Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2008 Ο καιρός και η δουλειά μας τα κάνανε μαντάρα. Τράβηξα μερικές φωτό αλλά είναι μάλλον μέτριες.... Ερχόμενος από Κόρινθο, στην Αττική Οδό, χάζευα την σύνοδο που παραλίγο να τρακάρω...... Έφτασα σπίτι και μαζί με εμένα έφτασαν τα σύνεφα και η δύση των σωμάτων......... Μπράβο σε όλους με τις υπέροχες φωτό. Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Alexander Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2008 Κι εδώ δεν είχε σύνεφα από τις 5-7 κι παρατηρήσαμε πλήρως το φαινόμενο, τώρα ανεβάζω κι φωτογραφίες... Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
peaceful Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2008 Ευτυχώς και εδώ στη Μυτιλήνη ο ουρανός καθάρισε από τα σύνεφα το απόγευμα. Προσωπικά απόλαυσα το φαινόμενο με κιάλια 20χ80, τα οποία και εγκαινίασα σήμερα. Η θέαση του φεγγαριού και της Αφροδίτης στο ίδιο πεδίο μαγευτική, σχεδόν είχα την αίσθηση των τριών διαστάσεων μια που λίγο ποιο πάνω από τη σελήνη βρίσκονταν δύο τρία άστρα τα οποία ενίσχυσαν αυτή την αίσθηση. Φιλικά Σταύρος TS GSO 10' , skywatcer 100 bked, vixen ultima 9x63.
ianosjoker Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2008 συννεφια στην Ιθακη δυστηχως αλλα εως το τελος του μηνα εχουμε δευτερη ευκαιρια ( 3 πλανητες και το φεγγαρι) Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΓΝΩΣΗΗ ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗΝ ΕΝΩΣΕΙ
MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2008 Ο καιρός εδώ ήταν καταπληκτικός!!Ούτε ένα σύννεφο παραδόξως!!Αλλά δυστηχώς δνε μπόρεσα να την δω μέσα από το τηλεσκόπιο ή τα κυάλια μου γιατί είχα μάθημα και περιορίστηκα στο παράθυρου του φροντιστηρίου! Αλλά συγκινήθηκα πολύ ακόμα και με γύμνο μάτι που την είδα!! Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
DistalPsalm Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2008 συγχαρητήρια για τις εξαιρετικές φωτογραφίες. δώσατε και σε εμάς που δεν τα καταφέραμε, όχι απλά μια γεύση, αλλά μια γεμάτη εικόνα! ευχαριστούμε! υγ τις προσεχείς ημέρες ...γιοκ? θα μπορέσουμε να δούμε κάτι? Γιατί, αλήθεια, Ελευθερία, γεννημένη από σεισμούς, είναι έξω από τα κράτη κι έξω από τους θεσμούς. Έχει από τον ήλιο κάτι κι από τους αστερισμούς... Μ.Χ.
Achilleas Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2008 Δεν ήξερα οτι θα τα κρυμμένη η αφροδίτη και μετά θα βγαινε.... Αυτό ήθελα να το δω με τηλεσκόπιο... Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2008 Εγω κατέβηκα στην πλατεία (στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου) και περίμενα.. Ήλπιζα σε κάποια κενά που εμφανιζόταν που και που ανάμεσα στα σύννεφα.. Αλλα δεν μας έκανε τη χάρη.. Έβγαλα μερικες πολύ ωραίες φωτο του Μεγαλέξανδρου και μετά πήγα στη γιορτή των αγγέλων... Ούτε η σελήνη κατάφερα να δω κατα που πέφτει... Μπράβο τουλάχιστον κάποιοι κάνατε δουλειά!!
ptolemeos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2008 Τα σύννεφα πάνω από την Ελλάδα, μαζεύτηκαν και στρημώχτηκαν στα βόρεια!Η νέφωση πάνω από την περιοχή της Αλεξανδρούπολης ήταν κάτι παραπάνω από πυκνή! Προς την δύση της συνόδου όμως, άνοιξε ένα παραθυράκι και πήραμε για πολύ λίγο μια ωραία γεύση!! ....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....Ψαλμός 135
astrovox Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2008 Δεν ήξερα οτι θα τα κρυμμένη η αφροδίτη και μετά θα βγαινε.... Αυτό ήθελα να το δω με τηλεσκόπιο... Έπρεπε να ταξιδέψεις όμως, δε φαινόταν έτσι από εδώ. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Bi2L Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2008 Παιδια ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ για τις φωτο!!! Πολυ ομορφες!!!!! Δυστυχως εγω για αλλη μια φορα ημουν ο ατυχος της παρεας μιας και παλι δεν ειδα αυτο το φαινομενο! Σ Υ Ν Ν Ε Φ Α Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
HOMO Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2008 Αλλά συγκινήθηκα πολύ ακόμα και με γύμνο μάτι που την είδα!! Μπράβο Μαρία κι εγώ μαζί σου!!Εδώ στη Κέρκυρα υπήρχε η πιθανότητα να καθαρίσει, γιατί φύσαγε νοτιάς αλλά δυστυχώς ο ουρανός σκεπάστηκε τελείως με σύννεφα και τελικά έβρεξε. Παρακολούθησα την εξέλιξη του φαινομένου μέσα από το Ιντερνετ!! Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
achille66 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2008 απο λυκαβηττο το θεαμα ηταν απαιχτο, με το εκκλησακι μπροστα και φοντο την συνοδο. τελικα τα κυαλια κανουν την δουλεια τους μια χαρα. ειχαμε 7*35 και 10*45 και το πεδιο τους υπεραρκουσε. τα συννεφα μας την χαλασαν αλλα εστω και λιγο αξιζε τον κοπο.
Bi2L Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2008 αααχ ρε ΗΟΜΟ ειμαστε σαν να ζουμε στη Αγγλια...αυτος ο Βρετανικος καιρος μας εχει φαει ολο τα καλα!!!! Τι να πω, μια η μερικη εκλειψη Σεληνης μια τωρα αυτο!!! τον καιρο μου!!! Δεν πειραζει εχει και αυτο τα καλα του!!! Τουλαχιστον το βλεπω στις φωτο που ανεβασατε!!! και σε replay στο Starry Νight Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΕΩΝ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2008 Απο τα ομορφοτερα θεαματα που μας χαρισε ο νυχτερινος ουρανος.Νομιζες οτι το φεγγαρι..απεκτησε δορυφορο,την Αφροδιτη.Μαλλον στην Ψαθα δεν εχει ποτε συννεφια οταν συμβαινει καποιο αξιολογο αστρονομικο φαινομενο.Τον Φεβρουαριο ειχαμε δει την εκλειψη σεληνης,τωρα αυτο.Πως να μην αγαπησεις ετσι ενα μερος? Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr
PapGeo Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2008 Λεωνίδα, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Τα μέρη στα οποία ζεις, τα αγαπάς μέσα από αυτά που βιώνεις και κρατάς μέσα σου για πάντα. Η φύση μας χάρισε άλλο ένα όμορφο φαινόμενο. Ατυχώς δεν το είδα όπως το σχεδίαζα, αλλά τουλάχιστον δεν το έχασα. Έγινα κι εγώ κοινωνός σε ένα γεγονός ξεχωριστό, «μυστικό» για τους πολλούς, ή για κάποιους συνανθρώπους μας, που μπορεί να το είδαν, αλλά να μη το αντιλήφθηκαν συνειδητά, από άγνοια. Γιατί, όπως έχει ήδη ειπωθεί, ερασιτεχνική αστρονομία = οπτική παρατήρηση + γνώση. Φιλικά PapGeo
alepohori Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2008 Γιατί, όπως έχει ήδη ειπωθεί, ερασιτεχνική αστρονομία = οπτική παρατήρηση + γνώση ....+ περνάμε καλά, θα συμπλήρωνα εγώ! Η ευρύτερη περιοχή του Αλεποχωρίου είναι ένα πάρα πολύ ξεχωριστό μέρος για μένα και οι αστρονομικές στιγμές που μου έχει χαρίσει, τη βάζουν όλο και βαθύτερα στην καρδιά μου.. Λοιπόν. Πάμε πάρα πολύ καλά. Σήμερα έλαβα την φωτογραφία του Κίμωνα, καθώς και την αντίστοιχη φωτογραφία (στην ίδια ώρα UT) του James από την Ιρλανδία. Ο James επίσης μου έστειλε και τις συντεταγμένες του και έτσι μέτρησα την απόσταση από το Google Earth. Το μόνο που απομένει είναι η τελική σύνθεση των 2 φωτογραφιών, για την εφαρμογή της μεθόδου της παράλλαξης. Έχω ζητήσει την βοήθεια ενός.... εκλειπτικού κυρίου, οπότε η τελική επιτυχία του εγχειρήματος, θα είναι....οικουμενική!! Stay tuned! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Hengeo Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2008 Έστω και λίγο καθυστερημένα, να παραθέσω και εγώ μία φωτογραφία από την σύνοδο. Είναι αρκετά πρόχειρη, δεν μπόρεσα κάτι καλύτερο, διότι έτρεχα να προλάβω τα σύννεφα (πάντως προς έκπληξή μου, ακόμα και έτσι, φαίνεται ελαφρώς η δομή του Δία!). Ήταν πολύ όμορφο θέαμα πράγματι! Σελήνη-Αφροδίτη-Δίας1/12/2008, ΑΘήνα, Π. Φάληρο
Achilleas Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2008 Τι εννοείς φαίνεται η δομή ου Δία? Αυτο αποκλείεται! Αν εννοείς την κουκκίδα είναι της φωτογραφίας! Λέσχη Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ
Bi2L Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2008 Δημητρη.... περιμενουμε αποτελεσματα!!! Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
jimkopa Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2008 Έστω και λίγο καθυστερημένα, να παραθέσω και εγώ μία φωτογραφία από την σύνοδο. Είναι αρκετά πρόχειρη, δεν μπόρεσα κάτι καλύτερο, διότι έτρεχα να προλάβω τα σύννεφα (πάντως προς έκπληξή μου, ακόμα και έτσι, φαίνεται ελαφρώς η δομή του Δία!). Ήταν πολύ όμορφο θέαμα πράγματι! Συμφωνώ δεν υπαρχει περιπτωση ...με πολυ φαντασία τον βλεπεις ολοκληρο πλανήτη ...εχεις ζωηρή φαντασία πάντως «Μην βαδίζεις απαλά μέσα σε αυτήν την καλή νύχτα – Εξοργίσου, εξοργίσου ενάντια στον θάνατο του φωτός».Do Not Go Gentle Into That Good NightDylan Thomas (1914-1953)
alepohori Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2008 Θα μου επιτρέψετε να παρουσιάσω την συλλογική αυτή προσπάθεια στα Αγγλικά, προκειμένου να την διαβάσει ο έτερος φωτογράφος μας από την Ιρλανδία! I already had known that this attempt required wide range cooperation, but i hadn't imagined that each section would be taken over by a different person.That's what we call team-work! The volunteer was a friend named James, we met at Parnon mont, last August. I should send him an email, to let him know what things would be nessesary for all this. As for us, Kimon Papathanasopoulos would be our photographer. So, the data needed for this attempt to be successful were the following: 1. Accurate geographical position for each observing location.2. I had made some simulations about the UT time convenient for both and i found out that the ideal UT time was 17:15. So we had to capture the event at the same moment/time.3. The picture should include both Moon and Venus as much as possible at the same magnification. That'all! After all these, the final images should be composed in one with just one crescent Moon and two "Venuses"! Of course, two "Venuses" were the result of parallax phenomenon due to the distance differences between Earth and Moon-Venus. With this composition available, we could measure the Moon diameter (in image scale unit, e.g. pixels) and the distance between two "Venuses", in the same unit. After that we should take a look at a planetarium software, to know the angular Moon diameter, at the specific UT moment. Using the ratios "apparent pixel diameter" and "true angular diameter" of these celectial bodies, we could find out the true Venus shift, due to parallax!!! Finally, the things would become very easy! Trigonometry would be our next tool. Let's see these in practice! We can see the Kimon's image at the picture 1. The James' image at picture 2. Since i don't know anything about Photoshop for the two images to be composed, i asked Yannis-eclipticman-Efremidis to help me out with this. The very impessive and helpful final composition Yannis made, is at Picture 3. So, here are the data:Distance between us and James was 2821,45 km=a, as i measured it with Google Earth, given the accurate coordinates.From the picture 3 we can measure the Moon pixel diameter into 290,62, and Venus pixel shift into 223,44. Cartes d'Ciel software gives the Moon true diameter 0,493333 degrees. Thus, the derived true Venus shift equals 0,379293923 degrees=b It is important to understand that this shift angle represents the top angle of a isosceles triangulum, in which Moon is at the top angle and the two observing positions at the other two angles. Time for trigonometry! tan(b/2)=(a/2)/x, where x the unknown Moon-Earth distance. The final x value was impressive: x=426203,99890km!!!!!!! And it is such, because the Moon-Earth distance as seen at the Cartes software, was 403917,1km. What this means, only 5,5% deviation!!!! We want to go further and search for the causes of this deviation! Vaggelis Tsamis told me that we must take into account the linear velocity difference between the 2 locations, due to different latitude. I suppose that Earth curve might affect the final result. We must cosinder the distances errors at Google Earth, as well as the errors related with the photos we took! James, Kimon, Yiannis, VaggelisThanks you for your cooperation!!!!!!! Picture1 Picture2 Picture3 Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2008 Well done guys!! Proper cooperation always gives great results! Go raibh maith agat James! Congrats to everyone! Vagelis
BOMBER Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2008 Mια ερωτηση. Υπαρχει δυνατοτητα να βρω ολες τις πλανητικες συνοδους απο το 2000 μεχρι σημερα.
Hengeo Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2008 Τι εννοείς φαίνεται η δομή ου Δία? Αυτο αποκλείεται! Αν εννοείς την κουκκίδα είναι της φωτογραφίας! Συμφωνώ δεν υπαρχει περιπτωση ...με πολυ φαντασία τον βλεπεις ολοκληρο πλανήτη ...εχεις ζωηρή φαντασία πάντως Την κουκίδα και γενικά το ότι δεν φαίνεται ενιαίο άσπρο όπως η Αφροδίτη. Στην αρχή και εγώ πίστεψα ότι είναι της φωτογραφίας, όμως το ίδιο ακριβώς φαίνεται και σε μία δεύτερη φωτογραφία, με λίγο διαφορετική γωνία, που έχω βγάλει, οπότε δεν είναι της φωτογραφίας ή του φακού. Μπορεί βέβαια να είναι κάποιο οπτικό φαινόμενο (περίθλαση-διάθλαση), αλλά γιατί μόνο στον Δία, και όχι στην Αφροδίτη; Τι να πω, δεν ξέρω τι να υποθέσω..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα