Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Πριν κανά 3ωρο παρέλαβα τον ηλεκτρικό εστιαστή της Orion,

μιας και μετά την τελευταία μου πατέντα στην βάση του Dob,

μόλις ακουμπούσα τον εστιαστή έτρεμε το είδωλο και έτσι γινόταν λίγο σπαστικό,

ιδίως σε μεγάλες μεγεθύνσεις, ε και δεν ήθελα και πολύ μιας και gadgetakias το αγόρασα.

Η εγκατάσταση ήταν πολύ εύκολη και έγινε μέσα σε 10λεπτά.

Παρακάτω παραθέτω μερικές φωτογραφίες μετά την εγκατάσταση του.

Δοκιμή δεν έχω κάνει ακόμα λόγο συννεφιάς πάλι..τι πρωτότυπό έτσι?

Μόλις γίνει δοκιμή θα πω εντυπώσεις.... :roll:

DSCF0835.JPG.520023c53e8c1ee7bb7ad5b7e356bf22.JPG

DSCF0834.JPG.652281d1b2f2ce9a361a1eb7e71fa166.JPG

DSCF0833.JPG.85a1df4d3a0fd94c22c943001bfa2932.JPG

DSCF0832.JPG.64fc7f5ccac62248675785a7cffc87e3.JPG

Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!!

http://www.astrothemis.gr

Greek Astrophotography Discord Chat!

https://discord.gg/2DUPacrNfM

Δημοσιεύτηκε
Καλορίζικος Θέμη. Θα ήθελα αφού τον δοκιμάσεις να μας πεις σε μεγάλες μεγεθύνσεις αν βολεύει.
Δημοσιεύτηκε
Καλοριζικο!! Απο θέμα κραδασμών γενικά αυτα τα μοτερ κάνουν καλή δουλειά..εγώ που χρησιμοποίησα το συγκεκριμένο με το 70/900 και την Spc εμεινα πολύ ευχαριστημένος..και μπορώ να πω ότι ο συγκεκριμένος συνδιασμός απαιτεί καλή αντίκραδασμικη προστασία... Εκεί που χάνουν λίγο είναι στην ακρίβεια του μοτερ..ειδικά σε ένα γρήγορου εστιακου λόγου τηλεσκοπειο, φαίνεται λίγο προβληματικό..βέβαια η εικόνα μου περιορίζεται στην φωτογράφηση κ όχι στην παρατήρηση αλλά τα αποτελέσματα δεν πιστεύω να διαφέρουν κατά πολύ..
Δημοσιεύτηκε

Επιτέλους έκανε μια ξαστεριά σήμερα και έτσι κατάφερα να δοκιμάσω τον εστιαστή. Πλέον η εστίαση γίνεται παιχνίδι και χωρίς να ακουμπάς τον εστιαστή έχεις ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα!!!

Θυμάμαι παλιά με το 8mm προσοφθάλμιο μου έβγαινε η πίστη για να πετύχω καλή εστίαση λόγο της μεγάλης μεγέθυνσης. Τώρα την έχω για πλάκα χώρις είδωλα να τρέμουν. Πιστεύω τα λεφτά του τα άξιζε και με το παραπάνω.

Βασικά όλα τα λεφτά είναι το ποτενσιόμετρο που ρυθμίζει το αργά-γρήγορα και έτσι κάνεις ακόμα πιο λεπτομερή εστίαση.

Αυτά από μένα η αγορά άξιζε τελικά...... :mrgreen: :mrgreen:

• 3 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Θεμη ποσο σου κοστισε και τι τροφοδοσια χρειαζεται?

Πραγματικα πιστευω οτι ειναι πολυ χρησιμη (ισως η χρησιμοτερη) αναβαθμιση...

εστιαζει ευκολα και σε προσοφθαλμιους μικροτερους των 8mm, πχ 5mm?

Σ'ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις!! :D

“Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is to not stop questioning.”

― Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε

Τροφοδοτείται απο μπαταρια 9V που μπαινει μεσα στο χειριστηριο, αλλα αυτο δεν ειναι υποχρεωτικό, εγω του εβαλα ενα βυσμα και το τροφοδοτω απο τα 12V του τανκ και εχει και καλύτερη συμπεριφορα.

Σταματη δεν μπορω να καταλαβω τι τρεχει με το δικό σου. Με το ρυθμιστή τερμα δεξια στο αργο η κίνηση πρεπει να ειναι τοσο ομαλή που δεν δικαιολογείται αυτο που λες. Εγω στο f/7 πρεπει να το εχω στην μεση για να κανω εστιαση και να μην περιμενω 10 χρονια, αν το παω στα δεξιά μου σπαει τα νευρα τοσο αργα που παει. Μηπως φταιει κατι αλλο;

Θεμη καλοριζικο, οντως αξιζει καθε ευρω του.

Δημοσιεύτηκε

Πηρα τηλ/νο στην Ακτις και παραγγειλα κι εγω τον ηλεκτρικο εστιαστη (το μοτερακι με το χειριστηριο)

μονο που θα πρεπει να περιμενω μεχρι τις αρχες Ιουνιου μιας και δεν ειναι αμμεσα διαθεσιμο...

“Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is to not stop questioning.”

― Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε
Αληθεια υπαρχει κατι τετοιο και για ενα αποχρωματικο?
''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
Δημοσιεύτηκε

Dimitris M.

Θεμη ποσο σου κοστισε και τι τροφοδοσια χρειαζεται?

Πραγματικα πιστευω οτι ειναι πολυ χρησιμη (ισως η χρησιμοτερη) αναβαθμιση...

εστιαζει ευκολα και σε προσοφθαλμιους μικροτερους των 8mm, πχ 5mm?

Σ'ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις!! Very Happy

Δημήτρη κάνει 69€ από Ακτίσταρ και είναι για 2 τύπους εστιαστή crayford και τον άλλο τον παλιό. Έχει μέσα 2 αντάπτορες. Ναι η εστίαση γίνετε ευκολότερη ακόμα και στα 400χ με τον ορθοσκοπικό αλλά και σε διπλά άστρα, σε όλα είναι ένα φοβερό εργαλείο για τον παρατηρητή, όχι μόνο φωτογράφο :mrgreen:

roryt

Τροφοδοτείται απο μπαταρια 9V που μπαινει μεσα στο χειριστηριο, αλλα αυτο δεν ειναι υποχρεωτικό, εγω του εβαλα ενα βυσμα και το τροφοδοτω απο τα 12V του τανκ και εχει και καλύτερη συμπεριφορα.

Γιάννη δεν τόσο καιρό το έχω με την 9volt που είχε η συσκευασία και ακόμα κρατάει !!! Πάντως τώρα που πήρα ισημερινή μπορεί να την κάνω και εγώ να παίρνω από τον TANK ρεύμα αλλά με τα 12v δεν είναι επικίνδυνο να καεί?

koulosb κοίτα πάει ανάλογα τι εστιαστή έχεις ότι τι τηλεσκόπιο. Δηλαδή crayford η κανένα άλλον?

Δημοσιεύτηκε

Εγω το προσαρμωσα στο WO 80 ED http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=9259 . Δεν ειναι για αυτον το εστιαστή, αλλα γινεται.

Το κύκλωμα ελεγχει το μοτερ με ενα ρυθμιστή τασης (LM317) που εχει και προστασια υπερτασης. Το μοτερ πρεπει να ειναι για 12V ουτως ή άλλως, ετσι το εκοψα. Χωρις να θελω να παρω κανενα στο λαιμο μου, εμενα παντως δουλευει μια χαρα.

Δημοσιεύτηκε

Ένα απλός σταθεροποιητής 9V είναι πολύ φθηνός.

Και δεν χρειάζεται να φοβηθείς τίποτα.

Μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα & στο υπάρχον κουτί ακριβώς στο φις της εξωτερικής τροφοδοσίας.

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Δημοσιεύτηκε
Οπως ειπα, το οτι χρησιμοποιει 9V πιστευω οτι ειναι θεμα ευκολιας (μικρή μπαταρια που χωραει στο κουτακι) και οχι περιορισμος. Το μοτερ το "κοβω" για 12ρι. Ελέγχεται απο ενα voltage regulator, και εγω το τροφοδοτω κατευθείαν με 12V σχεδον απο την πρωτη μερα που το αγορασα και εριξα μια ματια στο κυκλωμα του χειριστηριου. Αλλα ειμαι υποχρεωμενος να πω οτι ολα αυτα με δικια σας ευθυνη, σε εμενα απλα δουλεψε.
Δημοσιεύτηκε
... Πάντως τώρα που πήρα ισημερινή μπορεί να την κάνω και εγώ να παίρνω από τον TANK ρεύμα αλλά με τα 12v δεν είναι επικίνδυνο να καεί?quote]

Θεμη κατ'αρχην σ'ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου!

Γιατι ομως να το δουλεψεις απο τη 12Volt εξοδο τη στιγμη που το power tank διαθετει 9Volt?

Πιστευω παντως οτι καλο θα ηταν να ακολουθουμε τις οδηγιες των κατασκευαστων, σε οποιαδηποτε εφαρμογη..

το να δουλευει και με 12Volt χωρις να παθαινει ζημια δεν σημαινει οτι δεν θα παθει κατι στο μελλον...

Πιστευω οτι φευγοντας απο τις προδιαγραφες με το συγγεκριμενο τροπο ισως μειωσουμε δραματικα τη διαρκεια ζωης του μοτερ..

Υ.Γ. Θεμη αν δεν ειναι κοπος, βαλε και καμια φωτο με κοντινο του χειριστηριου του εστιαστη.. ευχαριστω και παλι!

― Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε
Πιστευω παντως οτι καλο θα ηταν να ακολουθουμε τις οδηγιες των κατασκευαστων, σε οποιαδηποτε εφαρμογη..

το να δουλευει και με 12Volt χωρις να παθαινει ζημια δεν σημαινει οτι δεν θα παθει κατι στο μελλον...

Πιστευω οτι φευγοντας απο τις προδιαγραφες με το συγγεκριμενο τροπο ισως μειωσουμε δραματικα τη διαρκεια ζωης του μοτερ..

Δεκτό, για αυτο άλλωστε ειπα με ευθυνη του καθένα. Εγω βαση εμπειριας εκρινα οτι γινεται χωρις προβλημα, αλλα στηριζομαι στην προσωπική δυνατοτητα να επισκευασω / τροποποιησω.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης