Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητοι φιλοι σημερα παρελαβα την atik 16ic.Tην αγορασα και μονοχρωμη ετσι ωστε αργοτερα με τροχο και φιλτρα να καταφερω να παρω οτι περισσοτερο μπορω απο την καμερα.Η πρωτη αισθηση που μου εδωσε ειναι η πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης και φινιρισματος.Ασχετα με το αν αποψε εχω καλο ουρανο θα αρχισω απο το μεσημερι κιολας δοκιμαστικες εκθεσεις darks, και bias για να παρω μια ιδεα που βρισκεται η καμερα.

Η dsi θα γινει πλεον μια πρωτης ταξεως autoguide camera.Την εχω δοκιμασει σε συγκριση με την Philips 900 cpc και την Μeade lpi.KAMIA ΣΧΕΣΗ !

Ετσι ελπιζω το ολο setup μου με την προσθηκη της atik να ανεβει αρκετα σκαλια...

\:D/ \:D/ \:D/

DSC01256.JPG.a80d02959191cc63a0000693448ae493.JPG

DSC01257.JPG.0427225ce9e9638b211c58629f41fe4b.JPG

"ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"

Ορφικα κειμενα.[/b]

Δημοσιεύτηκε

Καλορίζικη φίλε, την ίδια έχω και εγώ, και είμαι ΥΠΕΡευχαριστημένος. Δεν θα την αλλάξω για χρόνια. Θα δεις το τι μπορεί να σου δώσει. Και είναι και πανεύκολη στις ρυθμίσεις - στην ουσία, καθόλου ρυθμίσεις. Και έχει και ελάχιστο θόρυβο. Σου εύχομαι να τη χαρείς για πολύ καιρό, και να την αξιοποιήσεις στο έπακρον.

Γιάννης

Στο σύμπαν τίποτα δεν υπάρχει τυχαία, και τίποτα από ό,τι υπάρχει δεν είναι τυχαία μοναδικό
Δημοσιεύτηκε

Μεγειά και με το καλό να τη δοκιμάσεις! =D> =D> =D>

Από εδώ και πέρα όμως, όπως κι εσύ διαπίστωσες σε άλλο thread, μην παραμελήσεις το παρατηρησιακό μέρος του χόμπυ. Μην χάσεις τον ουρανό ψάχνοντας καλώδια και βελτιστοποιώντας ρυθμίσεις! :wink:

Αναμένουμε τα πρώτα αποτελέσματα! :D

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε

Καλορίζικη φίλε Στέλιο!!

Σου εύχομαι να την αξιοποιήσεις στο έπακρο.

EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
Δημοσιεύτηκε

Μεγιές...μεγιές :mrgreen: Περιμενουμε....φωτογραφιάρες!!! \:D/

Καλορίζικη!!

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητοι φιλοι να ειστε καλα για τα καλα σας λογια. Ευχαριστω πολυ.

Μπαινω στο ψητο αμέσως...

Λογο του οτι απο το μεσημερι ριχνει καρεκλοποδαρα στην Δραμα,η καμερα δεν ειναι ειδε πρωτο φως,αλλα πρωτο σκοταδι !!! Το καπακι επανω και δωστου

darks και αλλα darks και bias,βγαλσιμο το καπακι και δωστου flats.Ολα μαζι να τρεχουν...Μaxim,artemis,nebulosity,k3ccd,phd....δοκιμες για περιπου 5 ωρες.Τα αποτελεσματα...Θα τα δειτε αμεσως !

=;

"ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"

Ορφικα κειμενα.[/b]

Δημοσιεύτηκε

Η atik 16ic στα "εργαστηρια" του ΕΑΣΟ.(παει αρχιζω να το χανω...)

Οπου ΕΑΣΟ βλεπε "ερασιτεχνικος αστρονομικος σταθμος Ορφευς"

DSC01258.JPG.f0fe018c55711abd7d60ca9e7c1a43e1.JPG

Ορφικα κειμενα.[/b]

Δημοσιεύτηκε

Μετα απο αυτα ενα εχω να πω...PELTIER :-note :-note :-note

Ετσι μετα απο τις δοκιμες η Αtik πηρε την θεση της στην αστροβαλιτσα μου και περιμενει το πρωτο της φως.

Αυτα απο μενα αγαπητοι φιλοι.

\:D/ \:D/ \:D/

ααααααα

ξεχασα να σας πω...

πεστε μου και καλοριζικα για την μεταλικη πλακα της Vixen και για τους δακτυλιους προσαρμογης οδηγητικου της Baader.Tα ξεχασα εντελως.Ειναι πολυ σημαντικα τμηματα του παζλ ομως...

DSC01260.JPG.95ba62dcf1c637e60194007b9fe38dd7.JPG

Ορφικα κειμενα.[/b]

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Ηρθε και ο ηλεκτρικος τροχος της Ατικ με τα φιλτρα τα baader.Η πρωτες δοκιμες για χρωμα αρχισαν...Ευχαριστω πολυ καποιους φιλους απο ολη την Ελλαδα που τηλεφωνικα και online με βοηθησαν να λυσω καποιες αποριες μου σχετικα με την αγορα μου.

Λοιποοοοον ο τροχος επανω και το προβλημα αμεσως ! Back focus. Ο crayford αδυνατει να εστιασει...Aφαιρεσα αμεσως τον 1,25 adaptor απο τον τροχο και βιδωσα την atik 16ic κατευθειαν επανω στον τροχο.Αποτελεσμα αφθονος χωρος. Δευτερη αποπειρα και τα φιλτρα δεν γυρνανε....Ενας ηχος με κανει να καταλαβω οτι κατι δεν παει καθολου καλα...Ο coma corrector της Βaader !!! Το εξωτερικο αρσενικο του σπειρωμα εχει περισσοτερες σπειρες απο το εσωτερικο θηλυκο του φιλτρου. Αποτελεσμα τα φιλτρα βρισκουν στον coma corrector και δεν γυριζουν ! Δυο φλαντζες μεταλικες εξωτερικα απο τον coma corrector και τα δυο σπειρωματα ερχονται στα κεντρα τους.

Πρωτος στοχος κατι που να φαινεται με λιγο χρονο.... Μ13.

Αερας του θανατα (σπανιο για την Δραμα) αλλα εγω ειπα να δοκιμασω.

Την φωτογραφια θα την σηκωσω αποψε.

Αυτα φιλοι μου

:D

1086647293_atikfilterwheel.JPG.0fece79e45aa26644cc018495c9cd91f.JPG

Ορφικα κειμενα.[/b]

Δημοσιεύτηκε

Να ειστε καλα φιλοι μου. Θα την ξεζουμισω την atik αυτο ειναι το μονο σιγουρο ! Και θελω να το πω σε ολους τους φιλους που φωτογραφιζουν το συμπαν με καμερες ΜΗ ψυχομενες, οτι αυτοι που λενε ξανα και ξανα ΨΥΞΗ εχουν 100% δικιο. Πιστεψτε με. Οταν φωτογραφιζεις με καμερα που δεν διαθετει ψυξη και ξαφνικα βγαζεις την πρωτη σου φωτογραφια με ψυξη...

Αλλη κατασταση παιδες.Οποιος σκεφτεται να αναβαθμιστει ας το εχει αυτο στο μυαλο του.

Και παλι ευχαριστω και να ειστε καλα ολοι

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ορφικα κειμενα.[/b]

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης