Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

δεν εχω πολες γνωσεις περι ηλεκρονικων υπολογιστων και ερχομαι να ρωτησω τους φιλους του Astrovox (κυριος του αστροφωτογραφους)

μεχρι ποσα μετρα μπορω να χρησιμοποιησω προεκταση καλοδιο USB ετσι ωστε να κανω καποιες δοκιμες Σε φωτογραφια απο το σταθερο Η/Υ χωρις να εχω απολιες στα δεδωμενα;;;;;

το εχει δοκιμασει κανεις;;;;

Ευχαριστω εκ των προτερων

ΥΓ)συγνωμη αν η ερωτηση ειναι βλακοδες :mrgreen:

Καθαρούς ουρανούς 

Δημοσιεύτηκε

Το USB παει εως 2-3 μετρα....δεν αντεχει αλλο. Αλλα υπαρχει ενας ανταπτορας USB -> UTP/STP ->USB

Καπου τα ειχα ξαναπει με τον Στελιο... Για ψαξε στο forum...

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Έχω χρησιμοποιήση μέχρι 12 μ. Καλώδιο USB (δύο καμμάτια) για να συνδέσω το NetMod με το PC για Internet πριν χρόνια & δούλεψε μια χαρά.

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Δημοσιεύτηκε

Δεν νομιζω η CCD να παιξει...σε 12μ καλωδιο :-k :-k Γενικα οι USB2 συσκευες δεν μπορουν να παρουν μακρυ καλωδιο.

Δεν εχεις να χασεις και κατι...παρε ενα καλωδιο (οσα μετρα θες) και κανε μια δοκιμη.... :wink:

Δες και εδω

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=7109&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=%EA%E1%EB%F9%E4%E9%EF+usb

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=6936&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=%EA%E1%EB%F9%E4%E9%EF+usb

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Βασιλη εχω παρει προσφατα την CCD της Meade DSI δεν εχω laptop για να κανω την δουλεια μου ανετα.

τωρα το σημειο στην αυλη του σπιτιου οπου το τηλεσκοπιο-στηριξη βλεπει τον πολικο ειναι καμια 15μ απο τον Η/Υ .

Πριν λιγη ωρα μιλησα τηλεφωνικος με ενα γνωστο που δουλευει στα multirama ως τεχνικος και μου ειπε οτι εχουν προεκταση USB μεχρι 5μ και αυτο με καποια υποστηριξη σαν ενισχυτη αν βαλω δυο και ανω λεει οτι μπορει εως βεβαιο οτι δεν θα δουλεψει :cry:

παρακαλω αν καποιος εχει κανει πραξη επιτυχος καποια παρομια προεκταση με USB ή με καποιους ανταπτορες USB -> UTP/STP ->USB (δεν εχω ξανα δει πως ειναι) παρακαλω ας με βοηθισει [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o<

Καθαρούς ουρανούς 

Δημοσιεύτηκε

Οπως σου ειπα η μονη λυση ειναι αυτη που εχει κανει ο Στελιος (δες το USB EXTENSION PROBLEM) νομιζω οτι και αυτος εχει την Meade και τωρα ειναι οκ.

ΥΣ

κ Αμπατζιδη Στυλιανε ειστε εδω??? 8) Για ριξτε τα φωτα σας με την Προεκταση USB... :mrgreen:

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Εχει καταφερει τελικα κατι;;;; και μονο διαβαζοντας τα topic πραγματικα τον λυπηθικα τον Στελιο απο την ταλεπορια που τραβιξε για καποιους μηνες.

Τελικα Στελιο τι προτινεις;;;; :mrgreen: 6974507923 κανε αναπαντητη για να σε τηλεφωνισω

Καθαρούς ουρανούς 

Δημοσιεύτηκε

Sorry κυριοι.Μολις είδα οτι με ψαχνατε...

Για εκεινη την ταλαιπωρημενη μου ιστορια με το usb extension.

Το προβλημα μου λυθηκε και δουλευω πλεον 20 μετρα αποσταση απο τις καμερες (οχι τωρα τον χειμωνα, σιγα μην αφησω τις πανεμορφες ξαστερες νυχτες).

Πως ? Μα αγοραζοντας οτι υπηρχε στην αγορα ! Και μετα δοκιμες δοκιμες δοκιμες. Μεταξυ usb hubs και καλωδιων...Τελικα ο συνδυασμος ειναι ο εξης

5 μετρα καλωδια ξεκινανε απο τις συσκευες,καταληγουν σε ενα usb hub 7 ports με δικη του τροφοδοσια (!) εξωτερικο πάντα το hub (!).Aπο εκει φευγει η γραμμη και παει σε μια ενεργη προεκταση usb με δικη της και παλι τροφοδοσια και παντα εξωτερικα. Απο εκει η γραμμη μπαινει στο εσωτερικο του σπιτιου και ερχεται στο laptop.Ξερω για πολλους ακουγεται πολυ απλο. Δεν ειναι ομως καθολου...Ολο αυτο το setup ειναι στα ορια των οριων.Ενα καλωδιο να αλλαξει και ολα crash ! Moνο μεσα απο ατελειωτους συνδυασμους καταφερα να το κανω να δουλεψει.

Αυτα απο μενα...

Αν καποιος θελει βοηθεια ας στειλει πμ να τηλεφωνηθουμε

Καλη τυχη σε οποιον μπλεξει με αυτη την ιστορια...

αααααααααααα

Ξεχασα !

Διπλα καλη τυχη σε οποιον το επιχειρησει με DSI...Ο λογος ειναι οτι η dsi παιρνει ταυτοχρονα και τροφοδοσια απο το usb καλωδιο...ετσι να το πουμε χοντρα χοντρα το bandwith μειωνεται με αποτελεσμα η πληροφορια και ολα τα συναφη να ζοριζονται παρα παρα παρα πολυ...

#-o #-o #-o

"ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΛΕΙΤΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΕΝΑΩ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΣΙ ΔΕΙΝΟΙΣ"

Ορφικα κειμενα.[/b]

Δημοσιεύτηκε

απο μόνο του το usb φτάνει τα 8-10 μέτρα, απο εκεί και πέρα δεν υπάρχει απώλεια δεδομένων, αλλα μικρότερες ταχύτητες μεταφοράς.

μια λύση είναι αυτή που έκανε ο Στέλιος, άλλη λύση που έχω κάνει στην δουλειά (επειδή πάντα χρειάζεται ενα μεγάλο usb) είναι να κόψω ενα κανονικό καλώδιο 1,2m και να του κολήσω μια επέκταση με UTP καλώδιο (το κλασικό 8άρι για δίκτυα υπολογιστών)

Μέχρι τώρα δουλεύει άψογα και ταχύτατα, σε διάφορες συσκευές..

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης