ptolemeos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2008 Από τη Δευτέτα 22/12/08, το πολυσυζητημένο, το αμφυλεγόμενο, το τηλεσκόπιο που εισήγαγε πολύ κόσμο στο χώρο της αστρονομίας, για άλλη μια φορά στα Lidl. Αυτή τη φορά όμως με υψοαζημουθιακή στήρηξη και τιμή ίδια με τη περσινή! (80€) Ίσως το κάνανε ακόμα πιο εισαγωγηκό, αλλάζοντας τη βάση. Τουλάχιστον δε θα παιδεύονται οι αρχάριοι! Ετοιμαστήτε για πολλές απαντήσεις!! http://www.lidl.gr/gr/home.nsf/pages/c.o.20081222.p.tileskopio ....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....Ψαλμός 135
ptolemeos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2008 Επιπλέον και ένα βιβλίο γνωριμίας με την αστρονομία σε πολύ καλή τιμή (15€) για την ποιότητά του! ....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....Ψαλμός 135
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2008 οποιος αναζητα ενα οδηγητικο καλα θα κανει να παει να το παρει οσο ειναι καιρος. http://pegasusastro.com/
filiatra Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2008 Μας ψιλοκοροιδεύουν όμως.Στην ίδια τιμή όπως παλιά αλλά με αλταζιμουθιακή βάση αντί ισημερινής. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
planetman Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2008 Ναι αλλά είμαι σίγουρος πως η αλταζιμουθιακή θα είναι πιο λειτουργική. Λιγότερα τηλεσκόπια πλέον θα σκονίζονται στις ντουλάπες από αρχάριους. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2008 Ναι αλλά είμαι σίγουρος πως η αλταζιμουθιακή θα είναι πιο λειτουργική. Λιγότερα τηλεσκόπια πλέον θα σκονίζονται στις ντουλάπες από αρχάριους. Ρε παιδιά γιατί τέτοιος ρατσισμός για τις ισημερινες.. Ντάξει δεν είναι το πιο απλό πράγμα στο κόσμο αλλα δεν είναι και χειρισμός διαστημοπλοίου. Ακόμα και ο αρχάριος μπορει να εξοικειωθεί με μια ισημερινή πολύ εύκολα και ειδικά του επιπέδου αυτης του Bresser.
planetman Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2008 Τηλέμαχε, το 1ο τηλεσκόπιο που είχα πάρει ήταν της δεκάρας και είχε ισημερινή στήριξη, λογικά του ίδιου επιπέδου όπως του bresser που μιλάμε. Το θέμα είναι ότι μετά από λίγο καιρό κάποια γρανάζια έσπασαν και δεν μπορούσα να τη λειτουργήσω. Το ότι δεν μπήκα καν στον κόπο να δω πώς δουλεύει είναι άλλο θέμα, θα μπορούσα να το είχα κάνει. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2008 ρε παιδια....το οτι εχει ισημερινη (ανεξαρτητως ποιοτητας), δεν σημαινει πως δεν μπορεις να τη δουλεψεις ωραιοτατα σαν αλτ-αζ.Απεναντιας, βρισκω πολυ χρησιμο το χειρισμο με τις ντιζες για παρακολουθηση.Επισης να αναφερω οτι αυτη η βαση εβγαλε φωτογραφιαρες στην προσφατη εκλειψη στη Σιβηρια, και μονοπωλησε οσον αφορα τον εξοπλισμο που ειχαν μαζι τους οι φωτογραφοι(με την προσθηκη μοτερ).Κατα τη γνωμη μου, κακως την υποβαθμισαν.
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2008 ρε παιδια....το οτι εχει ισημερινη (ανεξαρτητως ποιοτητας), δεν σημαινει πως δεν μπορεις να τη δουλεψεις ωραιοτατα σαν αλτ-αζ.Απεναντιας, βρισκω πολυ χρησιμο το χειρισμο με τις ντιζες για παρακολουθηση.Επισης να αναφερω οτι αυτη η βαση εβγαλε φωτογραφιαρες στην προσφατη εκλειψη στη Σιβηρια, και μονοπωλησε οσον αφορα τον εξοπλισμο που ειχαν μαζι τους οι φωτογραφοι(με την προσθηκη μοτερ).Κατα τη γνωμη μου, κακως την υποβαθμισαν. Συμφωνώ απόλυτα.Επιπλέον να πω ότι και εγώ έχω δουλέψει σε τέτοια φθηνά τηλεσκόπια και με ισημερινή και με αλταζιμουθιακή και πιστεύω ότι η ισημερινή είναι κλάσης ανώτερη. Και πιο στιβαρή και με πολύ καλύτερη κίνηση. Το bresseraki το ήθελα για οδηγητικό και μου άρεζε που θα μου μενε και μια μικρή ισημερινή. Τώρα με την αλταζιμουθιακή, θα το σκεφτώ για να το πάρω..
filiatra Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2008 Ρε παιδιά δεν είπα πως έχει κάποιο πρόβλημα η ισημερινή.Το αντίθετο.Απλά λέω πως το δίνουν τώρα με αλταζιμουθιακή στην ίδια τιμή που το έδιναν παλιά με ισημερινή.Το βρίσκεται λογικό αυτό? Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
ptolemeos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2008 Εγώ πάντως βρήσκω ότι οι άνθρωποι το παίζουν κινέζοι! Δηλαδή αυτό που λέει ο Παναγιώτης, βάλανε μια πιο απλή και φθηνότερη στήριξη, με την ίδια τιμή που είχε άλλες χρονιές με την ισημερηνή! Εξάλλου κάποιοι που δεν έχουν ιδέα (και είναι πολλοί), θα το πάρουν, και φυσικά κάποιοι άλλοι (Lidl π.χ.), θα κερδήσουν περισσότερα! Έχουν κάθε λόγο να το κάνουν (μπροστά στο κέρδος)!! ....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....Ψαλμός 135
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2008 Καλα...οσο γι αυτο....γνωστη η συνταγη!!!Στο Λιντλ Ιρλανδιας το τηλεσκοπιο κανει κατω απο 70€, και το βιβλιο κανει κατω απο 12€.Δεν θυμαμαι ακριβως τα ποσα, αλλα καπου εκει βρισκονται οι τιμες.Στο παρελθον ειχα παρει τηλεφωνο και ρωτησα ευγενικα γιατι τα προιοντα τους πωλουνται στη χωρα μας ακριβοτερα απο τις αλλες χωρες, δεδομενου οτι εδω οι μισθοι ειναι χαμηλοτεροι οπως και τα ενοικια των ακινητων για τις εγκαταστασεις.Σαν απαντηση ελαβα ενα...."αποκλειεται κυριε...οι τιμες καθοριζονται πανευρωπαικα....θα το κοιταξουμε παντως".Παιδια...ειμαστε αξιοι της μοιρας μας...απλα τα πραγματα.(παρεπιπτοντως ειδα οτι θα ξαναφερει το 102 Μπρεσσερ,και ενα Μιντ νευτωνειο με υπολογιστη).Ειπαμε....αλλο πραγμα το "αγοραζω", και αλλο πραγμα το..."κοιμαμαι ορθιος".Στη χωρα μας , καλα ειναι να ισχει το..."αγοραζω , αλλα εχουν γνωση οι φυλακες".(εχει ο καιρος γυρισματα, για ολους τους αισχροκερδουντες).
ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2008 ρε παιδια....το οτι εχει ισημερινη (ανεξαρτητως ποιοτητας), δεν σημαινει πως δεν μπορεις να τη δουλεψεις ωραιοτατα σαν αλτ-αζ.Απεναντιας, βρισκω πολυ χρησιμο το χειρισμο με τις ντιζες για παρακολουθηση.Επισης να αναφερω οτι αυτη η βαση εβγαλε φωτογραφιαρες στην προσφατη εκλειψη στη Σιβηρια, και μονοπωλησε οσον αφορα τον εξοπλισμο που ειχαν μαζι τους οι φωτογραφοι(με την προσθηκη μοτερ).Κατα τη γνωμη μου, κακως την υποβαθμισαν. πες τα ρε φίλε!
c0nfuser Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2008 ρε παιδια τι προτεινετε σε εναν ερασιτεχνη σαν εμενα, αξιζει να το πάρω ή οχι?
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2008 αν ημουν αθηνα προσωπικα θα το επαιρνα χωρις δευτερη σκεψη,ειναι καταρχην ενα καλο γ την δουλεια του αυτη οδηγητικο και ανετα μπορεις να το παρεις και να πας οπουδηποτε χωρις καν να εχεις στην διαθεση σου αυτοκινητο...ενω ,δν γνωριζω τι ποιοτητας ποτικα εχει,μπορει να αποτελεσει και μια πρωτης ταξεως διοπτρα ακομα και γ επιγεια παρατηρηση,προσωπικα το βρισκω πολυ καλο για τις παραπανω δραστηριοτητες,ωστωσο σε καμια περιπτωση δν μπορει καποιος να βασιστει και να διαθεσει τα χρηματα του σε αυτο το τηλε με την προοπτικη οτι θα τον εισαγει στην αστρονομια,εκτος βεβαια αν δν μπορει να διαθεσει παερισσοτερα! ρε παδια το βιβλιο ποιος το εχει γραψει ξερετε?αν ειναι δυνατον !πουλανε βιβλια λες και ειναι λαχανικο.... stargazeshots.com
ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2008 Εγώ πάντως............΄πορώθηκα για τα καλά με το skylux..............έχω μπει πραγματικά στο χώρο της αστρονομίας !!!Πιστεύω ότι αν κ δν έχει τις απίστευτες δυνατότητες μπορείς να δεις πανέμορφα τον Δία τον Κρόνο την Αφροδίτη ...τους άλλους πλανήτες αμυδρά αλλά όμορφους κ ο καθένας με το χρώμα του.Ανδρομέδα.....΄Πλειάδες.......τα κύρια.......αλλά κ όλα τα φωτεινά νεφελώματα και σμήνη........Η Σελήνη βέβαια....πανέμορφηΕίναι καλό και για να καταλάβει κάποιος αν θα συνεχίσει πραγματικά το χόμπυ ή θα το παρατήσει.....................αφού το κόστος του δεν είναι μεγάλο και έτσι δν θα έχι τρομερή απώλεια αν συνηδειτοποιήσει ότι δεν του αρέσει.Εγώ πάντως το έχω λιώσει! Πάντως αύριο ...ακόμα ένας φίλος μ...θα μπει στον κόσμο της παρατήρησης χάρη στο skylux...................... !!!
Efstathios Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2008 Το bresser είναι καλό εισαγωγικό τηλεσκόπιο και φυσικά περιζήτητο οδηγητικό. starrynights.blog
Laskos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2008 To bresser ειναι μια μπουρουχα και μιση! ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Το breeser δεν ειναι ουτε καν τηλεσκοπιο. Ειναι μια πειρατικη διοπτρα! Προσοχη!!!! Το πιο φθηνο πραγματικο τηλεσκοπιο που μπορειτε να αγορασετε, κοστιζει 300 ευρω και ειναι αυτο:http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=657και αυτο:http://www.aktistar.com/GSODob/GSODob.htm#GSD200C Εγω σας το ειπα... Μην λετε μετα οτι δεν μας το ειπε κανεις...Αν τα 300 ευρω σας φαινονται πολλα, πιαστε καμια δουλεια της προκοπης ή αρχιστε να παιζετε σκακι που κοστιζει μια σκακιερα 30 ευρω. Είναι καλό και για να καταλάβει κάποιος αν θα συνεχίσει πραγματικά το χόμπυ ή θα το παρατήσει.....................αφού το κόστος του δεν είναι μεγάλο και έτσι δν θα έχι τρομερή απώλεια αν συνηδειτοποιήσει ότι δεν του αρέσει Με αυτο το τηλεσκοπιο το εξαιρετικα πιο πιθανο ειναι να μην τους αρεσει!
astrovox Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2008 Το bresser κοστίζει μόλις 80 ευρώ οπότε... τί μπορεί να χάσει κανείς; Σίγουρα δεν είναι κάτι ιδιαίτερο ως τηλεσκόπιο αλλά μπορεί να δώσει μια ιδέα της Σελήνης και μερικών άλλων εύκολων στόχων. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
filiatra Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2008 Το bresser κοστίζει μόλις 80 ευρώ οπότε... τί μπορεί να χάσει κανείς;Μπορεί να χάσει την υπομονή του κ απλά να τα παρατήσει. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
astrovox Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 21, 2008 Κατά τη δική μου άποψη, η πιθανότητα να ξυπνήσει μια φλόγα είναι μεγαλύτερη από την πιθανότητα το φτηνό αυτό τηλεσκόπιο να διώξει κάποιον από το χόμπι λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων του. Αναγνωρίζω βέβαια ότι και τα δύο ενδεχόμενα υφίστανται. Φυσικά το "κοστίζει μοναχά 80 ευρώ" δεν ισχύει για όλους ωστόσο ισχύει για ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας και θεωρώ ότι οι περισσότεροι μπορούν να περάσουν τουλάχιστον μερικές καλές στιγμές με το bresserάκι. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
tzina Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2008 hello!εγω την ιξερα την προσφορα αλλα ρε σι οι πλανητες φενονται καλα?please απαντα μου γιατι αν ειναι να το παρω
tzina Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2008 να σε ρωτισω, οι πλανητες φενονται καλα ?εχεις καμια φοτο να μου στειλεις.....?
filiatra Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2008 Αν το θέλεις μόνο για πλανήτες τότε καλούτσικο είναι.Απλά μην κάνεις το λάθος να περιμένεις πως θα δεις παπάδες.Στο λέω γιατί πολλοί με το που είδαν είπαν...Αυτό είναι?Κ προχώρησαν παρακάτω. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
ptolemeos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2008 Το bresser κοστίζει μόλις 80 ευρώ οπότε... τί μπορεί να χάσει κανείς;Μπορεί να χάσει την υπομονή του κ απλά να τα παρατήσει. Όποιος δεν έχει υπομονή, δε μπορεί να ασχοληθεί με την αστρονομία! Μπορεί να γίνει ένα δημοψήφισμα εδώ μέσα, πόσοι πήραν για πρώτη φορά, για τηλεσκόπιο το bresserάκι και συνέχισαν με κάτι καλύτερο (ή και με το ίδιο), και πόσοι απογοητεύθηκαν. Το 2ο σκέλος θα είναι άγνωστο γιατί όσοι απογοητεύθηκαν, δε θα είναι εδώ μέσα! Κατά τη γνώμη μου, ένας ανίδεος στο χώρο, που θα κοιτάξει ίσως πρώτη φορά από τηλ. θα ενθουσιαστεί, και θα θέλει να δει και πιο πολλά. Και όταν πλέον δε τον καλύπτει το bresserάκι και έχει ξυπνήσει το πάθος του για την αστρονομία, θα συνεχίσει στην αγορά κάποιου καλύτερου. Εξάλλου τα έχουμε συζητήσει "χιλιάδες" φορές αυτά! Για όσους το σκέφτονται ακόμα...Πάρτε το!! Και αν το μετανιώσετε, μπορείτε να το δωρίσετε (ή να το πουλήσετε) σε κάποιον που θα του δώσει χαρά και θα πιάσει και τόπο! Το μόνο που θα χάσετε είναι 80€. ....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....Ψαλμός 135
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα