Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ πολύ Bi2L :mrgreen:

Όπως ίσως πρόσεξες κανένα από τα υπόλοιπα παιδιά δεν σχολίασε, γιατί τους ήρθε ντουβρουτζάς!

Ο Μίστερ Άστροβοξ, θα σκέφτηκε : " Πάει, θα ντουμανιάσει όλη τη Σαγκάη" !

Την ημέρα της έκλειψης τον φαντάζομαι να με κυνηγάει με πυροσβεστήρα για να μου σβήνει τα τσιγάρα!

Άσε που μπορεί να ισχυριστεί πως ο καπνός μου, χαλάει και το... seeing! :P

Παιδιά μου υπομονή, μια μέρα είναι και θα περάσει :mrgreen:

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντήσεις 441
  • Created
  • Τελευταία απάντηση
Δημοσιεύτηκε

Γεια χαρά και πάλι!

Μόλις χθες πήρα στα χέρια μου τα εισιτήρια και ήθελα να μοιραστώ τη χαρά μου μαζί σας! 5 μέρες Σαγκάη και μια μικρή επισκεψούλα Hong Kong! \D/

Μια και, όπως σας είπα, από εξοπλισμό θα έχω μαζί μου μόνο τα πιστά μου κιάλια, έχει κανείς πληροφορίες για το που μπορώ να προμηθευτώ τα σχετικά φίλτρα (κομμάτι που θα κόψω - άκουσα κάτι για "λαστιχάκια"; ή καπάκια - υπάρχουν τέτοια; ). Ακόμα γυαλιά έκλειψης (σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ που έχω βάλει αυτά του Καστελόριζου!) και ίσως κάτι για φιλτράρισμα απλής φωτογραφικής μηχανής (π.χ. Cannon 710IS - μπορεί κάτι να πάρει μπροστά...). Συγνώμη για τις βασικές ερωτήσεις!

Και κάτι ακόμα, αν και κανένας άλλος μένει στη Σαγκάη, 21 (πριν) ή 22 (μετά την έκλειψη) ας κανονίσουμε να βρεθούμε για ποτάκια και αστρο-κους-κους

Γιώργος

Δημοσιεύτηκε
Ο Μίστερ Άστροβοξ, θα σκέφτηκε : " Πάει, θα ντουμανιάσει όλη τη Σαγκάη" !

Την ημέρα της έκλειψης τον φαντάζομαι να με κυνηγάει με πυροσβεστήρα για να μου σβήνει τα τσιγάρα!

Οι απόψεις μου για το κάπνισμα εν ώρα παρατήρησης παραμένουν οι ίδιες! Δεν ταιριάζει με το μέρος ή τη δραστηριότητα και ενοχλεί τους γύρω!

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Γεια χαρά και πάλι!

Μόλις χθες πήρα στα χέρια μου τα εισιτήρια και ήθελα να μοιραστώ τη χαρά μου μαζί σας! 5 μέρες Σαγκάη και μια μικρή επισκεψούλα Hong Kong! \:D/

Μια και, όπως σας είπα, από εξοπλισμό θα έχω μαζί μου μόνο τα πιστά μου κιάλια, έχει κανείς πληροφορίες για το που μπορώ να προμηθευτώ τα σχετικά φίλτρα (κομμάτι που θα κόψω - άκουσα κάτι για "λαστιχάκια"; ή καπάκια - υπάρχουν τέτοια; ). Ακόμα γυαλιά έκλειψης (σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ που έχω βάλει αυτά του Καστελόριζου!) και ίσως κάτι για φιλτράρισμα απλής φωτογραφικής μηχανής (π.χ. Cannon 710IS - μπορεί κάτι να πάρει μπροστά...). Συγνώμη για τις βασικές ερωτήσεις!

Και κάτι ακόμα, αν και κανένας άλλος μένει στη Σαγκάη, 21 (πριν) ή 22 (μετά την έκλειψη) ας κανονίσουμε να βρεθούμε για ποτάκια και αστρο-κους-κους

Γιώργος

Καλησπερα Γιωργο...καλος ηρθες και εσυ στο Δρομο για το Ονειρο!!!!

Διαβασε μια-δυο σελιδες πισω στο Θεμα...και πιστευω οτι θα βρεις αρκετα πραγματα...

...Φιλτρα και γυαλια εχει στο Πλανηταριο Θεσ/κης

Εμεις που θα ειμαστε με τον ΟΦΑ δυστυχως θα εχουμε φυγει απο Σανγκαϊ στις 20/06 (θα ειμαστε εκει απο 17 εως 20, με βαση το ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ).

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Υπαρχει κανεις που θα ερθει στην Συναντηση του ΟΦΑ στις 16 Μαϊου;;; :D

ή θα παω εκει και δεν θα ξερω κανεναν;;; :roll:

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Μιας και σιγα-σιγα πλησιαζουμε ολο και πιο κοντα στον Ιουλιο (ουτε μηνες δεν εμειναν)...και η Σεληνη Σιγα-Σιγα περνει θεση στον ουρανο ωστε σε δυο Σεληνες να βρεθει μπροστα στον Ηλιο... :mrgreen:

Ειπα να φορτωσω τα φιλτρα μου...μηπως χρειζεται να κανω καμια αλλαγει, αλλα και για να δουν και οσοι δεν γνωριζουν το πως ειναι τα...χειροποιητα φιλτρα ND!

Το προβλημα μου ειναι πως θα μεταφερω τα Φιλτρα απο την Κερκυρα στο Dipu (Κινα) χωρις να χαλασουν;;; Γιατι αν τα βαλω μεσα στην βαλιτσα με τα ρουχα σιγουρα θα πλακωθουν!!

06052009117.thumb.jpg.b05abbbfd83ed7018eac29fa9faef564.jpg

ND5 για τα κυαλια

ND 3.8 για την φωτογραφικη.

Η φωτογραφικη εχει φιλτρο και γιατο Hood αλλα και για χωρις αυτο.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Το προβλημα μου ειναι πως θα μεταφερω τα Φιλτρα απο την Κερκυρα στο Dipu (Κινα) χωρις να χαλασουν;;; Γιατι αν τα βαλω μεσα στην βαλιτσα με τα ρουχα σιγουρα θα πλακωθουν!!

Το μικρότερο μέσα στο μεγαλύτερο και όλα μαζί σε

ένα τάπερ της μαμάς και μέσα στη βαλίτσα :mrgreen:

(Προτιμώ τη χειραποσκευή...που να ψάχνεις στη Σαγκάη,

αν η βαλίτσα μείνει στο Μόναχο?)

Δημοσιεύτηκε

Το μικρότερο μέσα στο μεγαλύτερο και όλα μαζί σε

ένα τάπερ της μαμάς και μέσα στη βαλίτσα :mrgreen:

(Προτιμώ τη χειραποσκευή...που να ψάχνεις στη Σαγκάη,

αν η βαλίτσα μείνει στο Μόναχο?)

χαχα :lol: καλο!!

Ετσι τα πηρες και στην Ρωσσια;; :D

Χρονια Πολλα Γιαννη!!! =D> :cheesy:

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Ναι βγαινουν ερκετα ευκολα!!

Τα εκανα πολυ λιιιγο μεγαλυτερα απο την διαμετρο... οπως μου ειχες πει.

Στο υψος μου βγηκαν λιγο μεγαλα...αν και ελεγα να τα κοψω νομιζω οτι δεν χρειαζεται (καφε χορτονι) ηδικα στα κυαλια μιας και τα κραταει στην θεση τους αν κανεις αποτομες κινησεις.

Βεβαια το προβλημα ειναι οτι θα πρεπει να βρω βαθυ Ταπερ...αλλα η μαμα εχει και απο αυτα :lol:

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Υπαρχει κανεις που θα ερθει στην Συναντηση του ΟΦΑ στις 16 Μαϊου;;; :D

ή θα παω εκει και δεν θα ξερω κανεναν;;; :roll:

Τι εγινε βρε παιδια; Δεν ειναι κανεις απο το Astrovox να παει Κινα με τον ΟΦΑ; :(

Οποιος ερθει και δει αυτο το κυριο...μπορει να του μιλησει ελευθερα!!! :mrgreen:

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Είναι αλήθεια κάτι το μοναδικό και δεν συμβαίνει πολλές φορές στη ζωή μας εγώ πχ.

Έχω δει 4 εκλείψεις η τελευταία το 2006 στο Καστελόριζο εκείνη την εποχή δούλευα στη

Ρόδο και μου δόθηκε η ευχέρεια να πεταχτώ και να παρακολουθήσω αυτό το μοναδικό φαινόμενο.

Θα είναι πάντως τυχεροί αυτοί που θα πάνε στην Κίνα.

Είναι ένα βιντεακι που τράβηξα κατά την διάρκεια της έκλειψης

Το φαινόμενο αυτό με το αυγό συμβαίνει από το πρώτο τέταρτο της έκλειψης μέχρι το τελευταίο

εύχομαι καλό ταξίδι για αυτούς που θα πάνε, και ας το δοκιμάσουν.

Γεώργιος Ε. Μιχαήλ

ΜΕΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΟΛΟΥ

www.astronomos.gr

http://amateur-skopelos-observer.blogspot.gr/

http://volnet.gr/home/index.html

Δημοσιεύτηκε
Μένει όρθιο (αν όντως συμβαίνει ειναι φοβερο) ...είναι βρασμένο το αυγό ? :mrgreen:

«Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good Night

Dylan Thomas (1914-1953)

Δημοσιεύτηκε

Ακριβώς στέκι όρθιο σχεδόν για όλη τη διάρκεια της έκλειψης και δεν είναι ΒΡΑΣΜΕΝΟ δεν είναι μαγικό κόλπο είναι ένα εντυπωσιακό φαινόμενο

Που συμβαίνει σε κάθε ολική έκλειψη ήλιου λόγο μαγνητισμού

Και αυτό γίνεται με ένα η περισσότερα αυγά ωμά φυσικά.

2.jpg.16d7d8adaceba8b8033cc6cc8296a2e5.jpg

Γεώργιος Ε. Μιχαήλ

ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΟΛΟΥ

www.astronomos.gr

Δημοσιεύτηκε

Να κανω λιγο τον κακο,συγχωρεστε με ,αλλα πολυ σκια κανει το αυγο για το σκοταδι που επικρατει στην εκλειψη(εκτος αν φωτιζεται απο καποια λαμπα).Και γιατι αυτος ο μαγνητισμος δεν επιρρεαζει τιποτα απο τον εξοπλισμο μας(φωτο,βιντεο,καμερες,ηλεκτρονικα ρολογια,πυξιδες κ.λ.π.)?Μου κανει εντυπωση που δεν το εχουμε συναντησει σε κανενα βιβλιο,ουτε σε αυτα που ειναι γραμμενα απο κυνηγους εκλειψεων.

Μην με παρεξηγητε,οι ερωτησεις μου γινονται απο περιεργεια και μονο.

:D

Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Δημοσιεύτηκε

Να προσθεσω μαζι με αυτα που ειπε ο Λεων...την ερωτηση:

Τι διαφορα θα εχει στο Αυγο αν εχουμε Σελήνη 1 ημερας χωρις Εκλειψη και τι διαφορα με Εκλειψη, επισης τι διαφορα εχει αν εισαι στον Κονο της Σκιας και αν Δεν εισαι;;

Το ιδιο αυγο δηλαδη αν το εβαζες ορθιο την επομενη μερα(ή μετα απο 6 ωρες) δεν θα κοθοταν;

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Το σηκώνει μόνο η παρασκιά ](*,)

και αν είναι δίκροκο; ας το ξανακοπανήσω ](*,)

Μέχρι τώρα είχαν γεμίσει το youtube με βίντεο

που το αυγό στέκεται όρθιο στις ισημερίες!

Αν υποψιαστώ ότι στέκεται και στην έκλειψη...

υγ. Βασίλη όπως είπες θέλουμε και δεύτερο τάπερ

να βάλουμε τα αυγά... δεν εμπιστεύομαι τα κινέζικα :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε
Λοιπόν όσο για τη σκιά δεν είμαστε στην ολική φάση της έκλειψης εκείνη τη στιγμή το φως του ήλιου είναι πολύ δυνατό για αυτό κάνει και τη σκιά ούτε λάμπα υπάρχει ούτε τίποτα είναι ακριβώς όπως το βλέπεις δεν υπάρχει κανένα τρικ και εγώ το διάβασα από περιοδικό και μάλιστα είχε και γυαλιά δώρο για την έκλειψη δεν κάθετε αμέσως το αυγό θέλει λίγο προσπάθεια .Σε καμία περίπτωση δεν στέκετε όρθιο το αυγό έπεσε μόνο του στο τελείωμα της έκλειψης το αφίσα επίτηδες να δω τι θα γίνει . Αυτό το φαινόμενο γίνετε ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. Όσο για το περιοδικό είναι το Science Illustration

Γεώργιος Ε. Μιχαήλ

ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΟΛΟΥ

www.astronomos.gr

Δημοσιεύτηκε

:mrgreen:

Γιαννη αφου θα τα παρουμε που θα τα παρουμε την τρυπητη κουταλα της Μαμας (ναι σαν αυτη του Apod)

eclipseshirt_haake.jpg

Για να κανουμε το πειραμα με την σκια που ειναι σαν ημισεληνος...

Ας παρουμε και τα Αλανιάρικα Αυγουλακια απο το κοτετσι της Μαμας (θα τα βάλουμε και στα Ταπερακια μαζι με τα φιλτρα :mrgreen: ) και να κανουμε καμια Ομελετα!!!

Μα... εκει στην Κινα μπορει να πεινάσουμε βρε αδελφε!! Τι θα φαμε κροκοδίλους, σκορπιους και σκυλους;; Οχι βεβαια!! [-X

να φαμε κανενα Εκλειψημενο αυγουλακι!!

egg19.gif

egg03.gif

egg43.gif

egg37.gif

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Θα φάμε ζουμερές κατσαριδες και σουβλάκια σκορπιου!!μπλιαχχχ

Πρέπει να εχουμε πάρει κανένα ταπεράκι μαζί μας με σάντουιτσ και θα πεθάνουμε στο ρίζυ....

your true enemy is yourself
Δημοσιεύτηκε

Ευγενία απο οτι βλεπω σε μπασαμε και εσενα στο τριπακι με τα ταπερ της Μαμας!

Περαν της πλακας μπορει οι Κινεζοι να τρωνε οτι τρωνε Γενικα σαν λαος αλλα δεν ειναι ολοι ετσι, συνηθως μονο οι πολυ φτωχοι τρωνε κατσαριδες, σκυλους και σκορπιους. Δεν λεω υπαρχουν καποια γκουρμε πιιατα με φιδια ζωντανα ψαρια κτλ...αλλα any way...και εδω στην Ελλαδα εχουμε πολυ περιεργα φαγητα!

Σε καλα εστιατορια δεν προκειτε να βρεις ουτε σκυλο αλλα ουτε κατσαριδες....ευτυχως εγω εχω παρει 2 φρασολογια με πολλε πολλες λεξεις :mrgreen: και με ιδεογραμματα μεσα, αποτε ελπιζω να μπορεσω να διαβασω κανεναν "περιεργο" καταλογο .... =;

ΥΣ

Θα ερθεις και εσυ Κινα;;

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Ευγενία απο οτι βλεπω σε μπασαμε και εσενα στο τριπακι με τα ταπερ της Μαμας!

Περαν της πλακας μπορει οι Κινεζοι να τρωνε οτι τρωνε Γενικα σαν λαος αλλα δεν ειναι ολοι ετσι, συνηθως μονο οι πολυ φτωχοι τρωνε κατσαριδες, σκυλους και σκορπιους. Δεν λεω υπαρχουν καποια γκουρμε πιιατα με φιδια ζωντανα ψαρια κτλ...αλλα any way...και εδω στην Ελλαδα εχουμε πολυ περιεργα φαγητα!

Σε καλα εστιατορια δεν προκειτε να βρεις ουτε σκυλο αλλα ουτε κατσαριδες....ευτυχως εγω εχω παρει 2 φρασολογια με πολλε πολλες λεξεις :mrgreen: και με ιδεογραμματα μεσα, αποτε ελπιζω να μπορεσω να διαβασω κανεναν "περιεργο" καταλογο .... =;

ΥΣ

Θα ερθεις και εσυ Κινα;;

Ελπίζω να βρούμε καμία μπριζόλα να φάμε!!Ναι θα ερθω και εγώ!!Είμαι φυσικό Πάτρας πρώτο έτοσ και θα έρθω με τα παιδιά από τον ωρίονα!Ναι ξ΄έρω και εγω καποιες λεξεισ στα κινεζικα και θα καθησω να μάθω τίποτα παραπάνω μέχρι τον Ιούλιο!

your true enemy is yourself
Δημοσιεύτηκε

Το καλυτερο ειναι να διαβασουμε κανεναν ταξιδιωτικο οδηγο σχετικα με τα φαγητα.Ευρωπαικη κουζινα υπαρχει παντου στην Σαγκαη και στο Πεκινο.

:D

Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D
Δημοσιεύτηκε

Παντως...εγω θα ηθελα να δοκιμασω τιποτα "περιεργο" στην Κινα (οχι σκυλο βεβαια)

Αλλα σιγουρα θα φαω παπια Πεκινου :mrgreen:

Και σιγουρα ΟΧΙ κατι τετοιο http://www.youtube.com/watch?v=hV_KnRiu5M4 :shock:

οποιος δεν αντεχει να μην κανει κλικ!!! [-X ](*,)'

Αντε να εχει καλο καιρο στις 22 Ιουλιου...και ας μεινω νηστικος.... :cheesy: δεν εχω προβλημα.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης