Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Θα ήθελα να κάνω ορισμενες ερωτησεις. Αφου οσο περισσοτερο ασχολούμαι ερασιτεχνικα με την αστρονομια τοσο περισσότερα ερωτήματα έχω.

Δεν καταλαβαινω πως γινεται να βλεπουμε στον ουρανο μας και αλλους γαλαξιες. Εγω νομιζα πως ολα αυτα τα αστερια και οι αστερισμοι ειναι μερος του δικου μας γαλαξια αλλα πολλες φορες στους χαρτες βρίσκω π.χ. τον γαλαξια της Ανδρομεδας. Δηλαδη ο πλανητης μας εχει θεα σε ολο το συμπαν; Τουλαχιστον θεωρητικα...

Κατι δεν μου κολλάει... ](*,) ](*,) ](*,)

Υ.Γ.Συγγνωμη αν οι ερωτησεις μου φαινονται λιγο ανοητες για μερικους απλα και εγω τωρα αρχιζω να μαθαινω...

Δημοσιεύτηκε

Ναι, όλα αυτά τα αστέρια είναι στον δικό μας Γαλαξία. Αλλά μπορούμε επίσης να δούμε και άλλους πιό μακρυνούς γαλαξίες. Δεν υπάρχει τίποτε που να μπλοκάρει τη θέα. Στις φωτογραφίες που βλέπεις π.χ τον Γαλαξία της Ανδρομέδας, τα αστέρια που βλέπεις τριγύρω είναι του δικού μας Γαλαξία. Και πάνω στην Ανδρομέδα μπορείς να διακρίνεις τα δικά της αστέρια και νεφελώματα κλπ.

Φαντάσου το πιό τρισδιάστατα. Έχουμε μερικούς γαλαξίες διάσπαρτους. Είσαι σε κάποιον από αυτούς. Έτσι και κοιτάξεις πρός κάποιον άλλον, θα δείς τα αστέρια του δικού σου, τουλάχιστον αυτά που είναι στη μεριά του ουρανού που κοιτάς, σύν τον άλλον γαλαξία.

Πάρε το nightwatch. Έχει ωραίες εικόνες μέσα για να καταλάβεις.

starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε
Όντως όλα τα αστέρια και τα αντικείμενα που βλέπουμε ανήκουν στον δικό μας γαλαξία. Εξαιρούνται οι άλλοι γαλαξίες από τους οποίους βλέπουμε τους πιο μεγάλους και κοντινούς. Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, όντως φαίνονται και όσο μεγαλύτερο τηλεσκόπιο έχεις, τόσο μεγαλύτερες και οι δυνατότητές σου.
Δημοσιεύτηκε
Οι γαλαξίες είναι όπως γνωρίζουμε μεγάλες συστάδες από αστέρες. Οπότε εκπέμπουν φως. Το φως αυτό ταξιδεύει και φτάνει στη Γη. Είναι απλά τα πράγματα που προβληματίζεσαι;
Δημοσιεύτηκε

Βασικα και τα 5000 περιπου αστερια που βλεπουμε με γυμνο ματι(και απο τα δυο ημισφαιρια)ανηκουν στο δικο μας γαλαξια.Το μακρινοτερο αντικειμενο που μπορουμε να διακρινουμε με γυμνο ματι ειναι ο γαλαξιας της ανδρομεδας.

Τωρα με τηλεσκοπιο μπορουμε να διακρινουμε πολλους αλλους κοσμους!Εκτος απο το nightwatch για το οποιο συμφωνω δες και κατι αλλο:

http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap040309.html

Να μια "ματια" του hubble στην οποια αποτυπωνονται αποκλειστικα γαλαξιες!!

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

Το εχω παρει παιδια το nightwatch απλα οπως και σε καθε βιβλιο ορισμενες φορες χρειαζεται και καποια διευκρίνηση και αυτο μολις το κανατε...

Ευχαριστω... :)

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης