koyote Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2008 7. Οι συζητήσεις δεν πρέπει να παρεκκλίνουν από το θέμα με τρόπο που να εμποδίζεται ο σκοπός της αρχικής δημοσίευσης. Απαγορεύεται ο «βανδαλισμός» θεμάτων. Τα μέλη ενθαρρύνονται να ξεκινούν νέα θέματα (threads) όταν χρειάζεται αλλά και να χρησιμοποιούν υπάρχοντα θέματα εφόσον έχουν τη θεματολογία που επιθυμούν Ολα αυτα που συζηταμε ειναι ωραια,αλλα ασχετα με το αρχικο θεμα(ισως μαλιστα να εφταιξα κι εγω για την περεκκλιση)Επομενως ας ανοιξει αλλο thread Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
KOMIS Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2009 Αυτό που δεν νομίζω να απαντήθηκε είναι το αν όλοι οι μη σπειροειδης γαλαξίες κάποια στιγμη θα γίνουν κι αυτοί σπειροειδης. Αρκει μια διατάραξη (οπως ειναι μια έκρηξη σουπερ-νοβα) στο καταλληλο σημειο για να δημιουργησει τις συνθηκες ενός αρχικου κέντρου περιστροφης? Η αλήθεια αρχικά απαξιώνεται, ύστερα δέχεται επίθεση και τελικά γίνεται αποδεκτή!
Νίκος Κατσαμάκας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2009 Αντιθέτως, οι υπολογισμοί των αστροφυσικών δείχνουν πως οι σπειροειδείς γαλαξίες θα γίνουν κάποια στιγμή ελλειπτικοί.
KOMIS Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2009 Δηλαδη, κατά σειρα έχουμε= ακανόνιστοι- σπειροειδής - ελειπτικοι? Η αλήθεια αρχικά απαξιώνεται, ύστερα δέχεται επίθεση και τελικά γίνεται αποδεκτή!
Νίκος Κατσαμάκας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2009 Σε αδρές γραμμές ναι, αλλά το ζήτημα (η δυναμική των γαλαξιών) είναι εξαιρετικά περίπλοκο και ακόμα το ψάχνουν. Η κυρίαρχη γνώμη προς το παρόν είναι πως ο πιο συνηθισμένος τρόπος σχηματισμού σπειρών είναι με σύγκρουση γαλαξιών, ή και απλό κοντινό πέρασμα. Δεν ξέρω λεπτομέρειες.
KOMIS Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2009 Αυτό μου φαίνεται και το φαντάζομαι πολύ λογικό,πέρα από τα όποια μέχρι τώρα συμπεράσματα. (χωρίς όμως να αφήνω στην ακρη την θεωρία μιάς σοβαρης αρχικης διαταραχης, όπως μια εκρηξη Σουπερ Νοβα.) Η αλήθεια αρχικά απαξιώνεται, ύστερα δέχεται επίθεση και τελικά γίνεται αποδεκτή!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα