Jump to content

Κρόνος 6/1/2006 εξαιρετική ορατότητα


sergios

Orion Optics 8" Newtonian reflector + ultima 2x barlow + toucam pro. Η φωτογραφία λήφθηκε από το χώρο στάθμευσης του σταδίου ΓΣΠ στη Λευκωσία. 1000 frames stacked με το Registax 3. Επεξεργασία μόνο με το Registax. Η ορατότητα αν και δεν ξέρω να βαθμολογώ ήταν εξαιρετική ο κρόνος δεν τρεμόπαιζε καθόλου. Μακάρι να είχα πιο ισχυρό barlow για να αυξήσω τη μεγέθυνση.

From the category:

Κρόνος

· 559 images
  • 559 images
  • 1477 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Σέργιε, για το τηλεσκόπιό σου ο Tele Vue Powermate 5X ή ο 4Χ θα έδινε εξαιρετικό αποτέλεσμα με την toUcam στο f/30 ή f/24 αντίστοιχα. H παραπάνω εικόνα είναι πολύ αξιόλογη και ενθαρρύνει για μεγαλύτερη μεγέθυνση. Εξάλλου οι Powermate είναι αξεπέραστοι οπτικά.

 

Στέφανος

Σύνδεσμος για σχόλιο

Παιδιά ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Η ανάγκη για Powermate 5X και ένα 3Χ barlow εχει αναγνωριστεί από το περασμένο καλοκαίρι, απλά είπα να πραγματοποιήσω την αγορά το ερχόμενο καλοκαίρι οπότε και θα μπορώ να χρησιμοποιώ το τηλεσκόπιο μου (τους τελευταίους 3 μήνες το χρησιμοποίησα μόνο 1 φορά).

Θοδωρή, δοκίμασα το resampling στο Χ1.4 και έδωσε αρκετά καλό αποτέλεσμα όχι όμως περισσότερη λεπτομέρεια έτσι σκέφτηκα ότι δεν άξιζε η απώλεια στην καθαρότητα και οξύτητα του ειδώλου.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Σεργιε,

 

Λιγα μπορω να προσφερω που δεν εχουν εκφρασει οι φιλοι της παρεας. ΠΟΛΥ ομορφο αποτελεσμα.

 

Οσον αφορα τα Powermate της TeleVue που αναφερει ο φιλος ο Στεφανος, παρε ενα 5X (1,25" μονο) και ο οποιος ειναι διαθεσιμος απο 125$ μεχρι 150$ στο Αστρομαρτ. Θα αποφευγα τον 4X (200$, 2" μονο).

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης