Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Τα βαθμωτά πεδία είναι τα πεδία Higgs? Απαραίτητη πληροφορία για να συνεχίσω την εργασία μου στην τεχνολογία.

Ελένη :cheesy:

Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε
Ελένη, νομίζω πώς ναι.Τα βαθμωτά πεδία σχετίζονται με την την διάσπαση της συμμετρίας της αρχικής αλληλεπίδρασης που ενοποιεί όλες της αλληλεπιδράσεις που γνωρίζουμε σήμερα ως θεμελιώδεις.Τα πεδία Ηiggs σχετίζονται και αυτά με την διάσπαση της συμμετρίας της ασθενής αλληλεπίδρασης, της ηλεκτρομαγνητικής και της ισχυρής του Καθιερωμένου προτύπου με την σωματιδιακή φυσική.Μάλιστα η διάσπαση αυτή ονομάστηκε αυθόρμητο σπάσιμο της συμμετρίας και έπαιξε πρωταρχικό ρόλο στην ανάπτυξη της θεωρίας του πληθωριστικού σύμπαντος.Ελπίζω να σε βοήθησα.. :D

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου

Δημοσιεύτηκε
Τα βαθμωτά πεδία είναι τα πεδία Higgs? Απαραίτητη πληροφορία για να συνεχίσω την εργασία μου στην τεχνολογία.

Ελένη :cheesy:

Δεν είναι απαραίτητη ! Θα ήταν απαράδεκτο να ζητάνε τόσο εξιδικευμένα πράγματα σε σχολείο ΠΟΣΟ μάλλον στο γυμνάσιο :wink:

Οι συμμαθητές σου τα καταλαβαίνουν ? ? ? ? ? ?

Κανονικά μια εργασία πρέπει να παρουσιαστεί και στους συμμαθητές, τουλάχιστον έτσι κάνουν στο σχολίο μου !

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε
Συγνώμη κοπέλα μου αλλά μας δουλεύεις ομαδικώς??Τώρα το πρόσεξα πως το θές για το σχολείο σου από τον Αλέξανδρο...Σε 12 χρόνα θα την παρουσιάσεις όχι σε επιστήμονες της ΝΑΣΑ.Δηλαδή τι θα καταλάβουν από όλο αυτό??Τίποτα.Να εντυπωσιάσεις θέλεις?

Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν.

Δημοσιεύτηκε

Συγνώμη??(Βέβαια το υπόλοιπο το αφήνω ασχολίαστο)...

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=9182

Επειδή μάλλον τα 12χρόνα κατάλαβαν τα πρίσματα Χέρσελ τώρα θα καταλάβουν και τα βαθμωτά πεδία... ](*,) ](*,)

Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)

:cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Αν θέλετε να μου κάνετε ομαδική επίθεση μπορείτε να την κάνετε και

χωρίς να υπάρχει λόγος. Τα πράγματα που γράφω, τα γράφω με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορούν να καταλάβουν οι περισσότεροι. Δε νομίζω πάντως

οι επιστήμονες της ΝΑΣΑ να ασχοληθούν με την εργασία μου. Και κυρίως

δεν τα κάνω για να εντυπωσιάσω. Από το να κάνω μία ημιτελή εργασία,

καλύτερα να την κάνω λεπτομερή και ακριβή. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω nansy είναι γιατί τα 12χρονα να μη μπορούν να καταλάβουν τα πρίσματα, ενώ τα καταλαβαίνω εγώ. (γιατί κι εγώ 12 χρονών είμαι και τα κατάλαβα. Ουτε Αινσταιν είμαι ούτε την έξυπνη παριστάνω) Προσπαθώ να κάνω μια σωστή δουλειά, ζητάω τη βοήθειά σας, κι αντί να βοηθάτε, είστε εσείς που με δουλεύετε, εν τέλει. Μαρία, μου φτάνει που απάντησες και μου έλυσες την απορία, μην το συνεχίζεις. =;

Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε

Ένα πράγμα θα σε ρωτήσω και δεν το συνεχίζω είναι κουραστικό.Πώς μπορείς να εξηγήσεις στους συμμαθητές σου τα βαθμωτά πεδία? :?: Ειλικρίνα θέλω να μάθω! :-k Και μόνο ορισμός είναι πάρα πολύ δύσκολος.Μιλάμε για θεωρητική κοσμολογία.Αλλά για το ποιος δουλεύει ποιόν εδώ, το αφήνω ασχολίαστο καθώς και τα υπολοίπα παραπάνω. =; Δεν θέλω να φάνω η κακιά της υπόθεσης.Ούτε σε βρίσαμε ούτε σε κοροιδέψαμε. [-X Και εν τέλει τα περισσότερα που ρώτας μπορείς να τα βρεις στο Internet ή σε παλαιότερες συζητήσεις του Astrovox.

ΤΕΛΟΣ

Δημοσιεύτηκε

o καθενας εχει το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ρωτα για να μαθαινει,ειτε ειναι 12 ειτε ειναι 100 λιγο με ενδιαφερει,εξαλου εδω δν εξεταζουμε το που θα χρησιμοποιησουμε τις γνωσεις μας και κανεις δν εχει το δικαιωμα να μας περιορισει σ αυτον τον τομεα!

Αλιμονο αν αρνουμαστε την πληροφορηση και την παροχη γνωσεων αναλογα με την ηλικια!

τελος κανενας δν αναγκαζει κανεναν να απαντησει στα threads του,οποτε απο αυτο συναγεται οτι οποτε απανταει καποιος θα πρεπει να γινεται απο καλοπροαιρετη διαθεση και οχι απο διαθεση για εριδες

Η ευγένεια και η καλή προαίρεση αποτελούν αρετές,αυτο τα λεει ολα.

δν στρεφομαι εναντιον καποιου,απλα τις σκεψεις μου κατεθεσα και ελπιζω να μην εθιξα κανεναν

Δημοσιεύτηκε
Μιχάλη ήθελα να γράψω σε αυτό το θέμα αλλά τα είπες τόσο καλά που απλά δεν έχω κάτι να προσθέσω!
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Εμένα πάντως Tsaprazi με έχεις εντυπωσιάσει. Τόσο που μερικές φορές νομίζω ότι δεν είσαι 12 χρονών αλλά 30 με Ph,D στην κοσμολογία.
Δημοσιεύτηκε
Μιχάλη ήθελα να γράψω σε αυτό το θέμα αλλά τα είπες τόσο καλά που απλά δεν έχω κάτι να προσθέσω!

ευχαριστω,αλλα οταν βλεπω να παρεκτρεπομαστε απο ενα θεμα και να αρχιζουμε να λεμε πραγματα που δν θα πρεπει να λεγονται σε ενα τετοιο site ειλικρινα λυπαμαι πολυ :oops:

καλο θα ηταν παντως να αφηνουμε στην ακρη τα παθη μας πριν μπουμε εδω μεσα

**δν υπονοω τιποτα και για κανεναν,μια διαπιστωση εκανα που μας αφορα ολους**

Δημοσιεύτηκε
Ελενη καλα κανεις και ασχολεισαι και ψαχνεις συνεχως νεα γνωση!Εξαλλου αυτο κανουμε ολοι μας!Εγω δε θελω να κανω υποδειξεις,ουτε να σε εμποδισω απο το να μαθαινεις,απλως συμβουλη μου ειναι να μην βαλεις αυτες τις λεπτομερειες στην εργασια σου.Εσυ αποφασιζεις...

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά, ηρεμήστε λιγάκι και αφήστε τη φαγωμάρα. Δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ νόημα να αλληλομπινελικωνόσαστε, τη στιγμή που ΟΛΟΙ, προσπαθούμε - ο καθένας με το δικό του τρόπο -, να προσφέρουμε σε αυτό για το οποίο ζούμε -την αστρονομία. Εντάξει, δε λέω, φαίνεται περίεργο να αναρτώνται τέτοια θέματα από ένα παιδί 12 χρονών, και σε συζήτηση που είχα με τον Ιφικράτη εχθές - ο οποίος τα ξέρει από πρώτο χέρι αυτά τα θέματα -, μου είπε ότι τα βαθμωτά πεδία, είναι ολόκληρη μεταπτυχιακή εργασία. Το αν η μικρή έχει πράγματι την ικανότητα να καταλάβει τόσο δύσκολα θέματα, ή αν τα κάνει κλόπυ ράιτ και τα αναρτά μέσω αποριών-ερωτήσεων διατυπώνοντάς τα με χίλιους δυο διαφορετικούς τρόπους, είναι δικό της θέμα. Αλλά να πούμε και του στραβού το δίκιο, σε αυτή την ηλικία, ΔΕΝ βρίσκεις παιδιά που να ασχολούνται με ένα τόσο πολύπλοκο και σοβαρότατο χόμπυ. Το θέμα είναι να μην πάρουν αργότερα τα μυαλά της αέρα, καθώς διαπιστώνει ότι διαφέρει από τα υπόλοιπα πιτσιρίκια. Και το βασικότερο είναι να μην περιαυτολογήσει ποτέ για τις γνώσεις που έχει, αποσκοπώντας στην αυτοπροβολή. Αν αυτό γίνει, τότε θα της τη μπούνε, θα την κατακράξουνε κάποια στιγμή στη ζωή της, θα την κάνουνε πέρα και θα έχουνε και δίκιο - όποιος και να το κάνει -. Θα συμφωνήσω βέβαια στο ότι το θέμα κατήντησε κουραστικό.

Δεν την υποστηρίζω , όπως και δε θα υποστηρίξω κανέναν εμπλεκόμενο στα αλληλομπινελικώματα. ΟΛΟΙ έχουν το δίκιο τους, και ο καθένας το υποστηρίζει με τον τρόπο του.

Λοιπόν, εγώ, δε βλέπω κάποιες διαφορές να λύσετε. Ένα κοινό σκοπό και στόχο έχετε: Να υπηρετείτε την Αστρονομία.

Γιάννης

Στο σύμπαν τίποτα δεν υπάρχει τυχαία, και τίποτα από ό,τι υπάρχει δεν είναι τυχαία μοναδικό
Δημοσιεύτηκε

ρε παιδια αν εχτε καποιο link με τα βαθμωτα πεδια παρακαλω καταθεστε το,διοτι με τοση συζητηση που εγινε...μου κινησαν το ενδιαφερον :mrgreen:

αν εχετε βρει καποια ιστοσελιδα με αυτο θεμα βαλτε την εδω(το λεω διοτι κατανοω οτι ενα τοσα συνθετο,κατα τα λεγομενα σας θεμα,ειναι δυσκολο να αναλυθει και να εξηγηθει,οποτε ενα λινκ ισως μου λυσει την απορια!) :roll:

Δημοσιεύτηκε

Αν η ερώτηση είναι απλά τι ονομάζουμε, με τον μαθηματικό όρο βαθμωτο πεδιο, τοτε η απάντηση είναι απλή..

Προτείνω την παράγραφο 2-2 της ''εγκυκλοπαιδειας της φυσικής'' : The feynman lectures on physics..

Αν πάλι η ερώτηση είναι αν τα βαθμωτα πεδία είναι τα πεδία Higgs και παλι η απάντηση είναι απλή.. (μάλιστα ακόμα και από την wikipedia μπορείς να απαντήσεις σε αυτο..)

Ελένη υποθέτω οτι, εφόσον καταπιάνεσαι με τέτοιες ενδιαφέρουσες και απαιτητικές έννοιες για την ηλικία σου, θα γνωρίζεις και αγγλικά...

Αγόρασε το βιβλίο που προτείνω και δεν έχεις τέτοιου είδους απορίες....

ή καλυτερα θα εχεις διαφορετικες αποριες...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης