Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Μηπως γνωρίζεται για πιο λογο ακριβως ζητανε αυτα τα χρηματα; Μοναχα για την εγγραφη, σαν χαρατσι να πουμε; Μετα τα δίνουν πίσω οπως στο paypal ή απλα είναι ενα τέλος για να κάνεις την εγγραφη σου στο site;

Starting Wednesday, December 20, 2006 all new accounts will be charged a one time $12.00 fee.

Your card will not be charged until we validate your information.

Δημοσιεύτηκε

Ναι είναι μονάχα για την εγγραφή, αλλά από την άλλη είναι μία εφάπαξ πληρωμή - αν θέλεις γράφεσαι και την πληρώνεις, αν όχι πας αλλού.

Το ποσό είναι συμβολικό και εξασφαλίζει ότι - τουλάχιστον τα μέλη των τελευταίων 2-3 ετών - έχουν ή είχαν κάποια στιγμή ενεργό λογαριασμό στο paypal. Αυτό ως ένα βαθμό αποτρέπει την εγγραφή μικρών ή μεγαλύτερων απατεώνων.

Από εκεί και πέρα, κάθε συναλλαγή είναι ελεύθερη και το astromart δεν εισπράττει κάποιο ποσοστό επί της τιμής πώλησης/αγοράς όπως συμβαίνει στα γνωστά site δημοπρασιών. Φυσικά το κάθε μέλος μπορεί αν θέλει να κάνει κάποια δωρεά ανά πάσα στιγμή. Αν τελικά προχωρήσεις στην εγγραφή, μείνεις για αρκετό καιρό στο συγκεκριμένο site και πραγματοποιήσεις κάποιες συναλλαγές είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή να νιώσεις την ανάγκη να κάνεις κάτι τέτοιο...

Καλή αρχή!

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε
Να συμπληρώσω και εγω, μιας και ρωτήθηκα ακριβως το ιδιο μολις χτες απο αλλο φίλο, τα $12 αξίζουν. Σαν αστρομαρτοπληκτος και εγω (ξέρει ο Ηλίας :) ), το λέω απο βαθους καρδιας, το ποσό ειναι μικρό σε σχεση του τι μπορει να σου προσφερει το αστρομαρτ (και οχι μονο απο αγγελίες).
Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστω για τις απαντήσεις σας. Μαλλον θα κανω την εγγραφη απλά εχω μια μικρη εμπειρία απο ebay και με παραξένεψε που ζητούσαν το συγκεκριμένο ποσό.

Στο ebay παντως που εψαξα... πολυ φτωχα τα πράγματα, απο πλευρας τουλαχιστον barlow kai προσοφθάλμιων.

Δημοσιεύτηκε
Το ebay κοστίζει. Χαρατσι στην αγγελία (περιορισμένου χρόνου), χαρατσι στην πωλήση, χαρατσι στο Paypal. Στο astromart πιθανων ο πωλητης να σου πει κιολας "πληρωνω εγω τα paypal fees" (εγω το κανω παντως, τσιπιες τωρα....) Και απο θεμα ποιότητας δεν υπαρχει σχεση, ελάχιστες φορες το μετανοιωσα σε αγορα απο astromart, τις περισσότερες φορες εχω περιπου την σιγουρια που εχω και στο αστροβοξ: οτι αυτος που το πουλαει το ειχε προσεξει. Στο ebay δεν εισαι τόσο σιγουρος για το τι ποιότητα θα βρεις, και στην αγορα και στον αγοραστη/πωλήτη. Οχι οτι δεν τυχαίνουν και στραβες και στο astromart, εμενα παντως μου εχουν τυχει μονο λίγες περιπτωσεις. Και να μην ξεχναμε και το forum στο astromart, πολύ καλό (ισως όχι cloudynights, αλλα κοντα)
Δημοσιεύτηκε

To κάθε ενα στον τομέα του, πιστευω. Το ebay εχει τεραστια ποικιλία λόγω του οτι το επισκέπτονται χιλιαδες επισκεπτες καθε μερα. Οποτε μιλαμε για διαφορετικα νουμερα... Και εκει αν προσεξεις θα βρεις καλα πραγματα απλα πρεπει να εισαι προσεχτικος και να γνωριζεις οτι μια στις τοσες μπορει κ να πιαστεις κορόιδο. Αν προσεχεις βεβαια ουτε θα χασεις πολλα χρηματα κ αντιθετα μετα απο αρκετες αγορες θα εχεις κερδίσει πολλα περισσότερα... Πιστευω ειναι θεμα χρηστη - αγοραστη καθε φορα...

Για τους νεους παντα, καλο θα ηταν να γνωριζουν πρωτα πως παίζεται το παιχνιδι κ υστερα να παίζουν. Ειδικά στο ebay...

Δημοσιεύτηκε

Συμφωνω, άλλωστε και εγω, και ο "δασκαλος" Ηλίας (:) ), έχουμε αρκετά ψηλό σκορ και στο ebay. Απλά οπως ειδες και μονος σου, οταν ψαχνεις να βρεις ποιότητα για το χομπυ δεν υπαρχουν πολλες επιλογες.

Οχι οτι το απορριπτεις φυσικά, μολις σήμερα παρέλαβα τα υλικά για να ψύξω με peltier την Canon, και μάντεψε απο που ειναι :) Απλά στο αστρομαρτ εχεις λίγο παραπανω σιγουρια, το μεγαλύτερο μέρος ειναι ερασιτεχνες σαν και εσενα.

Δημοσιεύτηκε
Συμφωνω, άλλωστε και εγω, και ο "δασκαλος" Ηλίας (Smile ), έχουμε αρκετά ψηλό σκορ και στο ebay
Το οποίο έχουμε πληρώσει χρυσό και οι δύο :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol:

Πέραν της πλάκας, ο Γιάννης έχει απόλυτο δίκιο : είναι άλλο πράγμα η συναλλαγή με έναν ανώνυμο έμπορο και εντελώς διαφορετική εμπειρία η διαδικασία της αγοραπωλησίας με έναν άλλο ερασιτέχνη.

Για πράγματα που σχετίζονται με το χόμπυ, astromart χωρίς συζήτηση

:cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Ναι εδω το εχεις το δικιο σου(σχετικα με την διαφορετική εμπειρία στην διαδικασία της αγοραπωλησίας με έναν ερασιτέχνη). :mrgreen:

Χαρακτηριστικη η συζήτηση οταν του έστειλα να μου πει πως ακριβως θα γινει η ολη διαδικασια, λογω απειρίας μου σχετικα με το astromart, μου απαντησε ο πωλητης:

If you go to www.paypal.com I'm sure it will tell you what to do better than I can after a couple of glasses of wine (it's 23.00 hours here)

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Καταπληκτικός, ελπιζω να μου στείλει σωστα αυτο που αγόρασα. :D

Παντως μπερδεύτηκα στην αρχη με το περιβαλλον του astromart, Θα ελεγα οτι το ιδιο το astromart δεν ανακατεύεται καθολου σε ολες αυτες τις αγγελίες, κατι που καθιστα τη χρηση Paypal λογαριασμου ως απολύτως αναγκαία(για να εχεις το κεφαλι σου ήσυχο). Επισης εκει που συνήθισα στο ebay να ψαχνω καλους πωλητες με μερικες χιλιαδες πωλησεις εδω θα βρεις αντιστοιχα καλους πωλητες με μερικες δεκαδες ή κ καθολου, οποτε μερικες φορες απ' οτι καταλαβαινω ειναι λιγο ρισκο κ θεμα εμπιστοσύνης. Σε αντιθεση με τις δικλίδες ασφαλειας του ebay εδω πλήν της χρησης του paypal(η οποια υπηρεσια δεν εχει να κανει βεβαια σε τιποτα με ebay, astromart, κτλ κτλ.) δεν υπαρχει κατι που να προστατεύει τον χρήστη-αγοραστη απο εναν κακό πωλητή.

Απο κει και πέρα οντως βρηκα μεγαλη γκαμα για την αστρονομια, χαρακτηριστικό αλλωστε ειναι οτι αυτη τη στιγμή υπαρχουν πάνω απο 900 αγγελίες, μιλάω για ενεργές αγγελίες παρακαλώ, όλες για την ερασιτεχνική αστρονομία!!! Το καθένα απ' οτι φαίνεται εχει τα θετικά του κ τα αρνητικά του. Πιστευω οτι μαζι με το ebay και με ορισμένα online καταστήματα μπορεις να κανεις έναν πολυ καλο συνδυασμό για τις αγορες σχετικα με το χομπυ. :)

• 1 έτος αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Δυστυχως δεν δεχονται pay-pal για το ποσον της συνδρομης και αυτο ειναι μεγαλο προβλημα κατα τη γνωμη μου, και προφανης ανασταλτικος παραγοντας....

Προσωπικα εχω κανει αιτηση 2 φορες για συνδρομη μεσω pay-pal,(παλαιοτερα, οταν η συνδρομη ηταν εθελοντικη) και μου απαντησαν αρνητικα, προτρεποντας με, να κανω χρηση πιστωτικης καρτας.

Οσο για το θεμα κερδοσκοπιας στο astromart, εγω δεν το βλεπω με τοσο αγαθες προθεσεις.

Προφανως αποφασισαν να εκμεταλευτουν την υπηρεσια που μεχρι τωρα προσεφεραν δωρεαν.

Κατω απο προυποθεσεις αυτο ειναι θεμιτο φυσικα.....

Επειδη ομως η απληστια πολλες φορες μας κανει να χανουμε το μετρο, βλεπω τα καινουργια

τερτιπια του "οχι και τοσο ερασιτεχνικου πλεον" αστρομαρτ, με ενδιαφερον.

Αμα λεει κανεις μια φορα δωρεα, θα βλεπεις την αγγελια σου μετα απο 4 ωρες ,

αν κανεις δυο δωρεες μετα απο 3 ωρες, αν κανεις τρεις δωρεες μετα απο 2 ωρες........και αμα εισαι τακτικος "εθελοντης παροχος" η αγγελια σου ανεβαινει κατ ευθειαν........

..........κατι τετοιο τελος παντων, ή περιπου ετσι.

Εχει λοιπον εσοδα απο επισημους εμπορους/σπονσορες/μελη/γρηγοροαγγελιοσημο.

(φαντασου να ηταν και ....κερδοσκοπικο :mrgreen: )

Δημοσιεύτηκε
Δυστυχως δεν δεχονται pay-pal για το ποσον της συνδρομης και αυτο ειναι μεγαλο προβλημα κατα τη γνωμη μου, και προφανης ανασταλτικος παραγοντας....

Προσωπικα εχω κανει αιτηση 2 φορες για συνδρομη μεσω pay-pal,(παλαιοτερα, οταν η συνδρομη ηταν εθελοντικη) και μου απαντησαν αρνητικα, προτρεποντας με, να κανω χρηση πιστωτικης καρτας.

Περίεργη σύμπτωση, μόλις επιχείρησα την πρώτη μου συναλλαγή στο Astromart και γράφτηκα πριν 2 ημέρες μέσω Paypal, αν εννοείς την εγγραφή των 12$.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Γράφτηκα και εγώ χθες στο Astromart παιδιά, πλήρωσα τα 12 $ συνδρομής χωρίς paypal, απλά με την πιστωτική. Μετά από κάνα μισάωρο ήρθε η έγκριση και ενεργοποιήθηκε το account. Το βλέπω με θετικό μάτι, ύστερα από όλο το ψάξιμο που έκανα και βρήκα μάλιστα και αρκετές ενδιαφέρουσες αγγελίες!

Θα θέλατε οι πιο παλιοί, να μας πείτε συνοπτικά με 2 λόγια πως κινείται το πράγμα σε μια αγγελία π.χ. που πουλάει ένας από ΗΠΑ έναν προσοφθάλμιο; Για να εκδηλώσω ενδιαφέρον πρέπει να έχει υψηλό rating σαν χρήστης; Από πόσα αστέρια και πάνω θεωρείται έγκυρος; Δηλαδή αν βάλω τώρα εγώ μια αγγελία που είμαι καινούργιος εκεί, δεν θα με "κοιτάξει" κανένας επειδή δεν θα έχω αστέρια;; :-k

Ας πει όποιος μπορεί ένα παράδειγμα και τι πρέπει να προσέξουμε εμείς που το πρωτοχρησιμοποιούμε...

[-o< 8-[

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε
Τάσο, όλοι 5 αστέρια έχουν, εκτός από εμάς τους 2! #-o

:) :) Μικροί και άσημοι...τι να κάνουμε, θα ανέβουμε στην εκτίμησή τους κάααποια στιγμή :cheesy: :cheesy:

Ελπίζω να μη φάω πόρτα αν ανεβάσω ποτέ αγγελία :roll: 8-[ :-k

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Δεν μετρανε τα σκορ. Εχω δωσει 5 αστερια ενω θα επρεπε να δωσω ενα, δεν εχω δωσει καθολου feedback ενω θα επρεπε να ειχα δωσει αρνητικό. Μου εχει τυχει σκορ 100+ και να προσπαθει να μου πασαρει "πατατα", μου εχει τυχει σκορ 2 και να ειναι τζεντλεμαν. Περισσοτερο ειναι θεμα να μαθεις να διαβαζεις μεσα απο τις αγγελιες και τις απαντησεις στα εμαιλ, και να κανεις τις σωστες ερωτησεις. Kαι φυσικα να αποδεκτεις και το γεγονος οτι ειναι η αγορα μεταχειρισμενου προσφερει ευκαιρειες αλλα ειναι και ρισκο.

Υποψην, οι καινουργιες πολιτικες στο αστρομαρτ θα επιβαλλουν περιορισμους στου "μη-σπονσορες", οπως ας πουμε καθυστερησεις στο ποτε μπαινει η αγγελια και ποτε την βλεπεις #-o :roll: Υπαρχει παντα και το CN και το http://www.astrobuysell.com/uk/

Δημοσιεύτηκε

Κατα κανονα οι Ελληνες χρηστες σε αυτη την αγορα ειναι αγοραστες.Δεν τιθεται θεμα λοιπον αξιοπιστιας και αμφιβολιας απο την μερια του πωλητου, απο τη στιγμη που θα δει τα χρηματα στον λογαριασμο του.Ετσι σιγα σιγα, κανοντας αγορες, ανεβαινει ο βαθμος αξιοπιστιας , πραγμα πολυτιμο εφ οσον αποφασισουμε καποια στιγμη να κανουμε πωληση.

Γενικως βαθμολογουμαστε ειτε σαν αγοραστες, ειτε σαν πωλητες.

Εγω εχω γυρω στις 50 αγορες μεσω αστρομαρτ,χωρις κανενα προβλημα (εκτος απο μια περιπτωση φιλτρου, στην οποια μου επεστραφησαν τα χρηματα απο τον πωλητη).

Δυστυχως τα πραγματα τωρα δεν ειναι τοσο καλα οσο τις παλαιοτερες εποχες.

Απο τη μια η "φτωχη" ισοτιμια €/$, απο την αλλη η αυστηροτερη πολιτικη ελεγχων και δασμων στα τελωνεια (ετσι ακουγεται τουλαχιστον) καθιστουν μια αγορα θεμα σοβαρο, δεδομενων και των ρισκων.

Εξακολουθει φυσικα να ειναι εξαιρετικα συμφερουσα οδος, και συνηθως οδηγει σε υπερκαταναλωτισμο...... :mrgreen:

Αντε και καλες αγορες!

Δημοσιεύτηκε

I recall joining Astromart back in 1998. I saw that in 2006 they were asking for new members to pay a $12.00 fee in order to join. It didn't affect the older members. But, wait, last year or earlier this year I suddenly discovered that I could no longer log in to view my account, etc. So I say to myself "What's up!" with this. I wrote to the folks at Astromart and received a really paltry reply that did not address any of my questions I had written. Simply it said "send $12.00 to join". Well, that really ticked me off. I would have expected the courtesy of bring informed about any changes that they decided to implement within their organization concerning older members that they now asking to pay the $12.00 joining fee. I am not complaining about the $12.00 but about the way that Astromart has selected to interact with its users. Grrrr...

-Fred

www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.uk

www.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)

www.imca.cc (#9181)

www.alpo-astronomy.org

Astrovox Member #4.

Doing astronomy since 1970

Sky & Tel subscriber since 1971

www.highdeserttelescopes.com

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης