lunar Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 Ναι δουλεύει καλύτερα ο ζοομ με τον televue αποδεδειγμένα σε εμένα!!!Μην το ψάχνεις!!!!Πως και τι μόνο 2 barlow (televue & celestron)εγώ έχω televue αλλά και ο celestron είνα καλός!!! Δεν ειναι απαντηση το μην το ψαχνεις , πρεπει να τεκμιριωνουμε οτι λεμε γιατι εδω πρωτα απ ολα ειμαστε για να μαθουμε. Αμα ξερει καποιος αλλος τι ακριβως συμβαινει ας το αναλυσει. Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
koulosb Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 Το προβλημα μου ειναι το οτι θελω να διαλεξω ή ενα barlow και ενα προσοφθαλμιο ή 2 προσοφθαλμια...Εκει ειναι το θεμα... ''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
sheliak Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 Ο barlow δεν διορθωνει το προσοφθαλμιο απλα απο την στιγμη που διπλασιαζει την εστιακη αποσταση του τηλεσκπιου (και κατα συνεπεια τον εστιακο του λογο) κατα καποιο τροπο ''κρυβει'' τις οποιες ατελειες του φακου. Δεν νομιζω ομως οτι ο Barlow μπορει να αποτελεσει πανακεια για την βελτιωση της αποδοσης ενος προσοφθαλμιου
koulosb Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 Ευχαριστω sheliak.... Οποτε καλυτερα να προχωρησω σε αγορα 2 προσοφθαλμιων σε νουμερα απο 6-3 και να αφησω τον ζουμ.... Υπενθυμιζω οτι διαθετω εναν 28μμ και εναν ζουμ 7.5-22.5μμ. ''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
themis_kart Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 Κοίτα να δείτε κανονικά δεν πρέπει να χρησιμοποιείς barlow με προσοφθάλμιο, κανονικά 8ές μόνο προσοφθάλμια γιατί μετά έχεις extra γυαλιά και χάνεις ποιότητα και πεδίο!!!!Αυτό το κάνεις συνύθως μόνο για πλανητική παρατήρηση να βάλεις προσοφθάλμιο και barlow για να πιάσεις μια μεγάλη μεγέθυνση!!!Εγώ για παρατήρηση Deep sky έχω μόνο προσοφθάλμια 8mm 13 mm 22mm 32mm.Τώρα για πλανήτες έχω τον Baader ortho 6mm και αν δω καλές συνθήκες βάζω και τον barlow και τον κάνω 3mm Απλά για καλύτερο αποτέλεσμα Deep sky μόνο προσοφθάλμια νόμος!!! Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!! http://www.astrothemis.gr Greek Astrophotography Discord Chat! https://discord.gg/2DUPacrNfM
koulosb Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 themis_kart ο orto σου ποσο eye relief εχει γιατι ειμαι και γυαλακιας...!! ''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
sheliak Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 koulosb αν θες να σκασεις χρηματα, μπορεις με περιπου 300 ευρω να φερεις απο αμερικη εναν nagler ζοομ που εχουν πολυ καλη φημη για πλανητικη (ετσι νομιζω τουλαχιστον ) διαφορετικα παρε με λιγοτερα χρηματα εναν balow η εναν ορθοσκοπικο Προσωπικα παντως, μονο και μονο επειδη ο barlow (πχ της televue) ειναι φθηνος θα πηγαινα πρωτα για αυτον ακομα και απο περιεργεια για να δω πως δουλευει με τον zoom της WO...μπορει να σε ικανοποιησει.. αν οχι τον πουλας..
themis_kart Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 Δεν θυμάμαι πόσο έχει αλλά είναι πολύ μικρο!!! Μια τριπίτσα!!!Επειδή φοράς γυαλιά είναι δύσκολο.... Εμένα ο televue barlow 2x με τον Baader zoom δουλεύει άψογα!!! Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!! http://www.astrothemis.gr Greek Astrophotography Discord Chat! https://discord.gg/2DUPacrNfM
koulosb Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 Το ποσο που διαθετω ειναι 250 ευρω..... Θα παω για τον barlow.....ο ζουμ μου ειναι της WO 7.5-22.5 και αν ειναι μετα βλεπω τι μου λειπει και προχωραω και σε αγορα προσοφθαλμιων.... Ευχαριστω .... ''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
filiatra Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 Ο μπάρλοου μεγαλώνει την εστιακή απόσταση οπότε καλύπτονται οι ατέλειες.Δεν βελτιώνονται τα προσοφθάλμια.Γι αυτό λέμε πως τα μακρύκανα τηλεσκόπια είναι ευγενικά με μέτριας ποιότητας προσοφθάλμια. Αμα φοράς γυαλιά τότε να δεις πριν πάρεις γιατί ο ορθοσκοπικός λογικά δε θα σε βολεύει καθόλου.Ακόμη κ οι nagler μπορεί να μη σε βολέψουν. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
koulosb Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 Οποτε αφου μεγαλωνει η εστιακη αποσταση θα μεγαλωνει στο διπλασιο ο εστιακος λογος......αρα εχω εναν πιο αργο σωληνα και μικροτερο πεδιο...ετσι? Αν ειναι ετσι καλυτερα να μην παρω barlow και να παρω 2 προσοφθαλμια....ενα 5μμ και ενα 3.5μμ ''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 Καλά θα κάνεις και θα πάς μόνο για τον barlow για αρχή. Δύο πραγματάκια μονάχα:Τι γυαλιά φοράς; Αν έχεις μυωπία μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε προσοφθάλμια χωρίς γυαλιά. Αν έχεις αστιγματισμό - που φαντάζομαι ότι γι αυτό θέλεις να χρησιμοποιείς τα γυαλιά στην παρατήρηση - πρέπει να ανακαλύψεις αν αυτή σου η κατάσταση προκαλεί προβλήματα σε όλη τη γκαμα των διαθέσιμων μεγεθύνσεων που έχεις. Όσο ανεβαίνεις σε μεγεθύνσεις και όσο μικραίνει η κόρη εξόδου τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες ο αστιγματισμός σου να "εξαφανιστεί". Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο στην περίπτωση που έχεις κάποιο αργό τηλεσκόπιο. Αξίζει τον κόπο να ανακαλύψεις το αν και σε πιο σημείο μπορείς να παρατηρείς χωρίς γυαλιά.Σε κάθε περίπτωση το θέμα του eye relief είναι πολύ σημαντικό. Σε πολλούς ανθρώπους οι ορθοσκοπικοί φαίνονται δύσχρηστοι λόγω σχεδίασης (κεφάλι καρφίτσας όπως ειπώθηκε παραπάνω) και πολύ μικρού eye relief. Μια εναλλακτική - και οικονομική - μέθοδος είναι να παντρέψεις τον tv 2x που θα πάρεις με ορθοσκοπικούς μεγαλύτερης εστιακής απόστασης. Για παράδειγμα ένας 9άρης και ένας 7άρης (που κινούνται από άποψης ER στα όρια που μπορείς να παρατηρήσεις με γυαλιά) θα γίνουν 4.5μμ και 3.5μμ αντίστοιχα. Αν προσθέσεις και έναν 12άρη στη συλλογή σου θα έχεις πρακτικά και έναν 6άρη. Την ίδια στιγμή το eye relief στην περίπτωση των 6, 4.5 και 3.5μμ σχεδόν θα διπλασιαστεί. Και κάτι που ισχύει μόνο για τον barlow της televue: θα ανακαλύψεις ότι με και χωρίς barlow το σημείο εστίασης είναι σχεδόν το ίδιο! Κάποια στιγμή είχα τη δυνατότητα να κάνω ένα μίνι-τεστ συγκρίνοντας στα όρια παρατήρησης την εικόνα που έδινε ένας 9άρης T6 nagler με το combo του TV2x + 18mm HD ortho και έναν 9άρη HD ortho. Η εικόνα που έδιναν οι δύο τελευταίοι συνδυασμοί μου φάνηκε ελαφρώς αλλά σαφώς καλύτερη.Καλή συνέχεια και καλές αγορές!
koulosb Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 eliasg2004 εχω προβλημα μυωπιας....και ο σωληνας μου ειναι ενας SW 120 ED.....εχω τον ζουμ της WO 7.5-22.5 και ενα 28.....ψαχνω για μεγαλες μεγενθυσεις και διαθετω 250 ευρω.... Λιγο με εχει μπερδεψει η ιστορια με τον barlow αλλα τουλαχιστον απορριπτω τους ortho λογω eye relief...! Ψαχνω να παρω ειτε ενα barlow και ενα προσοφθαλμιο ειτε 2 προσοφθαλμια. Εσυ τι προτεινεις με τα παραπανω δεδομενα...? ''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 Με αυτά τα δεδομένα και αφού δεν σε ενδιαφέρουν οι ορθοσκοπικοί, μείνε προς το παρόν στην επιλογή του TV 2x barlow και στο zoom που ήδη έχεις. Δεν έχει νόημα να πάρεις κάτι μέτριο με τα χρήματα που περισσεύουν από την άγορά του barlow. Εξάλλου, με αυτό τον τρόπο (barlow+zoom) καλύπτεις τις μεγεθύνσεις που θέλεις, ενώ ότι και να πάρεις αργότερα ο barlow θα είναι χρήσιμος - άσε που εύκολα μεταπωλείται.
koulosb Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 Λοιπον τελικα θα παρω εναν barlow μονο.....θα μου μεινουν και τα λεφτα να παρω και κανα βιβλιαρακι.... Σας ευχαριστω πολυ ολους... Καλημερα ''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
filiatra Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 Κ όπως σου είπε ο Ηλίας.Αφού έχεις μυωπία δεν χρειάζεσαι τα γυαλιά.Απλά θα εστιάζεις αλλού. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31, 2009 Καλησπέρα και πάλιΕψαξα λίγο την αγορά προσοφθαλμίων και παρατήρησα ότι αυτά στα οποία αναφέρονται οι περισσότεροι και πιο εμπειροι είναι αρκετά ακριβά. Όπως γράφτηκε, το Σπορ είναι ακριβό. Βρήκα μια τσάντα με 6 παρακαλώ προσοφθάλμια και φίλτρα για σελήνη και νεφελώματα της εταιρείας OSG σε τιμή πραγματικά πολύ χαμηλή. Επίσης, στον ίδιο δικτυακό τόπο, βρήκα Barlow 2x και 3χ της εταιρίας RIGEL με 30 ευρώ. Είναι σαφές ότι οι ποιότητα τους θα είναι πολύ χαμηλότερη από τα αντίστοιχα που προτίνονται, αλλά το ερώτημα μου είναι: θα είναι πραγματικά τόσο χάλια ή για έναν αρχάριο, σαν εμένα δηλαδή, δεν είναι και τόσο κακή αγορά για αρχή και αργότερα θα μπορούσα να παίρνω ένα - ένα από τα καλά? Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Γιαννη οτι και να κανεις αν ασχοληθεις σοβαρα θα καταληξεις στα ακρηβα οπως λες !!!!(οχι οτι δεν ειναι ) αλλα απο το να χανεις χρηματα σταδιακα απο τα φτυνα ,κανε λιγο υπομονη και στρεψε την προσοχη σου στα καλα προσοφθαλμια και θα σου μεινουνε!!! μην μπερδεβεσε με Barlow παρε ενα 26mm ενα 13mm και ενα 6μμ ή 7mm καλης ποιοτητος π.χ LVW Nagler κ.τ.λ. πιστεψεμε δεν θα βγεις χαμενος φιλικα Προδρομος!!!! Καθαρούς ουρανούς
Γιάννης Βουζαράς Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2009 Μετά από έρευνα πάνω στα προσοφθάλμια και διαθέτοντας περίπου 300-350 Ευρώ προς το παρόν υπάρχουν οι εξής σκέψεις: 1) Προσοφθαλμιο Televue 8-24mm / FOV 55/40 EyeR 16-20 mm + Barlow Televue 2x2) Προσοφθαλμιο Hyperion 8-24mm / FOV 68-50 (Καλύτερο) / EyeR - + Barlow Televue 2x Επίσης ένα άλλο ερώτημα είναι Barlow Televue 2x ή 3χ ? (Κάνουν ακριβώς τα ίδια λεφτά - Ίσως κόλλησα με τη μεγέθυνση πάλι αλλά δεν μπορεί κανείς, παίζοντας με τις εστιακές αποστάσεις εφόσον μιλάμε για προσοφθάλμια μεταβλητής εστιακής απόστασης, να πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα? - Λέω τώρα εγώ-) Ποιά η γνώμη σας παιδιά?
filiatra Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2009 Κοίτα εδώ μία δοκιμή zoom που έκανε ο Στέφανος.http://www.astrovox.gr/forum/viewforum.php?f=21 Για τον μπάρλοου εννοείτε 2Χ. Ο 3Χ θα σου υπερκαλύπτει τα προσοφθάλμια.Δηλ. τον 22mm θα στον κάνει 11mm κ έναν 16μμ 8mm.Αρα θα έχεις 22,16,11,8.Αν έχεις 3Χ τότε ο 22mm θα γίνει 7,3 κ ο 16mm θα γίνει 5,3.Θα έχει 22mm 16mm 7,3mm κ 5,3mm.μεγάλο κενό. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2009 Εγώ πιστεύω ότι το να συζητάμε για καλά προσοφθάλμια θέλει και καλά οπτικά τηλεσκοπίου!!!!Τώρα να έχω τον Ethos και ένα τηλεσκόπιο με πολύ μέτρια οπτικά όπως το Dob sky-wathcer ή κάτι παρόμοιο πχ δεν λέει!!!Επίσης ο καθένας πενέυει ότι έχει έτσι!!!! Αρε Έλληνα!!!! Δηλαδή φίλε Θέμη θεωρείς ότι το Sky Watcher Dob έχει πολύ μέτρια οπτικά;;;έχω το SW 12άρι Flextube και μαζεύω λεφτά για έναν 8mm Ethos...δεν βρίσκω ότι τα οπτικά του είναι τόσο μέτρια όσο λες! το αντίθετο μάλιστα! και αυτό στο λέω από εμπειρία με πολύ κατώτερα προσοφθάλμια από τον Ethos! Θα ήθελα απλά να μάθω που το στηρίζεις αυτό. Δηλαδή μόνο ένας που έχει το χρήμα να πάρει Obsession dob "δικαιούται" να έχει και έναν Ethos;Είμαι και εγώ της απόψεως ότι το προσοφθάλμιο είναι το μισό τηλεσκόπιο... Να έχουμε λίγα αλλά τα καλύτερα... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
takis63 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2009 Ένα καλό προσοφθάλμιο μπορεί να κάνει ένα μέτριο τηλεσκόπιο να συμπεριφέρεται καλά, ενώ ένα κακό προσοφθάλμιο μπορεί να καταστρέψει την εντύπωση που παίρνει κανείς από ένα high end τηλεσκόπιο. Πολύ σωστά!!! Δεν θα ξεχάσω ποτέ την τελευταία παρατήρηση που έκανα τον Αύγουστο στον Πάρνωνα όπου είχα πουλήσει όλα τα Pentax που είχα κι είχα μείνει με κάποια Wide angle της UO. Εκεί που παρατηρούσα "ικανοποιημένος" δανείστηκα απο τον Δημήτρη (alepohori) τον XW10mm κι έμεινα "κάγκελο" απο τη διαφορά στην εικόνα. Γιατί να μιλήσω, για το κοντράστ, για flat πεδίο? για eye relief? Η διαφορά ήταν απλά απίστευτη. Πρέπει να το δείτε για να το καταλάβετε. Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο ! Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας... http://www.spartastronomy.gr
takis63 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2009 Κ για χαμηλότερα Pentax XW 7mm.Καλύτερος απ τον αντίστοιχο nagler. Ωπ! Αυθαδίασες! Τεκμηρίωσε παρακαλώ!Εχει καλύτερο κοντράστ flat πεδίο κ καλύτερο εye relief.Η διαφορά τους στο πεδίο μηδαμινή.Στο μόνο που υστερεί είναι ο όγκος. Vixen LVW 13mm, nagler 11mm κ o καλύτερος όλων pentax ΧW 10mm .Εδώ δεν αυθαδίασα καθόλου ε? Τον έχει τον 10άρη και ξέρει Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο ! Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας... http://www.spartastronomy.gr
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2009 Παναγιώτη, έκανες πάρα πολύ καλά που πούλησες τον Pentax XW 10mm, αφού τον πούλησες σε μένα! "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
Efstathios Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2009 Δηλαδή φίλε Θέμη θεωρείς ότι το Sky Watcher Dob έχει πολύ μέτρια οπτικά;;;έχω το SW 12άρι Flextube και μαζεύω λεφτά για έναν 8mm Ethos...δεν βρίσκω ότι τα οπτικά του είναι τόσο μέτρια όσο λες! το αντίθετο μάλιστα! και αυτό στο λέω από εμπειρία με πολύ κατώτερα προσοφθάλμια από τον Ethos! Θα ήθελα απλά να μάθω που το στηρίζεις αυτό. Δηλαδή μόνο ένας που έχει το χρήμα να πάρει Obsession dob "δικαιούται" να έχει και έναν Ethos;Είμαι και εγώ της απόψεως ότι το προσοφθάλμιο είναι το μισό τηλεσκόπιο... Να έχουμε λίγα αλλά τα καλύτερα... Τάσο, όντως είναι έτσι όπως τα λέει ο Θέμης, δεδομένου ότι τα sw έχουνε λ3 στην καλύτερη περίπτωση και είναι παρόμοια με τα gso και orion usa, ενώ τα orion optics αρχίζουνε από λ6 και πάνω. Βεβαίως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλά τηλεσκόπια. Ιδίως εσύ που έχεις το 12άρι, καλά κάνεις και θές έναν ethos. starrynights.blog
takis63 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2009 Παναγιώτη, έκανες πάρα πολύ καλά που πούλησες τον Pentax XW 10mm, αφού τον πούλησες σε μένα! Είδες τι καλό παιδί που είμαι; Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο ! Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας... http://www.spartastronomy.gr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα