Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

καλησπερα και παλι παιδια

εχω μια ...ΑΚΟΜΑ... απορια.

λοιπον, στην παρατηρηση με νευτωνιο, αυτο το "πραγμα" που κραταει τον δευτερευοντα στον αερα(αραχνη λεγετε?) δεν ενοχλει ???

εννοω: δεν το βλεπουμε οταν κοιταμε ενα αστρο και πολυ περισσοτερο δεν το βλεπουμε οταν κοιταμε κατι πολυ φωτεινο πχ σελινη????γιατι οπως το εχω στο μυαλο μου θα πρεπει η σελινη να φαινεται με ενα σταυρο στη μεση!!!!!

και τελος δεν το βλεπουμε οταν κανουμε επιγεια παρατηρηση???εννοω: εαν κοιταξουμε την ημερα κατι , αυτο θα φαινετε με σταυρο στη μεση??

μπορει καποιος να με διαφωτησει??

ελπιζω να καταλαβαινετε την ερωτηση και συγχωρεστε την ασχετοσυνη μου

και παλι ευχαριστω

Δημοσιεύτηκε
Δεν το βλέπεις έτσι όπως το εννοείς επειδή εστιάζεις στο άπειρο και όχι πάνω στην αράχνη αλλά όντως ενοχλεί λιγάκι. Θεωρητικά χαλάει λίγο την αντίθεση, γι' αυτό λένε πως τα διοπτρικά έχουν καλύτερη αντίθεση επειδή δεν έχουν αράχνη (κεντρική παρεμπόδιση). Μην σε αγχώνει βέβαια αυτό, δεν πρόκειται να σε απασχολήσει ποτέ στην πράξη...
Δημοσιεύτηκε
Δεν το βλέπεις έτσι όπως το εννοείς επειδή εστιάζεις στο άπειρο και όχι πάνω στην αράχνη αλλά όντως ενοχλεί λιγάκι. Θεωρητικά χαλάει λίγο την αντίθεση, γι' αυτό λένε πως τα διοπτρικά έχουν καλύτερη αντίθεση επειδή δεν έχουν αράχνη (κεντρική παρεμπόδιση). Μην σε αγχώνει βέβαια αυτό, δεν πρόκειται να σε απασχολήσει ποτέ στην πράξη...

φιλε μου οταν λες οτι δεν θα με απασχολησει ποτε στην πραξη, εννοεις ακομα και οταν μιλαμε για επιγεια παρατητηση???

Δημοσιεύτηκε
Αυτό που βλέπεις είναι όταν εστιάζεις σε κάποιο φωτεινό αστέρι τα λεγόμενα spikes. Είναι σαν φωτεινές βελόνες που εκτείνονται από το είδωλο του αστεριού.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης