Bi2L Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2009 Αν και εχω μια σχετικα καινουργια φωτογραφικη μηχανη, την Canon eos 40D...κοιτουσα μηπως παρω καμια κουνουργια (δεν το βλεπω, απλα λεμε τωρα αν...) Ειδα λοιπον τα δυο νεα μοντελα την 50D και την 500D ειναι γνωστο οτι οσο πιο μικρο το νουμερο του μοντελου τοσο πιο καλη η φωτογραφικη (εκτος και αν συγκρινεις νεες εκδοσεις της ιδια σειρας) λοιπον παρακατω εχω τα χαρακτιριστικα και των δυο 500DFeatures 15.1 MP CMOS sensor Full HD (1080p) movies High ISO up to 12800 for low-light conditions 3.4fps with up to 170 JPEG burst 3.0” Clear View LCD with Live View mode 9-point AF system DIGIC 4 EOS Integrated Cleaning System EF/EF-S and EX Speedlite compatibility 50DFeatures 15.1 MP (APS-C) CMOS sensor 6.3 fps with up to 90 JPEG image burst DIGIC 4 processor ISO range up to 12800 3.0” VGA LCD with Live View High precision wide area AF Magnesium alloy body EOS Integrated Cleaning System EF/EF-S lens and EX Speedlite compatibility Με μια πρωτη ματια αν θα αγοραζα καινουργια φωτογραφικη θα επερνα την 500D, μιας και εχει παρομοια χαρακτηριστικα αλλα εχει και HD Video Rec. Εσεις τι λετε;; ποση διαφορα μπορει να εχουν αυτες οι δυο φωτογραφικες;; Παει "χαλασε" και η Canon...πλεον βγαζει φωτογραφικες και με Video (ειδες του σου κανει ο ανταγωνισμος) Δεν καταλαβαινω γιατι δεν εβγαλε την 50D με βιντεο και κανει αυτον τον "κανιβαλισμο" στο μοντελα της (θα μου πεις γιατι ειναι καθαρα φωτογραφικη μηχανη...αλλα και παλι... )(μου θυμιζει τους κινητηρες WV-Audi οπου ενας "ετρωγε" των αλλων) και βεβαια η διαφορα στις τιμες ειναι πολυ μικρη, η 50D ειναι κατα 150-200 ευρω πιο ακριβη της 500D... Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
alepohori Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 5, 2009 Για τι θες την μηχανή; Φαντάζομαι όχι μόνο για αστροφωτογράφιση. Οι κριτικές για την 40D είναι εξαιρετικές, τουλάχιστον μετά από ό,τι έχω διαβάσει στο ιντερνετ. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει γίνει ανάρπαστη στην Ελλάδα και ακόμα και τώρα που έχει ήδη αντικατασταθεί (αν και αρκετοί ισχυρίζονται ότι η 50D δεν την αντικαθιστά), πολλοί σπεύδουν να την αποκτήσουν. Και όπως θα σου πουν και άλλοι πολύ πιο σχετικοί από μένα, τα σώματα έρχονται και παρέρχονται. Οι καλοί φακοί είναι αυτοί που μένουν. Κράτησέ την! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Bi2L Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2009 Δημητρη σε ευχαριστω για την απαντηση, το να δωσω την 40D απο τωρα...αποκλειεται Απλα κοιτουσα το επομενο μοντελο της σειρας...και σκεφτομουν τι παραπανω μπορει να προσφερει... Παντως μια εκτον δυο θα ηταν ομορφο δωρο για την κοπελα μου...αφου θα την χρησιμοποιω και εγω (βεβαια κατσε να βρουμε και λεφτα...αφου φευγουν ολα για Κινα... ) Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
matman1975 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2009 Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξεις μια 40D, παρά μόνο αν σκοπεύεις να περάσεις την πόρτα των full frame σωμάτων, αποκτώντας την 5D ή ακόμα καλύτερα την 1DMK III.Έχω κι εγώ μια 40D, η οποία είναι το κύριο "εργαλείο" της φωτογραφικής δουλειάς μου (φωτογραφίζω άγρια ζώα και πουλιά στην Αφρική) και μάλιστα εδώ και ένα χρόνο (χρησιμοποιώντας αυτή τη μηχανή) κερδίζω απο τις φωτογραφίες αυτές και αρκετά χρήματα...επομένως αν εγώ που βγάζω λεφτά από τις φωτογραφίες μου δε σκοπεύω να την αλλάξω, αναρωτιέμαι τι λόγους θα είχες να το κάνεις εσύ, που τη χρειάζεσαι μόνο για το χόμπυ και την ευχαρίστησή σου Το επιπλέον στοιχείο της ικανότητας λήψης βίντεο που προσφέρει μια 50D, για έναν σοβαρό ερασιτέχνη φωτογράφο είναι αστείο...άλλωστε φωτογράφος είσαι, όχι εικονολήπτης, η δε αύξηση σε 15MP από 10MP, οπωσδήποτε είναι κάτι καλό, όχι όμως τόσο συνταρακτικό, ώστε να σε οδηγήσει από μόνο του στην αναβάθμιση.Στη θέση σου θα επέλεγα να ξοδέψω τα χρήματα αυτά για αναβάθμιση των φακών μου, οι οποίοι αποτελούν τον καταλυτικό παράγοντα σε τομείς όπως η οξύτητα, η σωστή απόδοση των χρωμάτων, η πιστή απόδοση των λεπτομερειών μιας φωτογραφίας.Σε περίπτωση που ακόμα δεν...πείστηκες έχω εδώ κι ένα link με τα κατορθώματα της 40D στη μαύρη ήπειρο www.photo.net/photos/matman1975 Θοδωρής ------------------------------------------------------------------------------------------Takahashi TOA-130SZeiss Abbe II ortho set + 2X Barlow
Bi2L Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2009 Θοδωρή οι φωτογραφιες στο photo.net ειναι απλα απιστευτες!! μονο και μονο που τις βλεπω θα ηθελα να ημουν μαζι σου στην "μαυρη" Ηπειρο (θελεις να με παρεις για βοηθό...να τραβαω και εγω καμια φωτογραφια με την δικια μου ) Οσο για την 40D οπως ειπα δεν προκειτε να την δωσω! βγαζει πολυ καλες φωτογραφιες....και οπως ανεφερες, την εχω μονο για χομπυ δεν χρειαζομαι να την αλλαξω θα ηταν υπερβολη. ΥΣΠοτε με περνεις μαζι σου στο επομενο ταξιδι;; Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2009 Θοδωρή η 1D MkIII δεν είναι full frame αλλά έχει croping factor 1,3 (ήταν βέβαια μέχρι πριν λίγο η γρηγορότερη DSLR με 10fps). Η 1Ds MkIII είναι full frame όπως και η 5D. Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
matman1975 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6, 2009 Θοδωρή οι φωτογραφιες στο photo.net ειναι απλα απιστευτες!! μονο και μονο που τις βλεπω θα ηθελα να ημουν μαζι σου στην "μαυρη" Ηπειρο (θελεις να με παρεις για βοηθό...να τραβαω και εγω καμια φωτογραφια με την δικια μου ) Οσο για την 40D οπως ειπα δεν προκειτε να την δωσω! βγαζει πολυ καλες φωτογραφιες....και οπως ανεφερες, την εχω μονο για χομπυ δεν χρειαζομαι να την αλλαξω θα ηταν υπερβολη. ΥΣΠοτε με περνεις μαζι σου στο επομενο ταξιδι;; Βασίλη καλά θα κάνεις να ετοιμάζεσαι (εμβόλια, χάπια ελονοσίας κλπ κλπ) διότι δε μένει και πολύς χρόνος .....το επόμενο μου ταξίδι θα είναι στο Μασαι Μάρα, στην Κένυα τον Αύγουστο!Ευχαριστώ πάντως για τα σχόλιά σου....θα συνεκτιμηθούν όταν υποβάλλεις επίσημα αίτηση...για βοηθός Θοδωρής ------------------------------------------------------------------------------------------Takahashi TOA-130SZeiss Abbe II ortho set + 2X Barlow
planetman Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7, 2009 Θέλω κι εγώ να γίνω βοηθός!!!! Ποιος πληρώνει τα εισιτήρια; ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα