gkpapafilis Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2008 Απόψε στις 21:15 περίπου (τοπική ώρα) ο ISS θα κάνει θεαματικό πέρασμα πάνω από την Ελλάδα (πορεία από ΝΔ προς ΒΑ). Στην Αθήνα θα φτάσει σε ύψος 82 μοίρες αλλά από το γεωγραφικό πλάτος της Λάρισας το ύψος του θα είναι 52 μοίρες. Άρα πιο ευνοημένη είναι η νότια Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.heavens-above.com. Το φαινόμενικό μέγεθος -2,4 που δίνεται από το site είναι κατά τη γνώμη μου υποεκτιμημένο. Νομίζω ότι η λαμπρότητά του είναι πιο κοντά στης Αφροδίτης (-4) παρά στου Δία (-2,5). Όποιος δεν έχει δει ποτέ του τον ISS αξίζει απόψε να δοκιμάσει και θα διαπιστώσει γιατί πολλές λανθασμένες αναφορές ΑΤΙΑ οφείλονται στα περάσματά του. Γιώργος Παπαφίλης
Efstathios Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2008 Ναί, είναι όντως θεαματικός, αλλά δεδομένης της σταθερής τροχιάς του δεν νομίζω να τον μπερδεύουν συχνά με ΑΤΙΑ. starrynights.blog
Alexander Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2008 Ωραία, θα φαίνεται και από τη Χίο κατα τις 21.16 . (να δουμε θα τον δω?)Ξέρει κανένας όταν κάποιος τον πετύχει με τηλεσκόπιο ενώ απέχει 300 με 2000 χιλιόμετρα με τι μεγένθυση θα φαίνεται π.χ. το σχήμα του κ.λ.π. ?Αν ξέρει κανείς please ας μου πει Απ'ότι είδα θα φαίνεται για περίπου 8 λεπτά στον ουρανό μας (περίπου 21.12-21.20) Άρα να υποθέσω ότι θα κινήται σχετικά αργά... Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2008 Σχετικά αργά θα κινείται αν τον παρακολουθείς με το μάτι... Μέσα από το τηλεσκόπιο θα περάσει σαν σφαίρα. Ειδικά σε μεγάλες μεγεθύνσεις. Τώρα,θεωρητικά, αν είναι πχ στα 300χλμ και εσύ έχεις 300x μεγέθυνση στο τηλεσκόπιο, θα τον δεις σαν να βρισκόταν στο 1 χιλιόμετρο... (Λέμε τώρα.....)
Alexander Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2008 ΟΚ, ευχαριστώ . Κι εγω με το μάτι ενοούσα ότι θα φαίνεται να κινήται αργά. Με το τηλεσκόπιο έχω δει αεροπλάνα και καταλαβαίνω... Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
IsAB Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2008 Ήρθε και πέρασε...πολύ λαμπρός, πράγματι πιο πολύ σε -4 παρά σε -2 μου έφερνε.Δυστηχώς προσπάθησα να το πιάσω με το 8" dob στις 150x και το μόνο που κατάφερα ήταν να τον δώ για ένα κλάσμα δευτερολέπτου πριν χαθεί απο το προσοφθάλμιο..την επόμενη φορά 50x και άν τα καταφέρω. I''ve got amazing powers of observation
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2008 Για άλλη μια φορά ο ISS ήταν πιστός στο ραντεβού του!! Και λαμπρότατος κιόλας! Από τα νοτιοδυτικά με κατεύθυνση βορειοανατολικά. Πέρασε καναδυο μοίρες βόρεια του Βέγα και μετά από λίγο έδυσε. Ελπίζω την επόμενη φορά να (προσπαθήσω να) τον ακολουθήσω με τηλεσκόπιο.
HOMO Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2008 Καταπληκτικός . Τον ακολούθησα με το τηλεσκοπιο με 20αρι προσοφθάλμιο. Να φανταστείτε ήθελα να βάλω μαγαλύτερη μεγέθυνση και δεν προλάβαινα. Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
alepohori Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2008 Πέρασε ξυστά και από τον Cor Caroli (α Θηρευτικών Κυνών). Πολύ λαμπρός. -2; -3; Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Alexander Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2008 Τον είδα με γυμνό μάτι(για πρώτη φορά!) και με το etx-70 .Πράγματι εμφανίστηκε με ακρίβεια δευτερολέπτων.Όταν ήταν απο πάνω μας ήταν πολύ λαμπρός (σίγουρα πιο λαμπρός από το Δία) Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
Alexander Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 23, 2008 Είδα και το δεύτερο πέρασμα του ISS στις 22.50 όπου όταν βρισκόταν στοκοντινότερο σημείο προς την Ελλάδα ήταν πάνω από την Σερβία (απείχε 1200 km), κι όμως τον είδα (κοκκινοπό) με mag 1 ! Ακόμη την ίδια χρονική στιγμή είδα ένα λαμπερό άσπρο φώς βόρεια της Μεγάλης Αρκτου - ανάμεσα στη μεγάλη και την μικρή βασικά - να εξασθενεί και να σβίνει μέσα σε ένα δευτερόλεπτο ενώ κινήθηκε ελάχιστα Μηπως υποψιάζεται κανείς τι μπορεί να ήταν ? (σίγουρα δεν ήταν της φαντασίας μου ούτε ήταν αεροπλάνο ούτε ήταν ο ISS καθώς αυτός έφτασε μέχρι 12 μοίρες-και τον εντόπισα) Μήπως ήταν κανένας δορυφόρος που δεν λέει το Heavens-Above? Γίνεται να ήταν μετεωρίτης/"πεφταστέρι" ? Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
pascal Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2008 παιδιά τον έιδα και εγώ,ήταν φοβερος πολυ πιο λαμπρος απο καθε αλλη φορ'α..... θα εχουμε και αυριο''/???και αν ναι τι ώρα??? . I LOVE MUSIC -SPACE- XTREME LIFE.
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2008 Περνάει και σήμερα στις 21:35 αλλά καμία σχέση σε φωτεινώτητα, το heavens-above λέει -0.1 mag...
pascal Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 24, 2008 Πολύ ρεαλιστική σελίδα είναι και αυτή: http://iss.astroviewer.net/ ρίξτε μια ματια . I LOVE MUSIC -SPACE- XTREME LIFE.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα