Jump to content

Κρόνος-21 Δεκεμβρίου


Astron

Η τρίτη κατά σειρά φωτογραφία μου του Κρόνου, νομίζω αρκετά καλύτερη απ' τη προηγούμενη. Το χώρισμα Cassini φαινόταν αρκετά εύκολα και καθαρά σε μεγάλες μεγεθύνσεις με τους προσοφθάλμιους οπότε το seeing ήταν μάλλον καλό παρά τις προβλέψεις που ήθελαν την Αθήνα να έχει 1/5 seeing.

 

Η καταγραφή του βίντεο έγινε με το K3CCDtools και σχεδόν όλη η επεξεργασία στο Registax.


From the category:

Κρόνος

· 559 images
  • 559 images
  • 1477 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Εξαιρετική Παύλο!!!

Εγώ δεν έχω μηχανή και το LPI που μου δάνεισε ένας φίλος αποδείχθηκε αξιοθρήνητο!!! Απορώ πως κυκλοφορούν τέτοια σκουπίδια!!!!

Χθες όντως είχε πολύ καλή ορατότητα αφού από το προσοφθάλμιο του 5" μου έβλεπα αρκετές λεπτομέρειες στον Άρη παρά τήν πολύ μικρή πλέον φ.δ. του.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Σας ευχαριστώ πολύ φίλοι μου!

 

Ηλία ακολούθησα την συμβουλή σου για τον Barlow, και το πάλεψα παρ' όλο που είναι πιο δύσκολη η στόχευση και η εστίαση και το noise είναι πιο εμφανές. (To Registax κάνει θαύματα!)

Τελικά νομίζω ότι δεν αξίζει πλανητική φωτογράφηση χωρίς Barlow :)

 

Γιώργο, όταν λέω τρίτη, εννοώ τρίτη που δημοσιεύω. Στην πραγματικότητα έχω κάνει 1-2 ακόμα προσπάθειες που όμως δεν είχαν αξιόλογο αποτέλεσμα.

Χρησιμοποίησα 10 frames/sec και κατέγραψα ένα βίντεο 90 sec.

To Gain σε τέτοια τιμή ώστε το backround να είναι κατάμαυρο (χωρίς μπλε ίχνη και παράσιτα). Το white balance το άφησα στο auto και το gamma στο 0. Η ανάλυση ήταν 640χ480.

Στο Registax στο wavelet processing πειράζω κυρίως το 1 και το 6. Επίσης αφαίρεσα λίγο το μπλε και λίγο το πράσινο για να μην υπάρχουν χρωματικές παραμορφώσεις.

Εμπιστεύτηκα την αυτόματη χρωματική διόρθωση που κάνει το registax με χρήση του panel "RGB shift" και τέλος απ' το ιστόγραμμα του Gamma το κατέβασα ελάχιστα προς τα δεξιά και κάτω για να φανούν λίγο καλύτερα οι λεπτομέρειες.

Αν θες κάποια άλλη πληροφορία πες μου.

 

Υ.Γ. Πάρα πολύ σημαντική είναι και η καλή εστίαση πράγμα πολύ δύσκολο σε τέτοιες μεγεθύνσεις. Έκανα δύο καταγραφές βίντεο, και στην μία απ' της δύο πείραξα λίγο την εστίαση. Το αποτέλεσμα ήταν τελείως διαφορετικό και όπως αποδείχτηκε το "πείραγμα" (σχεδόν στα τυφλά) που έκανα βγήκε σε καλό.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Thanks Asrton το ξέρω πως όλο το παιχνίδι είναι στην εστίαση και στο seeing, σου εύχομαι να κάνεις ακόμη καλύτερες κάτι που είμαι πλέον σίγουρος ότι θα το πετύχεις, βλέποντας τα πρώτα αποτελέσματα σου, δοκίμασε και εάν έχεις σε RGB νομίζω ότι είσαι έτοιμος να πάς σ'αυτό το στάδιο.

 

Φιλικά Γιώργος

Σύνδεσμος για σχόλιο

Κώστα τώρα είδα το σχόλιό σου

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ αλλά ...ελπίζω να μην είναι έτσι τα πράγματα, αλλιώς με τί κέφι θα ξαναπροσπαθήσω;; ;)

Ελπίζω στο μέλλον να βγάλω και καλύτερες...

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης