Jump to content

john67

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από john67

  1. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου, αγοράς από το γνωστό e-shop του μικρού Skywatcher Telescope AC 102/500 StarTravel BD AZ-3. Με εξαιρετική τιμή αγοράς http://www.astroshop.eu/skywatcher-telescope-ac-102-500-startravel-bd-az-3/p,5005 έδωσα την παραγγελία την Κυριακή 7/11 το βράδυ και παρέλαβα σήμερα μεσημέρι. προτίμησα όρους πληρωμής COD (cash on delivery) το οποίο είχε επιπλέον κόστος 8€. Η μεταφορά έγινε με UPS και το συνολικό κόστος (μαζί με τα μεταφορικά) έφθασε τα 199+ 48 =247€. Πιστεύω ότι η αγορά ήταν ιδιαιτέρως συμφέρουσα με κόστος περίπου 30% κάτω, από το κόστος στην Ελληνική αγορά, και το service ήταν άριστο. Na σημειώσω ότι μέχρι τώρα όλος μου ο εξοπλισμός είναι αγορασμένος από τα γνωστά Ελληνικά μαγαζιά και ήμουν διστακτικός να αγοράσω από το δίκτυο. Βεβαίως δεν νομίζω να βρίσκονται συχνά τέτοιες διαφορές στις τιμές τουλάχιστον μιλώντας για Ευρώπη. Η συσκευασία περιελάμβανε ανορθωτικό πρίσμα, ερευνητή 6Χ30 (παρότι στην σελίδα του προιόντος προβλεπόταν red dot finder), καθώς και προσοφθάλμια, barlow, moon filter. Το τηλέ στήθηκε εύκολα και γρήγορα, είναι κουκλάκι, και βεβαίως η γνωστή κατάρα απόψε ... ο ουρανός απλώς δεν υπάρχει... Η βάση az -3 είναι αρκετά στιβαρή και πολύ εύκολη στη χρήση. Θα επανέλθω με εντυπώσεις παρατήρησης όταν ο καιρός το επιτρέψει. Ελπίζω να κάνει καλά την δουλειά του ως grab n go γιατι το 8'' στην EQ5 δεν είναι το πιο εύκολο σε γρήγορες παρατηρήσεις. Γιάννης Μπ.
  2. Ανδρέα , Έλαβα και εγώ το πακέτο μου. Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τον κόπο που διέθεσες για όλους μας. Γιάννης Μπαλταδούρος
  3. john67

    κιαλια

    Σε στιγμή καταναλωτικής αδυναμίας (που δύσκολα θα επαναλάμβανα με τις σημερινές συνθήκες ) το περασμένο φθινόπωρο αγόρασα τα VIXEN ULTIMA 9X63. Κόστισε λίγο παραπάνω αλλά πραγματικά η εικόνα που δίνουν είτε επείγια είτε ουράνια είναι εξαιρετικής καθαρότητας. Πρόσθετο σημαντικό πλεονέκτημα το χαμηλό βάρος που τα κάνει ιδιαίτερα εύχρηστα. Γιάννης Μπ.
  4. Δοκίμασα όλες τις εκδόσεις από 10.2 εως και 10.4 χωρίς επιτυχία. Αναφέρεσε σε ασυμβατότητα του λογισμικού (stellerium) με το πρόγραμμα (win 7) ?? Παρόλα αυτά θα δοκιμασω να κάνω update τους drivers και να παιξω με τις ρυθμίσεις του stellerium. Ευχαριστώ Γιάννης Μπ.
  5. Σε νέο υπολογιστή μου με win 7 καμία έκδοση του προγράμματος δεν τρέχει ομαλά. Συγκεκριμένα η οθόνη τρεμοπαίζει (flickering). Καμιά ιδέα? Ευχαριστώ Γιάννης Μπ.
  6. Στο LIDL του Ρέντη, στο VILLAGE, είχε καμιά 40ριά κομμάτια σήμερα το απόγευμα . Γιάννης Μπ.
  7. john67

    EQ5 GOTO UPGRADE KIT

    ΟΚ ελπίζω να είναι αντάξιο των προσδοκιών σου, θα περιμένω για την γνώμη σου Γιάννης Μπ.
  8. john67

    EQ5 GOTO UPGRADE KIT

    Θα περιμένω με ενδιαφέρον τα σχόλια σου. Γιάννης Μπ.
  9. john67

    EQ5 GOTO UPGRADE KIT

    Φίλοι, έχει κανείς εμπειρία από την αναβάθμιση της EQ5 με το κιτ http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1377 Αξίζει τον κόπο ? Ευχαριστώ Γιάννης Μπ.
  10. john67

    HOME MADE OBSERVATORY

    Εχει παρουσιαστεί στο παρελθόν καμιά κατασκευή από παλιά σκηνή κάμπινγκ?? Γιάννης Μπ.
  11. ευχαριστώ, αν παρόλα αυτά δω κάτι ενδιαφέρον θα σας πω. Γιάννης Μπ.
  12. Σε σχέση με επικείμενο ταξίδι στην Ρώμη, θα ήθελα την εμπειρία σας για το αν είναι ενδιαφέρουσα η αγορα εξοπλισμού από την χώρα. αναφέρομαι κυρίως σε αξεσουαρ (προσοφθαλμια, φιλτρα κλπ). Ευχαριστώ Γιάννης Μπ.
  13. Παιδιά η πρακτική που ακολούθησα ήταν να σκιτσάρω το τοπιο που έβλεπα στο προσοφθάλμιο και μετά να συγκρίνω το σκίτσο με το stellarium. Νομίζω ότι δεν πρέπει να έκανα λάθος. Βέβαια ήταν χαμηλα στον ορίζοντα και όχι κοντά στο ζενίθ και από τον Κορυδαλλό είχα όλα τα φώτα της πόλης από την άλλη πλευρά. Από την άλλη είναι ο πρώτος στόχος μετά από Σελήνη και Κρόνο που προσπάθησα, οπότε... θα προσπαθήσω ξανά ακολουθώντας τις συμβουλές σας και φυσικά θα περιμένω να τελειώσουν τα παιδιά το σχολείο για να πάει και το τηλε στην εξοχή. Ευχαριστώ Γιάννης Μπ.
  14. Καλησπέρα φίλοι, και εγώ στα πρώτα βήματα, με τις ίδιες απορίες. Μανούσο βρήκα σήμερα τον Μ57 αλλά δεν κατάφερα να τον δω σαν δακτύλιο, ούτε στις υψηλότερες μεγενθύσεις μου. Εχω το SW 8' σε EQ5, χρησιμοποίησα televue X2 και το zoom Baader 8-24. Πιστεύετε ότι θα έπρεπε να φαίνεται? Ευχαριστώ Γιάννης Μπ. Κορυδαλλός
  15. john67

    Διοπτρικά 120mm

    Γιάννη, δεν διαφωνώ αλλά μήπως τελικά αυτή είαναι μια λογική που δεν οδηγεί πουθενά, πάντα θα υπάρχει κάτι καλύτερο και ακριβότερο. Θυμάμαι π.χ. στο παρελθόν αντίστοιχες συζητήσεις για υπολογιστές. Γιάννης Μπ.
  16. john67

    Διοπτρικά 120mm

    Φίλοι ευχαριστώ για την βοήθεια σας. Δημήτρη και Seti πολύ καλές προτάσεις αλλά το bugdet προς το παρόν είναι 500-700 e max για το συνολικό πακέτο. Μήπως τελικά με αυτά τα λεφτά το κατοπτρ. είναι η πιό ισορροπημένη λύση. Η προτεραιότητα είναι στην παρατήρηση αλλά και η φωτό είναι πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού. Ευχαριστώ Γιάννης Μπ.
  17. john67

    Διοπτρικά 120mm

    Αγαπητοί φίλοι, Ποιό από τα δύο πακέτα θα προτείνατε? http://www.telescopeshop.gr/show.asp?productId=413 ή http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1485 Αξίζουν τα παραπάνω χρήματα του πρώτου? Ευχαριστώ Γιάννης Μπ.
  18. john67

    5" Go to

    Ευχαριστώ για τις απόψεις σας, Φίλε Βασίλη συμφωνώ απόλυτα ότι δεν τίποτα δεν είναι άσπρο ή μαύρο. Ίσως λίγο η ανυπομονησία και οι δυνατότητες αυτών των οργάνων να σε κατευθύνουν σε πράγματα που ένας άπειρος θα χρειαζόταν πολύ χρόνο, αλλά και οι μικρές τους διαστάσεις, είναι οι βασικές αιτίες που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον, γνωρίζοντας βεβαίως τα μειονεκτήματα του(ς). Η εικόνα που πέρνεις από αυτές τις διαμέτρους δεν είναι ικανή για μια αξιοπρεπή εισαγωγή στο αντικείμενο, έχουν τόσο μεγάλη διαφορά οι 5'' από τις 6" ενός κατοπτρικού? Τα Dob 8 βεβαίως έχουν πλεονέκτημα, αλλά τρομάζουν λίγο με τις διαστάσεις τους (φανταστείτε και μια 4μελή οικογένεια να το κουβαλάει). Όσον αφορά πάλι το διοπτρικό η σχέση τιμής απόδοσης έίναι καλύτερη από του αντίστοιχου κατοπτρικού? Ευχαριστώ και πάλι για την υπομονή σας. Γιάννης Μπ.
  19. john67

    5" Go to

    Αγαπητοί φίλοι την συμβουλή σας, Χαίρομαι που συμμετέχω για πρώτη φορά στο forum. Στην αρχή του ταξειδιού και εγώ, επιτρέψτε μου την ερώτηση. Με δεδομένα, την ανάγκη για φορητότητα, τον σκοτεινό ουρανό της περιοχής που κυρίως θα το χρησιμοποιώ, την ευκολία της χρήσης, την έστω περιορισμένη δυνατότητα για φωτο, και το λογικό κόστος (περ. 450 euro) θα συμφωνούσατε με την παρακάτω επιλογή http://www.telescopeshop.gr/show.asp?productId=554 ευχαριστώ εκ των προτέρων Γιάννης Μπ.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης