Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Γεια σε ολους! Ειμαι νεο μελος του sait σας κ μενω εκπληκτος απο τν ποικιλια των πληροφοριων που μπορω να βρω εδω μεσα! θα ηθελα να κανω μια ερωτηση! Ετοιμαζομαι να αγορασω ενα τηλεσκοπιο dob 8'' και θα ηθελα να μαθω αν υπαρχει για το συγκεκριμενο τηλεσκοπιο καποια καμερα ωστε να μεταφερω την εικονα που βλεπω με γυμνο ματι στο PC μου! αν μπορειτε Plzzz βοηθηστε με thnks! [-o<

Η Γνώση δημιουργήθηκε για να μας ενώνει

Oχι για να μας απομακρύνει.....

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Νίκο καλώς μας ήρθες

Για την ερώτησή σου τώρα........Εχω ακούσει για τέτοιου είδους προσοφθάλμιους (νομίζω ότι η Meade έχει ένα) δεν ξέρω όμως αν θα ήταν πραγματικά χρήσιμο στην περίπτωση του Dob. Με δεδομένο ότι η κίνηση του γίνεται με το χέρι, η εικόνα που θα παίρνεις στην Η/Υ δεν θα είναι καλή. Επίσης η χρήση του θα σου αποκλείει την παρατήρηση με το μάτι, με αποτέλεσμα να χάνεις τη χαρά της όλης φάσης. Ισως θα έπρεπε να το ξανασκεφτείς και αντί αυτού (που κοστίζει και λεφτά) να πάρεις έναν καλό προσοφθάλμιο για να χαρεί το ματάκι σου!

Φιλικά

Δημήτρης

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε
Φιλε δημητρη ευχαριστω για την απαντηση σ! Νομιζω εχεις δικαιο απλα θα ηθελα να κανω κατι σαν φωτογραφηση μεσω της καμερας και ας μν ητανε καλη! Μιας κ το ανεφερες εχεισ να μου προτεινεις κανενα προσοφθαλμιο? η καποιο απαρετητο αξεσουαρ? :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Το έχω δει τόσες φορές απο καινούργιους φίλους, και επειδή και εγω ειχα τις αυταπάτες μου στην αρχή, δεν αντεχω:

ξεχαστε το !!!

Δεν υπαρχει καμερα τοσο ευαίσθητη που να σας δωσει ζωντανή εικόνα από το τηλεσκόπιο

Υπάρχουν κάποιες κάμερες αρκετά ευαίσθητες που να πιάνουν άστρα μέχρι και 9 mag (τουλάχιστον εγώ τοσο έπιασα με το 8" και την κάμερα 1004χ) αλλά καμιά δεν ειναι τοσο ευαίσθητη που να σας δείξει DSO live.

Αν μιλάμε για αστροφωτογραφιση θέλετε ησημερινή βάση και αναλογη σωλήνα, όχι ντοπς.

Το ντοπς ειναι ενας πολύ καλός συμβιβασμός μεταξύ ευκολίας χειρισμού, μεγάλης διαμέτρου και κόστους.

Και φιάχνονται για ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Για πλανητική (Σελήνη/Δια/Κρονο κλπ) καααατιιι γίνεται με web camera αλλα το ντοπς δεν προσφερεται ιδιαίτερα για πολούς λόγους (tracking, έλειψη αρκετου back-focus με αποτελεσμα να μην εστιάζει χωρις μετατροπες, κλπ κλπ)

Δημοσιεύτηκε
Ευχαριστω φιλος! Δεν μ λετε, κανενα προσοφθαλμιο χρειαζομαι??? τπτ εξτρα? η καλα ειμαι για αρχη?[/b]

Δημοσιεύτηκε
Πάρε τον Hyperion zoom 8-24. Θα σε καλύψει για αρχή και θα σε βοηθήσει αργότερα αν θες να αγοράσεις high class προσοφθάλμια.
Δημοσιεύτηκε

Λοιπον αδερφε εγω εχω παρει αυτο εδω

http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=768

Το οποιο προσαρμοζω στο δικο μου τηλεσκοπιο 200/1000 και εχω πολυ καλη εικονα σε μεγεθυνση προσοφθαλμιου 6 mm.

Το κακο ειναι οτι δεν εχω μηχανισμο στην βαση και παρακολουθω τους στοχους με μικρομετρικες κινησεις της βασης.

Το θεμα ειναι οτι εαν συνδεσω και ενα βιντεο διπλα στην τηλεοραση τοτε μπορει να γραψει και το βιντεο αυτα που βλεπει το τηλεσκοπιο. Ισως το χρησιμοποιησω για ηλιακα βιντεο στο μελλον. Για την ωρα το χρησιμοποιω μονο σε βραδινες παρατηρησεις.

jpgo.jpg
Δημοσιεύτηκε
Το οποιο προσαρμοζω στο δικο μου τηλεσκοπιο 200/1000 και εχω πολυ καλη εικονα σε μεγεθυνση προσοφθαλμιου 6 mm.

πολύ καλή εικόνα απο τί;

Δημοσιεύτηκε

Ναι, $895 για μια video camera με CCD EX-view HAD και integration (και θες και τηλεοραση, βιντεο, ή ,μετατροπεα βιντεο σε PC). Δεν εχω δει μεσα απο αυτες αλλα το οτι εχει long exposure λεει αυτο που λεω και εγω ποιο πανω: για DSO δεν γινεται αλλιώς - ΔΕΝ ειναι live. To 1004X που αναφερω ποιο πανω εχει το ποιο ευαισθητο CCD που εχει βγαλει ποτε η Sony και παλι σε live δεν δειχνει DSO (αντε μια μουντζουρα στα πολύ φωτηνα οπως πχ Μ13)

Μεταξυ μας, για τοσα λεφτα προτιμώ μια DSI III ή μια αλλη πραγματική αστρονομική καμερα (κατα προτιμηση με ψύξη μαζι)

Δημοσιεύτηκε
Παιδια ευχαριστω πολυ για ολες σας τσ απαντησεις! θα τα ψαξω ολα με λεπτομερια κ αν καταληξω καπου θα σας πω! Τωρα δινουμε κ εξετασεις αστρονομιας 3η φαση στν Βολο και πεφτει πολυ διαβασμα.........

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης