Alexander Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2008 Βαρέθηκα να διαβάζω...Οπως κάποιος είπε κι στο πρώτο ποστ σάχλες !Εκατοντάδες έχουν προβλέψει το τέλος του κόσμου,τη δευτέρα παρουσία κ.τ.λ. και ΟΛΟΙ πέφτουν έξω.Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή ότι τα λένε αυτά για να αναδειχτούν κι να τρομοκρατήσουν τους ημημαθείς ή ότι άλλη όχι και τόσο χαζή αιτία μιας και στις μέρες μας η θρησκεία και ότι ανεξήγητο εμπορευματοποιήται...Κι κάτι τελευταίο... Τι δουλειά έχουν αυτές οι ανακριβολογίες (για να μην χρησιμοποιήσω καμιά πιο χοντρή λέξη κι εκτεθώ) στη κατηγορία : Αστρονομία,Αστροφυσική και Κοσμολογία ? Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
Οδυσσέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2008 Βαρέθηκα να διαβάζω...Οπως κάποιος είπε κι στο πρώτο ποστ σάχλες !Εκατοντάδες έχουν προβλέψει το τέλος του κόσμου,τη δευτέρα παρουσία κ.τ.λ. και ΟΛΟΙ πέφτουν έξω.Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή ότι τα λένε αυτά για να αναδειχτούν κι να τρομοκρατήσουν τους ημημαθείς ή ότι άλλη όχι και τόσο χαζή αιτία μιας και στις μέρες μας η θρησκεία και ότι ανεξήγητο εμπορευματοποιήται...Κι κάτι τελευταίο... Τι δουλειά έχουν αυτές οι ανακριβολογίες (για να μην χρησιμοποιήσω καμιά πιο χοντρή λέξη κι εκτεθώ) στη κατηγορία : Αστρονομία,Αστροφυσική και Κοσμολογία ? Καλύτερα βάλε NOVA.
Οδυσσέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2008 Πάντως γίνεται ωραία άσκηση φυσικής: "Πόσο μακρυά πρέπει να βρίσκεται ένας μετεωρίτης ή κομήτης τον Δεκέμβρη 2008, για να βρίσκεται κοντά στη γη τον Δεκέμβρη 2012; Υποθέστε ελλειπτική τροχιά με περίοδο 12.000 χρόνων, και περιήλιο στην απόσταση της Αφροδίτης από τον ήλιο." Εδώ να σας δω πόσο καλοί αστρονόμοι είστε. Θέλει παραπάνω από φυσική Λυκείου η άσκηση. Εκτός αν η φυσική του Λυκείου μεγάλωσε απ' όταν πήγα εγώ Λύκειο. Άντε να σας το ευκολύνω λίγο. Βάλτε το περιήλιο στην απόσταση της γης από τον ήλιο.
Οδυσσέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2008 Άντε πάρτε και μερικές εξισώσεις. Eκεί που λέει Summary. http://en.wikipedia.org/wiki/Kepler%27s_laws_of_planetary_motion#Summary Tο P είναι η περίοδος, το ε είναι η εκκεντρότητα που μπορεί να υπολογιστεί από το περιήλιο και το semi-major axis, όπου το τελευταίο βγαίνει από την περίοδο: http://en.wikipedia.org/wiki/Semi-major_axis Τέλος το μικρό p της έλλειψης βγαίνει από το περιήλιο και την εκκεντρότητα (παράγραφος για μαθηματικά της έλλειψης στον πρώτο σύνδεσμο).
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2008 "Πόσα απίδια βάνει ο σάκος"; Τις απαντήσεις σας στο sakos@manavis.gr Πληροφορίες εδώ www.sakos.gr/mathsforexperts.html Έλεος...... Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Tsaprazi Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2008 Παιδιά αρχίζω να φοβάμαι λίγο, αν και δεν πιστεύω ότι κάτι τέτοιο ισχύει 100%. Δηλαδή τι ακριβώς θα γίνει αν βρεθούν όλοι οι πλανήτες σε συζυγία; Υπάρχει κάποια αστρονομική θεωρία που αποδεικνύει κάτι τέτοιο;;; Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.Albert Einstein
Οδυσσέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2008 "Πόσα απίδια βάνει ο σάκος"; Τις απαντήσεις σας στο sakos@manavis.gr Πληροφορίες εδώ www.sakos.gr/mathsforexperts.html Έλεος...... Δεν σε καταλαβαίνω. Από την αρχή του θέματος όλοι λέμε ότι δεν πιστεύουμε στον πλανήτη Χ αλλά κανείς δεν τεκμηρίωσε μαθηματικά τα λεγόμενά του. Τι αστρονομικό forum είναι αυτό αν δεν λύνονται αστρονομικά προβλήματα;
George Makris Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2008 Παιδιά αρχίζω να φοβάμαι λίγο, αν και δεν πιστεύω ότι κάτι τέτοιο ισχύει 100%. Δηλαδή τι ακριβώς θα γίνει αν βρεθούν όλοι οι πλανήτες σε συζυγία; Υπάρχει κάποια αστρονομική θεωρία που αποδεικνύει κάτι τέτοιο;;; Δεν θα γίνει τίποτα απολύτως, άσε που το να γίνει τέτοια συζυγία είναι απίθανο. Η μόνη αστρονομική θεωρία εδώ είναι η ουράνια μηχανική, δηλαδή η βαρύτητα. Αμφιβάλλω, άρα ίσως υπάρχω.
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2008 Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Κατ'αρχήν όπως είπες είναι forum αστρονομίας και ειδικότερα, προσθέτω εγώ, ερασιτεχνικής αστρονομίας. Άρα είμαστε όλοι (στην συντριπτική μας πλειοψηφία) ερασιτέχνες/χομπίστες. Επίσης το γεγονός ότι αρκετά από όσα είπαμε τα έχουν αποδείξει επιστήμονες, καθιστά την "επαναπόδειξή" τους τουλάχιστον άτοπη. Είναι σαν να προκαλείς κάποιον να υπολογίσει και να αποδείξει την τιμή του π. Ποιος ο λόγος; Εκτός και αν μιλάμε για μια εκπαιδευτική δραστηριότητα που στόχο έχει την εκπαίδευση αυτή καθ' αυτή και την κατανόηση της όποιας θεωρίας και όχι το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο είναι δεδομένο. Δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό. Ευχαριστώ και χρόνια πολλά. Φιλικά Βασίλης Υ.Γ. Η "λύση" του πόσα απίδια βάνει ο σάκος είναι: χ προς ψ επί λ, όπου χ ο όγκος δεδομένου σάκου και ψ ο όγκος δεδομένων απιδίων, λ διορθωτικός συντελεστής (0<λ<1) ανάλογα με την "απόδοση" γεμίσματος του σάκου. Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
terring Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2008 Δηλαδή τι ακριβώς θα γίνει αν βρεθούν όλοι οι πλανήτες σε συζυγία; Υπάρχει κάποια αστρονομική θεωρία που αποδεικνύει κάτι τέτοιο;;; Το να σχηματίζουν όλοι οι πλανήτες μια ευθεία είναι συναρπαστικό. Από τη Γη θα βλέπαμε τον Ερμή και την Αφροδίτη να είναι μπροστά από τον δίσκο του Ήλιου, ενώ θα βλέπαμε τους μακρινούς πλανήτες να σχηματίζουν ένα "άστρο". Κάθε πότε γίνεται αυτό; Σύμφωνα με τον αστροφυσικό Διονύση Σιμόπουλο, αυτό γίνεται κάθε 10 με 100 δισεκατομμύρια χρόνια! Αν σκεφτείτε ότι το Ηλιακό Σύστημα έχει ηλικία μόλις 5 δισεκατομμυρίων χρόνων, πόση μεγάλη είναι η πιθανότητα να είχε συμβεί στο παρελθόν ή να συμβεί στο μέλλον; Δεν έχουμε όμως να φοβηθούμε τίποτα, μιας και η παλιρροϊκές δυνάμεις παραμένουν πολύ μικρές για να μας βλάψουν. Όσον αφορά το 2012, δείτε πως θα είναι το Ηλιακό μας Σύστημα αυτή την χρονιά: http://space.jpl.nasa.gov/cgi-bin/wspace?tbody=1000&vbody=1001&month=12&day=21&year=2012&hour=00&minute=00&fovmul=1&rfov=45&bfov=30&porbs=1&brite=1&showsc=1 http://space.jpl.nasa.gov/cgi-bin/wspace?tbody=1000&vbody=1002&month=12&day=21&year=2012&hour=00&minute=00&fovmul=1&rfov=45&bfov=30&porbs=1&brite=1&showsc=1 Εγώ προσωπικά δεν βλέπω καμία ευθυγράμμιση. Εσείς; "Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ
Οδυσσέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2008 Άσχετο, αλλά είναι τόση η εκκεντρότητα του Πλούτωνα; Σαν να τέμνονται οι τροχιές Πλούτωνα και Ποσειδώνα φαίνεται. Και να μη τέμνονται οι τροχιές, αν περάσουν τόσο κοντά ο Πλούτωνας θα φύγει από το ηλιακό σύστημα.
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2008 Μα και βέβαια τέμνονται και όχι δεν πρόκειται να φύγει ο Πλούτωνας (νάνος πλανήτης πλέον....). Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Οδυσσέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2008 όχι δεν πρόκειται να φύγει ο Πλούτωνας (νάνος πλανήτης πλέον....). Κι εσύ που το ξέρεις;
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2008 Μου το είπε ένα πουλάκι...... Επίσης εσύ πως ξέρεις με βεβαιότητα ότι αφού περνά τόσο κοντά σίγουρα θα φύγει. Άκου Οδυσσέα, είναι πολύ καλό να κοιτάμε τα πάντα με κριτικό μάτι, αλλά το να φτάνουμε στην υπερβολή κάθε άλλο παρά βοηθάει. Αυτά. Χρόνια πολλά. Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Οδυσσέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2008 Μη πιστεύεις τα πουλάκια. Δεν έχεις ακουστά για τη βαρυτική σφεντόνα; Κάπως έτσι στείλαμε τους δύο Voyager πιο πέρα απ' ότι θα πήγαιναν με τα καύσιμά τους. Περνώντας κοντά από πλανήτη με τον κατάλληλο τρόπο (μάλλον από πίσω αν δεν κάνω λάθος) μεταφέρεται ένα μέρος της ορμής του πλανήτη στο μικρότερο αντικείμενο.
Οδυσσέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2008 Επίσης εσύ πως ξέρεις με βεβαιότητα ότι αφού περνά τόσο κοντά σίγουρα θα φύγει. Δεν το ξέρω, αλλά στις 1.000.000.000.000 περιστροφές που τους απομένουν μέχρι το τέλος του κόσμου πρέπει να θεωρείται πιθανό. Εδώ που τα λέμε, αυτό που μας δείχνει η εικόνα είναι μια ασταθής ή μεταβατική κατάσταση, είναι πολύ απίθανο να είναι έτσι ο Πλούτωνας από τον σχηματισμό του ηλιακού συστήματος και να μην έχει ξεφύγει από αυτή την τροχιά (άλλο ξεφύγει από αυτή την τροχιά, άλλο φύγει από το ηλιακό σύστημα - το δεύτερο μπορεί να συμβεί αν τύχει να "κλέψει" αρκετή ορμή για ταχύτητα διαφυγής).
kagianas Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2008 προσωπικα δεν εχω σχηματισει αποψη για το αν υπαρχει πλανητησ χ..απο τη μια το youtube με τεραστια παραπληροφορηση για το θεμα απο την αλλη οι καθετα αρνητικοι..τι να πω.. εντυπωση μου κανει το γεγονος που οι Σουμεριοι ειχουν βγει σωστοι στις περιγραφες τους για τον πλουτωνα και τον ποσειδωνα(οι οποιοι μας λενε και για τον nibiru) αλλα και η ακριβεια τον μαγιας..πως ειναι δυνατον να λεμε απλα οτι ηταν τεχνολογικα προηγμενοι ετσι απλα... δε μπορω να δεχτω οτι η μαγιας είχαν υπολογίσει το πραγματικό ηλιακό έτος σε 365,242 ημέρες και ότι σήμερα η τεχνολογική μας εξέλιξη μας επιτρέπει να υπολογίζουμε το έτος σαν 365,2422 ημέρες!τα περνω!!διαβαζα και κατι αλλα τρελα ως προς την ακριβεια τους και τους γαλαξιακους κυκλους και και..και βγαινει ο αλλος απο την nasa και λεει τελικα οι μαγιας ηταν σωστοι..οποιος το εχει ψαξει το θεμα ξερει και αλλα και για το 2012 τι ειπαν(μαγιας) κτλ..μαρεσε αυτο οποτε το παραθετω http://www.youtube.com/watch?v=-3nXs6l_SoY και για σενα terring βρηκα αυτο μονο..και ξερω τι θα μου πεις αστερακι μου λαμπρο ..
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2008 Celestial mechanics ή (σωστότερο αν μιλάμε για σκάφη) astrodynamics ήταν ένα ιδιαίτερο αγαπητό μάθημα στο πανεπιστήμιο και μάλιστα οι αντίστοιχες εργασίες από τις πιο ευχάριστες. Οπότε μάθημα για το συγκεκριμένο θέμα δεν μου χρειάζετε. Αν λοιπόν το ψάξεις λίγο θα δεις ότι τα σώματα "ανταλλάσουν" μεταξύ τους ενέργεια, στη περίπτωση δε των σκαφών η διαφορά για αυτά είναι μεγάλη ενώ για τα σώματα αμελητέα. Επίσης μπορείς να ψάξεις την εργασία που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια για τα βαρυτικά super higways που εκμεταλλεύονται τα lagrange points των σωμάτων ώστε να δημιουργηθεί ένα πλέγμα ανάμεσα σε ΟΛΑ τα σώματα του ηλιακού συστήματος και δεν βασίζονται μόνο στη "σφεντόνα" που ανάφερες. Τώρα Πλούτωνας και Ποσειδώνας καλά κρατούν εδώ και κάποια δις χρόνια. Μάλιστα όπως προφανώς γνωρίζεις οι τροχιές των Πλανητών/Νάνων Πλανητων είναι πλέον σταθερές. Βέβαια δεν έχω "τρέξει" κάποιο μοντέλο ή δεν έχω διαβάσει κάτι ώστε με βεβαιότητα να σου πω ότι στα επόμενα δις χρόνια δεν πρόκειται να συμβεί κάτι. Αλλά να είσαι σίγουρος ότι τα επόμενα χιλιάδες χρόνια η συγκεκριμένη περιοχή... θα είναι μια χαρά...... Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2008 Επίσης εσύ πως ξέρεις με βεβαιότητα ότι αφού περνά τόσο κοντά σίγουρα θα φύγει. Δεν το ξέρω, αλλά στις 1.000.000.000.000 περιστροφές που τους απομένουν μέχρι το τέλος του κόσμου πρέπει να θεωρείται πιθανό. Είσαι σίγουρος; Με ποια αιτιολογία το θεωρείς πιθανό; Μπορείς να το αποδείξεις; Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Οδυσσέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2008 Celestial mechanics ή (σωστότερο αν μιλάμε για σκάφη) astrodynamics ήταν ένα ιδιαίτερο αγαπητό μάθημα στο πανεπιστήμιο και μάλιστα οι αντίστοιχες εργασίες από τις πιο ευχάριστες. Οπότε μάθημα για το συγκεκριμένο θέμα δεν μου χρειάζετε. Ε άμα το έμαθες εσύ, η επιστήμη δεν χρειάζεται να κάνει άλλη έρευνα. Αν λοιπόν το ψάξεις λίγο θα δεις ότι τα σώματα "ανταλλάσουν" μεταξύ τους ενέργεια, στη περίπτωση δε των σκαφών η διαφορά για αυτά είναι μεγάλη ενώ για τα σώματα αμελητέα. Εγώ θα έκανα προσομοιώσεις με το Celestia (υποθέτω ότι σου επιτρέπει να αλλάξεις τις θέσεις των πλανητών για να μαγειρέψεις μία σύγκρουση ή παρά λίγο σύγκρουση). Βάζω στοίχημα ο όποιος τυχόν περιορισμός στην μεταφορά ορμής προέρχεται από τη διάμετρο του Ποσειδώνα, όχι από το λόγο μαζών. Επίσης μπορείς να ψάξεις την εργασία που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια για τα βαρυτικά super higways που εκμεταλλεύονται τα lagrange points των σωμάτων ώστε να δημιουργηθεί ένα πλέγμα ανάμεσα σε ΟΛΑ τα σώματα του ηλιακού συστήματος και δεν βασίζονται μόνο στη "σφεντόνα" που ανάφερες. Αυτό τι το αναφέρεις; Είπε κανείς ότι ο μόνος τρόπος να κινηθείς στο ηλιακό σύστημα είναι με σφεντόνες; δεν έχω "τρέξει" κάποιο μοντέλο ή δεν έχω διαβάσει κάτι ώστε με βεβαιότητα να σου πω ότι στα επόμενα δις χρόνια δεν πρόκειται να συμβεί κάτι. Δόξασοι, το παραδέχεσαι ότι δεν ξέρεις το μέλλον, δηλαδή δεν ξέρεις αν κάποτε θα αλλάξει τροχιά ο Πλούτων. Πάμε παρακάτω.
Οδυσσέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2008 Επίσης εσύ πως ξέρεις με βεβαιότητα ότι αφού περνά τόσο κοντά σίγουρα θα φύγει. Δεν το ξέρω, αλλά στις 1.000.000.000.000 περιστροφές που τους απομένουν μέχρι το τέλος του κόσμου πρέπει να θεωρείται πιθανό. Είσαι σίγουρος; Με ποια αιτιολογία το θεωρείς πιθανό; Μπορείς να το αποδείξεις; Απλά. Πιθανό λέγεται κάτι όταν δεν αποκλείεται. Αποκλείεται; Όχι. Και συ συμφώνησες ότι δεν ξέρεις το μέλλον. Σαν να λέμε, αποκλείεται να φέρεις 20 φορές εξάρες; Όχι.
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2008 Έχεις δίκιο σε όλα και τελικά με έπεισες εμένα τον ξερόλα..... Ζητώ ταπεινά συγνώμη από ΤΟΝ παντογνώστη Οδυσσέα και ΟΧΙ δεν πρόκειται να αντιπαρατεθώ ποτέ μαζί ΤΟΥ. Επίσης έχω να προσθέσω, ναι σε ΕΜΕΝΑ σταματά η επιστήμη... αφού όπως έχω δηλώσει είμαι ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΩΝ και ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ. Σε παρακαλώ πολύ Οδυσσέα δίδαξέ μας και οδήγησέ μας στον σωστό δρόμο. Case closed. Τα λέμε. Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Οδυσσέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2008 Φίλε η επιστήμη δεν είναι προσωπική υπόθεση του καθενός και ανταγωνισμός να δούμε ποιος την έχει μεγαλύτερη. (Που έλεγες και για απίδια). Είναι κάτι που βρίσκεται έξω από τα πρόσωπα και τις ψυχολογικές βαλίτσες τους. Μην το παίρνεις κατάκαρδα και προσωπικά αν δεν λέω τα ίδια με σένα.
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2008 Μήπως είσαι διχασμένη προσωπικότητα;;;;; Πιστεύεις αυτά που γράφεις, γιατί δεν έχουν καμία συνοχή. Το τελευταίο ποστ σου έρχεται σε αντίθεση με το αμέσως προηγούμενο. Κοίταξέ το αυτό "φίλε"... ϊσως είναι νωρίς ακόμα και προλαβαίνεις. Επίσης θέλεις πάντα να γράφεις το "τελευταίο" ποστ. Ε, λοιπόν θα στην κάνω την χάρη... Ο νοών νοείτο. Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Οδυσσέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29, 2008 Ξαναδιάβασέ τα άλλη μέρα σαν να απευθύνονταν σε άλλον και όχι σε σένα. Έτσι ίσως δεις ότι δεν έχω τίποτα μαζί σου. Εγώ θα γράψω τελευταίος; Γιούπι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις