Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγαπητοί φίλοι την συμβουλή σας,

Χαίρομαι που συμμετέχω για πρώτη φορά στο forum.

Στην αρχή του ταξειδιού και εγώ, επιτρέψτε μου την ερώτηση.

 

Με δεδομένα, την ανάγκη για φορητότητα, τον σκοτεινό ουρανό της περιοχής που κυρίως θα το χρησιμοποιώ, την ευκολία της χρήσης, την έστω περιορισμένη δυνατότητα για φωτο, και το λογικό κόστος (περ. 450 euro) θα συμφωνούσατε με την παρακάτω επιλογή

 

http://www.telescopeshop.gr/show.asp?productId=554

 

ευχαριστώ εκ των προτέρων

 

Γιάννης Μπ.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Welcome aboard =D> =D> =D>

 

Θα ακούσεις πάρα πολλές προτάσεις (π.χ. Dob 8'' στα 300€, κάτι που θα σου πρότεινα και εγώ πριν κάμποσο καιρό και που έπραξα ο ίδιος), απόψεις και νουθεσίες για διάβασμα κλπ. Σίγουρα οι ανάγκες και τα θέλω του καθένα μας είναι διαφορετικά. Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος δρόμος. Μάλιστα στην πορεία μπορεί και να αλλάξεις ρότα. Το σίγουρα είναι ότι με μετά από κάποιο χρονικό διάστημα σίγουρα θα ξέρεις τι θέλεις και θα έχεις μάθει (φθηνά ή ακριβά) από τα λάθη σου.

 

Εγώ πάλι θα σου προτείνω αυτό http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1290 που εδώ κάνει περίπου 500€ αλλά μπορείς να το βρεις έξω και φθηνότερα. Ένα κλασσικό και αξιόπιστο τηλεσκόπιο που μπορείς άνετα να το αναβαθμίσεις (π.χ. μοτέρ στην ισημερινή του) ακόμα και να αστροφωτογραφίσεις με αξιώσεις. Επίσης μια καλή και ελαφριά ισημερινή σαν και αυτή θα σου είναι πάντα χρήσιμη.

 

Ελπίζω να βοήθησα λέγοντας κάτι διαφορετικό από αυτά που θα βρεις σε αρκετά posts εδώ μέσα.

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

 

Arthur C. Clarke

 

 

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

προσωπικα θα απαντουσα στο ερωτημα σας λεγοντας κατηγορηματικα ΟΧΙ!

 

το κοστος αυτου του σχετικα μικρου απο αποψη διαμετρου κατοπτρικου ανεβαινει σε τοσο υψηλα επιπεδα(450ε) λογω του οτι ειναι ρομποτικο,δηλαδη εχει την δυνατοτητα να εντοπιζει αυτοματα τους στοχους,κατι που για το κοστος του δν αξιζει...με πολυ λιγοτερα (300-350 ε) μπορεις να παρεις ενα αξιολογο dob 8 ιντσων και οχι 5(δηλαδη φωτοσυλλεκτηκη ικανοτητα 125% περιπου σε σχεση με το 5ινστο)

 

 

ετσι πιστευω οτι θα ηταν προτειμοτερη η υπομονη ωστε να ερθουν τα καινουργια dob του www.astronomy.gr ειτε να αποφυγετε τα αυτοματοποιημενα τηλεσκοπια τα οποια ουτως ή αλλως ανεβαζουν παρα πολυ το κοστος.

 

 

καλως ηρθατε στο forum

Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!!

astronomy for all

 

http://mechntua.blogspot.com/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγώ πάλι θα σου προτείνω αυτό http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1290 που εδώ κάνει περίπου 500€ αλλά μπορείς να το βρεις έξω και φθηνότερα.

 

Εδώ 400€ http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/language/en/info/p1012_Refraktor-102-1000mm---komplett-auf-OMNI-Montierung-mit-Stativ.html

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

 

Arthur C. Clarke

 

 

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ευχαριστώ για τις απόψεις σας,

 

Φίλε Βασίλη συμφωνώ απόλυτα ότι δεν τίποτα δεν είναι άσπρο ή μαύρο.

 

Ίσως λίγο η ανυπομονησία και οι δυνατότητες αυτών των οργάνων να σε κατευθύνουν σε πράγματα που ένας άπειρος θα χρειαζόταν πολύ χρόνο, αλλά και οι μικρές τους διαστάσεις, είναι οι βασικές αιτίες που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον, γνωρίζοντας βεβαίως τα μειονεκτήματα του(ς).

 

Η εικόνα που πέρνεις από αυτές τις διαμέτρους δεν είναι ικανή για μια αξιοπρεπή εισαγωγή στο αντικείμενο, έχουν τόσο μεγάλη διαφορά οι 5'' από τις 6" ενός κατοπτρικού?

 

Τα Dob 8 βεβαίως έχουν πλεονέκτημα, αλλά τρομάζουν λίγο με τις διαστάσεις τους (φανταστείτε και μια 4μελή οικογένεια να το κουβαλάει).

 

Όσον αφορά πάλι το διοπτρικό η σχέση τιμής απόδοσης έίναι καλύτερη από του αντίστοιχου κατοπτρικού?

 

Ευχαριστώ και πάλι για την υπομονή σας.

 

 

Γιάννης Μπ.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλως ορισες!!

Το2130 το εχω δουλεψει και ειναι αρκετα καλο.. οι 5 ιντσες ομως ειναι 5 ιντσες.... με λιγοτερα χρηματα μπορεις να αγορασεις ενα Dob8'', η διαφορα ειναι μεγαλη.. το εχω και γω το Dob και οι εικονες που μου δινει ειναι πολυ καλυτερες... με διαφορα.!!!

Δε λεω, ωραια τα αυτοματα συστηματα, αλλα δεν ειναι και τραγικο να ψαξεις μονος σου με τη βοηθεια ενος χαρτη στο λαπτοπ σου.. τα προγραμματα που υπαρχουν ειναι απλα και πολυ λειτουργικα.. με το αυτοματο χανεις την ικανοποιηση της ανακαλυψης.....

Αν θελεις να παρατηρησησς περισσοτερο πλανητες τη σεληνη, διπλους αστερες, θα πρεπει το τηλεσκοπιο να παρουσιαζει υψηλο κοντραστ στις μεγαλες μεγενθυνσεις και καλη ευκρινεια. Ενα διοπτρικο 100mm η ενα κατοπτρικο 6'' f/10 ειναι μια πολυ καλη λυση.. αν σε ενδιαφερει να παρατηρησεις γαλαξιες, νεφελωματα τοτε θα πας σε περισσοτερες ιντσες 8 και πανω...

Α! δεν ειναι και τραγικη η μεταφορα του Dob...

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλημέρα και από εμένα και wellcome!

 

Αν η μεταφορικότητα είναι πολύ σημαντική για εσένα τότε θα σου έλεγα να μην πάρεις Dob 8''. Αν και δεν είναι τραγικά δύσκολο να το μεταφέρεις, σε ένα αμάξι με άλλα 3 άτομα (και αποσκευές ισως?) είναι σχεδόν αδύνατο να χωρέσει. Εγώ θα σου λεγα να πάρεις το τηλεσκόπιο που νομίζεις ότι θα σε βολέψει (εξάλλου 400-500€ δεν είναι και πάρα πολύ μεγάλο ποσό για το συγκεκριμένο χόμπυ) και μετά αν δεις ότι σου αρέσει η αστροπαρατήρηση και θες να συνεχίσεις θα ξέρεις καλύτερα ποιο τηλεσκόπιο σου ταιριάζει αλλά και τι πραγματικά θες (ίντσες, μεταφορικότητα, ευκολία στην παρατήρηση κλπ).

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλημέρα και από εμένα και wellcome!

 

Αν η μεταφορικότητα είναι πολύ σημαντική για εσένα τότε θα σου έλεγα να μην πάρεις Dob 8''. Αν και δεν είναι τραγικά δύσκολο να το μεταφέρεις, σε ένα αμάξι με άλλα 3 άτομα (και αποσκευές ισως?)).

 

 

και με ενα ατομο βολευεται,αλλα θελει λιγα παραπανω ''δρομολογια''

οι διαστασεις του ειναι μεγαλες,οχι το βαρος του!

 

 

θα προτεινα επισκεψη στο πλανηταριο ή σε καποιο καταστημα πωλησης εξοπλισμου αστρονομιας αν μπορειτε ή συμμετοχη σε καποια παρατηρηση αλλων ερασσιτεχνων.θα τα διτε ολα στην πραξη και θα αποφασισετε για το τι θελετε

Η ΑΣΤΡΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ !!!!!

astronomy for all

 

http://mechntua.blogspot.com/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης