Jump to content

Πρώτο τηλεσκόπιο...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα φιλε/η nell!!! Καλορισες στο AstroVox!!

 

To SkyWatcher8" ειναι πολυ καλο τηλεσκοπιο (αν ψαξεις στο forum θα βρεις παρα πολλα αρθρα και σχολια απο ολους μας).

 

 

 

κανε μια "αναζήτηση" με την λεξη "skywatcher" και θα βρεις πολλα (αν δεν θες να περιμενεις...)

ή "πρώτο τηλεσκοπιο" , "dob 8 " κτλ.

 

Ειναι παρα πολλα ατομα εδω που εχουν το Skywatcher 8" (dob) οποτε πατας καλα!! (μαλλον εχεις πεσει στο best seller :lol: )

 

 

 

 

Δες και αυτο :

Αγορά Εξοπλισμού

 

Οδηγός Τηλεσκοπίων

 

Η αγορά τηλεσκοπίων στην Ελλάδα

 

 

Δεν ξερω αν γνωριζεις τα βασικα και αν εχεις ιδεα απο αστρονομια...αλλα καλο ειναι να πουμε τι (μπορει) χρειαζεσαι και τι θα χρειαστεις!!

 

 

Επισης θα χρειαστεις ενα καλο Χαρτη του ουρανού...

και βεβαια να μαθεις τον ουρανο!!!! :mrgreen:

Το Dob ειναι χειροκινητο!!! αλλα μολις μαθεις τα βασικα...εισαι αστερι!! :wink:

Οπως ας πουμε και ενα καλο βιβλιο.... (nightwatch)

Ενα "καλο" προσοφθαλμιο... (HYPERION ZOOM)

 

Καλο θα ηταν να μας πεις ποιες ειναι οι αναγκες σου και ζητας απο το τηλεσκοπιο για να σου πουμε....

 

 

 

 

skywatcher 8" dob

Skywatcher 12" Dob

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ευχαριστώ...κοίταξα αυτα που μου πρότεινες και με βοήθησαν. Βασικά θέλω να μπορώ να το μεταφέρω... και βεβαια να μπορέσω να δώ και deep sky αργότερα! Λεω να το πάρω γιατι δεν μπορώ να περιμένω αλλο!!!!

Ευχαριστώ πολυ!!!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπέρα και από μένα.

 

Αγόρασα το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο (dob 8'') πριν από ένα μήνα περίπου και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Η τιμή του είναι πολύ καλή και αυτά που μπορείς να δεις είναι πάρα πολλά.

 

Όσων αφορά όμως τη μεταφορικότητα ίσως να αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα. Αν και δεν είναι υπερβολικά βαρύ, δεν είναι και το πιο εύκολο στη μεταφορά. Δεν αποτελεί όμως σοβαρό μειονέκτημα. Μαζί με το τηλεσκόπιο πάρε φυσικά κάποιο καλό εισαγωγικό βιβλίο για την ερασιτεχνική αστρονομία και θα σου έλεγα να πάρεις επίσης και καθαριστικά υγρά και πανάκια (θα σου χρειαστούν για να καθαρίσεις τα προσοφθάλμια) όπως πχ

 

http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=527

http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1394

 

Όσο για άλλες αγορές σου προτείνω να το πάρεις πρώτα, να το μάθεις και μετά θα δεις και θα ξέρεις και εσύ καλύτερα που να δώσεις προτεραιότητα (extra προσοφθάλμια, barlow, φίλτρα κλπ).

 

Εννοείται ότι στο προτείνω να το αγοράσεις, είναι εξαιρετικό τηλεσκόπιο και πανεύκολο στη χρήση για τον αρχάριο ερασιτέχνη αστρονόμο.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Απλα πολυ καλο για αρχη, φτηνο αν μετανιωσεις και δεν συνεχισεις,αν τηε να το πουλισεις καποιοσ θα τοπαρει .ετσι και εγω πηρα το δικομου, τιμιο, για την τιμη του ,εχει ελαχιστο κομα δεν σε πειραζει ομως, στιβαρη κατασκευη, καφε δεν φτιαχνει δυστηχως, εχω το ιδιο.ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ ΠΑΡΤΟ ΚΑΙ WELCOME TO THE CLUB.

:cheesy:

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΓΝΩΣΗ

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗΝ ΕΝΩΣΕΙ

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Nell,

 

Κατ αρχάς καλωσόρισες. Μιας και δεν μας δίνεις πληροφορίες όσον αφορά την εμπειρία σου με το σπόρ, θα υποθέσω οτι είσαι αρχάρια οπότε και θα σου προτείνω:

 

1) Το Nightwatch που ήδη σου πρότεινε και άλλος φίλος. Πολύ καλό εισαγωγικό (και όχι μόνο) κείμενο τόσο σε θέματα αστρονομίας όσο και στον ουρανό

2) Σε αυτή τη φάση δεν θα πρότεινα χάρτες. Οι νέοι στο χώρο μπερδεύονται απο την πληθώρα των αντικειμένων που απεικονίζονται. Θα πρότεινα ένα καλό επιπεδόσφαιρο (εξαιρετικό του Αρη Μυλωνά - το ασπρόμαυρο) που θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις μία οικειότητα με τον ουρανό, που θα σε βοηθήσει αργότερα με του χάρτες.

3) Καλό θα ήταν πρίν αποφασίσεις την αγορά να πας να το δείς , για να εκτιμήσεις το μέγεθος. Αλλά και να δεις εναλλακτικές.

4) Μην προχωρήσεις άμεσα σε αγορές προσοφθαλμίων. Δεν είναι και ότι φθηνότερο ειδικά τα καλά μπορεί και να κοστίζουν όσο το τηλεσκόπιό σου και παραπάνω. Πάρε μια γενική ιδέα του ουρανού με τα προσοφθάλμια που θα έρθουν με το τηλεσκόπιο και βλέπεις. Εδώ είμαστε, μην φοβηθείς να ρωτήσεις.

5) Θα διαφωνήσω με τον red-dot finder. Προϋποθέτει γνώση του ουρανού που εφ όσον είσαι αρχάρια δεν έχεις. Εξάλλου, θα χρειαστεί να εξοικειωθείς πρώτα με τον ερευνητή που έχει πάνω του το τηλεσκόπιο καθώς και με την κίνησή του. Μετά, υπάρχουν επιλογές να δείς.

6) Προετοιμάσω ψυχολογικά με το τι πρόκειται να δείς. Εννοώντας ότι εικόνες σαν των φωτογραφιών δεν θα δείς, ούτε σε μέγεθος ή καθαρότητα, ούτε και σε χρώμα.

7) ΚΥΡΙΩΣ μην απογοητευτείς όταν με το καλό θα το πάρεις αν δεν δείς τίποτα. Κάτι δεν θα έχεις κάνει καλά αλλα και πάλι εδώ είμαστε να βοηθησουμε.

 

Αυτά για αρχή, και βέβαια αν ισχύει το ότι είσαι αρχάρια. Αν όχι…….στον κάλαθο των αχρήστων

 

Φιλικά

Δημήτρης

Δημήτρης
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

hi nell.σχετικά με το dob 8" πιστευω πως εκανες καλη επιλογη,τελευτέα προμηθεύτικα και εγω ενα απο το πλανητάριο θεσαλονίκης και εχω τρελαθή.επισης πειρα και ενα προσοφθαλμιο hyperion clik and zoom με ena barlow 3x.ετσι εξασφαλισα την μεγιστη αποδοση του τηλεσκοπιου.καλη παρατηρηση......θοδωρης.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπέρα,

 

Ενδιαφέρομ αι για την αγορά του Skywatcher Dob 8 για πρώτο τηλεσκόπιο. Τιλετε? Εχετε να προτείνετε κάτι άλλο?

 

Ευχαριστώ

 

Πριν 2 μηνες αγορασα το ιδιο τηλεσκοπιο και αποτελει το 1ο μου.Ειμαι ενθουσιασμενος με την αγορα μου αυτη.Ειναι καλο και για πλανητες αλλα και για βαθυ ουρανο,προχθες εβλεπα Ανδρομεδα και ομολογω πως η εμπειρια ηταν παρα πολυ καλη.Βεβαια η βαση δεν προσφερεται για αστροφωτογραφηση αλλα αυτο λυνεται με την αγορα ισημερινης στηριξης και καταλληλων δακτυλιων συγκράτησης.μονο ο ερευνητης δεν με βολεψε αλλα το προβλημα το ελυσα πολυ οικονομικα.Αυτο δεν σημαινει ομως κατι γιατι εσενα μπορει να σε βολευει.Οσο για την εστιαση ειναι παρα παρα πολυ καλη.Και ειναι και ευκολο στη μετακινηση αφου δεν ειναι πολυ βαρυ(μαζι με τη βαση).Αν και η πειρα μου στο χωρο δεν ειναι μεγαλη θα σου το συνιστουσα χωρις επιφυλαξη γιατι για 1ο τηλεσκοπιο και σε τετοια καλη τιμη που πωλειται πιστευω πως ειναι 1 εξαιρετικη επιλογη.

Φιλικά,

 

Πέτρος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης