lunar Δημοσιεύτηκε Μάιος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 7, 2008 Επειδη και τα δυο εχουν ελκυστικη τιμη και σχετικα καλες μοιρες πεδιο 60 & 68 αντιστοιχα και οι κριτικες και για τα δυο ειναι καλες εσεις ποιους λετε να προτιμισω; Περιμενω αποντησεις αμεσα για να προβω σε αγορες Για να μην ερθει το τηλεσκοπιο (OMC 140 Mak) και μετα περιμενω και για τα προσοφθαλμια. Ευχαριστω εκ των προτερωνΔημητρης (λεφτα για televue δεν παιζουν ακομα, αλλα αν εχετε να προτεινετε κατι αλλο ειμαι ανοιχτος σε προτασεις. Θελω να παρω 3 προσοφθαλμια) Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
babgia Δημοσιεύτηκε Μάιος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 7, 2008 Εγώ είδα σαν λύση γενικής χρήσης τον Zoom 8-24mm, από σύμπώσεις πήρα τον Hyperion, θα προτιμούσα να έχω δει & τον William Optics zoom eyepiece 7.5-22.5 mm.Κοίτα την σχετική σύγκριση. http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=7308 Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
lunar Δημοσιεύτηκε Μάιος 7, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 7, 2008 Εγώ είδα σαν λύση γενικής χρήσης τον Zoom 8-24mm, από σύμπώσεις πήρα τον Hyperion, θα προτιμούσα να έχω δει & τον William Optics zoom eyepiece 7.5-22.5 mm.Κοίτα την σχετική σύγκριση. Πραγματικές τιμές: 22,5 - 17,2 - 12,3 - 7,7 mm, 41°- 66°εχει μικρο πεδιο στα 22,5mm μολις 41 μοιρες, σε σχεση 60 και 68. Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
sheliak Δημοσιεύτηκε Μάιος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 7, 2008 Τουλσχιστον για τους Hyperion, απο την στιγμη που OMC 140 εχει εστιακο λογο f/14 (??) ,νομιζω οτι θα ''δουλεψουν'' αρκετα ικανοποιητικα. Ειναι μια καλη αγορα.
babgia Δημοσιεύτηκε Μάιος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 7, 2008 H δική μου λογική είναι να συνεχίσω αργότερα με ένα 40mm ή 50mm 72 μοιρών που με ένα καλό Barlow X2 θα γίνουν 20 ή 25 & o zoom 4-12 Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
lunar Δημοσιεύτηκε Μάιος 7, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 7, 2008 H δική μου λογική είναι να συνεχίσω αργότερα με ένα 40mm ή 50mm 72 μοιρών που με ένα καλό Barlow X2 θα γίνουν 20 ή 25 & o zoom 4-12 Αλλα θα πας σε 2" απο 1,25" τοσο ειναι συνηθως οι 40mm και 50mm Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
lunar Δημοσιεύτηκε Μάιος 7, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 7, 2008 Ασε που προτιμω χωρις Barlow δεν θελω εξτρα γυαλι. Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
babgia Δημοσιεύτηκε Μάιος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 7, 2008 Ασε που προτιμω χωρις Barlow δεν θελω εξτρα γυαλι. Φιλικα Δημητρης Η σειρά Hyperion έχει ενσωματωμένο Barlow (περίπου 1,6-1,7 νομίζω) αφαιρούμενο. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
lunar Δημοσιεύτηκε Μάιος 7, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 7, 2008 Ασε που προτιμω χωρις Barlow δεν θελω εξτρα γυαλι. Φιλικα Δημητρης Η σειρά Hyperion έχει ενσωματωμένο Barlow (περίπου 1,6-1,7 νομίζω) αφαιρούμενο. Απ οσο ξερω αυτο ισχυει για τον zoom Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
babgia Δημοσιεύτηκε Μάιος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 7, 2008 Δίκιο έχεις προσθήκες έχουν extra για αλλαγή απόστασης. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
Altinakis Δημοσιεύτηκε Μάιος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 7, 2008 Απο που ρε μεγαλε το OMC 140 Mak? Ποσο παει? Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
Efstathios Δημοσιεύτηκε Μάιος 7, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 7, 2008 Hyperion zoom ψηφίζω εγώ. Απλώς στα 24mm θα έχεις μικρό πεδίο. Από τα 20mm όμως γίνεται πιό μεγάλο το πεδίο και εκεί γύρω στα 12-16mm είναι πολύ καλό για deep sky objects. starrynights.blog
lunar Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2008 Απο που ρε μεγαλε το OMC 140 Mak? Ποσο παει? Απο ΑΚΤΙΣ 1260€ αλλα η τιμη εξαρταται απο την ισοτιμια ευρω - λιρας τιμη=τιμη Orion Optics+5% για την ΑΚΤΙΣ Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2008 Πως έχεις δίλλημα ανάμεσα σε δύο τόσο ανόμοια πράγματα; Γιατί δεν κοιτάς και Vixen LVW ; Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Andreas72 Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2008 Πως έχεις δίλλημα ανάμεσα σε δύο τόσο ανόμοια πράγματα; Γιατί δεν κοιτάς και Vixen LVW ; Νομίζω οτι έχει δίκιο ο Γιώργος.Κατά την ταπεινή μου άποψη τα vixen είναι σαφώς καλύτερα και από τις δυο περιπτώσεις που αναφέρεις.Όσο για barlow μόνο Televue. http://www.astropixel.gr
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2008 Θα σου έλεγα να μείνεις μακρυά από τη σειρά 5000 της Meade. Είναι πολύ ακριβά γι αυτό που προσφέρουν, ενώ η παλαιότερη σειρά 4000 είναι σαφώς καλύτερη. Ο hyperion είναι αξιοπρεπέστατη επιλογή, ενώ στο τηλεσκόπιό σου θα αποδώσει εξαιρετικά. Ο Vixen που προτείνει ο Γιώργος και ο Ανδρέας είναι σε άλλη κλάση και αναμφισβήτητα προτιμότερος - αν είναι μέσα στο budget σου - από τους hyperion και τους meade.Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποφύγεις έναν καλό barlow σαν αυτό της televue. Αν προσέξεις τις επιλογές σου σε προσοφθάλμια μόνο καλά αποτελέσματα θα έχεις από όλες τις απόψεις (επιλογές στη μεγέθυνση, eye relief, ποιότητα ειδώλου).Καλώς να τα δεχθείς! (τηλεσκόπιο και προσοφθάλμια)
lunar Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2008 Ευχαριστω πολυ παιδια για την πολυτιμη βοηθεια σας. Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
lunar Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2008 Πως έχεις δίλλημα ανάμεσα σε δύο τόσο ανόμοια πράγματα; Γιατί δεν κοιτάς και Vixen LVW ; Ηταν το πρωτο που κοιταξα αλλα με 177€ (ΑΚΤΙΣ) το κομματι λεω να τους χτυπησω λιγο αργοτερα. Ψαχνω για οικονομικη λυση προς το παρον. Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2008 Γνώμη μου όχι οικονομικές λύσεις σε προσοφθάλμιους ευρέως πεδίου. Αργότερα αν πάρεις κανένα νευτώνιο γρήγορο θα έχεις πρόβλημα... Καλύτερα έναν και καλό μεγάλης εστιακής απόστασης προσοφθάλμιο μιας και το τηλεσκόπιό σου είναι μακρύ.'Εχω έναν Meade SWA 18mm της παλιάς σειράς Made in Japan από τον οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τώρα για να πας σε μεγάλα πεδία πάνω από 24mm πρέπει να χρησιμοποιήσεις 2" προσοφθάλμιους. Δεν ξέρω αν το τηλεσκόπιό σου τους δέχεται. Καλοί plossl είναι μόνο οι Televue, εναλλακτικά μιας και πας σε μικρά πεδία πια μπορείς να σκεφτείς και orthoscopic ή baader eudiascopic. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2008 Αντρέα γιατί barlow μόνο Televue?? Έχεις δει κάτι άσχημο στον 2x Celestron Ultima?? Τον χρησιμοποιώ 2 χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένος, συν του ότι τον σύγκρινα με Televue 3x και δεν είδα απολύτως καμία διαφορά εκτός από τη μεγένθυση. ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
alepohori Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2008 Δημήτρη, σου λέω και εγώ μακριά από τα Meade 5000,αν δε θες να βλέπεις ουράνια τόξα γύρω από τους πλανήτες! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
lunar Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2008 Δημήτρη, σου λέω και εγώ μακριά από τα Meade 5000,αν δε θες να βλέπεις ουράνια τόξα γύρω από τους πλανήτες! Ειναι τοσο ξεφτιλα τα πραγματα για τα Baader τι λες; Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
alepohori Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2008 Δε τα έχω δοκιμάσει. Σου λέω για τα Meade, γιατί κάποτε τα είχα. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
konpan Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2008 Δημήτρη, σου λέω και εγώ μακριά από τα Meade 5000,αν δε θες να βλέπεις ουράνια τόξα γύρω από τους πλανήτες!Δημήτρη δεν θα συμφωνήσω μαζί σου. Εχω τον Meade plossl 5000 5.5mmmade in China και σε πλανητική τον βρίσκω τέλειο συγκρινόμενο με έναν 7mm Nagler η με έναν 6mm ortho. Τώρα για την τιμή έχεις δίκιο αλλά υπάρχει και το optcorp...Από Baader μόνο τον ζοομ έχω και δεν σας κρύβω ότι είμαι ενθουσιασμένος σε σημείο που κάποιες βραδιές σπάνια χρησιμοποιώ άλλο προσοφθάλμιο, από 20mm - 8mm.
planetman Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2008 Δυστυχώς τα προσοφθάλμια είναι δύσκολη υπόθεση, πρέπει να σκάσεις αρκετά λεφτά για να πάρεις κάτι καλό. Εγώ θα σου πρότεινα τον 22άρη vixen που τόσο έχει συζητηθεί εδώ μέσα. Έχουν ακουστεί τα καλύτερα. Νομίζω πως και η μεγέθυνση θα σε βολέψει. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα