Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας παιδιά

Εχω ένα τηλεσκόπιο messier N-130

Εχω εγκαταστήσει το πρόγραμμα stellarioum.

Bλέπω πχ τον Κρόνο με κάτι αριθμούς.

Μεγεθος:1

Απόλυτο μέγεθος 27,88

Ορθή αναφορά/απόκλιση 11h9m24s/+7^ 51 00.02'

Ορεική γωνία/απόκλιση 1η59

Αζ/Υψ +229^31

Απόσταση

Φαινόμενο διάμετρος

Το λοιπόν:

1) Τι σημαίνουν αυτά;

2) Στο τηλεσκόπιό μου πως μπορώ να εκμεταλευτώ αυτά τα δεδομένα για να μην ψάχνω στην τύχη όχι μόνο τον κρόνο αλλά και γενίκά;

Εχει 2 μετρήσεις η 1η δείχνει νούμερα απο το 1 ως το 23

και η 2η απο το 1 ως το 10 4 φορές.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας

Δημοσιεύτηκε

Πρέπει να έχεις την βάση στήριξης της Messier MON 1, αν δεν έχεις τις οδηγίες χρήσεως μπορώ να σου τις στείλω, τις έχω σε ελληνική έκδοση…

Υ.Γ. Έχεις πρ. μήνυμα (πήγαινε στην κεντρική σελ. η στο προφίλ σου να το τσεκάρεις.)

...κοσμοκράτωρ σφαιρηδόν ελισσόμενος περι γαίαν, οίκε θεών μακάρων, ρόμβου δίνησιν οδεύων... (Απόσπασμα ορφικού ύμνου ΟΥΡΑΝΟΥ)
Δημοσιεύτηκε

Τα νούμερα αυτά που βλέπεις στην στήριξη του τηλεσκοπίου σου, είναι νούμερα συντεταγμένων. Υποτίθεται ότι στρέφεις το τηλεσκόπιο στις συντεταγμένες αυτές και βλέπεις το αντικείμενο που σε ενδιαφέρει. Στην πράξη αυτό δεν μπορείς να το κάνεις. Για να βρεις ένα αντικείμενο πρέπει να γνωρίζεις κάποιους βασικούς αστερισμούς στον ουρανό και να χρησιμοποιείς χάρτες. Το Nightwatch το έχεις διαβάσει;

Όσο αφορά τα δεδομένα που βλέπεις στο Stellarium είναι αστρονομικά δεδομένα του αντικειμένου. Για να δεις τι σημαίνει το κάθε ένα μπες εδώ:

http://www.astronomia.gr/wiki/index.php?title=%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B1

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης