Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,προσφατα αντικατεστισα το μικρο μουBRESSER με ενα dob 8 με σκοπο να παρατηρησω αμυδροτερα αντικειμενα,επισης αγορασα και ενα προσοφθαλμιο της baader, τον HYPERION CLIC AND ZOOM ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΑΚΟ BARLOW 3X.

Eτσι πλεον μπορω να επιτυχω μια μεγενθυση της ταξης του 450 επι.

βγηκα λοιπον το βραδι πειρα τους χαρτες μου και το εριξα στην παρατηρηση.

Αυτο που δεν καταφερα να δω ομως ειναι εστο και ενας γαλαξιας! ψαχνοντας για τον M108 ΣΑΡΩΣΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ.Την ιδια τυχη ειχα και με τους υπολοιπουσ γαλαξιες γυρω απο την μεγαλη αρκτο.

Τι zoom χρειαζετε ρε παιδια η τι χρειαζετε γιατι θα φλιπαρω.

 

Θοδωρης

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Χρησιμοποίησες τον ερευνητή σου; Εντόπισες ένα κοντινό λαμπρό αστέρι μέσα στην περιοχή του στόχου σου; Δοκίμασες αστροάλματα από αυτό; Ξέχνα την σάρωση.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ''αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

 

Το flickr μου

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε, γεια σου και από εμένα. Ξέρεις γιατί δεν μπορείς να δεις? Γιατί απλά, ξεκίνησες κατευθείαν βάζοντας τεράστιες μεγεθύνσεις. Όντας 4.5 χρόνια παρατηρητής, έχω να σου κάνω μία μικρή παρατήρηση: Δεν ξεκινάμε ΠΟΤΕ να δούμε για πρώτη φορά ένα στόχο - τον οποιονδήποτε -, βάζοντας τόσες πολλές μεγεθύνσεις, που ουσιαστικά, μας είναι άχρηστες. Είναι προτιμότερο να ξεκινήσεις βάζοντας 50 ή 70 μεγεθύνσεις, και ΑΦΟΥ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΣΟΥ, και αφού μάθεις να χρησιμοποιείς σωστά και την τεχνική της πλάγιας όρασης - με τον καιρό, θα το μάθεις, γιατί είναι το πιο SOS από όλα στην παρατήρηση -, να ρίξεις κι άλλη μεγέθυνση. Εγώ, δε χρησιμοποίησα ποτέ πάνω από 250Χ, και έχω και εγώ 8", όπως και εσύ. Πρέπει να αγοράσεις και ένα χάρτη του ουρανού, και να τον ξεκονίσεις, πριν επιχειρήσεις την οποιαδήποτε παρατήρηση, γιατί απλά, με αυτό τον τρόπο, θα εξοικειωθείς με τα αστρικά πεδία, άρα, θα ξέρεις αν είσαι στο σωστό δρόμο. Ακόμα και υπό τις καλύτερες συνθήκες, ΔΕΝ χρειάζεσαι πάνω από 250Χ.

 

Φιλικά, Γιάννης

Στο σύμπαν τίποτα δεν υπάρχει τυχαία, και τίποτα από ό,τι υπάρχει δεν είναι τυχαία μοναδικό
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

φιλε Θοδωρε μαθε πρωτα τον ουρανο με γυμνο ματι κατσε ενα βραδυ σε ενα σκοτεινο μερος και μαθε τους αστερισμους αν θες κανε και σχεδια παρε και το nightwatch αν δεν το εχεις,και μετα με ενα 25 mm προσοφθαλμιο κανε αυτο που σου λενε οι φιλοι,παρε και εναν χαρτη και θα τα βρεις ολα.
BLOODY SHADOWS
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

ok το πιασα.Ευχαριστω παιδια οι συμβουλες σας θα με βοηθησουν σιγουρα,και ευχαριστω που μοιραζεστε την εμπειρια και τις γνωσης σας.θα δοκιμασω οσα μου ειπατε και ελπιζω να δω αυτο που ονειρευομαι.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης