Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Αγαπητοι μου φιλοι θελω τη συμβουλη σαs,εχοντας στην κατοχη μου ενα dοbsοn 8, 14mm ultra wide angle,μαμισια 25 κ 10, barlow 3χ apo κ Qχ 2ιντσα 26 κ 36 προσοφθαλμια,τι να προτιμησω ωστε να εχω ενα καλο ευρωs νεφελωματων με οσο το δυνατον καλη μεγενθυση,τι λετε να χρειαστω καλυτερα 1,25 ΟΙΙΙ ή 2ιντσο,ή μου λειπη κατι απ'την συλλογη, ωστε να ειναι η χρυση δυκλιδα για την παρατηρηση των νεφελωματων.ευχαριστω εκ'των προτερων.
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Νομίζω ότι λόγω μικρής μεγέθυνσης γενικά που έχουν τα μεγάλα νεφελώματα και μιάς και έχεις 2ιντσα προσοφθάλμια που σου δίνουν μικρές μεγεθύνσεις, ένα 2ιντσο φίλτρο είναι καλό.
starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε

Δυστυχώς θέλεις κ τα δύο.Αλλά αν πρέπει να διαλέξεις οπωσδήποτε ένα τότε πάρε για 1,25.Είναι λιγότεροι οι στόχοι με μεγάλο μέγεθος απ τα πλανητικά που είναι μια σταλιά.Εκτώς κ αν ο μπάρλοου που έχεις παίρνει τα 2" προσοφθάλμια.

Κ εννοείτε πως σου λείπουν προσοφθάλμια κοντά στα 10mm κ 7mm.Αλλά καλύτερα να μας πεις πια προσοφθάλμια ακριβώς έχεις για να σου πούμε κ εμείς καλύτερα.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Αυτά έχει όπως γράφει στο πρ'ωτο του μήνυμα.

... ενα dοbsοn 8, 14mm ultra wide angle,μαμισια 25 κ 10, barlow 3χ apo κ Qχ 2ιντσα 26 κ 36 προσοφθαλμια,.........

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Δημοσιεύτηκε
Αυτά έχει όπως γράφει στο πρ'ωτο του μήνυμα.

... ενα dοbsοn 8, 14mm ultra wide angle,μαμισια 25 κ 10, barlow 3χ apo κ Qχ 2ιντσα 26 κ 36 προσοφθαλμια,.........

Τα είδα.Τις μάρκες κ μοντέλα να μας πεις.

Δημοσιεύτηκε
1.25" πάρε και μην το ψάχνεις παραπέρα. Ακόμα και πλανητικά νεφελώματα 200" μια χαρά τα βλέπεις με 1.25" προσοφθάλμιους. Το 2" O-III είναι πεταμένα λεφτά κατά τη γνώμη μου.
Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
Παναγιωτη πετυχεs το κεντρο του στοχου.λοιπον,οχι ο 3Χ meade telextender δεν χωραει 2''προσ/λμια,και με δεσμευει αφανταστα,οχι μονο στην αγορα του φιλτρου,αλλα και στηs μεγενθυσηs που θα μπορουσα να αποκομισω με τα Qx 2''meade 26&36,αλλα τον ευχαριστιεμαι στηs μεγενθυσηs χ3 με 1,25 προσ/λμια,οπωs ο 14mm ultra wide angle τηs meade(αυτοs πιστευω θα αποδωσει καλα με το ΟΙΙΙ λογω του οτι ειναι και πολυ super ευρυγωνιοs) τουs αλλουs δυο που εχω 25 &10ειναι απο την αγορα του dοbsοn.τι λετε? Σταθη,Παναγιωτη.εγω μαλλον προσανατολιζομαι για 1,25 ΟΙΙΙ. Ευχαριστω.
Δημοσιεύτηκε
Να 'σαι καλα μαστρογιωργη για την απαντηση.οπωs φαινεται προs το 1,25 θα παω για αγορα,ειναι και ακριβουτσικα τα ατιμα,και δεν λεει αλλο για απερισκεψιεs,αρκετεs εκανα μεχρι να καταληξω στο τηλεσκοπιο που μου αρμοζη σαν ερασυτεχνης ,αναλογα με τον χρονο, και της γνωσειs που εχω.αν και το τελευταιο οσο μπορω, θελω να το καλλιεργω, γιατι μεσα απο τη γνωση ερχεται και η ευχαριστηση,κατανοηση, το τι ειναι αυτο που βλεπω.
Δημοσιεύτηκε
Πάντως από άλλο εξοπλισμό δεν νομίζω να χρειάζεσαι κάτι άλλο από ένα 10-11mm κ ένα 7-8mm.Ειδικά ο 10-11mm είναι για μένα υποχρεωτικός.Το 70% των παρατηρήσεων με έναν τέτοιο θα τις κάνεις.
Δημοσιεύτηκε
Έχε υπόψη σου επίσης ότι υπάρχουν εστιαστές με σπείρωμα για 2'' φίλτρα που μπορείς να συνδυάσεις και με 1,25 προσοφθάλμια.
Δημοσιεύτηκε
Σαs ευχαριστω ολουs για τηs συμβουλεs σαs.Μανουσο θα κανω μια ερωτηση και για αυτο που μου γραφειs.να 'στε παντα καλα.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης