να αρκεστείς σε Σελήνη, πλανήτες, ανοιχτά σμήνη αστέρων, νεφέλωμα ωρίωνα (χειμώνα), διπλούς και ότι άλλο δεις στον ουρανό και κρίνεις ότι μπορείς να το μελετήσεις! Θα σου χαρήσει αρκετές συγκινήσεις! Το τηλεσκόπιό σου πάντος, σε αποζημίωσε και μόνο που σε έβαλε στο χώρο της ερασιτεχνικής αστρονομίας! Εξάντλησε τις δυνατότητές του και προχώρα σε ένα αρκετά μεγαλύτερο (<8")!!Καλές παρατηρήσεις ....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....Ψαλμός 135
HOMO Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2008 Αυτό που σε περιορίζει σ' αυτό το τηλεσκόπιο είναι το τρίποδο το οποίο είναι απαίσιο. Γενικά εμένα μου αρέσει να παρατηρω messier και με το skylux βλέπεις αντικείμενα μέχρι 8 mag. Σε πολύ καλό ουρανο και με τα υπάρχοντα προσοφθάλμια είδα μέχρι 9 mag.Για παράδειγμα το Μ 57 στη Λύρα πιο πολύ το φαντάζεσαι ότι το βλέπεις παρά το βλέπεις πραγματικά. Τουλάχιστον το ξεχωρίζεις. Κάνει δουλεια στο διαχωρισμό διπλών άστρων και ξεχωρίζεις κάποιες λεπτομέρειες σε πλανήτες. Γενικά σε εισάγει στο χώρο. Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
ptolemeos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2008 Αυτό και η τιμή του, και τα καλύτερα πλεονεκτήματά του για έναν αρχάριο!! ....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....Ψαλμός 135
ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2008 Χθες ήρθε στα χέρια μου το πολύ αποτελεσματικό βιβλίο Night Watch.Μετά τον αγώνα της εθνικής(δυστυχώς έχασε ) το bresseraki μου και το βιβλίο μου πρόσέφεραν την μοναδική στιγμή που πολλοί έχετε αναφέρει...την πρώτη μου παρατήρηση του ΚΡΟΝΟΥ...πραγματικά φανταστικό...αρχίζω και παίρνω θάρρος...αλλά ρε παιδιά όλα αυτές οι στιγμές αξίζουν να απαθανατίζονται με αστροφωτογράφηση...και εγώ μπορώ να το επιτεύξω αυτό μόνο απέναντι στην Σελήνη...το ξέρω ότι φωτογράφηση για το skylux είναι δύσκολη λόγω στήριξης...αλλά please...προτείνετε μου κάτι!!!
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2008 προσωπικη μου προταση ειναι να περιμενεις λιγο...οσο πιο πολυ μελετας θα ζεις ολο και πιο μοναδικες στιγμες...οποτε ασε την φωτογραφιση για μετα και το λεω αυτο διοτι η φωτογραφιση προυποθετει κατ αρχην εξοπλισμο αρκετο(αναλογα με το τι θελεις να φωτογραφισεις) γνωση επεξεργασιας των φωτο και αλλες τεχνικες γνωσεις τις οποιες για μενα δν μπορει καποιος να καταλαβει αν δν ξερει τα βασικα στην αστρονομια...και εγω κανω μια πολυ μικρη αρχικα, προσπαθεια να ασχοληθω με την αστροφωτογραφια και προσπαθω σε πρωτο σταδιο να μελεταω οσο μπορω ο,τι πεφτει στα χερια μου σχετικο με αστροφωτο...ακομα δν εχω οργανωθει καλα αλλα οταν εχεις την τεχνογνωσια για την αστροφωτογραφηση μετα ο εξοπλισμος ειναι το τελευταιο που πρεπει να αποκτησεις.... για αυτο σου λεω διαβαζε οσο μπορεις εξαλλου για μενα ο ενθουσιασμος μιας παρατηρησης δν κριβεται στο τι θα δεις αλλα στο τι γνωριζεις γ αυτο που θα δεις...υπαρχουν πολλα βιβλια στο ιντερνετ (στειλε πμ να σου πω) και μπορεις να επισκεφθεις το http://astronomia.org.gr/reference.php οπου θα βρεις πολλα λιγο πιο εξειδικευμενα απο το nogtwatsh θεματα...παντως διαβαζε οτι μπορεις...ειλικρινα ειναι ανεκτιμητα τα οφελη... stargazeshots.com
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2008 Φίλε μου, το βήμα που έκανες είναι πολύ καλό και θα σε βοηθήσει να ξεδιαλύνεις πολλές απορίες σου. Όμως δεν χρειάζεται να βιάζεσαι. Καλό είναι να προχωράς με αργά και σίγουρα βήματα. Επίσης έχε υπόψη σου να πας κάποια στιγμή σε σκοτεινό ουρανό να παρατηρήσεις. Μπορεί να αλλάξεις γνώμη και να ασχοληθείς με την παρατήρηση (έστω για αρχή). Όπως και να χει, σου εύχομαι καλή αρχή... Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2008 Ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές σας και συμφωνώ απόλυτα.Αλλά δεν θα ήταν καλό να αγόραζα μια μηχανή απλή...όχι μεγάλου κόστους για να παίρνει πλανήτες,messier,νεφελώματα...???
ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2008 Παιδιά είδα ότι 2-3 μέλη του astrovox έχουν το skylux και βγάζουν φώτος με την Canon EOS 350...την οποία πολλοί από εσάς την έχετε.Τα αποτελέσματα της στο skylux είναι καλά???(χθες το bresseraki έπιασε Δία και τα φεγγάρια του!!! )
ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2008 Παιδιά μέχρι στιγμής με το bresseraki skylux έχω παρατηρήσει τον Δία που φαίνεται καθαρά,πολύ όμορφος και ορατά τα φεγγάρια του,τον κομψό κρόνο με τους ευδιάκριτους δακτύλιους και πολλές όμορφες περιοχές της Σελήνης.Αυτήν την εποχή τι άλλο παρατηρείται εσείς που το έχετε???Εννοώ ποια σφαιρωτά και αστρικά σμήνη?(να είναι δυνατό να παρατηρηθούν από το skylux)και ποια νεφελώματα θα δω καλύτερα???Πάντως εδλω και μια εβδομάδα δεν χορταίνω να παρατηρώ το ΔΙΑ και τον ΚΡΟΝΟ(από το μπαλκόνι μου )!!!Είναι μαγευτικά!!Χ8ες παρατήρησα διόμισι ώρες από τις 12 μέχρι τις ¨2:30(μιας και τελείωσαν χθες οι εξετάσεις το γιόρτασα αστροπαρατηρώντας...χα )...Έίναι όλα τόσο μαγευτικά εκεί πάνω και είμαι σίγουρος ότι ακόμα δεν έχω δει τίποτε..
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2008 όλους τους πλανήτες πλην του Πλούτωνα τους βλέπεις, όλα τα αντικείμενα του καταλόγου του Μεσσιέ, και πολλά NGC. Επίσης πάμπολλους διπλούς και μεταβλητούς αστέρες. Αναρωτιέμαι αν διαβάζεις τι σου γράφουν και ρωτάς συνέχεια τα ίδια! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Συγχωρέστε με για την ''αρχάρια'' ερώτηση μου αλλά έχω σκάσει.Το skylux που έχω πόσων ιντσών είναi;(ο εστιακός λόγος ξέρω ότι είναι f/10 αφού έχει εστιακή απόσταση 700mm και άνοιγμα 70mm δηλαδή πόσες ίντσες ; Και όσο μικρότερών ιντσών είναι ένα τηλε τοσο μεγαλύτερο είναι;;;δηλαδή ένα 4 ιντσώ μεγαλύτερο από ένα 8 ιντσών...;;; Ευχαριστώ.
koyote Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 1 Ιντσα=25,4 mm 2 ιντσες και κατι ειναι το δικο σου δηλαδη... Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Ευχαριστώ koyote!!!
babgia Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 1 Ιντσα=25,4 mm 2 ιντσες και κατι ειναι το δικο σου δηλαδη... 70mm/25,4=2,75" σχεδόν 3" Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2008 Παιδιά τον τελευταίο καιρό έχω πορωθεί πραγματικά με το bresseraki μου(δηλαδή από τότε που το αγόρασα).Έχω διαβάσει ''100'' φορές το nightwatch και έχω ''μάθει'' τον ουρανό.Κάθε βράδυ βγαίνω στο μπαλκόνι κατά τις 12 μέχρι τις 2.. ...Έχω δει τους περισσότερους πλανήτες, κάποια σμήνη, τους λαμπρότερους αστερισμούς και φυσικά τη Σελήνη.Φυσικά δεν θα βαρεθώ να τα παρατηρώ ποτέ...επειδή η αστρονομία με έλκυε και ασχολιόμουν από τα 10 μου.Επίσης ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια σας που έφτασα μέχρι εδώ και γενικά μπήκα στο χώρο της αστροπαρατήρησης!!! Αυτό που θέλω τώρα είναι να πάρω μια κάποιες γνώμες για κάποιες αγορές.-1)Θα αγοράσω την canon Α560 αφού όσοι την αγόρασαν είχαν καλά πολύ αποτελέσματα.(120€ για afocal)...γνώμη;;;-2)Επίσης σκέφτομαι να αγοράσω το ηλιακο φίλτρο astrosolar baader...γνώμη;;-3)Πιστεύετε θα άξιζε αν αγόραζα κάποιο καλύτερο ,όχι μεγάλου κόστους προσοφθάμιο, από αυτά που έχω ήδη;...ή ένα barlow;-4)Γίνεται να παρατηρήσω νεφελώματα από το μπαλκόνι;...ή η καταραμένη φωτορύπανση μου το χαλάει; .(ξέρω ότι δεν αξίζει και τόσο στην επένδυση το τηλέ μου αλλά κάτι φθηνό και καλό έστω κάτι θα κάνει) Αν μπορείτε απαντήστε μου σε αυτά τα ερωτήματα ...Ευχαριστώ πολύ!!!
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2008 Θα σου έλεγα να κάνεις λίγο υπομονή και να περιμένεις πριν ασχοληθείς με την αστροφωτογράφηση. Είναι πολύ δύσκολη και μπορεί να σε απογοητεύσει. Κατά τη γνώμη μου συνέχισε να κάνεις αυτό που κάνεις. Φτιάχνε πρόγραμμα το τι θα παρατηρήσεις κάθε φορά και προσπάθησε να μαθαίνεις λεπτομέρειες για το κάθε αντικείμενο. Η παρατήρησή σου θα είναι ακόμη ποιο συναρπαστική όταν παρατηρείς πχ το Μ1 (νεφέλωμα του Καρκίνου) και ξέρεις ότι είναι υπόλειμμα υπερκαινοφανούς που εξεράγει το 1053 και φαινόταν ακόμη και τη μέρα. Αργότερα και όταν θα μάθεις περισσότερο τον ουρανό και θα μπορείς να πηγαίνεις σε σκοτεινά μέρη, πάρε ένα μεγαλύτερο τηλεσκόπιο. Μέσα από την πόλη δεν μπορείς να δεις νεφελώματα, μόνο τον Ωρίωνα αλλά καμία σχέση με σκοτεινό ουρανό. Μέσα από την πόλη μπορείς να κάνεις πλανητική παρατήρηση και παρατήρηση Σελήνης. Προσπάθησε πχ να βρεις ένα συγκεκριμένο κρατήρα (πχ Clavious) ή ένα όρος. Δες το Δία με τις ζώνες του και προσπάθησε μέσω κάποιου προγράμματος να δεις πότε έχει μια έκλειψη ενός από τους 4 δορυφόρους του για να την παρατηρήσεις. Μπορείς να πάρεις ένα ηλιακό φίλτρο όπως λες και να παρατηρήσεις τις κηλίδες του Ήλιου κρατώντας ημερολόγιο για τη δραστηριότητά του. Μπορείς να εξοπλιστείς με καλύτερα προσοφθάλμια-barlow. Μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα εκτός από την αστροφωτογράφηση. Όταν πλέον είσαι ώριμος (παρατηρησιακά) τότε ξεκίνα με πλανητική φωτογράφηση παίρνοντας μια web-camera και ένα laptop και αν σου αρέσει ασχολήσου περεταίρω με Deep Sky αστροφωτογράφηση που είναι και το ποιο ζόρικο κομμάτι της ερασιτεχνικής αστρονομίας. Μην μπεις από τώρα στα βαθιά γιατί μπορεί να πνιγείς.Καλές παρατηρήσεις... Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2008 Ευχαριστώ φίλε Μανούσο.Φυσικά και κάνω πλανητική αστροπαρατήρηση και της σελήνης.Ειδικά στη Σελήνη έχω μαθει τις περιοχές της(από nightwatch εννοειται)και μου αρέσει να παρατηρώ περιοχές που ξέρω πως τις λένε και τι κρατήρες υπάρχουν.Ο κρόνος, ο δίας και η αφροδίτη με συναρπάζουν.Σίγουρα θα πρέπει να μάθω πολύ καλύτερα τον ουρανό και να μεγαλώσω πολύ για έχω τον απαραίτητο εξπλισμό για την φωτογράφηση...συνφωνώ Κάποια μέρα του καλοκαιριού θα πάω για ΚΑΝΟΝΙΚΗ αστροπαρατήρηση και για deep sky... ...Όσο αναφορά τα barlow και προσοφθάλμια μπορεί κανείς να μου προτείνει κάποια;(επαναλαμβάνω σχετικά μικρού κόστους...και αν αξίζει αλλιώς έχω καιρό μπροστά μου )..Επίσης και κάποια θήκη για να μην σκονίζονται τα προσοφθάλμια; ..Ευχαριστώ.
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2008 Καλυτερα να περιμενεις βστε να παρεις αργοτερα καποιο καλο Barlow . Κατεβασε και το Virtual Moon Atlas . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
ptolemeos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2008 Και το Stellarium είναι καλό για αρχή και όχι μόνο! http://www.stellarium.org/ ....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....Ψαλμός 135
ptolemeos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2008 Για μια γενική εικόνα του ουρανού!! ....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....Ψαλμός 135
ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23, 2008 Σας ευχαριστώ όλους για τα προγράμματα!!!Θα συνεχίσω τη δουλειά με το bresseraki μου για την ώρα. .Επίσης, εκτός από το site του πλανητάριου που δίνει τις ώρες και τις θέσεις των πλανητών υπάρχει και κάποιο άλλο site για αυτήν την ενημέρωση;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα