Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

πολυ δελεαστικο θα ελεγα... :lol:

σκεφτομαι σοβαρα να το παραγγειλω και θα ηθελα την γνωμη σας. :!:

κατ'αρχην οπως εχω ξαναπει περιμενω τα καινουργια dob 8" απο το πλανηταριο τελος μαιου..

θα ηταν υπερβολη να παρω και αυτο? :shock:

να πως το σκεφτηκα :

θα εχω ενα απολυτα φορητο μινι τηλεσκοπιο για ψιλοπαρατηρησεις.

ασε που θα ειναι πολυ πιο ευχρηστο και στην φαση που βρισκομαι (απολυτα ασχετη με αστροπαρατηρηση) θα μπορεσω ισως να μαθω τα βασικα και να αρχισω να εντοπιζω αστερισμους πιο ευκολα. :?:

αυτο που θελω να ρωτησω ειναι τα εξης : τι να περιμενω με 3" διαμετρο? 8-[

θα ειναι περιπου σαν να χρησημοποιεις κιαλια? 8-[

ποσο ειναι περιπου το ευρος του οπτικου του πεδιου? 8-[

τι λετε βρε παιδια , αξιζει τον κοπο? please help me...

:-s :-s :-s

" αν θελεις να γινεις πραγματικος επιστημονας πρεπει να σκεφτεσαι τουλαχιστον μιση ωρα την ημερα με τροπο αντιθετο απο τους συναδελφους σου "

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε

θα το χαρακτηριζα ως ενα ευχρηστο διακοσμητικο,ωστωσω τα ειδωλα που θα δινει ισως να μην ειναι και τα καλυτερα και το λεω αυτο διοτι τα dobs δινουν ομορφα ειδωλα απο 6ιντσες και πανω (αλλωστε απο αυτη την διαμετρο και πανω αξιζει να τα αγορασει κανεις)

προσωπικη μου αποψη ειναι μην το υπολογιζεις καθολου για παρατηρηση,ισως μονο για μια πολυ μικρη ιδεα μεχρι ν α ερθει το κανονικο dob και ενιοτε για να κανεις την πλακα σου κοιταζοντας απο αυτο!

Δημοσιεύτηκε

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν γωνιακός ερευνητής :-({|= :-({|= :-({|= .

Πέρα απ' την πλάκα κατά τη γνώμη που δεν πρόκειται για σοβαρό τηλεσκόπιο. Θα ήταν καλό για 2-3 ευρέως πεδίου στόχους (Ροζέτα, North America, Μ31) λόγο του μεγάλου πεδίου που δίνει, αλλά μέχρι εκεί. Θα σου έλεγα κι εγώ να περιμένεις το 8'' Dob.

Δημοσιεύτηκε

Εμενα παλι...μου ειναι πολυ ομορφο και χρησιμο :mrgreen:

Πιστευω οτι ειναι το καλυτερο δωρο προς παιδια του δημοτικου

(και ειναι αρκετα προσιτο - σε συγκριση με κατι δωρα που ζητουν)

<και βεβαια να υπαρχουν "οι σωστοι γονεις" ωστε το παιδι να μην παει να κοιταξει τον ηλιο>

Τιτη.... απλα ξεχνατο :mrgreen: :mrgreen:

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

αυτο που θελω να ρωτησω ειναι τα εξης : τι να περιμενω με 3" διαμετρο?

Το 8άρι να περιμένεις :wink: Αν πάλι έχεις φαγωθεί να δώσεις λεφτά κάπου, πάρε κανένα προσοφθάλμιο της προκοπής, κανένα χάρτη, κανένα επιπεδόσφαιρο ή κανένα φίλτρο, πιο χρήσιμο θα σου βγει!

Αυτό είναι για τα κούτσικα που δεν έχουν φάει την πετριά ακόμα σαν και εμάς.

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε

τι να πω βρε παιδια , μαλλον θα το ξεχασω σαν ιδεα. :cry:

κριμα και μου φαινοταν καλη περιπτωση..

δεν εχω φαγωθει να δωσω λεφτα τζαμπα, αλλα ανυπομονω για κατι περισσοτερο απο το να βλεπω τα αστρα με το ματι (και κυριως την αφροδιτη που ακομα φαινεται, αλλα μεχρι τον μαιο... χαιρετισμους)

ουτε για πλανητικη παρατηρηση να το σκεφτομαι? :!: :!:

" αν θελεις να γινεις πραγματικος επιστημονας πρεπει να σκεφτεσαι τουλαχιστον μιση ωρα την ημερα με τροπο αντιθετο απο τους συναδελφους σου "

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε

Τιτη...μια πολυ καλη ιδεα μεχρι να ερθει το 8"ιτσο ειναι να παρεις κυαλια (μετριας ή καλης ποιοτητας) και εναν χαρτη του ουρανου!!

Πιστεψεμε δεν θα το μετανιώσεις.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
παιδες και εγω θα το αγορασω!τιτη μ εβαλες ιδεες με τα περι φορητοτητας κτλ αν και γνωριζω καλα οτι για οποιοδηποτε ειδους παρατηρηση δν κανει θα το εχω σας διακοσμητικο και θα το παιρνω μαζι μου το καλοκαιρακι στα μικρα ταξιδακια που θα κανω(οχι για διακοπες)!
Δημοσιεύτηκε

Πολύ γλυκούλι, αλλά το μήκος του είναι τόσο μικρό που πιθανόν οποιαδήποτε μικροκίνηση με το χέρι για παρακολούθηση ενός αντικειμένου θα το βγάζει κατ΄ευθείαν εκτός οπτικού πεδίου. Μάλλον κάνει μόνο για μικρές μεγεθύνσεις, μικρότερες κι απ΄ότι υπονοεί η διάμετρός του.

Με βάση τις διαστάσεις του, μια μικρή μετακίνηση 3 χιλιοστών στην άκρη του σωλήνα θα προχωρά το πεδίο κατά 1° στον ουρανό, τη στιγμή που η ίδια μετακίνηση σε ένα μεγάλο dobsonian προχωρά το πεδίο μόνο κατά 15' της μοίρας. Η στόχευση με το μικρό dobsonian μάλλον θα είναι δύσκολη υπόθεση.

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε
Τιτη...μια πολυ καλη ιδεα μεχρι να ερθει το 8"ιτσο ειναι να παρεις κυαλια (μετριας ή καλης ποιοτητας) και εναν χαρτη του ουρανου!!

Πιστεψεμε δεν θα το μετανιώσεις.

πολυ καλη η συμβουλη σου αλλα για κιαλια θελω πολυ περισσοτερα χρηματα νομιζω...

και ξαναρωτω : αν υποθεσουμε οτι το παιρνω (φαγωθηκα, το ξερω) και παρατηρω μονο πλανητες που ειναι και κοντα και θελεις μεγαλες μεγεθυνσεις θα αξιζει τον κοπο? :-s :-s

και μετα το κανω διακοσμητικο στο γαρφειο, και πουλαω και "μουρη"......... :mrgreen:

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε
Αφού θα το πάρεις γιατί ψάχνεις δικαιολογίες??? :lol:

Σου εύχομαι καλορίζικο εκ των προτέρων! :wink:

Υπόψην, έχε στο νου σου πως τώρα που καλοκαιριάζει τα lidl θα ξαναβγάλουν κυάλια 10x50 με λιγότερα από 30 ευρώ! Χτύπα τα και θα είσαι κομπλέ! :D

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Δημοσιεύτηκε
Λίγα ακόμη χρήματα κ αγοράζεις τον πρώτο σου καλό προσοφθάλμιο.Εναν 13mm hyperion για να εξοπλίσεις το dob όταν με το καλό έρθει.Μην πετάς τα χρήματα σου έστω κ αν είναι μόνο 75 ευρώ.
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Κι εμένα μου κλείνει το μάτι με νόημα για κάποιο λόγο το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο. Πάντως νομίζω πως θα είναι πολύ καλό για μικρές μεγεθύνσεις και μεγάλους απλωμένους στόχους. Για παράδειγμα με φίλτρα θα μπορέσεις να δεις μεγάλα νεφελώματα (είναι και f/4 το άτιμο) τα οποία δεν μπορείς να τα δεις με άλλα τηλεσκόπια.

Άσε που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σαν γωνιακό ερευνητή σε ένα μεγάλο dob. Εγώ θα προτιμούσα αυτό αντί τα κυάλια...

Δημοσιεύτηκε
Εγώ θα προτιμούσα αυτό αντί τα κυάλια...

Μανο μην ξεχνας οτι τα κυαλα εχουν ελευθερια κινησεως,

οπου και αν βρισκεσε μπορεις να το χρεισιμοποιησεις

σε αντιθεση με το νευτωνιακι το οποιο θα πρεπει να το βαλεις πανω στην βαση του αλλα επιδη θα ειναι πολυ μικρο θα πρεπει να κουβαλας και ενα τραπεζακι μαζι ωστε να το βαλεις επανω.

(δεν μιλαω για εμενα να το εχω σαν 4ο τηλεσκοπιο, αλλα για καποιον που θα εχει σαν πρωτο)

Επισεις η μεγεθυνση αλλα και η εικονα που δινει δεν μπορει να συγκριθει με ενα τηλεσκοπιο πανω απο 5ιντσες, αλλα νομιζω οτι με ενα ζευγαρι κυαλια μπορει να συγκριθει,

και επιδη τα κυαλια εχουν τεραστια ελευθερια ψηφιζω κυαλια!

καθως και οτι τα κυαλια θα ειναι χρησιμα και ευχρειστα και μετα την αγορα ενος μεγαλου τηλεσκοπιου, ενω το νευτωνακι οχι.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Αφού θα το πάρεις γιατί ψάχνεις δικαιολογίες??? :lol:

Σου εύχομαι καλορίζικο εκ των προτέρων! :wink:

Υπόψην, έχε στο νου σου πως τώρα που καλοκαιριάζει τα lidl θα ξαναβγάλουν κυάλια 10x50 με λιγότερα από 30 ευρώ! Χτύπα τα και θα είσαι κομπλέ! :D

δεν τα ειχε παρει το ματι μου ως τωρα. ](*,) ](*,)

αλλα αφου παιζει τετοια κατασταση ... θα τα χτυπησω σιγουρα \:D/ \:D/

ευχαριστω πολυ για την πληροφορια φιλε μου. :D

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε
Κι εμένα μου κλείνει το μάτι με νόημα για κάποιο λόγο το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο. Πάντως νομίζω πως θα είναι πολύ καλό για μικρές μεγεθύνσεις και μεγάλους απλωμένους στόχους. Για παράδειγμα με φίλτρα θα μπορέσεις να δεις μεγάλα νεφελώματα (είναι και f/4 το άτιμο) τα οποία δεν μπορείς να τα δεις με άλλα τηλεσκόπια.

Άσε που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σαν γωνιακό ερευνητή σε ένα μεγάλο dob. Εγώ θα προτιμούσα αυτό αντί τα κυάλια...

τελικα σεληνη και πλανητες θα βλεπω με καποια εστω μικρη λεπτομερεια η θα με απογοητευσει τελειως??? 8-[ 8-[

πειτε μου βρε παιδια γιατι δεν εχω καθολου εμπειρια απο κανενα τηλεσκοπιο και δεν μπορω να φανταστω τι δυνατοτητες εχει.

επισης οταν μου λες οτι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σαν γωνιακό ερευνητή , τι ακριβως εννοεις? :oops: :oops: (τετοια ασχετοσυνη με δερνει για να καταλαβεις...)

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε
τελικα σεληνη και πλανητες θα βλεπω με καποια εστω μικρη λεπτομερεια η θα με απογοητευσει τελειως??? 8-[ 8-[

πειτε μου βρε παιδια γιατι δεν εχω καθολου εμπειρια απο κανενα τηλεσκοπιο και δεν μπορω να φανταστω τι δυνατοτητες εχει.

Και μεγαλύτερο τηλεσκόπιο να πάρεις, στην αρχή μπορεί να απογοητευτείς λίγο γιατί άλλο θα περιμένεις και άλλο θα δεις. Καλό είναι να πας σε μια συνάντηση να δεις μέσα από τηλεσκόπιο. Στης 4 Απρίλη είναι μέρα αστρονομίας πεζοδρομίου και είναι ευκαιρία να πας και να δεις μέσα από τηλεσκόπιο αλλά και να μιλήσεις με ερασιτέχνες.

Δημοσιεύτηκε
Τη σελήνη θα τη βλέπεις καλά. Τους πλανήτες θα τους βλέπεις μέχρι 120-140x μεγέθυνση όταν με το 8ιντσο θα πηγαίνεις μέχρι 200x συνήθως λόγω ατμόσφαιρας, σπάνια παραπάνω.
Δημοσιεύτηκε

Και μεγαλύτερο τηλεσκόπιο να πάρεις, στην αρχή μπορεί να απογοητευτείς λίγο γιατί άλλο θα περιμένεις και άλλο θα δεις. Καλό είναι να πας σε μια συνάντηση να δεις μέσα από τηλεσκόπιο. Στης 4 Απρίλη είναι μέρα αστρονομίας πεζοδρομίου και είναι ευκαιρία να πας και να δεις μέσα από τηλεσκόπιο αλλά και να μιλήσεις με ερασιτέχνες.

πολυ θα το ηθελα να παω σε μια τετοια συναντηση αλλα φανταζομαι οτι η συγκεκριμενη γινεται στην αθηνα η τελος παντων καπου πολυ μακρια απο την καβαλα που μενω (δεν εχω ακουσει για κατι τετοιο στην περιοχη μου ακομα) και λογω υποχρεωσεων ειναι αδυνατο να παρευρεθω.

οσο για το αν θα απογοητευτω γιατι περιμενω να δω ΘΑΥΜΑΤΑ να σου πω οτι ξερω τι να περιμενω πανω-κατω. και νομιζω περιμενω πολυ λιγοτερα απο οσο φανταζομαι, αφου και μονο μια απλη παρατηρηση της σεληνης με κιαλια της πλακας (απο αυτα που ΔΕΝ κανουν για αστρονομικη χρηση αλλα ολοι εχουμε στα σπιτια μας ) με αφηνη αφωνη οσες φορες κι'αν το εχω κανει... :o

η ιδεα και μονο οτι αυτο που βλεπω και διακρινω επανω του λεπτομερειες (ορη , θαλασσες κτλ.) ειναι τοσο μακρια και τοσο διαφορετικο απο την γη μας και τον κοσμο γυρω μας με συναρπαζει.

αν καταφερω δηλαδη να δω τις φασεις της αφροδιτης (που εχω δει σε φωτογραφιες φιλων απο εδω μεσα) νομιζω οτι θα παθω την πλακα μου.

οποτε μην ανυσυχεις οτι αυτο που εχω στο μυαλο μου ειναι οι εγχρωμες εικονες των βιβλιων αστρονομιας.

αλλο πραγμα να βλεπεις μια εικονα και να ξερεις οτι το συγκεκριμενο αντικειμενο βρισκεται καπου εκει ψηλα, και αλο να το βλεπεις ζωντανα μεσα απο ενα τηλεσκοπιο η κιαλια και η απλη κουκιδα που φαινοταν με γυμνο ματι να μεταμορφωνετε σε ενα μικρο δισκο με δακτυλιους η δορυφορους γυρω του η με σκοτεινες και φωτεινες περιοχες. \:D/

ελπιζω να μην σας κουρασα αλλα με επιασε η πολυλογια μου... 8-[

Albert Einstein

• 1 μήνα αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Μετά τη μινιατούρα του skywatcer, τώρα και η Celestron έβγαλε με τα ίδια χαρακτηριστικά και ίδια τιμή αλλά κάπως διαφοροποιημένο, μια επίσης μινιατούρα Dob:

http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1716

Τώρα μπορούμε να διαλέξουμε!

....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....

Ψαλμός 135

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης